Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Non Skywalker Star Wars trilogy

behran

Öne çıkan mesajlar

Darth Maul nasil hayatta kaliyor lan. Anlamadim onu.

Su cannnon legends olayinda Rave'e cok katiliyorum ya.

Muhtesem bir setting'e sahipsin. Buradaki kritik olay zaten o setting i kabul ettirebilmek. Herhangi bir zaman diliminde herhangi bir bagimsiz fikir ile inanilmaz bir hikaye yaratabilirsin. Ama hala ayni boklar ayni geyikler. 8. film cikacak su ana kadar Death Star-Anakin spectrumundan cikamadi hikaye. 6 film yeterdi iste birak git baska seyler anlat.

Mesela ASOF settinginde bize ne sunsalar izleyecegiz artik. Illa onun cocugu onun gecmisi olmasina gerek yok, kiyisindan kosesinden o dunyayla eslestirebilmemiz yeterli oluyor..

Ben su isin para kismina hic katilmiyorum ya. Star Wars setting'i gidip Old republic'i anlatsa oyuncak satamayacak mi, izlenmeyecek mi..Gidip baska hikaye yaratsa ve bu cidden saglam olsa insanlar bu ne ben Death Star istiyorum yine mi diyecek lel. O kadar dar bir bakis acisi ki su..Hatta basarili olursa upside'i senin "safe" takilmadan cok daha fazla.

Ya su Force Awakens o kadar buyuk fiyaskoydu cidden Phantom Menace'den kotuydu bence. Kotuydu derken orijinallik acisindan. Adam almis neredeyse herseyi birebir tutmus yedirmeye calismis. Orijinal bir tane fikir yok filmde. Olaylarin gidisati filan neredeyse ayni Episode 4 ile..

Simdi gorun bak Last Jedi konseptini - 5. filme ne kadar yakin olacak. Muhtemelen training sirasinda Rey kacmak isteyecek, Snoke convert etmeye calisacak, yine buzul tarzi gezegende AT tarzi araclarla savas. Var bunlarin hepsi trailerda..
Umarim yanilirim..

Umarim Jeff Bezos LOTR'da ayni hataya dusmez ama hepsinden akilli oldugu icin dusecegini sanmiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

vay arkadaş koskoca disney düşünememiş paticikten sotto düşünmüş.

dünyanın en kült bilimkurgu serisini kaldığı yerden devam ettirmek yerine 2000 yıl önceki hikayeleri anlatmayı nasıl düşünememiş bu adamlar madem aynı karı getirecekti yapımcılara!!

yani bir düşünceye dar derken bile bu kadar dar düşünebilmen gerçekten ironik. gerçi daha komik olan herşeyiyle ortada olan bir "gerçeği" senin dar düşünce olarak görmen. elma ile armut.

madem bu kadar geniş düşünebiliyorsun, bütün dünyayı nasıl hala kendinizle aynı kefede düşünebiliyorsunuz? her star wars izleyen sevecek mi sanıyorsun. kotor olduğu için değil alışmadıkları bir hikaye ve karakterler gördükleri için. X tane star wars'un ilgisini çekebileceği insan düşün. bunlara X'inin de hoşuna gidecek bir seri sunmak varken X/3'ünün hoşuna gidecek bir seri niye sunsunlar? hadi X/3 olmasın X'in biraz altında olsun. yine olmaz. bu kadar matematik de mi yapamıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

ben trailerda fok balığı bağırınca umudumu kestim direk filmden ya. lucas'a ewoklar yüzünden az laf edilmedi. disneyden sonra millet lesser evil lucası mumla arayacak.

bide şu sırf insanın içindeki nostalji damarına oynamıyorlarmı.(lukeun millenium falconun kokpitindeki görüntüsü falan) resmen duygularımın sömürüldüğünü hissediyorum ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

vay arkadaş koskoca disney düşünememiş paticikten sotto düşünmüş.

dünyanın en kült bilimkurgu serisini kaldığı yerden devam ettirmek yerine 2000 yıl önceki hikayeleri anlatmayı nasıl düşünememiş bu adamlar madem aynı karı getirecekti yapımcılara!!

yani bir düşünceye dar derken bile bu kadar dar düşünebilmen gerçekten ironik. gerçi daha komik olan herşeyiyle ortada olan bir "gerçeği" senin dar düşünce olarak görmen. elma ile armut.

madem bu kadar geniş düşünebiliyorsun, bütün dünyayı nasıl hala kendinizle aynı kefede düşünebiliyorsunuz? her star wars izleyen sevecek mi sanıyorsun. kotor olduğu için değil alışmadıkları bir hikaye ve karakterler gördükleri için. X tane star wars'un ilgisini çekebileceği insan düşün. bunlara X'inin de hoşuna gidecek bir seri sunmak varken X/3'ünün hoşuna gidecek bir seri niye sunsunlar? hadi X/3 olmasın X'in biraz altında olsun. yine olmaz. bu kadar matematik de mi yapamıyorsun?

