Holy Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Suark said: kardo ben yetemedim işte ona, sen bi diyebilir misin tam kaçtır "0"? Bi değer yoksa herhalükarda "-" kullanmak daha mantıklı oluyor çünkü.Abi sıfır kaçtır diye sormaya başladın, farkında mısın? Sıfır, Yokluk, HİÇLİK, YOK, HIZ YOK. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 peki 3 kaçtır abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Gorelilik oku suark, kafan karismis bayagi. Hiz dedigin sey mutlak degil, goreli bir sey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Jaegerjaquez said: peki 3 kaçtır abi bak onda sıkıntı olabilir gerçekten. zira sözelciler için Pi de 3'tür mesela ¯ _(ツ)_/¯ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Red said: iyiki kasırga memleketi değiliz. her kasırgada ülkeye reset atardık. bence fena olmazdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Holy said: Suark said: kardo ben yetemedim işte ona, sen bi diyebilir misin tam kaçtır "0"? Bi değer yoksa herhalükarda "-" kullanmak daha mantıklı oluyor çünkü.Abi sıfır kaçtır diye sormaya başladın, farkında mısın? Sıfır, Yokluk, HİÇLİK, YOK, HIZ YOK. o zaman biz o "0" a göre kaç yapıyoruz? neutrino said: Gorelilik oku suark, kafan karismis bayagi. Hiz dedigin sey mutlak degil, goreli bir sey. Yav bunu biliyorum zaten başkanlar, bağıl hızı falan sormuyorum ben. mutlak "0" ı hesap edebiliyor muyuz? nıç edemiyoruz. En fazla bizim galaksinin hızınıda hesap edersen galaksiye göre duran bir objeyi "0" alabiliriz, o zaman da abzürd bir hızda seyir halinde olduğumuz ortaya çıkıyor. E belki o obje de seyir halinde? Minimum çok karışık, ama maksimum sabit. Aynı mediumda ışığın hızı, sen 10 lada gitsen, 100 lede gitsen sabit. O yüzden "-" hesaplamalıyız ki doğru hesap yapalım. Örnek, İzmit otobanında 180 yapan muhittin dayıyla, ayda kraterde 180 yapan charles dayının hızları aynı değil, kıyaslama yaparken ikisinin birbirine göre hızını falan filan alman lazım ki biiiiiisüüüürü iş. Halbuki, ışığa göre birisi -X yapsa, diğer -Y yapsa, bu şekilde adlandırsak, tak diye kıyaslarsın. Sanırım oda şu şekilde oluyor https://0en.wikipedia.org/wiki/Relativistic_velocities#Composition_of_velocities burda sorulması gereken ışığa göre "-" yi nasıl hesaplıcaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Suark said: İzmit otobanında 180 yapan muhittin dayıyla, ayda kraterde 180 yapan charles dayının hızları aynı değil wat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 suark sen neden böylesin ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Suark zemzem suyunu azalt biraz sdfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 taam be :/ :)o evde bira yapmak için bira kiti almak istiyorum, ama boş şişeleri koyacak bir yerim yok. Şu sıralar bebek gazından sonraki en büyük derdim bu Siz nası yapıonz ya neden irma oldugunuda anlatmaya çalışmışlar http://www.al.com/news/index.ssf/2017/09/harvey_and_irma_how_do_hurrica.html çok rastgele geldi yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Suark hizlari dusunurken zamanin ve mesafelerin sabit oldugunu dusunuyorsun. O yuzden gorelilik oku dedim, cunku sordugun sorularin yaniti orda var. isik hizini kendi basina sabit kabul etmen kafani karistiriyor. Yani isik hizina gore benim hizim kac diye sormak yerine hizini nereye gore olcmek istedigine karar vermelisin. Mesela aydaki adamla dunyadaki adamin hizlarini kiyaslarken gunesi kendine referans alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 nasıl olmaz şişe koyacak yer ya ? kümeste mi yaşıyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Suark sonunda you started making sense. Evet mutlak hiz karmasik bir olay ama isik hizindan eksi desen de bir sey farketmez gene bulamazsin. Sadece referans noktasini degistiriyorsun. Belli biseye gore relativ hiz alabiliyoruz burda da 0 hiz gayet tanimli ve mantikli. Mutlak 0 degil dunyaya gore 0. Ben duruyorum ama x hizinda hareket ediyorum gunese gore. X veya x-c demem farketmez. Xi bilmedigimizi iddaa ediyorsan haklisin. gunese gore kolay ama bunun sonu yok. Zaten mutlak hizini bilsek charlesin ister -2999 ister 100 de, yani derece degil de kelvin gibi sana yeni bilgi saglamiyor Fakat isin sonunda relativite sagolsun hangi reference framei aldigin degismiyor fizik kurallari korunuyor. Ben kapali bir kutu icinde hizim 0 da olsa c-5 de olsa bunu iceriden deney yaparak bulamam. O yuzden mutlak hiz cok da kafaya takilacak bisey degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 abi ev ufak, balkonda anca yer var orayıda şişeyle doldurmak istemiorm 80m2 falan ev bebiş ve eşyaları baya alan kaplıo tabi e ulu ortada şişe barındırmakta istemiom aslında azar azar yapsam 12 şey şişelik olabilir he @neutrino abi işte güneşi referans falan fıstık alman lazım, uzun iş o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Abi ona uzun is diyorsan kuantum mekaniginden uzak dur (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 2.5 adet bira kasası yetiyor 46 şişeye ve masa altında süper oluyor ama ortam 21-22 dereceyi aşmamalı. Aynı mekanı şişeleme öncesi kovayı bekletmekte de kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 işimize yarayabilcek bir nokta secip hareket eden iki nesnenin hızlarını karşılaştırmak uzun ama ışık hızını tersten 0 kabul edip tersten hızları hesaplayaıp arbitrary bir roller coaster yaratmak mantıklı xDDD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 onu makina yapcak olm, arabanın göstergesi göstericek işte sdfad @abso kışın balkon olabilir o zaman ama yazın çok sakat 21 derece olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 15-24 arası olması iyi. Genelde depolar falan rahat oluyor. Yuksek olursa ısı bekleme süresini arttırmak lazım. Ama bir kere kendi biranıza alışınca ticari olanlar cidden baya su gibi geliyor tad olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 barbuda adasiyla iletisim kesilmis, https://www.youtube.com/watch?v=dA5qYrboTUE ekipman yokolmadan onceki olculen son ruzgar hizi 244km/h imis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 sadece amerikada vs olmasının bir nedeni var mı bu manyak kasırgaların? avrupada felan niye olmuyor mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 allah oraları lanetlemiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Acik okyanuslardan dolayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Lopeth said: sadece amerikada vs olmasının bir nedeni var mı bu manyak kasırgaların? avrupada felan niye olmuyor mesela? orda sex fazla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2017 Nekro said: Acik okyanuslardan dolayi. acik okyanus ne demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar