Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Giseler arasi hiz cezasi uygulamasi 1 Temmuz 2017'de basliyor

hanzomain

Öne çıkan mesajlar

Soyle bi mail geldi az once;
said:
1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren otoyollarda HGS/OGS giriş çıkış gişeleri arasındaki ortalama hızlar ölçülecek ve ihlali bulunanlara cezai işlem uygulanacaktır. Araçların otoyollarda giriş yaptığı HGS/OGS noktası arasında kat etmiş olduğu mesafe ve süre bilgilerinden araçların ortalama hızlarının tespit edilerek yasada belirtilen hız limitlerini aşan araçların tescil plakalarına Karayolları Kanununun ilgili maddesi uyarınca trafk idari para cezası tatbik edilmesi mümkün olacağı Emniyet Genel Müdürlüğünce belirtilmiştir.

Yerine ve aracina gore baya sacma buluyorum ben bu max 120 km olayini cunku bazi yollarda, aracina da bagli olarak gayet basip gidebiliyorsun. Keske mukemmel bir sistemimiz olsa da arac tipine, yoldaki tragige gore falan basip gidebilsek yer yer.

Otobandan bahsediyorum tabi. Meskun mahalde basmak etmek falan dumduz hayvanlik.
Sosyal ağlarda paylaş

itiraz edilmesinin en büyük nedeni

ekşiden said:

devletimizin 1 temmuz 2017'den itibaren uygulayacağı şahane program. buna göre 112 km'lik aydın - izmir otobanını 1 saat 11 dk.dan daha kısa sürede tamamlarsan ceza gelecekmiş. yani hız sınırının 120 km/s olarak belirlendiği bir yolda ortalama hızın en fazla 94,7 km/s olmalı.

uygulama aynı zamanda izmir-aydın, ankara-istanbul, istanbul-edirne, adana-mersin, adana-şanlıurfa ve niğde-şanlıurfa otoyollarında eş zamanlı olarak başlayacakmış.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

itiraz edilmesinin en büyük nedeni

ekşiden said:

devletimizin 1 temmuz 2017'den itibaren uygulayacağı şahane program. buna göre 112 km'lik aydın - izmir otobanını 1 saat 11 dk.dan daha kısa sürede tamamlarsan ceza gelecekmiş. yani hız sınırının 120 km/s olarak belirlendiği bir yolda ortalama hızın en fazla 94,7 km/s olmalı.

uygulama aynı zamanda izmir-aydın, ankara-istanbul, istanbul-edirne, adana-mersin, adana-şanlıurfa ve niğde-şanlıurfa otoyollarında eş zamanlı olarak başlayacakmış.

shell'e gir bi su al tamamdır.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

kaza oranında azalmaya sebep olacak mı acaba önemli olan o

Otoyollarda kaza oranı baya düşük diye biliyorum ben ama bulamadım rakam falan. Ama yani çok bariz kaynak üretmek için geçilmiş bi uygulama.

Saçma uygulama. Uygulanabilirliği yok. Gişelerde kenara çekmiş arabalar görürüz bolbol.

Ha bi de devlet kara yolunu cazip kılar. Bu sefer otoyol ücretinden de olurlar.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Rasmon said:

hız sınırının 120 km/s olarak belirlendiği bir yolda ortalama hızın en fazla 94,7 km/s olmalı.

Bunu anlamadım ben, 94,7 ne alaka? 120 bile otoyolda gereksiz düşük bi hız zaten

Sure vermisler iste surdan suraya su kadar sureden kisa surmemeli diye, onu da oranlayinca 94.7km cikmis.

Bu arada A -> B arasini 120km/saat ortalama ile tamamlayabilmeniz icin her sekilde 120km'yi geciyo olmaniz lazim cunku bunun viraji var, hiz limitinin dustugu yerler var vesaire. Haliyle sure hesabini bunlari da katarak yaptilarsa mantikli. Degilse 4 islem bilmiyorlar :P
Sosyal ağlarda paylaş

Var abi yer yer. Yol dumduz bile olsa cikis gisesine girmeden once yavasladigin 2 km var, giseye girmeden duracak kadar yavaslaman ve ivmelenme suren var. Belirlenen surenin mesafe/120*60 dakika olmasi sacma olurdu yani.

Kim neye gore belirlemis bilmiyorum tabi. Detayini okumadim. Yaziyor mu ondan bile haberim yok, okuduguma gore uyduruyorum su anda :)
Sosyal ağlarda paylaş

bi de hız sınırı tamamen aptal insanalra yönelik ve kazaya sebebiyet veren bi uygulama benim araba çok hızlanıyo yani konforlu bi sürüş için 100 ün altına inmemem lazım düz yolda ama 90 hız sınırı olan yerlerde sürekli hıza bakmaktan ayağımı gevşetip sıkmaktan konsantrasyonum dağılıyo araba hızlanıyo bişi yapmasamda 90 ı geçmicem diye kaza yapma olasılığım artıyo
Sosyal ağlarda paylaş

izmir aydın arasında 120 nin altına indiğin tek yer tünel,
istanbul ankara arasıda öyle, radar falan var diye yavaşlamıosan veya dur şurda çorba içeyim demiosan her türlü ceza yersin.

saçma salak bir uygulama olmuş, almanyadaki gibi yerine göre hız limiti koymak yerine BÜTÜN YOLLARI AYNI YAPALIM kafası aptalca zaten.

tabiki 120 nin altında gidilmeyecek, yine tapa gaz gidip işte benzinlikte mola, oturayım bi twitter bakayım falan diye süre doldurulacak
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...