Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kira sözleşmesi cayma

Red

Öne çıkan mesajlar

o kadar masraf yapmışsın, kilidi niye değiştirmedin ki? adam der ben bilgisi dahilinde geldim, yedek anahtarım vardı. kaç gün geçti, hırsızlık ile suçlasan polis çağırıp zabıt tutturman falan gerekirdi.

glatheros'un yazdıkları doğru. ödemezsin, dava açarlar ve kazanırlar, faiziyle ödeme yaparsın + mahkeme masrafları. kiracıyı çıkarmanın tersi gibi işte. kiracı yeni ev bulana kadar çıkartamazsın vs. imzayı attıysan adam haklı. hukuk kiracıyı hayvan gibi koruyor, biraz izin verin de ev sahibinin de hakları olsun abi.

oturmayacaksan ilan asılmasına, evin gezdirilmesine izin ver bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yaptırdığın tamiratları niye x aylık kiraya saydırmadın ki, garip şeyler yapmışsın.

Sözleşmeyi al avukata git ama muhtemelen bu kadar erken çıktığın için depozito hakkından otomatik olarak cayacan ve ev tutulana kadar da n ay kirayı ödeyecen gibi duruyor. Mahkemeden de farklı şey çıkacağını sanmıyorum açıkçası ama dediğim gibi bir avukata danış.

Bir de elektrik/su'ya bakım yaptırıyorsun da kilidin göbeğini niye değiştirmiyorsun, 30 saniye falan sürüyor yeni göbeği takmak.

Bir de ev sahibi uzlaşmamaktan öte hakkını arıyor gibi geldi bana. Senin iyi niyetle eve tamirat yaptırmanın yasalar önünde pek bir anlamı olduğunu sanmıyorum.

Bir de bu tarz işlerde niyete kısmete pek güvenmeyin, cacık olmaz çoğu zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

masraflar zorunlu gibi geldi bana. tel aç bu ayki kiradan düşelim de, direteceğini sanmam zaten işler karışmış. dua et senin yerine biri bulunsun. ödemezsen, mahkemeye verince de aylar sonra o masraflar topluca karşına çıkar. ha kiracıların erken fesih hakkı falan vardır, max 2-3 ay ödemek zorundasındır onu bilemem. tam bilmiyorum o işleri.

işte adam uzlaşmak istemeyebilir, çünkü hukuk ev sahibini koruyor bu noktada. ev sahibinin insiyatifine bağlı. ev satış sözleşmesi yapıp kaporamı niye iade etmiyordemek gibi bişi bu.
Sosyal ağlarda paylaş

abi çok kısa süreçte oldu hepsi. evi tutarken ev sahibi ile zaten konuşuldu eksikler ve acil yapılması gerekenler. konratı yaptık eve ustaları soktum. ertesi gün işer değişti vazgeçtim. kilidi değiştirmeye gerek bile olmadı. yoksa zaten değiştiririm. 700tl bir şeydi masraflar. kadın ben ödeyecem demişti. şimdi de evde o kadar da bir şey yoktu naptın ki falan diyor. ruh hastası yani.

ilk arayıp konuşmaya çalıştığım gün musait değilim yaptı ondan sonra arazi.açmıyor dönmüyor. emlakçı ile anca haber gönderebildim. bikaç gün öyle oyaladı. bi tamam diyorlar bi yok diyorlar. kötü niyetliler yani. 11 gün olmuş düşün. öyleydi böyleydi diye diye gün kazanıyorlar.

emlakçıyı biraz darlayınca o bile bunlar para manyağı önceki kiracıyı 1 gün ödemeyi geciktirince bile kıyamet koparıyorlardı dedi. karşımda ruh hastası insanlar var yani. bi yandan iyi oldu diyorum. evlenme düzeni kuracaktık o evde.
Sosyal ağlarda paylaş

Red, sözleşme imzaladıktan sonra vaz geçtim ne olacak diyemezsin. Bu yaşa gelmişsin bu kadar okumuşsun, aile kuracaksın bunu bilmiyor musun?