O kadar sey yazmissin ama aslinda argumanin adamlardan iyi mi bileceksinden oteye gidememis. Isin ironik kismi Star Wars fanlari arasinda anket yapsan yine bir Death Star mi gormek istersin baska birsey mi muhtemelen benim gibi dusunen daha fazla insan olacaktir.

Nasil ki butun bu setting'i yaratan koskoca Lucas Jar Jar Binks'i koyup sicabiliyorsa bir seriye (ve bilimum tonla sayabilecegimiz sey) bu onlarin da cidden aptal hareketlerle ellerindeki IP'lere zarar verebilecekleri olgusunu degistirmiyor. Yani o yuzden koskoca Disney dusunemedi diye birsey yok - gayet icine siciyor bu insanlar ellerindeki degerli IP'lerin.

Ha olay Star Wars olmasi iste. Oraya bok da koysa izleyecegiz zaten yazdigim seyin temeli bu. Kotor bir ornektir sadece, bunun illa Kotor olmasina gerek yok.

Ama ben Han Solo'yu orijinal filmlerde sevdim diye 80 yasindaki Han Solo'yu da Force Awakens'da sevecegim anlamina gelmiyor bu, birak o eski filmlerdeki haliyle kalsin. Onun degerini azaltmiyor. Gencken senin takiminda top oynamis adamin 35 yasinda gelip oynamasi gibi. Eski tadi vermiyor, zorlama.

Yani bugun Star Wars dese ki, Return of the Jedi'dan 50 yil sonra olacak baska bir hikaye yapiyoruz, araya da ufak referanslarla eski settingi hatirlatiyoruz (ama Force Awakens gibi ulan sadece 20 yil gecmis kimse Force'in ne oldugunu bilmiyor tarzi degil) deseler izlenmeyecek mi film? Tutmayacak mi? Begenilmeyecek mi? Bu hali cok daha mi iyi?

Yarin obur gun ASOF setting'inde gidip 300 yil once Targaryenleri anlatsalar, dizi ayni kalitede olsa izlemeyecek miyiz? Begenmeyecek miyiz? Eski GOT serisinin degerini dusurecek mi bu? Onlar izlenmeyecek mi? Yoksa illa gidip ben Jon'un oglunu gormek istiyorum!! mu diyeceksin?

Eskisi silinmiyor ki arkadas. Ayni seyleri isitip isitip onumuze koyma diyoruz sadece.
Ha pardon koskoca Disney mi bilecek. Haha. Lan koskoca Disney dedigin Lost'un Star Trek'in icine sicmis JJ Abrahams neyden bahsediyorsun.

KOTOR oyunlar neden cok iyiydi? Cunku bildigimiz settingde bize inanilmaz bir hikaye ve farkliklar verdi. Kimse KOTOR'u Luke Skywalker yok bunda diye sevdi veya sevmedi degil - KOTOR bok gibi bir oyun olsaydi bu yine bundan bagimsiz olacakti. Nereye geliyoruz demekki senin elinde muhtesem bir setting varsa, cidden takdir gorebilecek farkli islere imza atabiliyorsun ve bu hem commercially hem diger acilardan her turlu success olabiliyor. Olay bundan ibaret.
Sosyal ağlarda paylaş

yaw sotto neyin muhabbetini yapıyorsun?

en basitinden şu değil mi, 6'dan hikaye devam etmeseydi, tor serisinden yeni bi hikaye başlasaydı diyorsun di mi?

onu yapsalar adamlar bu kadar kazandıkları kadar kazanabilecekler miydi?

kazanamayacaklardı. bitti.

hala neyi konuşuyorsun? neyin muhabbetini yapıyorsun? bu kadar işte. sığ düşünce falan yok. gerçekler bunlar. darth vader maskesi satacak adam. yeni filmde darth vader maskesi nasıl olmaz? luke olacak, leya olacak.

insanlar sevmez de demiyorum ben. illa ki daha az seven çıkar. adamlar tutturmuşlar bi seriyi kült haline getirmişler ya bundan neden vazgeçsinler riske girsinler. şunu 20 kere niye yazdırıyorsun bana wot döşeyip arkadaş? bu kadar basit bir facti niye anlamak istemiyorsun.

az ya da çok azalacaktı kaybettikleri para. farketmez illa ki azalacaktı. herşeyi geçtim büyük bir riske gireceklerdi. girmediler normal olarak. bundan ibaret olay. uzatmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Dedigin seylerin hicbir temeli yok. Sinirlenmedim ama para argumaninin cok sig oldugunu ve temeli olmadigi dusunuyorum. Daha dogrusu benim sinirim yapimciya. Disney'e.

Benim argumanim ekonomik olarak SW ile ilgili ne yaparsan yap bu isten zarar etme olasiliginin cok olmadigi. Bunun en iyi ornegi Episode 1-3'tur.

