manve Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Tarihin en buyuk kasirgalarindan biri yavas yavas ilerliyor. Karayipleri vurmaya basladi, linkten zavalli palmiye Hector'u izleyebilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=hG-GpHPkBoM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 kasırga nasıl yavas yavas ilerliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 yavaş hızlı göreceli ya ondandır aslında biz hız hesabını yanlış yapıyoruz ya. sonuçta "0" hızını hesaplayamayız. ama bi maksimum var, 300k km /s o zaman, bütün hızlar 300k dan çıkarılmış gibi olmalı, o zaman mutlak hızı elde etmiş oluruz. mesela 10km/s ile gidiyosa bi uçak aslında -299990 km/s ile gidio. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Suark kafan çok acayip çalışıyor, yine de ciddili cevap vereyim. Enerji formülü üzerinden 0 dediğin hızı aslında hareketsizlik olarak hesaplayabilirsin. Hız devreye girince de enerji dönüşümü gerçekleşiyor işte. Yani hesaplayamayız diye bir olay yok. edit: kinetik-potansiyel zart zurt yazmadım biliniyordur diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 atomik seviyede hareketsizlik mümkün değil ama. o yüzden potansiyel enerji diye bir şey olmaması lazım. suarkın dediği benim aklıma yattı. would calculate, 8/10. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 @holy vay, o zaman belli mi "0" hızı? yoksa ginaly mi haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 yazik oldu karayiplere, dumduz edecek uc kurusluk adalari. suark sen muhendislik okumadin mi btw, klasik fizik degil mi bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 evette bilmiyorum yani, klasik fizik olmaması lazım. bi googleladım da "0" hızının hesabıyla ilgili bişi bulamadım. Sahi nasıl hesaplıyoruz holy? var mı bir rakam ortada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Öff annemle babam şu anda Bahamalar'da gemi tatilindeler. Cep çekmiyor, internetleri yok. En son dün rotamızı değiştiriyorlar iyiyiz diye mesaj attılar. Yani önlemlerini almışlardır heralde ama insan endişeleniyor gene de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 durunca 0 oluyor iste nasil hesaplayacan? bazi seyler karisik olmak zorunda degil diyelim 100 metre insan olamaz, o zaman benim boyum -98 metre mi demem lazim? yerden olcuyoruz, mutlak maksimumdan degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 sözelciler yallah dışarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 boyunu kafandan ayağına kadar olan uzunluk ki onuda metreyle veriyoruz ki metrenin tanımıda ışığın hızıyla "sabit". Yine ışığın hızını kullanıyoruz yani. Burdaki durum, kendi evrenimizde "0" ı hesaplamanın zor oluşu, halbuki max hız belli. Onu "0" yap ordan geriye sar. Telaffuzu falan daha zorda daha mantıklı yani. Bütün o göreceli tatavayı kaldırıosun bi anda keh keh keh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 daha jose var arkasindan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 ginaly said: atomik seviyede hareketsizlik mümkün değil ama. o yüzden potansiyel enerji diye bir şey olmaması lazım. suarkın dediği benim aklıma yattı. would calculate, 8/10. Absolute zero'da atomik seviyede de hareketsizlik sağlanmıyor mu? Uygulamada mümkün değil sanırım -273 C ama teorik olarak buradan yürünebilir. Ben eşit ağırlıkçı (sayısalcıydım aslında ama kim takar lise fiziğini sdf) olduğum için bilgim discovery channel belgeselleriyle kısıtlı, meendiz arkadaşlar devam etsin, heyecanlı oluyor sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 -273le alakası yok o partikül hareketlerinin yalnız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 lan ben şakasına demiştim kasırga nasıl yavas gidiyo diye tabi merkezi yavas gidebilir, dışarılara dogru 300km/h ruzgarı vardır sdf 17 saat once cekilmis irma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 topak S U A R K L A N M I Ş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 bi derail oldu eved fistanın fotosu güzelmiş neden oluyor şimdi bu kasırgalar? http://www.youtube.com/watch?v=QBDheVyH8SM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 ællah. okyanustaki sıcak su akıntıları baya bi termokinetik olarak atmosferi sikertiyo işte küresel ısınma iz real. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Max hız günümüz fiziğine göre belli, geleceği bilmiyoruz. 0'ı hesaplamak diye bir şey olamayacağı için böyle aratırsan bulamaman normal. Hızın sıfır olduğu durumda kinetik enerjinin tamamını potansiyele dönüşmüş olarak kabul ediliyor ve normalde enerjiyi etkileyen bir parameter olan hız, denklemin dışında kalıyor. Basit fizik gerçekten açıkladığım. Basit fizik de bazı kabullere dayanıyor hatırlarsınız ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 kardo ben yetemedim işte ona, sen bi diyebilir misin tam kaçtır "0"? Bi değer yoksa herhalükarda "-" kullanmak daha mantıklı oluyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Suark said: bi googleladım da "0" hızının hesabıyla ilgili bişi bulamadım. Sahi nasıl hesaplıyoruz holy? var mı bir rakam ortada? nigga wat? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 iyiki kasırga memleketi değiliz. her kasırgada ülkeye reset atardık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 yumy said: topak S U A R K L A N M I Ş S_U_A_R_K_L_A_N_M_I_S U_A_R_K_L_A_N_M_I_S_U A_R_K_L_A_N_M_I_S_U_A R_K_L_A_N_M_I_S_U_A_R K_L_A_N_M_I_S_U_A_R_K L_A_N_M_I_S_U_A_R_K_L A_N_M_I_S_U_A_R_K_L_A N_M_I_S_U_A_R_K_L_A_N M_I_S_U_A_R_K_L_A_N_M I_S_U_A_R_K_L_A_N_M_I S_U_A_R_K_L_A_N_M_I_S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 seçtiğin orijine göre belli bir sürede konumda değişiklik yoksa hızı 0 işte ot içip içip patiye mi giriyonuz napıyonuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar