Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telefon ne alayim?


yav

Öne çıkan mesajlar

Sony z3 compact kullaniyodum memnundum ama mefta oldu telefon. D.gunum yarin peder telefon alalim dediydi, ne istesem hic fikrim yok. Butce isini de bilmiyorum. Boyle ozel gun oldu mu comert davranabiliyolar ama baska taleplerim de olacagindan ve telefon mevzusnu cok takmadigimdan ekonomik bisey de dusunebiliim. Saglam olsun yeter. SOny iki sene dayandi. Bence 4 yil falan dayanmali bi telefon, dunya para gibi geliyor bana.
Ios android irgalamaz
Yav sunu aldim acayip memnunum bunu aldim pisman oldum falan diyin istedim

Ha bi de vodafone kullaniyorum mesela kampanya falan oluyor bunlarin oyle bildiginiz hesapli gelen bi olay varsa diyin gari. Actim baktim bi suru model secenek var hic bisi anlamadim.
Z3c'i kucuk ve sarji iyi diye secmistim vaktinde. O kadar kucuk olmasa da olur ama tablet gibi telefon da istemem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Galaxy s5 kullaniyorum. 3 seneyi devirdi daha format yuzu gormedi, servisin yanindan geçmedi.

2 hafta once yanimda calisan eleman s7 aldi 3. Gunde ekranda yesil çizgi belirdi.

Kisaca bu is sans isi. Kimse sana su telefonu al 5 sene garanti diyemez. 5 gunde de bozulur 5 senede de.

Bence sen isteklerini soyle. Mesela ekran boyutu ne kadar olsun, kamerayla isin ne derece vs vs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lenovo P2, tam bir performans canavarı.

Onun dışında ben alırken Huawei P10 da çok övülüyordu.

P2 için özet;

Pros:
Pil ömrü inanılmaz.
Yazılımı sade ve düzgün, siksok programlar yok diğer android üreticiler gibi.
Ekranı gayet iyi
Hoparlör ses kalitesi ortalama üstü.

Cons: Kamerası kötü, iphonelarla, flagshiplerle falan yarışamaz.
Pili 5200mah olduğu için diğerlerine gore biraz ağır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
iPhone ile başlamıştım aşırı sıkıldıktan sonra Sony Xperia Z ile Android dünyasına geçiş yaptım. Şimdi yeniden iPhone 7 Plus ile iOS'a döndüm. iOS-Android değişiklik döngüsü iyi oluyor, Android'de kalacağım dersen bence gene Sony Xperia'lardan şaşma derim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

Sony z3 compact kullaniyodum memnundum ama mefta oldu telefon. D.gunum yarin peder telefon alalim dediydi, ne istesem hic fikrim yok. Butce isini de bilmiyorum. Boyle ozel gun oldu mu comert davranabiliyolar ama baska taleplerim de olacagindan ve telefon mevzusnu cok takmadigimdan ekonomik bisey de dusunebiliim. Saglam olsun yeter. SOny iki sene dayandi.


Aga garantisi 2 sene ya. Bitmeden götürseydin.

Benim validede vardı z3 compact, kasası kötü durumdaydı, oynuyodu falan birleşme noktaları, garanti bitimine 2 hafta kala götürdük, gıcır gıcır experia x mi ne, götürdügümüz zamanın en üst modelinden verdiler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya benim z3c belli ki sorunlu bir kasaymış. Aldığım zaman da şaiblei yorumlar vardı. Teknoloji şans işi dedim, 2 yıla yakın mutlu bir şekilde kullandım telefonumu.

bu küçük kasaların ısınmadan ekranı ittirme patlatma hikayesi mevcut. Benim telefonun da en üstü hafif ayrılmaya başladı ve tırnak kadar (kestiğin zaman çıkan uzamış tarafı) bir parçası düştü en üstten. 3 gün sonra da patladı direkt telefon (anakart mı yanmış bilinmeyen bir kısa devre mi ne olmuş bişeyler).

Yetkili servise götürdüm. Kozmetik sıkıntı olunca direkt garanti dışı zaten olay. Tabi bu çatlağın patlağın kendiliğinden olduğunu kabul etmiyorlar. 1190 TL gibi abuk bir masraf çıkarttılar. Sıfırı 1200-300 falan.