Birincisi herhangi bir filmi izlemedigin surece o filmin tutup tutmayacagi ile ilgili atip tutmak oldukca sacma bir izleyici gozuyle.

Yani sen diyorsun ki Star Wars trailerinde Death Star 3 olmasaydi, Millenium Falcon olmasaydi - Force Awakens'a gitmeyecektim? Bu mu yani dusuncen?

Sen cidden sonunu az cok bilebildigin bir seriyi izlemektense tamamen yeni birseyi izlemek istemez misin? Yani surada yaptigimiz Episode 7 ile ilgili muhabbetler Darth Vader uzerine veya bildigimiz sey uzerine mi donuyor yoksa Snoke vs gibi komplo teorileri uzerine mi?

Episode 3'e sonunu bile bile gitmedik mi. Eger ben SW filmine ne olacagini bile bile gidiyorsam, herhangi X bir Star Wars hikayesine her turlu gitmeyecek miyim?

Isin box office boyutu bu. Zaten deli gibi hype olacagi icin insanlar filme gidiyor. Orada bir kayip filan yok

Darth Vader maskesi ve oyuncak isine gelirsek. Bunun rakamlarini bulabilsek keske ama sence Darth Vader maskesi mi satilmistir daha fazla su filmden sonra, yoksa Kylo Ren oyuncagi mi? E Kylo Ren yeni bir karakter olduguna gore bu herhangi bir X kisisi olamaz miydi?

Yani baya karizmatik bir Darth Bane yapsan onun oyuncagi satilmayacak mi? Benim elimde Millenium Falcon oyuncagi varsa gidip aynisinin Force Awakens skinlisini mi almam mantikli veya adamlarin yeni X gemi konseptini almam mi. O yuzden buradaki kaygiyi ekonomik olarak anlamiyorum.

O yuzden hep ayni seye geliyoruz. Eger cidden ellerinde iyi fikir hikaye olsaydi bunu guzel kullanabilselerdi bugun su an Last Jedi topigi 50 sayfa degil 500 sayfa olurdu. Para konusundaki upside'ina ise girmeyecegim. Cok daha fazla cunku. Evet koskoca Disney dusunemedi. Dusunemedi degil aslinda risk almadilar. Bana da gidip ayni seyi isitip isitip yedirmeye calistilar. Ama zaten degindigim nokta bu: Disney'in gozunde olan riskin ben ekonomik olarak cok fazla bir risk tasidigini dusunmuyorum. Ama isini iyi yaparsan tabii.

Aynisi 8-9'da da olacak. Sen bununla yetinebilirsin. Benim icin Star Wars setting'dir. Legends dedigin hayal gucudur. Bunun da siniri yoktur - olabilecek tonla sey icinden sen bana zaten daha once gordugumu sunarsan ben buna tabii ki laf ederim.

Hollywood'in sikintisi bu. Sadece SW ile ilgili de degil. En iyi ornegi ASOIAF bunun. Ne zaman kitaplardan cikmaya basladilar is boka sardi neden? Cunku o seriyi o seri yapan temel seyleri birakiyorsun ve safe oynuyorsun. Halbuki zaten o seriyi o seri yapan sey o safe olmayan settingi. Orada tabii kitaba dayanirken bunu yapmak kolay. Ama ellerinde kitap olmayan Hollywood senaristlerinin fantasy settinglerde yaptigi isler oldukca hayal kirikligi oluyor genelde. Simdi Star Wars'da boyle bir sikinti var. Cunku temeli kitap degil. Haliyle baska bir hikaye yaratmak oldukca zorlu ve riskli gorunuyor. Halbuki Legends'dan azicik yararlansalar - orada appraise olmus zaten belli hikayeler vardi - tutmus onlar. Aynisini yapma ama uzerine kafa yor filan filan. Burada cabuk para devreye girdi ona birsey demiyorum.

Bence potansiyeli kullanamadi ama Disney.
Para olarak da alabileceginin maksimumunu almiyor. Minimumu zaten bu. Star Wars ne yaparsan yap bundan daha az kazandirmaz. Jar Jar Binks Sith Lord olacak desen bile bu kadar adam gider o filme. Oyle bir potansiyel cunku. Bastan beri demek istedigim bu uzun uzun yazdim bazi yerlerde gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

4-5-6'yı ben de severim. ama serinin geneline bakarsan star wars serisi zayıf baya.

4-5-6'yı da güzel yapan da han solo karakteri ve harrison ford.

küçükken izlendiği zaman etki bırakmıştır, oyuncaktı vs idi.

star wars sevenler genelde baya fanboy oluyor. küçükken izlenince öyle bir etkisi var sanırım fds.

bende tam tersine, küçükken sevmezdim, üniversite yıllarımda izlerken sevdim.

özellikle ilk filmin teknik ve hikaye yönleri o kadar inanılmaz iyi ki...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...