Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bastım istifayı

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Jeeztro said:

çözüm verin de bilelim abi.

jetta bile vermediler bana.

nasıl kurtuluyoruz bu durumdan.

kimse onu dememiş.

zenginleri de vuramam hapis falan kasar şimdi.

Abi seize the means of production olmadan, sistem de benim, hak da benim, hukuk da.

Bakmayin siz ilerlemis gibi gozuken sosyal-demokrasilere. Hepsi goz boyama uzerine kurulu. Adama 68 yasinda emeklilik hakki dogunca, saglik hizmetleri free olunca ona da kaliteli kolelik deniyo zaten. Arabanin garantisi bitene kadar servisin bedava olmasi gibi. E garantisi bittikten sonra makinayi degistirme sansin var, vucudunu degistirebiliyo musun kanser olduktan sonra?

Bu dunyanin basina gelmia en sacma sey sosyal demokrasi ya
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

bir sey kazanilmiyor.
harcayacak zaman da olmuyor.

254gundur tatil falan hic yapmadim (sadece 4gunluk bir resmi tatilde calismadim bu sure icinde)

bizim de hayalimiz var da imkan yok :/

babama sordum simdi, kucuk bakkal bile acamam dedi valla.

29 yılda sadece 1 kere tatil yaptım abi ben.

ege bölgesinde girmediğim otel yok fuarlar sağolsun. ama tatile çıkmadığımı ilk kez fark ettim.

kendi işinin getirdiği sorumluluk hissi bambaşkaymış.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben saldim artik ya
Su saatten sonra az daha kaliteli yasiyim, arkamda bisiler birakayim ilim irfan adina yeter. Ilim irfan dedigimde einstein olcam degil, bi konuda ya senkoda fena isler yapmadi denecek kadari yeter.

Beyaz yakalilikla para kazanilmio evet, bende de para kazancak ne kapital var ne de o riski alicak got.

Ne oldugunu bilip ona gore yasamak lazim iste
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

bütün zenignleri vurmamıza gerek yok ki.

tüketimi kısıp çalışmayı da kısabiliriz aslında.

Rekabet sartlari geregi maksimum kar ihtiyaci var kapitalizmde.maksimum kar ile daha da buyume uzerine kurulu butun devletlerin firma tesvikleri.

Hani kobiye devlet yardim ediyo falan deniyo da, imkb100 sirketlerindeki borc silme vergi affi yarak kurek topladigin zaman az gelismis bi ulke satin aliyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye iyi ar-ge yuksek kar yerine kendini ucuz isgucu ve yuksek operasyon pompalamaya bagladi.

Bi nevi turkiyede daha da kole gibi calisiyosun. Hani konu facebook a niye gelmiyo diye sorulmus. Gelemiyo cunku onun icin sabah aksam secde etmeyi birakman gerekiyodu 200 yil once
Sosyal ağlarda paylaş

bir bok değişeceği yok işte abi.

forumda konuşup dururuz ancak, o da insan yapısı, söz konusu para olunca.

babadan para falan yoksa zaten başarılı olma şansın epey düşük. anca işte internette okuruz adam abd de yoğurtçu açtı zengin oldu, coca cola nın şeysi bir türkmüş önceden delivery boyluk yapmış falan.

beyaz yakalı adamın mutlu olması alacağı terfiye zamma bağlı. sosyal devletle de çok alakası yok bence, var tabi de, tr de olmanın verdiği çomarlıktan kaynaklı (çomar kelimesi de baydı lan). çalıştığım ekipte 8 kişiyiz, bir müdür iki senior var. geri kalanlar benim levelda. müdür senior manager olma peşinde, seniorlar manager, bizler de senior olma. e kadro yok, önümdekilerin gideceği bir yer yok. benim senior olmam demek en az 5 yıl falan. manager falan da mümkün değil o yüzden. adam daha 42 yaşında mı ne. emekli olacak da falan. millet ağzının içine bakıyor gitsin diye, haklılar da. 2 yıl çalışmanın karşılığını 50% zam ve promotion olarak görüyorlar çünkü.

bizim merkez cologne da, arada gidiyoruz, o da işte çalışan global şirkette olduğunu anlasın diye 2 günlük etkinlik falan düzenliyorlar. maksat adam kaçmasın. oradaki almanları görüyorum, adam benle aynı pozisyonda aynı otoriteye sahip (sigorta, underwriting), 19 yıl olmuş, konuşuyorsun. niye senior olayım niye manager olayım diyor adam. senede 3-4 hafta tatili var adamın, güzel semtte müstakil ev, 3-4 çocuk, hepsinin karnını doyuruyor, okula gönderiyor çünkü eğitim ücretsiz bilmemne. farazi konuşmuyorum, arkadaşım sayılır hani sürekli konuşuyoruz ediyoruz, işin gerçeği bu.

bizdeki hayat şartları boktan abi. 6.sınıfa giden yeğenime senelik 18.000tl okul parası ödüyorlar, ve ucuzmuş bu para. ikinci çocuk, üçüncü çocuk hayal oluyor haliyle. şahsen şu davarların arasında çocuğu devlet okuluna göndermem. görüyoruz işte durumları.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...