Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şampiyonlar Ligi 2017/2018 Kura Çekimi

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

Beşiktaş'ın son 2-3 Avrupa kurası şeker gibiydi, bu sefer de "normal" seviyede bir grup geldi, dördüncü torbadaki en güçlü iki ekipten biri denk geldi diye bu kadar ağlamanın alemi yok. Demek sıfır çektiğimiz gruba düşseniz turnuvadan falan çekileceksiniz yani.

Türk takımlarının bütün hezimetleri boktan takımlara karşıdır ayrıca, birkaç istisna dışında büyük takım maçlarında biraz daha iyi oynarlar, çünkü hadlerini bilir ve rakibi ciddiye alırlar. Futbol yapımız direk ego, şımarıklık, küçümseme üzerine kurulu olduğu için bu böyle. O açıdan avantaj bile olabilir.

Mantıklar ve hedefler "bir şekil denk getirip" değil de "yavaş yavaş hak edip" ulaşmak üzerine oturtulmadıkça da kalıcı başarı falan olmaz ülkede, anca GS'nin UEFA'sı gibi bir şey belki elli senede bir olur işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Tum maclar kafa kafaya gecer zaten oradi kesin..

15 sayfadir donen tartışmanın sebebi de keske leipzig yerine maribor olsa dememiz..

Yani boktan takim yerine almanya 2.sini istememiz gerekiyordu bazi kimselere gore. Cunku buyuk takim olmak bu demekmis.. valla bu kerizlik demek.. 4 torbadan leipzig i barca çekse üzulur yani ne gerek var..
Sosyal ağlarda paylaş

Amma uzatmışınız. CL'de Türk takımının 3. torbadan girmesi durumunda gruptan çıkması için bir seri başı içerde dışarda herkesi tokatlayacak takım, bir tane de son torbadan dandik ülke takımı şart. Tabii sırf bunlar da yetmiyor, pot-2'den gelecek takımın da en azından içerde yenebileeğiniz düzeyde olması lazım(Bu seneki Porto veya Sevilla mesela). Bunun dışında seri başı tokatçı takımla da iç saha maçınız 6.maç haftasındaysa tadından yenmez, çoktan garantilediği için yedeklerle geliyorlar, iç saha gaz maz yeniyoruz.

Şu BJK'nin çektiği kura en tehlikelisi, sadece 2. torbadan gelen takım uygun senaryoya. Zaten eski döneminden uzakken Ruben Neves ve Silva'yı kaybettiler. Sadece patlak wonderkid Oliver Torres'i geri aldılar
Sosyal ağlarda paylaş

milik iyileşti ama sarri hala oynatmıyor ya napoli kadrosu harika bir hal aldı mertens hallediyor orayı

onun dışında bulletride doğru yazmış gayet geçen seneki gruba çok benzer işte yine son haftaya herkes çıkabilir gibi girilecek. o yüzden bu kez hedef iç sahada 7 puan, 3 deplasmanda birer beraberlik ile 10 puan olmalı bizi çıkarır gruptan. biz içerideki kiev maçında kaybetmiştik üst turu o maçı 1-1 bitirmeyecektik.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen seneki grup o formata uymuyor abi kandırmayın kendinizi.
her türlü 4 tane takımı güç olarak sıralayabilirsiniz zaten. onu yapınca hemen o formata dönmüyor iş.

bu seneki de geçen seneki gibi bi grup işte. biraz daha zoru. leipzig kötü oldu tamam ama diğer 2 takımdan puan koparmak aşırı zor değil. geçen sene napoliden 4 puan toplamış takımız.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

O formata daha cok real-porto-besiktas-maribor uyuyor iste cok istedim boyle bir kurayi.. ama boyle grup olusmadi.. oule olunca G ya da F istedim..

G oldu bu kez 4ten patladik. Saglik olsun. Porto deplasmaninda abu yok. 3 puan ile dönmek demek yolun yarısı demek, icerde içerde 2 mac ust uste sonra

araya 1 leipzing giriyor 2 deplasman var, sonra 2 maç birden içeride. En önemli yer orası 2 galibiyet lazım.