Ev sahibinin yaptığı paragözlük değil. Somut olayda kötü niyetli olan da sensin hocam. Kirayı ödemiyeceğim uğraşsın diyorsun. Mağdur etmişsin insanları. 700 liranı ve depozitonu alırsın. Kiracı bulunana kadar makul bir süre de kira ve aidat ödersin.
Sosyal ağlarda paylaş

benim gördüğüm, önce emlakçıyı iyi seçeceksin bu işte. ev sahibi pimpirikli ise hasta ruhlu ise falan söyleyecek sana yani. benim adamla ilgili rahat adamdır senelerce oturursun falan demişti bana mesela.

ama benim adam da bildiğin pinti. banyoda havalandırma namına hiçbişi yok küf oluyor camda bi delik açmamız lazım dedim adama "açın efendim delik beni niye arıyorsunuz" dedi adam cevap olarak asdhfuahdsufh. hayır adamın 10 evi falan olduğu için kendi ustaları falan var kullandığı, onun için aradım adamı yani :D

mesela kombi açık balkonda duruyor, bi dolabın içinde ama dolabın kapağı kırık mesela, sözde yeni dolap aldıracaktı ustasına, 100 lira falan max, halledicez halledicez dedi 6 kere falan hatırlattım, yok yapmadı. yağmur kar vs yüzünden kombiye bişe olursa, en acil gelebilecek kombiciyi çağırıp masrafı direk adama yansıtıcam mesela.

ama onun dışında tuvalette ufak tefek 1-2 tesisat masrafı oldu kendi tesisatçımı çağırdım direk hiç konuşmadan, kiradan düştüm hiç bişi demedi, geçenlerde bi ay 5'ine kadar unutmuşum yatırmayı, onda da bişi demedi. rahat yani.

bakalım asıl olay yıl bitince zam olayında belli olacak. birazcık düşük yuvarlak rakama anlaşmak yerine ille de %12 zam isterim derse o zaman biraz kapışırız :P
Sosyal ağlarda paylaş

10 gündür milletin peşinden koşup uzlaşmaya çalışmışım. sadece 2 gün boyunca kiralamış olduğum ev için 3.700'den vazgeçmeyi de teklif etmişim. ben kötü niyetli oluyorsam hakim olmaman milletin hayrına.

neymiş imza atmışım. bazı durumlardan ötürü vazgeçmem gerekti. karşı taraf tamamen çirkef ve ruh hastası. sabaha kadar hukuki olarak haksız olayım farketmez. 2 gün evinin ilanını indirdi diye götümüze kadar almaya hakkı yok. 5 aydır bışmuş zaten ev.

neyse ben sabah fesih için ihtar gönderip. kaç ay kira götüme kaçacak diye merakla bekleyeceğim. yapacak bir şey yok. depozito ve masrafı geri alsam bile yine bi 6bin tl kötü niyetimden dolayı çöpe gidecek.
Sosyal ağlarda paylaş

gene bi yarali parmaga işeyen çıkmamış arkadaş sen yarın git bi avukata bu olanları anlat gerekirse yaptırdığın tesisatçılara ulaş 3-5 bişey at fatura kestirt göz göre göre parandan olma hatta gerekirse emlakçıya da ihtar göndert hiç bişey yapamıorum dersen ben sana hukuk dahilinde eve verebileceğin zararları söylerim al takke ver külah yaparsınız
Sosyal ağlarda paylaş

Deveye sormuslar hikayesi, hele mulayim sakin olursan veya tam tersi genis olursan opuyorlar bu ulkede

Bizim uyuz kiraci 2 yilda 6 kere boru patlagi onartti ayni yerden hepsi, sonuncuda demekki senin getirdigin usta beceremiyor odemem dedim diye afra tafta yapti, bir ay sonra "bu ay kira odemiyorum, cikiyorum evden depozite sayin bye" diye sms atip azerbeycana kacti. Adam evin icine etmis resmen.

