Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bok ye hepsiburada

sabonis

Öne çıkan mesajlar

Holy said:

Ben mesela sırf rioba marka su alıcam diye Metro'ya gidiyorum, arabaya yığıyorum 10 tane 6x1.5lt şişelerden, 1.5 ay falan gidiyor 90 litre su.

Rioba su başka yerde satılsa mesela tüm alışverişimi internete eviririm günlük gıda harici.

tadı mı güzel yoksa sağlıklı mı rioba
Sosyal ağlarda paylaş

İkisi de aslında.

Biz hem tadını seviyoruz, hem de zamanında damacanadan geçerken biraz araştırmıştım. Kaynakları güzel yerde, 2 senedir de satılmıyordu üretim tesislerinde yangın çıkmış falan sıfırdan kurdular tesisi, yeni satılmaya başlandı tekrar 3-4 ay önce.
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

sabonis said:

up up up!!

bakın mesela şu anda 32'li selpak şu anda migroslarda 40 lira
carrefour'da 36 lira
hepsiburada 28 lira

migrosa gidip fazla para verip üstüne eve taşıyan tayfa, nerdesiniz lan? ashdfudhsaufha

abi off ben 40 liraya sanalmarketten aldım daha bugün

kargo 5tl olsa 33tl yapar. 3tl veya 6tl kardasın sdfd.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Tam olarak öyle gerekiyor. Arabayı kapının önüne çekince, ev 1. kat zaten, toplam taşıdığım mesafe 20 metre falan, çok eziyet gelmiyor o yüzden.

Lezzetli su içmek için seni bile taşırım.

Abi plastik şişede 1.5 bekletmek çok sağlıklı değil ama. Şişelerden boşaltıp bi yere döküyorsanız bile 1.5 ay beklemesi iyi değil aslında. Gerçi bizim içtiğimiz sular kaç aylık bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

tiLi said:

sabonis said:

up up up!!

bakın mesela şu anda 32'li selpak şu anda migroslarda 40 lira
carrefour'da 36 lira
hepsiburada 28 lira

migrosa gidip fazla para verip üstüne eve taşıyan tayfa, nerdesiniz lan? ashdfudhsaufha

abi off ben 40 liraya sanalmarketten aldım daha bugün

kargo 5tl olsa 33tl yapar. 3tl veya 6tl kardasın sdfd.

400 liralık alışveriş yapıyorum abi. 250 tl'nin altına 2.90 hizmet bedeli var, üstüne bedava
Sosyal ağlarda paylaş

Akhlaur said:

Holy said:

Tam olarak öyle gerekiyor. Arabayı kapının önüne çekince, ev 1. kat zaten, toplam taşıdığım mesafe 20 metre falan, çok eziyet gelmiyor o yüzden.

Abi plastik şişede 1.5 bekletmek çok sağlıklı değil ama. Şişelerden boşaltıp bi yere döküyorsanız bile 1.5 ay beklemesi iyi değil aslında. Gerçi bizim içtiğimiz sular kaç aylık bilmiyorum.

suyun beklemesinde hiçbişi yok. su bozulan bişi diil. plastik şişede beklemesinde de sıkıntı yok. tek sıkıntı plastik şişede sıcak ve güneş ışığına maruz kalması. bu durumda plastikten suya kimyasal insan sağlığına zararlı maddeler karışıyor

ben görüyorum bu sucuları veya ufak carrefour/migrosları sürekli, dükkanın önüne yığıyorlar damacana veya büyük şişeleri, bütün gün güneş ışığında duruyor şişeler....

damacana alacaksanız cam alın. veya şeffaf plastik kullanan markaları tercih edin. mavileri almayın.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

Akhlaur said:

Holy said:

suyun beklemesinde hiçbişi yok. su bozulan bişi diil. plastik şişede beklemesinde de sıkıntı yok. tek sıkıntı plastik şişede sıcak ve güneş ışığına maruz kalması. bu durumda plastikten suya kimyasal insan sağlığına zararlı maddeler karışıyor

ben görüyorum bu sucuları veya ufak carrefour/migrosları sürekli, dükkanın önüne yığıyorlar damacana veya büyük şişeleri, bütün gün güneş ışığında duruyor şişeler....

damacana alacaksanız cam alın. veya şeffaf plastik kullanan markaları tercih edin. mavileri almayın.

Bende bunu demek istemiştim zaten abi yoksa su tabi ki eskimez abi milyorlarca yıldır var.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada şu suda kalite arama olayını da anlayamadım hiç.

eleştirmiyorum ama bende de hiç yok garip geliyor şimdi holy'nin yazdıkları açıkçası.

yoksa forumda bir su entelliği de mi başlıyor?

hemen hemen her suyu aynı şekilde içiyorum. hepsinin de tadı aynı. arada kötü su da denk gelmiyor değil.

şunu içemiyorum mesela:

https://images1cdn.sanalmarket.com.tr/images/1000/urun//large/08061403_large.jpg

bi kere bakkal bundan yolladı. tadı resmen plastikli çeşme suyu gibiydi. dedim şişedendir belki sonra bi daha aldım yine aynısı çıkınca bir daha başka su yolla dedim. açıkçası yazıcam yazamıyorum ne suyu içtiğimi bilmiyorum bile. kaltun, pınar falan birşeyler geliyor heralde fgh
Sosyal ağlarda paylaş

Sular genelde gölgede bekliyor ya bizde.

O tekrar doldurulan damacanaların halini ise düşünmek bile istemiyorum. Yıkandığından bile şüpheliyim yani çok zaman. O yüzden direkt plastik şişe alıp sonrasında geri dönüşüme göndermek çok daha mantıklı geliyor.

Suyun lezzeti konusunda da herkes aynı damak tadına sahip değil tabi, ayırt edemiyor olabilirsin ama özellikle Avrupa'da markette satılan sular bizim çeşme sularından bile lezzetsiz.

Ben de mesela hayat su, saka su içtiğimde susuzluğum geçmiyor resmen. Etkisiz kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...