Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Lig 14. Hafta | Beşiktaş- Galatasaray | 02.12.2017 Cumartesi - 19:30

madcow

Öne çıkan mesajlar

o pozisyonda yemişti galiba sarıyı.üstelik faul verse gol olmayacaktı faul + gol mü bekliyorsun aslfjkhasl

bjk gayette eze eze kazandı maç hakkında söylenecek pek bir şey yok en son bjk de lucescu varken böyle ezilerek maç veriyorduk tudor lukta pek bir olay yok morinho olsa kurtaramazdı dün galatasarayı

yok o pozisyonda görmemiş sarıyı :) 35. dk da görmüş
Sosyal ağlarda paylaş

bu maçta tudor'un hatası olmasa bile tudor trabzon,fenerbahçe ve başakşehir maçlarında kredisini tüketti. o yüzden ihale ona kalıyor. belhanda bi de çok rahatsız ediyor beni. nice'e gittikten sonra silinen sneijder'i aratıyor. şuan bu takımda sneijder olsa ndiaye-fernando-rodrigez-feguli ve gomis ile baya baya akardı. herif eren ve yasin ile asist kralı oldu. ha belki kalsaydı belhanda'dan da kötü olurdu bilemeyiz asla ama belhanda kötü baya. belhanda'yı kesip tolga/selcuk-fernando-ndiaye gomis-feguli-rodrigez başlasak daha iyi olur herhalde sdf.

sezon başında inönü'deki maç 0 puan olarak kabul etsek anormal kaçmazdı. ama kötü dönemdeki fener ve trabzon'a ezildik. üstüne başakşehir bizi yokedince beşiktaş maçından mutlak puan alması gerekiyordu. en azından trabzon'u bile yenmiş olsaydı daha rahat konumda olurdu. şuan önümüzdeki ilk puan kaybında gönderirler. lider başakşehir. 9 puan fark attığımız fener dibimize geldi.

bence devre arasında transfer yaptırtmasınlar hiç buna. sene sonunu göremez çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

@red

Bence tudorun hatası takim dizilişi oyuncu seçiminden ziyade bunca haftada hala bir oyun olani kurmamis olmasi.

Bugün bakinca Beşiktaş'in basaksehirin cok bariz oyun planlari var. Beşiktaş bazen B planını da devreye sokuyor mesela ama gsde hala A plani bile yok.

Oyuncularin hirsini on plana koyup hadi kocum aslanim seklinde saliyor. Haliyle gol gelmezse kitlenip kalma durumu var. Yoksa degsikliklerdeki hataları olmasa da sizin istediginiz oyuncuları da oyuna alsa bireysel bir is yapmazsa bos hamle olacak yine çünkü sistem olmadigi icin takimin oyununu yükselecek hamle yapmasi mümkün degil takim oyundan dusunce.

Skordan bağımsız bence sirf bu yuzden yollanmali tudor ve adam gibi oyun anlayisi olan takima ne oynadigi belli bir oyun oynatacak hoca getirmeli gs. Terim bunun icin ne kadar dogru bilemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

İlk yarı GS gayet iyiydi yine. İki takım da çekimser denk oynadı zaten. Bi şekilde ilk golü de atsa zaten maçın sonucu çok farklı olabilirdi, tam bir ilk golü atan kazanır imajı çiziyordu ilk yarı. Ama ikinci yarı başı şok gol yiyince takımın tüm konsantrasyon dağıldı. Gol yedikten sonra napacağına dair bir fikri yok takımın.

Eskiden komple hiç taktiksiz plansız oynardık, ilk defa en azından maç başına taktikle planla çıktık. Yavaş yavaş öne geçince, geriye düşünce, gol lazım olunca, savunma yaparken falan da taktikleri planları oturtacak heralde, ama o kadar sabır yok haliyle taraftarda.

Bireysel Feghouli Oğuzhan videosunu izledim şimdi, ilk pozisyon ikili mücadele, faul yok. İkincisinde itmekten çok tutup yapışmaya çalışmış gibi geldi bana, ama hafif itme de olabilir, öyle düşürmeye yetecek bir güç olmadığı zaten bakınca ortaya çıkıyor. Sarı kartlık direkt bir itme sert bir hareket değil, faulü de avantaja bırakmıştır bilmiyorum, dediğim gibi ikinci yarıyı izlemedim. Ama Oğuzhan taa ilk geldiği sene yine bir GS derbisinde yalan söylemişti tükürülmüş gibi, sonra yalan olduğu ortaya çıkmıştı, o derbide BJK'lı oyuncular yerden kalkmamıştı tüm maç. Bunca sene geçti aradan, hala değişmemiş, ilk yarı pozisyonunda da bunda da gördük her fırsatta kendini yere bırakıyor adam, o bunu yaparken taraftarı hala Burak Yılmaz'a laf ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Bireysel Feghouli Oğuzhan videosunu izledim şimdi, ilk pozisyon ikili mücadele, faul yok. İkincisinde itmekten çok tutup yapışmaya çalışmış gibi geldi bana, ama hafif itme de olabilir, öyle düşürmeye yetecek bir güç olmadığı zaten bakınca ortaya çıkıyor. Sarı kartlık direkt bir itme sert bir hareket değil, faulü de avantaja bırakmıştır bilmiyorum, dediğim gibi ikinci yarıyı izlemedim.

https://media.giphy.com/media/DvQeUR1RuLrW0/source.gif
Sosyal ağlarda paylaş

'düşürecek sertlikte değil' olayı yanlış. adam topla hızlı şekilde hareketli ve karşıdaki oyuncu hareket yönüne 90 derece dışarı itiyor, hızına bağlı olarak hafif itme de gayet düşürebilir.

sorun şu ki o hamleyi omuz omuza yapsa duruma göre faul bile olmayabilir. ama pozisyon gereği olmayan, karşındaki futbolcuyu tehlike bölgesinde elle itmek sarı karttır, hele 10 saniyede iki kere yapıyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Dedim ya 2. yarıyı izleyemedim diye. Hakemin hareket videoda yoktu o yüzden yorumda her ihtimali değerlendirdim. Hakem kalk diyorsa hatalı.

Ha o pozisyon itme olsa dahi düşürecek sertlikte değil, Oğuzhan yine kendini bırakmış yere o ayrı.

Pc başından itme kuvvetini ölçecek kadar ilerledi mi teknoloji vay be her yeni gun ne kadar gelişiyor.

Gomis'in basmasi da muhtemelen sakatlayici değildir. Gelis açısi ayagin denge pozisyonu falan
Sosyal ağlarda paylaş

apple bazen hakikaten o kadar boş mesajlar yazıyorsun ki, yaka silktiriyorsun kendinden. Hayır dikkate alınmayacak kahvehane taraftarı diyeceğim, ama bazı mesajların da hiç o kıvamda değil, isteyince ara ara güzel yorumlar da yapıyorsun. Sürekli bir Rıdvan Dilmen bipolaritesindesin.

Ölçmeye gerek yok, göz kararı iki tarafın hızından, hareketinden, etki-tepkiden göz kararı anlaşılıyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha once de soylemisimdir. Burada gidip twitter'dan en ufak seyi saatlerce arayip bulup koyan apple oldugu icin, maclarda en cok konusan Besiktaslilar oldugu icin hep Besiktas'in hakki yeniyor algisi forumda egemen oluyor. Cunku maalesef apple kadar issizi baska takimda yok.

Bunu derken GS'li oyuncu faul yapmis olabilir genel konusuyorum. Feghouli pozisyonunda ilkinde birsey goremedim ikincisinde ittirmis, ama pozisyon zaten gol olmus, pozisyonu etkileyen bir durum yok. Cok acayip bir ittirme de degil acikcasi, ilk yari topa vurdu sari (ki Besiktasliya cok net veremedi bir tane madem kisasa kisas bakiyoruz) + pozisyon disi ittirme diye kirmizi alsa dunyanin en ucuz kirmizisi olur.

Ha verdi veya vermedi demek istedigim su: her mac biz de oturup kolaj yapsak video cikarsak kimbilir neler buluruz. Gecenlerde bir kolaj koymustu apple 3dk lik videoda Linnes'in pozisyonu disinda tartisilacak hareket yoktu. Ama apple'a sorsan hakemler GS'yi kolluyor.

