Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spor Toto Süper Lig 17/18

valequenta

Öne çıkan mesajlar

DarKRideR said:

cicibeybe said:

Abi rakam vermisim, birincilikten asagisina zarardalar bu maaslarla baska maliyet olmadigi varsayilirsa demisim. Rakamlarda yanlisim varsa soyle, yoksa ikincilik kurtariyoru hangi rakamlara dayanarak savunuyorsun goster de bileyim bende hak vereyim sana.

abi verdiğin rakamlar total sözleşme masrafları, onların hepsi bir senede ödenmiyor. bunun yanında biten sözleşmeler olacak o süreçte, belki satılan olacak belki gelecek.

geçen sene şöyle bir para dağıtıldı sadece ligden.

http://t24.com.tr/files/20170605214912_1.jpg

bugünün kuru ile 15 milyona euroya düşmüş, tartıştığımız zamanlar 17'ydi yanlış hatırlamıyorsam. öyle bile alsak sadece senin listende yazdığın adamlar 35 milyon euro arasında bir masraf tutuyor ki bütün sözleşme giderleri olduğunu kendin söyledin. Yani sadece geçen sezon kazandığı para ile adamlar teknik olarak senin orada yazdığın adamların maaşını ortalama 2 sene falan ödeyebiliyor. + üstte yazdıklarım. gidecekler olacak vs...

Simdi ilk once suradan baslayalim. 2016-2017ye 20 m gider demissin, onu base aldim ekleyelim.

cicibeybe said:

Gider: 20 milyon civari maas demistin + sene icerisinde yapilan transferler arti masraflar (maaslar tum kontrati kapsiyor yanlis bilmiyorsam):
Mert Gunok: Free, 3 mln EUR maas
Chedjou: Free, 3 mln maas EUR
Manuel de Costa: ? bonservis, 1.25 EUR maas
Caicara: 3 mln bonservis, 3 mln maas
Clichy: Free, 7 mln EUR maas
Gokhan Inler: Free, 2 mln EUR maas
Elia: 1.10 mln bonservis, 6 mln maas
Frei: 1.5 mln bonservis, 4.5 mln maas (WTF)
Tunay Torun: Free, 3.5 mln maas
Mevlut Erdinc: Free, 3 mln maas
Adebayor: Free, 2.5 mln maas

5 milyon eur bonservis harcamislar. Az ve guzel. Temiz ekledik bu senenin masraflarina: 25 milyon Eur.

Totalde yeni gelen elemanlarin (ardadan bagimsiz) 38,5 mln Eur. 9,625 Eur yillik total maliyet buradan etti toplam: 34,6 mln Eur

Ardayi ekle zaten gg: 38,6 mln Eur 2017-2018 geliri
Bir sonraki sene 8 mln Eur Arda: 46,6 mln Eur

2017-2018 + 2018-2019= 85,2 mln Eur total SADECE OYUNCU MAASI ve inanilmaz cuzi bir bonservis MASRAFI bu takimin

Simdi gelirlerine bakalim:

Basaksehirin ligde ikinci olmasi durumunda alacagi gelir: 74.500 ise gecen seneki gibi ediyor bu: 15 mln Eur

Avrupa geliri diyince 12-13 demissin, 13u alalim bol olsun (ki 2. olamazlarsa bunu da alamayacaklar biliyorsun): total gelir 28 mln Eur

Iki sene boyunca ayni basariyi gosterince elde ettikleri gelir totalde 56 mln Eur. Cengizi de ekle ustune 71 mln Eur total gelir 2017-2018 + 2018-2019 yillari.

Ozet geceyim:
-Iki sezonda da ikincilik alirsa total olarak Basak 14,2 mln Eur zararda

-Bir sezonda birinci, ikinci sezonda ikinci olursa total geliri (euronun daha da artmadigini varsayarsak ki en iyi sen bilirsin odemelerinden, artar) Basaksehir (85,2 gider, 76 mln gelir) yaklasik 9 mln zararda

-Iki sezondan birinde sampiyonlar ligine gidemezse, 21 mln (bir birincilik var ise) yada 26 mln (birinci olamamis ise bu iki sezonda da) zararda

-Iki sezonda da birinci olsa bile zararda gorunuyor Basaksehir ama zarari baya az 3-4 mln falan.

E peki taraftari olmayan, haliyle forma satisi olmayan ve stadi dolduramayan bu adamlara kim neden sponsor oluyor da bu adamlar zarara girmeyecekler? Sen kendin de kabul ediyorsun AKP taseronlarini bunlara sponsor oldurtuyor. Sponsor gelirleri ne kadar bilmiyorum, ama zaten benim anlatmaya calistigim sey bu adamlarin kadrosu FINANSAL BASARI falan degil. GELIRLERI GIDERLERINI KARSILAMIYOR. Sadece birileri bunlara para pompalayacak ve bunlar cevirecekler. Basaksehire sponsor olanlara kimbilir ne ihaleler verip de onlari rahata erdiriyorlar belli degil. Sonra bu takimin basarisini cekemiyoruz biz. Boyle bir sacmaliktan nasil tiksinmiyorsunuz belli degil.