Evin konum cok iyi idealtepe sahilde, dedim anneme remax a ver bu defa en azindan ciddi calisiyorlar diye, kiralik piyasasi cok dustu efendim diye 140 metrekare eve 1600 minumum yazmis sozlesmeye, telefonda 1650den tek kurus asagi teklif icin arama dedigim halde. Bide ustune "kiraci leylak rengine boyamis yatak odasini oyle zor olur vermesi" diyor sanki kiraci ciktimi evi boyatmak ev sahibin goreviymis gibi, banane yeni kiraci begenmiyorsa boyatsin. Okul sezonu tam, birsuru okula yakin, ulasimi kolay ki tren acildimi istasyona 200 metre filan. Bide ustune altaycesmede benzer bi ev varmis onu soyliyor sanki dip dibeymis gibi evler. en son aspirator eski filan dedi iyice dellendim, acin okuyun sozlesmeyj neresinde aspirator tamirati bizim diyor arti eski aspritoru biz birakmayi tercih ettik diye

Falan filan moralim bozuk bu kira islerine bu ara, biz tutarken ev sahibi "altin varakli kapi yaptir istersen banene, isinma haric hicbirseye karismam" diye verdi, sohben patladi "yaptirmam, isine gelmiyorsa cik" dedi vs. herif iktisat profesoru kurusuna kadar zam hesabi yapiyor filan.
Sosyal ağlarda paylaş

KenshinHimura said:

gene bi yarali parmaga işeyen çıkmamış arkadaş sen yarın git bi avukata bu olanları anlat gerekirse yaptırdığın tesisatçılara ulaş 3-5 bişey at fatura kestirt göz göre göre parandan olma hatta gerekirse emlakçıya da ihtar göndert hiç bişey yapamıorum dersen ben sana hukuk dahilinde eve verebileceğin zararları söylerim al takke ver külah yaparsınız

Hahaha iyiymiş. tek tek yazdım yapabileceği şeyleri. Sen golden shower peşindeysen onun forumu burası değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

KenshinHimura said:

Hahaha iyiymiş. tek tek yazdım yapabileceği şeyleri. Sen golden shower peşindeysen onun forumu burası değil.

kanka o kadar aptalca yazmışsın ki cevapsız kaldım bu "gel 1v1 atalım"a pardon haklısın
Sosyal ağlarda paylaş

hiç kirada oturmadım.

ama kiracımız oldu epey. bir tanesi 2 yıl kira vermeden oturdu. rahmetli babama o kadar yalvardık ettik çıkar gitsin diye, yok çocuğu var yok şuyu var dedi. adam arsam var dedi k.çekmecede satayım vereceğim sonuna kadar falan diye kandırdı haliyle bizimkileri. arsayı sattı, evi bir gecede boşalttı gitti. 6 ay elektrik, su ıvır zıvır faturaları da bize kaldı. anlamadığım şey ise, ben elektriğimi 10 gün geç ödeyemiyorum, anında kesiyorlar. bu yavşak nasıl 6 ay bekletti, gerçekten inanılmaz.

adam gidince aynı eve başkası geldi, dedik ev kentsel dönüşüm için yıkılacak 1 yıl sonra. tamam dedi. eve yerleşti, ikinci gün mutfak dolapları ve kapıyı değiştirin dedi. dedik ev yıkılacak ona göre geldin. ben değiştiririm kiradan düşersiniz dedi. dedik yok öyle bri eşy. adam değiştirdi, 1 sene kira ödemedi, ev yıkılacak dendi, o da gitti. aynı şekilde ıvır zıvır faturalar.

pansiyon var antalyada, kiracı geldi kuruldu. dünyanın masrafını yaptı, yaz bitti, parayı ver deidk ekim gibi. tamam dedi. sonra 70 veremem 64 verebilrim dedi. tamam dedik. ver parayı sen yeter. ekim oldu ocak. ıvır zıvır yok verecem falan dedi. mayıs oldu, yeni sezona masraf yapıcam kira 60 olsun dedi. olmaz dedik. 55 gönderdi. daha gönderecek 9 bin lirayı bakalım kısmet.