Simdi dunku maci Besiktas ikinci yari iyi oyunuyla kazanmasa, ikinci yarida pozisyon dahi olmasa su topigin halini tahmin edemiyorum. Bu onlar hakli olduklarindan degil bak. Oguzhan kendini cok net yere atiyor, GS dusmani Fistan bile mac icerisinde yazdi. Penaltilik da birsey yok. Hakemlik cok birsey olmadi zaten mac icerisinde de demistim.

Gereginden fazla takiyorsunuz su hakem islerini. E hani istese de hakemi yenemezdin, hakem GS'yi kolladi madem nasil Besiktas kazandi? Ha hakemi de mi yendin? Peki niye her mac yenemiyorsun, oturdunuz sayfalarca Basaksehir macinda ince ince kiyma muhabbeti yaptiniz..Yeneydiniz hakemi de..Her seferinde ayni kisir donguyu/celiskileri yazmaktan sikildim. Ayni adamlar ayni seyleri yazmaktan sikilmadi. Tas gibi takiminiz var oturun zevk alin.

Biz de otursak surada didik didik her mac neler cikaririz. GS'lisi FB'lisi bu kadar konusmuyorsa onlarin aleyhine hata olmadigindan degil yani. O yuzden dedim twitter dan gordugunuz herseyi koymayin diye. Millet birsey yaziyor bir yere bir caps aliyor biz de onu tartisiyoruz mal gibi. Genel olarak yazdim dedigim gibi.

Yani su boktan twit hesaplarindan taraftar gruplarindan isi gucu olmayan adamlardan bir farkimiz olsun. Pozisyon tartisilir tartisilmasina da su dunku macta tartisilacak birsey yok. Fener-Besiktas maci gibi olsa sabah kadar tartisalim.
Sosyal ağlarda paylaş

Issiz gucsuz olnaya gerek yok ki twitter cok guzel calisiyor.

Biri biseyi favlayinca yada rt edince senin timeline a dusuyor.

Bu arada ben 2.sari demedim pozisyon icin farkınaysanız kirmizi ciksin degil yani konu.

Hakemin gözünün önünde yasanan bu kadar net cift elle itmeye oyna devam demasi. Orada gol gelmeyebilirdi yani..

Yoksa benim sari beklentim yok.

Valla sosyal medya internetin onemli bir parcasi. Futbol siyaset, guncel gelismeler davalar hersey ordan tartışılıyor. Bir pozisyon ozetlerde programlarda yer almiyorken burada yer alabiliyor ben de internetin bir diger parcasi olan foruma tasimakta sakinca görmüyorum.

Kolajlardaki pozisyonlar sizin fanatikliginiz ile alakali biraz.

Gecen haftaki dumduz ayaga basma pozisyonuna penalti diyemeyecek kadar fanatik olduktan sonra ne koysam buraya faydasi yok yani.

Bazen akp secmeni benzetmesini yapıyorum o yuzden cuk oturuyor
Sosyal ağlarda paylaş

Ad hominem'siz bir tane mesaj atabilsen keske.

Aa öf cocuk gibi surekli tekrar tekrar aynı seyleri yazmaktan sıkılmıyor musun? Kendi argumanlarının yetersizligini alakasız seylerden laf atarak kapatmaya calısmaktan yorulur insan bi ara. Ama yok her mesaj aynı kalitesizlikte.
Sosyal ağlarda paylaş

ya apple sokucam yalanlarına, at gözlüklerine, siyahına beyazına her şeyine. az düzgün bakmaya çalış olaylara. neymiş hakem kalk kalk yapmış.

hakem elini düdüğüne götürüyor ama babel'e gelince top düdüğü çalmıyor

top tosic'in önüne düşünce de avantaj sinyali yapıyor.

hayatımda senin kadar hasta ruhlu birini görmedim, allah çevrende beşiktaşlı olmayan herkese kolaylık versin. ben şahsen bir daha asla cevap vermeyeceğim düzgün futbol tartışmadığın herhangi bir mesajına.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...