Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kira sözleşmesi cayma

Red

Öne çıkan mesajlar

Lopeth said:

soru

şimdi kira sözleşmesi her yıl otomatik 1 yıl uzuyor

en az 1 yıl kaldıktan sonraki dönem uzayınca yine 1 yıl sorumlu mu oluyoruz yoksa 2 ay süre verip istediğimiz zaman çıkabiliyor muyuz ?

benim bildiğim sözleşmeyi yenilemeyeceğini bildirmen gerekiyor yoksa gene 1 sene sorumluluk altındasın. ama tahliye etmene gerek yok, kirayı ödemeye devam edersin sözleşmeye göre. mesela 3 ay daha oturacaksın yeni evin yapılıyor kentsel dönüşüm hesabına, oraya geçiceksin. zaten eve ihtiyacın var, ev sahibi tahliye etmen için dava açmaz/açsa da bişi çıkmaz. kirayı ödemezsen dava açar ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:

soru

şimdi kira sözleşmesi her yıl otomatik 1 yıl uzuyor

en az 1 yıl kaldıktan sonraki dönem uzayınca yine 1 yıl sorumlu mu oluyoruz yoksa 2 ay süre verip istediğimiz zaman çıkabiliyor muyuz ?

yine 1 yıllığına sorumlusun sözleşme aynı sözleşme sadece yıl olarak tadil edildiğini düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

moonfall said:

forumdaki nefreti ben de algılayamadım. gerçek hayatta bu işler böyle arkadaşlar. insanlar sözleşme yapar döner cayar vazgeçer anlaşır anlaşamaz dünyanın milyon tane hali var. evlilik de bir sözleşme insanlar ne hallere geliyor ne mevzular neler yaşanıyor.

imzalamış vazgeçmiş yapabileceğim nedir diye soruyor. bu kadar basit. düzgünce açıklayınca da gayet anlıyor gördüğüm kadarıyla.

adam 12 yaşında erkeğe tecavüz ettim bu işten nasıl yırtarım diye başlık açmadı. (kaldı ki bu insanların dahi hakları var)

adam hatalıysa da hatalı haklarını bilmek istiyor olabilir. 1000 tl az ödeme imkanı varsa 1000 tl az ödemek istiyor olabilir. tamamen kurnazlık peşinde olabilir. herkes her adımında mükemmel şekilde kurallara uysa hiç sorun çıkar mıydı ticarette vs? çok ağır yazan arkadaşlar olmuş. böylesi basit bir sözleşme nizasına böyle ağır tepki göstermek için ne kadar kötü bir gün geçiriyor olmanız lazım? ilgi alanınız veya prensiplerinize tersse ilgilenmezsiniz olur biter.

sosyal medya linci moda oldu artık. merter güngörende de bir tekstil atölyeniz olsa 3. gün dükkanı ateşe verirdiniz herhalde bu ne kuralsızlık diye.

(tu)

haklı, oldukça haklı
Sosyal ağlarda paylaş

Red'in talebi bana mantıklı geldi, yani depozitoyu yakmaya hazır, eve masraf yapmış cebinden. Ev sahibi makul biri olsa sözleşmeyi iptal ederdi.
Ev sahibi durumu öğrenip telefonlara bile çıkmadığına göre ya zor durumda, bu paraya çok ihtiyacı var akla karayı seçiyor. Ya da çirkef biri ne koparsam kardır diyor.

Tabi buna karşı ne yapabilirim diye sorması normal. Fakat hukuk dışı yöntemler dışında aklıma bir şey gelmedi açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

madem ev sahibi falan konuşuluyor bişi sorayım. bu dolu-fırtına sırasında apartman boşluğunun tepesindeki cam kırılmıştı daire başı 150 tl, onu ev sahibi ödüyor.
Bi de arka bahçeye ağaç düştü onu kestirip kaldırttılar, ona da 60 TL ödenecek de, bunu sizce benim mi ödemem lazım ev sahibinin mi? pintilik yapıyor gibi olmak istemiyorum ama sanki ev sahibinin masrafı gibi geldi?
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

madem ev sahibi falan konuşuluyor bişi sorayım. bu dolu-fırtına sırasında apartman boşluğunun tepesindeki cam kırılmıştı daire başı 150 tl, onu ev sahibi ödüyor.
Bi de arka bahçeye ağaç düştü onu kestirip kaldırttılar, ona da 60 TL ödenecek de, bunu sizce benim mi ödemem lazım ev sahibinin mi? pintilik yapıyor gibi olmak istemiyorum ama sanki ev sahibinin masrafı gibi geldi?

