Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ayla (2017)

totemic

Öne çıkan mesajlar

27 Ekim'de sinemalarda. Fragmanları ve kadrosu kaliteli bir iş olduğuna işaret ediyor. Türkiye'nin yabancı film dalında oskar aday adayı..

said:
1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir, nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Kısa sürede birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Film hollywood türk filmleri festivali'nin de lokomotif filmiymiş ve izleyenlerde bayağı övmüş. özellikle yapımcısı bayağı görüşme yapmış orada sabah tv'de anlatıyordu.

fragmanların zayıflığı filmin kötü olduğunu göstermez çünkü TR'de sinema sektöründe her zaman en kötü yapılan şeyler fragmanlardır. Hiçbir şekilde beceremiyoruz ki normal yani tecrübe yok bu konuda.

Fragmanları cidden kötü gözüküyor ama film bayağı iyi çıkacak gibi bi izlenimim var benim ki ekip cidden sağlam oyuncular dışında da. En kötü 7/10'luk film çıkar gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

THY ile anlaşma çekimlerin son günlerine doğru yapıldı, bütçe'yi rahatlattı. Yapım reklam odaklı bir şirket, göze batabilir o yüzden. Ama filmin sonlarına denk geliyor THY o yüzden rahatsız etmeyecektir.

Senaryo gerçek hikayeden uyarlama. Olaylar büyük ölçüde doğru. Dramatize etmek için değişiklikler var.

Filmin çekimlerini yarılamışken kısa bir ön gösterim yapıldı ekibe. O zaman "yabancı film Oscar'ı alma ihtimali var" demiştim herkese. Filmi görmedim ama hala savunuyorum.

Fakat senaryo çok doluydu, kırpılması gerek ve iyi bir editöre teslim edilmeli demiştim. İzleyenlere göre bütün senaryoyu filme sıkıştırmışlar, bu da muhtemelen bütünlüğü bozacak. Editör ile de sıkıntı yaşandı yazın.

Ama izlemeden bir şey diyemiyorum. Senaryo tam Oscar'lık, çünkü politik olarak tam sevecekleri türden. Kuzey Kore gerilimi devam ediyor, çin zaten düşman. ABD ve Güney Kore ile dostluk öne çıkıyor falan.

Görsel olarak da oldukça iyi işler çıktı. Bazı güzel planlar ne yazıkki kullanılamayacak muhtemelen, yeniden çekilen sahneler oldu.

Yani aşırı milliyetçi 1-2 söylem törpülendiyse, doğru yerler kırpıldıysa alır.
Sosyal ağlarda paylaş

ya hayatınızda kaç tane filmde bölüğün karargahının üstünden uçak uçarak çatışma söz konusu olan bir türk filmi izlediniz? film gayet hollywood standartlarına uygun. konuda zaten dramatik bi konu. meh çekmenin alemi yok. hikaye başınıza gelse sıkıntıdan kanser olursunuz adamlar filmini yapmış işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...