Porto-Beşiktaş (13 Eylül 2017)
Beşiktaş-Leipzig (26 Eylül 2017)
Monaco-Beşiktaş (17 Ekim 2017)
Beşiktaş-Monaco (1 Kasım 2017)
Beşiktaş-Porto (21 Kasım 2017)
Leipzig-Beşiktaş (6 Aralık 2017)
Sosyal ağlarda paylaş

Hadi o zaman inceleyelim: Olmayan senaryolar uzerinden yaziyorsunuz, elbette herkes daha iyi grup cikarabilir.

Ama olan gruplar icerisinde bana neyi tercih edersiniz onu soyleyin sonra tartisalim.

Grup A: Benfica, Manu, CSKA. CL (hatta UEFA) icin hangisi daha iyi su an ki grup. Benfica>Porto diye bakabiliriz heralde.

Grup B: Bayern PSG Celtic. CL (hatta UEFA) cikmak icin hangisi daha iyi grup, su an ki

Grup C: Chelsea Atl Madrid Qarabag. CL'den cikmak icin hangisi daha iyi su an ki grup

Grup D: Juve Barca Sporting. Bu gruptan BJK puan bile zor alir

Grup E: En kek grup evet. Bu grup daha iyi olurdu BJK icin kabul

Grup F: Shakhtar Manu Feyenoord. Esit gucte goruyorum. Manu dan puan alamazsin, Shakhtar dan puan alirsin Feyenoord u gecersin. Su anki grupta herkesten puan alabilirsin.

Grup H: Real Dortmund Apoel. Bu gruptan da cikamazsin temiz 3. olursun..

Simdi bana durustce diyin ki bizim hedefimiz CL'de ilerlemek ve X grupta olsaydik cok daha fazla sansimiz olurdu. Grup E disinda bunu diyebileceginiz grup yok bana kalirsa.

Hala anlatamadigim nokta su: Hic yenemeyecegin Pot 1 Pot 2 kombinasyonunun gelmesindense ikisini birden yenebileceginin gelmesi cok daha iyi. Evet 4 zor, ama bu noktadan sonra kim gelirse gelsin gruptan cikma ihtimalin hep oluyor. Leipzig le oynarken tahtaya 6 yazmiyorsun ama 0 da yazmiyorsun.

Keza Monaco - Porto'ya 0-12 arasi birsey yaziyorsun. Ama su yukarida dedigim 2'li kombinasyonlardan herhangi birine 0-12 arasinda 0'a yakin bir rakam yazarsin.

Real-Porto-Qarabag daha ideal olabilir belki, dogru.

Ama yine Porto'yu gecmen lazim. Real'e sansin yok. Burada ise yine Porto'yu gecmen lazim. Bu sefer Leipzig e takilabilirsin ama Monaco'dan da tirtiklayabilirsin gayet. Ben Monaco'daki adamlarin satilacagini dusunuyorum nedense su son 1-2 haftada.

Bir tane cok iyi takim gelecekse 2'den mediocre takim arti 4'ten kolay takim en kolayi olabilir bunu da anliyorum. Tamam da guzel kardesim yukarida hangi grup bu tanima uyuyor. Isin sikintisi Pot 2'ler zaten cok guclu. Pot 2'den cekebilecegin en iyi takimlardan biri Porto ustune Pot 1'den de yine en kotu 3-4 takimdan birini cekiyorsun.

Gecen sene Besiktas icerde Kiev'i yenseydi grup bitmisti. Yenemedi diye grup olum grubu olmadi gayet cikilacak gruptu. Gayet dengeli gruptu evet, ama ben hic cikamayacagim grup olmasindansa dengeli grubu tercih ederim. Artik 4. oluyorsan senin bilecegin is. Benim Turk takimi olarak Juve Barcaya sansim yok ama Monaco Porto Leipzig e var. Onlari yenemiyorsan zaten cikma o zaman CL'de gruptan.

O zaman 1. veya 4. olabilecegin grubu mu tercih edersin yoksa cok buyuk ihtimal 3. olacagin grubu mu. Ben ilkini tercih ederim sahsen.
Sosyal ağlarda paylaş

uefa takımları o kadar leş ki bu sene üçüncülük çok güzel olurmuş sdfsdfs

arsenal (eng) 105.192
zenit (rus) 87.106
lyon (fra) 68.833
dynamo kyiv (ukr) 67.526
villarreal (esp) 64.999
athletic club (esp) 60.999
lazio (ıta) 56.666
ac milan (ıta) 47.666
viktoria plzen (cze) 40.635
salzburg (aut) 40.570