Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bok ye hepsiburada

sabonis

Öne çıkan mesajlar

Neden hayatın akışı içerisinde değerlendirmiyorsun altınayım,

misal ben tuvalet kağıdını netten söylesem gün içerisinde evde olmadığımdan teslim almam sıkıntı.
halbuki karşı caddemde karfur var, işten gelirken hemen gir çık yapıp 50 metre taşıyorum.
şimdi napayım ben internetten mi alayım illa.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

perakendenin geleceği internet abi kaçışımız yok, bununla beraber tüketim tercihleri de değişecek, evrilecek. bu değişime ne akdar hızlı ayak udurursanız o kadar sağlam tutunursunuz

heyhat işte o zaman şunu diyen uzmanları görebileceğiz "tuvalet kağıdı almak için köşedeki markete kadar yürümek sağlık için önemlidir" :)

goldbären hemen üsteki mesajını yeni gördüm, insannın kendine yatırım yapması en büyük sermayesidir B)-
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

Neden hayatın akışı içerisinde değerlendirmiyorsun altınayım,

misal ben tuvalet kağıdını netten söylesem gün içerisinde evde olmadığımdan teslim almam sıkıntı.
halbuki karşı caddemde karfur var, işten gelirken hemen gir çık yapıp 50 metre taşıyorum.
şimdi napayım ben internetten mi alayım illa.

akşam da getiriyolar abi saatini seçiyosun. kargo diil
Sosyal ağlarda paylaş

yekeyeke ne mesaj vermek istemiş anlamadım

ikisi anyı insan değil ki aralarında tutarlı olmak zorundalar mı

adamın da aynı şeyi yapıyo mu diyor ne diyor anlamadım

Sanalmarketi sık sık kullanıyorum evet, damacana suyun yanı sıra bilgisayar vs oynarken yanımda bulunsun diye 1.5 lt lik petler alıyorum onların 6 lı paketlerinden 2 tane, diğer tür içecekler, deterjanlar, maden suyu kasasıyla vs. ne taşıcam yahu bunları vasıfsız işçi niye var
Sosyal ağlarda paylaş

ben kimseyi ezmiyorum ama Yani illaki başka birisi için saçma olan bir vakit kaybı mevzusu sizde de patlar. Ben örnek sıçmaktan verdim. ABİ ASKERLİK zaman kaybı diyen adamların çoğu 20 30 sıçan varlıklar. Garip milletsiniz ya en doğru sizsiniz nedense. İsteyen istediğini yapar ama Markete gitmeyi vakit kaybı olarak gören adam gerçekten tuhaf :D ama arkadasın dediği gibi dağ başında yanında market neyim yoktur gidemezsin eyvallahta diğerleri komik yani. konfor/ KENDIME VAKİT AYIRAYIM yaptığını sanıp komik duruma düşünüyorsunuz. Düpedüz üşengeçlik bunun adı. HA kötü mü değil ama üşengeçlik yani Vakit ayırma geyiği tatava yani.
Sosyal ağlarda paylaş

hattok said:

konfor/ KENDIME VAKİT AYIRAYIM yaptığını sanıp komik duruma düşünüyorsunuz. Düpedüz üşengeçlik bunun adı. HA kötü mü değil ama üşengeçlik yani Vakit ayırma geyiği tatava yani.

A seçeneği: internetten basacaksın, 100 TL'ye itemler kapına gelecek, sadece yerlerine yerleştireceksin. Fiziksel yorgunluk yok, 30-45-60 dk. vb. kayıp yok, olası benzin masrafı yok.

B seçeneği: aynı ürünleri gidip elden alacaksın, yine 100 TL, fiziksel yorgunluk var, zaman kaybı var, arabayla gitmen gerekiyorsa benzin masrafı var. Belki İspark parası bile var.

Şu tabloda A'yı seçmek üşengeçlik değil, mantıklılık. Üşengeçlik, mutlaka yapman gereken bir şeyi sırf götünü kaldıramadığından yapmamaktır. Burada öyle bir durum yok, market alışverişin yine yapılıyor, hem de daha kolay ve daha verimli şekilde.

Hiçbir ilave getirisi olmayıp, birçok götürüsü olan B'yi seçmek bu durumda en iyi ihtimalle tercih oluyor. Kişisel yoruma göre amelelik/aptallık da denilebilir. Sebze, kıyafet vb. görüp alınması gereken şeyleri kapsam dışı tutuyorum.

Yok tuvalette uzun zaman geçiriyormuş da saçma sapan (ve içinde bok geçtiği için komik sandığın :/) örneklerin de "adam 2.5 iskender yiyor ama kola zero içiyor heuahe ne kadar komik abi xD!" diyen adamlara benziyor. Kişinin başka yerlerden zaman israfları olması, her şeyi zaman israfıyla yapacağı anlamına gelmiyor. Zararın neresinden dönsen kardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...