tabii ki ev sahibinin
Sosyal ağlarda paylaş

moonfall said:

oldun said:

Baggio said:

Yazılmamışsa önce 1 yıl, sonra ihtarla 2 ay işte. Yazarak da değişmiyor olabilir, kanunda izin vermişse değiştirirsin anca, yoksa sözleşme kanunu ezemeyeceği için override eder vb. durumu olabilir.

1 yildan sonra 2 aylik ihtarin yasada yazdigi yer nerde bir arkadasla bunun iddaalasmasina girdiydim. Bunun yazdigi yasayi gosterene yemeksepetinden bir durum yollarim valla.Ben yukardaki gibi biliyordum ama arkadasim hersene bir sene ötelenir redin yaptigi gibi bir sacmalik yaparsan ev sahibi kiraci bulana yada süre bitene kadar parani alir dediydi.

Son: Cok güzel baslik olmus bir cirpida 14 sayfayi okudum.Bir kücük cekirdek acilirmis.

dürüm

MADDE 347- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler. Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir

bu muydu aradığın doğru anladıysam

valla buydu tarih saat restoran adres ver ileriye yonelik online odemeli siparisi cakam
Sosyal ağlarda paylaş

ihtardan sonra emlakçı ben arayı bulacam merak etmeyin falan dedi de karşı tarafta anlaşma isteği olmadığı için mahkeme yolu gözükür. artık ne kadar sürer bilinmez.bayramdan sonra netleşir herhalde. bu arada yazmadığım bi 400tl lik temizlik masrafı da var ama onu ev sahibi ödemek zorunda değil diye bildiğimden hiç katmadım. bildiğin inşaat pisliği vardı gerçi. parkeler gözükmüyordu. mevzuyu uzatmayıp evi kiralasalar evin değerini net 200-300 tl daha arttırmışımdır. da ev sahibi ev temizdi ve masrafsızdı dansözlüğü yaptığı için kabul etmiyor. elimde fatura ve dekontlar olduğu halde.
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten o kadarını ben mahkemesiz de teklif ettim kabul etmediler.

ben bu işin sonunda belki 20bin tl ödeyecem belki tam 1 yılın parasını ödeyecem bilmiyorum ama en azından bu kısa vadede olmayacak. bu para benim cebimden hertürlü çıkacaksa her ay düzenli olarak çıkmaması beni daha rahatlatır. mahkeme uzasın onlar da para alamasın ben de kısa vadede en azından hayvan gibi para yükünün altına girmemiş olurum.

hem 3.500 buraya ödeyecem her ay hem başka ev arayacağım için taşınınca oraya ödeyecem. ev sahibinden daha çok mağdur oluyorum ekonomik olarak. o yüzden süreceği kadar sürsün. mahkeme sonuçlanınca ödeme işine bakılır.

düğün masrafına girmişiz zaten. ne kadar ötelersek bunu o kadar iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

o şekilde ev sahibinin kucağına oturursam evini kiralamayacağına eminim. benden düzenli olarak kira alırken böyle kötü niyetli birinin evini kiraya verirken acele etmeyeceğine ya da sorun çıkartacağını düşünüyorum. bi de uğraştığımla kalırım. emlakçı değilim en nihayetinde.

emlakçı şuan bizim tarafa geçti. benim için ve kendisi için karşı tarafla konuşmaya çalışıyor ama demin aradı onun da telefonlarını açmayıp geri dönmüyorlarmış sdfds. başta bana yapıyorlardı aynısını. baktılar emlakçı da uzlaşmaya çalışıyor block yemiş.

ki dediğim gibi bana kesin bir şey söyleseler ben şuan hazırım 3 aylık kirayı gözden çıkarmaya. daha önce evin 5 küsür ay boş kaldığını düşünürsek kötü bir teklif değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...