Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amd Vega ekran kartları

GONDARCENGIZ

Öne çıkan mesajlar

http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2017/07/AMD-Radeon-RX-Vega-64-Specifications.jpg

http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2017/07/AMD-Radeon-RX-Vega-56-Reference.jpg

http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2017/07/AMD-Radeon-RX-Vega-Lineup-Specifications.jpg

2 model var 64 ve 56

64 modeli 1080 den az biraz iyi deniyo 500$ (iyi denmesinin nedeni 3-5 fps düşük çoğu oyunda ama minimum fps olarak 1080 den iyi)

56 modelide 1070 rakibi, onun hakkında veri bulamadım ama 210 watt çekiyo üstüne freesync olayı + 1070 le aynı fps verse de az biraz fazla-eksik verse de gayet güzel alınabilir bi kart gibi gözüküyo. (bunda da minimum fps 1070 den yüksek olcaktır)

nvidia yeni seri çıkarcak ne zaman duyurcaklar belli değil ama, şu an bu kartlar gayet iyi gözüküyo, freesync monitör olayı yüzünden baya satar bunlar.

2 kartda da 8gb HBM2 bellek var

14 ağustos da satışa başlanıyomuş.

Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

Msi 1070 gaming X

Boost Clock / Base Clock / Memory Frequency
1797 MHz / 1607 MHz / 8108 MHz (OC Mode)
1771 MHz / 1582 MHz / 8008 MHz (Gaming Mode)
1683 MHz / 1506 MHz / 8008 MHz (Silent Mode)
8192 MB GDDR5

O değerlerle nasıl min fps bundan iyiymiş merak ettim.

farklı mimari sonuçta nvidia ve amd ortak tasarlamıyo işlemcileri

(belkide tasarlıyo amd ; nvidia ve intelin alt markası, hepsi bi üst akıl tarafından yönetiliyo illumemati confirm)

@lord_gorthaur

malesef 64 high-end olarak çıktı, zaten bütün dünya dalga geçiyo şu an o kadar sene uğraşıp 1080ti a rakip çıkaramadılar gibisinden (planlarında yoktu heralde). Nvidia baya tokatlıyo high-end olayı olunca amd anca 2 işlemci tek karta sokup geçer oda eşşek yükü para olur zaten. Bakalım ryzenden iyi para kaldırıyolar gibi şu an, daha çok parayla daha iyi kart yaparlar bi dahakine heralde, yoksa nvidia tekelinde devam high-end olayı fds
Sosyal ağlarda paylaş

fiyat kırcaklarını sanmıyom

450$ yapsa iyi olurdu ama böylede çokta kötü değil sanki, hbm2 bellekler yüzünden fiyat şişik, tabi onun getirdiği artılar da yok değil. Fps nin hayvan gibi düşmemesi gibi. Amd nin tek artısı şu an, freesync monitörlerin en az 100-150$ daha ucuz olması g-synclere göre.

Yani adam 1080 alcak bide g-sync alcakken 100-150$ az verip 3-5 fps düşük alıp vega 64 + freesync monitör alabikcek. Min fps de daha iyi olmasıda + tabi. 450$ olsaymış 64 modeli, 56 modeli de 350$ olsaymış baya yok satardı bunlar, gerçi yine yok satar madenciler yüzünden.
Sosyal ağlarda paylaş

Vega ların şimdiki halinden daha iyi olacağını düşünüyordum.

Hani öyle bir beklenti yarattılar. Bu fiyatlardan en az bir 50 dolar düşük çıksa idi , gayet alınabilir kart olurdu bence.

Da yani hem aynı fiyat, hem her ne kadar az da olsa daha düşük performanslı, satışları pek istendiği gibi olmaz sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

ya tamamen makul fiyatlarla birşeyler almak isteyenlere üretilmiş.
freesync'i de hesaba katınca aşağı yukarı 200-250 dolar ucuza monitör/gpu alabilsinler işte.

aslında baktığında öyle hesaba değmeyecek rakamlar da değil hani. ciddi alternatif oluşturuyor.
fakat yine de biraz daha ucuz olmasını beklerdim.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de insanlar satın alırken o andaki ürünün fiyatına bakar.

Dur monitör alacağım o ucuza gelecek, şu ekran kartını alayım diye birilerinin düşündüğünü ben hiç zannetmiyorum. Düşünse bile çok az bir yüzde düşünür.

Genelde o anda o ürünün fiyatına bakar.
Daha ucuz bir fiyatı olsa idi, oo super bu fiyata bu performans diye methiyeler düzülürdü. Eşek gibin TDP ye bile bakmazlardı.

Neyse düşer zaten fiyatı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...