iyi niyetli olmayacan abi. herkes mülayim bize göre herkes mağdur kodumun ülkesinde. mecidiyeköyde vakıfbankın olduğu eczacılar odasının yeri var. onlar da kiracı orada. kocaman bina, adam sadece eczacılar odasından 50 ye yakın kira alıyor. çıkın dedi millete yıkacam dedi. çıkmadılar. 2. hafta elektriği kesti. şimdi herkes defoldu gitti fasdasd devletin kurumu dersin, adam sikine takmadı bile. inanılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

ev sahibi cirkefmis ama o da kiraci bulana kadar sen sozlesmeye bagli kalmak zorundasin.

sen diyosun 3500 lira hibe ediyorum, e kadin sen ciktiktan 6 ay sonra kiraci bulamazsa ne yapicak? direk X6 icerde. e bir de kadin seni gozune kestirip kiraya vermis, yani senin gibi akca pakca birini bulana kadarda kiraya vermez evini kolay kolay

bence sen bi an once oraya kiraci bulmaya bak.

bir de hirsizlik su bu olmadiktan sonra haneye izinsiz girmeden bi cacik cikmaz, en fazla emlakciya ciklet parasi keserler.
Sosyal ağlarda paylaş

lol no nesinden rahatsız olacam. zamanında kirada oturduğumuz ev satılmıştı, aylarca çıkartamadı bizi yeni ev sahibi (emlakçıydı resale için icrada aldı evi), biz ev bulana kadar. bizi mahkemeye verdi falan, yerel mahkeme üstüne yargıtay, onu da kazandık falan. baya hardcore koruyor kiracıyı hukuk. zırt pırt kiracı hakkını boostlayan haberler çıkıyor zaten. doğruyu söylemek de mi battı? osuruktan nem kapmayın hemen.
Sosyal ağlarda paylaş

Jeeztro said:

hiç kirada oturmadım.

ama kiracımız oldu epey. bir tanesi 2 yıl kira vermeden oturdu. rahmetli babama o kadar yalvardık ettik çıkar gitsin diye, yok çocuğu var yok şuyu var dedi. adam arsam var dedi k.çekmecede satayım vereceğim sonuna kadar falan diye kandırdı haliyle bizimkileri. arsayı sattı, evi bir gecede boşalttı gitti. 6 ay elektrik, su ıvır zıvır faturaları da bize kaldı. anlamadığım şey ise, ben elektriğimi 10 gün geç ödeyemiyorum, anında kesiyorlar. bu yavşak nasıl 6 ay bekletti, gerçekten inanılmaz.

adam gidince aynı eve başkası geldi, dedik ev kentsel dönüşüm için yıkılacak 1 yıl sonra. tamam dedi. eve yerleşti, ikinci gün mutfak dolapları ve kapıyı değiştirin dedi. dedik ev yıkılacak ona göre geldin. ben değiştiririm kiradan düşersiniz dedi. dedik yok öyle bri eşy. adam değiştirdi, 1 sene kira ödemedi, ev yıkılacak dendi, o da gitti. aynı şekilde ıvır zıvır faturalar.

pansiyon var antalyada, kiracı geldi kuruldu. dünyanın masrafını yaptı, yaz bitti, parayı ver deidk ekim gibi. tamam dedi. sonra 70 veremem 64 verebilrim dedi. tamam dedik. ver parayı sen yeter. ekim oldu ocak. ıvır zıvır yok verecem falan dedi. mayıs oldu, yeni sezona masraf yapıcam kira 60 olsun dedi. olmaz dedik. 55 gönderdi. daha gönderecek 9 bin lirayı bakalım kısmet.

iyi niyetli olmayacan abi. herkes mülayim bize göre herkes mağdur kodumun ülkesinde. mecidiyeköyde vakıfbankın olduğu eczacılar odasının yeri var. onlar da kiracı orada. kocaman bina, adam sadece eczacılar odasından 50 ye yakın kira alıyor. çıkın dedi millete yıkacam dedi. çıkmadılar. 2. hafta elektriği kesti. şimdi herkes defoldu gitti fasdasd devletin kurumu dersin, adam sikine takmadı bile. inanılmaz.

kiracı üstüne değilmiydi elektrik , siz niye ödüyorsunuz :) . Boşta kiralık ev,ofis,arsa,pansiyon var mı jeeztro talibim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...