Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şok ve BİM'deki tanınmamış güzel ürünler

sabonis

Öne çıkan mesajlar

Bim'de bayağı iyi ürünler oluyor ya, ilk sayfada önerilen Hellim Peynir mesela fiyat performans olarak net piyasadaki en iyi hellim peyniri olabilir. Bizim gibi çok tüketen aileler için ideal ürün, zaten başka yerden almıyoruz dasfas

Tatlıları iyidir Bim'in hazır pakette olanlar, Mado'ya yapan firma yapıyor onları çünkü ve kalite zaten birebir aynı gibi bir şey, gramajları oynuyor işte. fiyat olarak da iyiler. Kazandibi'sini özellikle öneririm.

var böyle birkaç güzel ürün, Bim iyidir asdfsa
Sosyal ağlarda paylaş

İşten az buçuk anlayan biri olarak:bimde gördüğünüz a ürünü ile migros ta gördüğünüz b ürününün üreticisi yüzde 50 ihtimalle ayni(yoğurt, süt, ekmek gibi hızlı tüketim ürünlerde).Turkiyede ürünlerin çoğu fason urettiriliyor, kimse İzmirde yoğurt üretip Hakkariye veya edirneye yollamiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Ciddi ciddi söylüyoprum o zaman kokulu çöp poşeti. Diğer marketlerde 10-15 tl Bimde 3tl, kalite falan da aynı, yırtılmıyo nitekim başka ne isterim ki çöp poşietinden.

ha bak aynen, annem full buradan çekiyor bunları. bayağı ucuz oluyor bu tip ürünlerde. kalitede iyi bilinen firmalardan kötü değil, hiçbir farkı yok hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı adam üretebilir ama üretim süreci içinde kullanılan malzemelerin kalite ve niceliği nasıl orası önemli?

ayrıca gıda değil ama diğer satıkları ıvır zıvırın "daha nasıl ucuz olur?" diye nasıl kovaladıklarını ve ortaya olması gerekenin dışında ama şeklen aynı ürünlerin yapılıp satıldığını biliyorum...

zart zurt eşyalarda böyle kovalayan bir firmanın, gıdada üstelik, peynir, yoğurt vb. gibi artık şaibenin ayyuka çıktığı ürünlerde, benzer yola gitmemesi, günümüz türkiye standartlarında "hacı bakkaldan al, o hacı hile yapmaz" kafası gibi bir şey oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

ben de onu anlamiyorum..simdi cilgin kar marji var..yani bimde 101 de 3 liraya sattiklari malin bime maliyeti 1 bile degildir..ve buyuk retailerler bunu 5 liraya satiyordu..hala da satiyorlar..ve satabiliyorlar..ama catir cutur iflas edip kapaniyorlar..kipalar begendikler metrolar ..lojistigi kirasi elemani bile sorun olmamali..ama..
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

aynı adam üretebilir ama üretim süreci içinde kullanılan malzemelerin kalite ve niceliği nasıl orası önemli?

ayrıca gıda değil ama diğer satıkları ıvır zıvırın "daha nasıl ucuz olur?" diye nasıl kovaladıklarını ve ortaya olması gerekenin dışında ama şeklen aynı ürünlerin yapılıp satıldığını biliyorum...

zart zurt eşyalarda böyle kovalayan bir firmanın, gıdada üstelik, peynir, yoğurt vb. gibi artık şaibenin ayyuka çıktığı ürünlerde, benzer yola gitmemesi, günümüz türkiye standartlarında "hacı bakkaldan al, o hacı hile yapmaz" kafası gibi bir şey oluyor

bim'de zaten arada çıkıyor böyle ürünler, özellikle sucuk vs. tarzı ürünlerde sağlık bakanlığı kaç defa yakaladı. yani üreticileri patlatıyor da sonra o ürünlerin bim'de, a101'de, şok'da falan satıldığı ortaya çıkıyor.

bakanlık ayda bir liste açıklıyor zaten yakaladıklarını, oradan takip edip ifşaliyor millette sdfasd

migros, metro vs. tarzı yerlerin olayı zaten bu tip marka seçimlerini ince ince elediğinden 10 yılda 1 kez fiyasko yaşamaları vs...

sana onun güvenini veriyor diye atıyorum 1TL daha çakıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

ben de onu anlamiyorum..simdi cilgin kar marji var..yani bimde 101 de 3 liraya sattiklari malin bime maliyeti 1 bile degildir..ve buyuk retailerler bunu 5 liraya satiyordu..hala da satiyorlar..ve satabiliyorlar..ama catir cutur iflas edip kapaniyorlar..kipalar begendikler metrolar ..lojistigi kirasi elemani bile sorun olmamali..ama..

bim'deki mal ile migrostaki malın kalitesi aynı değil çünkü. atıyorum meyve suyu ise diyelim kayısı. bim'de satılan marka ülkede iyi kayısı yetiştiren 2-3 yerinden değil de, diğer meh yetiştiren 2-3 yerinden alıyor kayısıları. ha bu demek midir daha kötü tadı, hayır her zaman öyle olmuyor işte.

aynı mantık her ürün için geçerli. mesela şok da biraz daha ucuz gibi takılıyor ya. ama baktığında şok ile carrefour'da satılan aynı ürünlere hepsi birebir aynı fiyat. bi tarafta ucuz bi tarafta pahalıya satamazlar sonuçta.

bir ürün ucuzsa, o genellikle boşa değildir yani. mercedes bmw volvo ile fiat-dacia-kia için diyor musun "bunların biri pahalıya satıyo biri ucuza satıyo ikisi de seni oradan buraya götürüyo" diye :P

fark olmak zorunda gibi bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...