He bu sirada BJK bunlardan daha basarili falan demiyorum, BJKnin bir taraftar kitlesi var urunlerini alan adamlar var. Zor durumda kalinca feda diyor borclara giriyor vs ki tiksiniyorum finansal yonetiminden kulubun. Hollanda kulupleri bu konuda benim gordugum cok cok iyiler.

Gel bana de ki simdi suradaki toplama islemin hatali bosuna tartisiyorsun. Acil kalkmam gerekiyor cidden varsa toplama islemimde hata duzeltelim olsun bitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Gelir ve gider kalemlerinde ne eksik varsa ekleyelim bu sirada. Sen soyle ben eklerim listeye. Suana kadar kullandigimiz kalemler:

Oyuncu satisindan elde edilen gelir
Ligden elde edilen gelir
CLden elde edilen gelir

Oyuncu alimindan kaynaklanan gider
Oyuncularin yillik maasi

Tdnin maasi eklemedim bile zaten yillik 600k euro bisy sanirim
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yine aynı yere döndük, cidden bir yere varmıyor.

-9 milyon ciddi bir zarar değil, göze alınabilir bir miktar ki birini satarsın, hem maaşından kurtulur hem gelir elde edersin gerekirse orayı tolere edersin. Atıyorum o sürede belki bir Cengiz daha bulursun. Boşuna toplama çıkarma yapmaya değmez o miktar için. Gereksiz uğraş.

Onun dışında bu adamların parayı nasıl bulduğu ortada ona kimse bir şey demiyor, konuşuyoruz. Ama buldukları para öyle ekstrem bir şey değil. FFP sınırları gereğince belirli limitler dahilinde sponsorluk anlaşması imzalayabiliyorlar üst limitte FFP yine çöküyor.

Şuan TR'de en yüksek sponsorluk anlaşmaları BJK'de. Üst limiti şuan BJK belirliyor. Yani alsa alsa bizimle aynı miktarda alır maksimum olarak yoksa kadro kısıtlaması ile başlar gider cezalar biliyorsunuz artık.

Şurada halen kabullenmek istemediğiniz şu;

X birim parası var Başak'ın elinde ve onlar her şeyi X birim ile yapıyorlar. Ana planları diyelim.

Bu tartışmalar nerede kopmaya başladı? Arda gelince. Arda'nın kontratı nasıl karşılıyor dediler.

Makron, hükümetin yancı taşeronu gitti Başak'a sponsor oldu ve sponsor kotasından Arda'ya kaynak yaratıldı. Parayı onların verdiği anlaşma ile duyuruldu.

Başak, Arda'yı aldı diye Arda masrafı kadar miktar sponsorluk anlaşması yapamayacak artık ama umurlarında olmaz.

Onun dışında eldeki para ile planda devam ediyorlar.

Şurada yine kabullenmediğiniz adamlara 39898432489237 milyon euro verilmediği, inanmak istiyorsunuz böyle bir şeye ama yok. Adamların sadece lig+avrupa gelirleri bile şu operasyonu yürütmeye yetiyor. kabullenmek istemediğiniz o.

geri kalan siyasi pislikleri vs. konuşalım, o konuda herkes haklı çoğunlukla ama bu parasal mevzuda değil.

ya adamların son 3 yılda bonservis harcaması 10 milyon euro mesela. (cengiz için sonradan pay ödediler onunla 13) sağdan soldan toplayarak yaptılar bunu. öyle paralar akan bir takım olsa acaba oynar mı diye adebayor'u ucuza kapatacaklarına gidip bjk fb gs gibi adamlara yatırım yaparlardı.

adamların 2 yılda 13 free transferi var clichy'sinden gökhan inler'ine kadar vs...
Sosyal ağlarda paylaş

yani yine diyorum.

paranın nereden geldiğini değil (ki %75'i gayet adil ve herkese giden şekilde geliyor adamlara) nasıl kullanıldığı üzerine bir savunma yapıyorum ben.

savunduğum şeyde de şuan ülkedeki en iyi 3-4 kulüp yönetiminden birine sahipler. bu kadar basit.

hiçbir anti-tezi de yok şu durumun bu kadar yaygara kopartacak. kötü hamleleri elbet oldu ama miktarlar ufak diye tolere ettiler, ediyorlar.

bu kadar basit şunu kabullenmek. adamlar iyi yönetiliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Stringray said:

şu tablo doğru mu ya birinciyle ikinci 4-5m tl mi fark alıyor sadece?

