Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ac patinin gece kasintisi...


Tim

Öne çıkan mesajlar

Archangel_ said:

Adananın güzeli de efsane oluyor, hatta fıstıklı kebap falan offff ağzım sulandı bak :D
Ama o satıret dedikleri şey cidden bi farklı ya, içinde soğan domates biber vs bir şey yok bildiğim kadarıyla ve tantunide verdiğin örnek gibi, iyi yapan yerde çok ayrı bir tat.


Oyle valla. Ilginc sekilde lokum kivaminda kebap yapiyo adamlar. Bu arada salas yerleri seviyosaniz Cik Cik Ali var bir de Adana'da. Google Maps'de cikiyo.

Adam ufacik bi yerde yapiyo kebabini, eti bitince kapatip gidiyo ki. Yolunuz duserse onu da tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konu kebaba gelmişken Denizli'deki Halil ustayı değinmeden geçemeyeceğim. Etrafımdaki bir sürü denizli li arkadaşımın hypeı ile gittim tam meh lik yer. Çok yağlı, fiyatı pahalı, kart geçmiyor, çatal bıcak yok elle yiyorsun vs. İstanbulda bile daha güzel tandır yemiştim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tim said:

Archangel_ said:

Liebe said:

et dediğin trakyada yenir kendinizi kandırıp durmayın ya ciğermiş


muacır köyde bir satıretin tadı da hiç bir şeye benzemiyor cidden :)


Adana/Hadirli'da sana bi Adana kebap mi yedirsek acaba ozman?

Satir kiymasindan Adana kebap

https://i.imgur.com/tCJC4T4.jpg



Yanında gelen ikramları yeter.
Eyvana gideceksin bide, orası da iyi. Büyük ağaçtaki ama.

Burda olsa domates söğüşe ayrı para, yok yşilliğe ayrı para, sumaklı soğan iste ayrı para, ayranına ayrı para. Gözünü svediğim Adana/Antep. Her şey dahil. Dürüm de yesen bir, masayı da donatsan bir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Voys said:

applev0dka said:

Liebe said:

et dediğin trakyada yenir kendinizi kandırıp durmayın ya ciğermiş


O da sirf isim be abi

Gittim edirne'de tava ciğeri yedim. Sirf ün yani oyle ufffr ne efsane seymis demedim. Evde daha güzelini yapıyoruz biz :)


1 tane restorantta et yiyip ''yeaa Edirne'de et iyi değil abarttıyorlar'' demek. (facepalm)


Aydin tava ciger mi neydi..

Mekanin onunde 200metre kuyruk var her gun..

Hani Beşiktaşta karadeniz donercisi neyse oyle ayni.

Diger mekanlarda bos masa dolu, bunda kuyruk varsa iyi olmasini beklersin ama oyle bi numarasi yoktu dedigim gibi.
Bizim evde yaptigimiz arnavut cigeri 5 kat daha iyi



Bi yerde sıra varsa kesin boka sarmış oluyor her ürün hakkında çünkü içerisi çok telaşlı oluyor. şakasına yazdım tabii ki kötüyse kötüdür ama daha lokal yerleri keşfetmek lazım. Nusret de mesela trakya koyunu kullanıyor. İyi yer bulmak lazım gerçekten. ben hayatımda en güzel yediğim eti Silivri'de yemiştim ondan atar kastım :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen önce daha kötü nick bul -_-

Tim said:

Voys said:

applev0dka said:

Liebe said:

et dediğin trakyada yenir kendinizi kandırıp durmayın ya ciğermiş


O da sirf isim be abi

Gittim edirne'de tava ciğeri yedim. Sirf ün yani oyle ufffr ne efsane seymis demedim. Evde daha güzelini yapıyoruz biz :)


1 tane restorantta et yiyip ''yeaa Edirne'de et iyi değil abarttıyorlar'' demek. (facepalm)


E simdi Edirne'nin en iyisi burasi diye goturduyse arkadaslarin yapilir o yorum da bilmiyorum elma nerde ne yemis.

Diger yandan Tekirdag koftesini 34983297 yerde yedim ama sevemedim hic. Oyle bayilinacak, tapilacak bi tadi yok gibiydi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

benim de dedem arnavut gocmeni. insan gocerken bi yesil goz bi sari sacla gocer di mi?

yok.


Dedemin babası istanbul doğumlu değil direk mübadelelerden birinde geliyorlar, tüm aile dayım falan da dahil sarışın mavi gözlü. Fakat babam the seed is strong modunda tüm punjablığı bana yüklemiş amekü. Hayır hala çocukları da ela gözlü mözlü falan, ailenin karaları bi biz ikimiziz.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/03560/Jon_Arryn_funeral__3560046b.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sabah kalktiniz, acsiniz, bi baktiniz koyun/mahallenin hanimlari ekmek atmaya oturmuslar, tam da uyandiginiz saate sikma ve bazlama yapilmaya baslanmis. Resmen az bulunur mutluluklardan benim icin.

Sikma ve bazlama

https://i.imgur.com/b1lrPSh.jpg
https://i.imgur.com/QEhVfle.jpg



Bunlari disarda bulmak azcik dertli olabiliyo, haliyle ya yoruk kahvalticilarinda ya bolgei firinlarinlarinda ya da evde buluyonuz anca.

Bu da bonus

Biberli ekmek

https://i.imgur.com/UxL6gWq.jpg



Biberli ekmek ve fistikli tatlilar konusunda en favori mekanim Dondurmaci Halil bu arada. Tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Abi sıkma kötü ya beğenmiyorum. Hani börek severim ama sıkma ı ıh :)
2

Abi yapanina gore degisiyo. Bolgeyi az cok biliyosun diye direkt ornek veriyorum:

Yoruk kahvalticilari var Cennet Cehennem'in orada, onlar duz bazlama icin kasar koyup veriyolar which is not sikma.

Hastanede satiyolar mesela, ici cok kotu hazirlanmis, bazlamasi kayis gibi, yine hos degil.

En guzeli ici bol olacak, bazlamanin hamuruna kepekli un da karismis olacak, sacdan cikar cikmaz da sikilacak, ilimaya baslaninca yenilecek. Ici guzelse, yaninda cayla birlikte dunyanin en lezzetli yiyecekleri arasinda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tava cigerine bazi kendini bilmezler meh demis tas olursunuz tas

onemli not: cts gunu giderseniz deli gibi sira beklersiniz ve muhtemelen iyi pismemis bir ciger yemek zorunda kalirsiniz o yuzden nacizane tavsiyem haftaici ve ogleden once/sonra tavadaki yag degistikten sonra atilan ilk cigeri bi denemenizdir farki anlayacaksiniz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

tava cigerine bazi kendini bilmezler meh demis tas olursunuz tas

onemli not: cts gunu giderseniz deli gibi sira beklersiniz ve muhtemelen iyi pismemis bir ciger yemek zorunda kalirsiniz o yuzden nacizane tavsiyem haftaici ve ogleden once/sonra tavadaki yag degistikten sonra atilan ilk cigeri bi denemenizdir farki anlayacaksiniz


terbiyesiz abi bu insanlar. edirne tava'ya laf edenin dilini kesmek lazım

nası canım istedi şu anda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...