Aldım telefonu kadıköy'de yetkisiz yerlere götürdüm. Bana y.servis tüm panel değişecek dediğinden sorunun bu ekranla ilgili olduğunu sanmıştım. Sağolsun servisin biri ücret dahi almadan bunun camını değiştirdik ama sorun çözülmedi, daha ciddi bir şeyleri var yapamayız yapsa da dayanmaz dedi. Başka bir yer de bizzat bu kasanın sorunlu olduğunu uğraşmamam gerektiğini söylemişti.

Yani sony'e küssem yeri şimdi.

Böyle tırt sorunlar yaşamamak için iphone mu almalıyım mutlaka anlamadım. Apple'a da küsmüştüm vaktinde ama şimdi öyle bakmıyorum pek. Bütçe meselesi de dediğim gibi işte kendi kazandığım parayla alcağım bişey değil hediye isteyecem. Bu yaşta da maliyeti gereksiz yüksek bişey istemeye gönlüm varmıyor o yüzden bilemedim sdfg. devletin malı deniz yemeyen domuz kafasında takılmam lazım galiba bizimkiler karşı. du bakalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi, sen bilirsin tabi ama git garantisiz al ya doğudan falan bul bir tanıdığın varsa. kardeşim s7 edge aldı oradan ben de başta baya karşı çıktım falan, taş gibi kullanıyor hala. e zaten, dediğin gibi garanti dışı kozmetik sorun yaratacak bir şey olursa. onun dışındakilerde de ben hangi sorunla karşılaştıysam hep "kullanıcı hatası" idi. yani garanti denen şey, eğer yazılımsal bir şey olduysa biz bakarız donanımsalsa kullanıcı hatasıdır noktasına geliyor tr'de.

Avrupa'da yaşıyor olsan garantili al derdim ama tr'de garanti belgesi sadece bir kağıt parçası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de uçsun kaçsın, performansı süper olsun, ekranı 4k olsun, hafif olsun ve pil ömrü uzun olsun diye bişey yok, fyi.

hani benim için en önemli şey pil ömrüydü mesela. huawei ascend g7 aldım ev arkadaşım kullanıyordu o dönem biliyordum pil ömrünü özelliklerini falan.

Pili süper gidiyo ama mesela bazen yavaşlayabiliyo. onda da ram boşaltma çakınca kendine geliyo, ama arada dediğim çok nadir. anneme p8 aldık mesela, o baya yavaşlamaya başladı. hani o performans/pil ömrü dengesini iyi tutturmak lazım bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi annem bi facebook kullanıyo telefonda. sıfır app. hiçbir şeye de tıklamaz aman telefon bozulur diye. en ufak bir şey olunca da gelir bize sorar (şu an aile yanındayım özel bir durumdan ötürü).

Valla geçen baya bir sövdüm huawei'ye. saçma salak bir sistem yapmışlar çünkü iki kere veri kaybının eşiğinden döndüm (iki çok yakın düğmeye birlikte basınca developer ekranına giriyor falan, oradan da cozutabiliyor) hani normalde olmayacak şey ama birincisinde arka koruyucuyu ters takınca kapak bastı tuşlara. bu hafta içinde de saçma bi şekilde uyanınca öyleydi ya da uyanınca bastım falan anlam veremedim.

Onun dışında açık konuşayım huawei'den memnundum. çünkü abi en önemli şey android'de sen de biliyorsun telefon üreticilerinin rom'ları. mesela xiaomi, üper düper parçaları vardır falan. ama android yükseltmelerini ne kadar zamanda yayınlıyor? mesela general mobile de iyiydi donanım olarak ama yazılım tarafı bok gibiydi. güncelleme yoktu falan. Huawei bu konuda daha iyi, elbette daha iyileri vardır. ben fazla para vermeyeceğim dediğim için huawei aldım hem de kullanan arkadaşım aşırı memnundu. ben de bu iki defa yaşadığım sorun dışında çok memnunum.

ha kamerası kötü bu arada. iyi değil en azından sony gibi. tek eksik gördüğüm nokta bu olabilir, bu olsaydı daha iyi olurdu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son yazılanlara biraz göz gezdirdim iphone al geç demiş gerkes ben iphone 7 plus kullanıyorum note 5 ten geçtim geçmez olaydım sakın gelmeyin bu taraflara. Şimdi ukraynadayım çin telefonları baya revaçta burada inceleme şansım oldu biraz yapıştırın gitsin garanti filan aramayın 1000 tl lik telefonda zaten o fiyatlara o performansta telefon alamazsınız yada piyasada tutmayan LG V20 var çok efsane telefon bi bakın derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...