DarKRideR said:

doğru

takımlar arasındaki gelir farkını şampiyonluk sayıları + şl katılımı belirliyor.

edit:

gs küme bile düşse 36 milyon tl alıyor. temiz para :D
Sosyal ağlarda paylaş

Sen basarili mi kismina gelmissin gene. Olayin basini unutmussun tartisma sununla ilgili, ben adamlardan tiksindigimi ve neden tiksindigimi acikliyorum. Neden cunku hukumet destekliyor, bu destek olmasa bu adamlar bu riske giremezler zaten. Sende mali acidan adamlarin geliri giderini karsiliyor diyorsun (yanlis) ve ben fact check yapiyorum. Nitekim yanlis yaziyorsun yani bariz sekilde, tum rakamlari ortada adamlarin operating gelir ve giderlerine baktiginda adamlar COK BARIZ zararda. Hayir birde mufettis adamim ben, isim geregi binlerce firmanin mali durumunu inceledim. Triggerlaniyorum surada mali tablo bile yok, senin verdigin rakamlara dumduz toplama cikarma yapinca durum ortada. Artik basaksehirin parali adami oldugunu dusunmeye baslicam, sifir mantikla savunma yapiyorsun.

Ozet isteyenlere, rakamlari vererek kanitladigim kisim su:

Iki sezonda da ikincilik alirsa total olarak Basak 14,2 mln Eur zararda (85,2 mln Eur gider, 71 mln gelir)

-Bir sezonda birinci, ikinci sezonda ikinci olursa total geliri (euronun daha da artmadigini varsayarsak ki en iyi sen bilirsin odemelerinden, artar) Basaksehir (85,2 mln Eur gider, 76 mln gelir) yaklasik 9 mln zararda

-Iki sezonda da birinci olsa bile zararda gorunuyor Basaksehir ama zarari baya az 3-4 mln falan.

-Iki sezondan birinde ilk ikiye giremez ve sampiyonlar ligine gidemezse, 21 mln (bir birincilik var ise) yada 26 mln (birinci olamamis ise bu iki sezonda da) zararda

-iki sezonda da ilk ikiye giremezse: 40+ mln Eur zarar (200 milyon TLden fazla yapiyor ki CL gelirini cikardim sadece farkindasin dimi? Ligi de azaltinca belki 50 mln Eur kadar potansiyeli var o zararin)

cicibeybe said:

Dark gozunu seveyim gecen bu laflari ettin oturdum sana hepsinin maasini cikarttim. Adamlarin maas butcesini sampiyonluktan asagisi kurtarmiyor sen hala oyle anlatildigi gibi degil diyorsun. Daha once de dedin rakamlari yazdim buraya iste. Ac bak tekrar.

Bu kismi da Darkriderin binbir yuzu adeta. Tartistigimiz konuyu unutsam dicem ki hakkaten basaksehir basarili diyor da ben aksini savunuyorum.

DarKRideR said:

e tamam ben de sadece ligden ve şl'den aldıkları resmi açıklanmış gelirleri koydum, cengiz'in ve cenk'in satışından gelen parayı vs. ekledik tuttuğunu görmüştük. ben de hatırlıyorum asdkfsd

DarKRideR said:

yeni gördüm bunu, işte 2.'lik kurtarıyor adamları abi daha neyin açıklamasını yapayım. dedim orada. sadece lig gelirleri bjk'nin bile kadro maaşını karşılayabiliyorken başakşehir'in kadrosunu neden karşılayamasın? (şampiyonluk primlerini düşsen belki ucu ucuna da adamlar vida'ya 3.5 vermiyorlar işte kurtarır)

adamların ekonomik yönetim ile hiçbir sorunları yok, gelen para her şekilde gideni karşılıyor ligden. 2. oldukları sürece bunu götürürler ama Arda maaş yükü yüzünden yeni transfer yapamazlar belki vs...

DarKRideR said:

Yani sadece geçen sezon kazandığı para ile adamlar teknik olarak senin orada yazdığın adamların maaşını ortalama 2 sene falan ödeyebiliyor. + üstte yazdıklarım. gidecekler olacak vs...

Bunun sponsorlukları, Avrupa geliri vs. derken zaten Başak'ın geliri ortalama 30-35 milyon euro yıllığa çıkıyor. sadece avrupa'dan geçen sezon 12-13 civarında bir şey aldıklarını açıkladılar.

cengiz'i ucuza alıp, 15'e sattılar o parayı koy mesela vs. derken yani cidden tutarsızlık yok şurada. boşuna tartışıyorsun.

Adamlar sampiyon olacak belki, bunu kac tane takim yapabilmis TRde. Samp olurlarsa basarililar ve ben de bunu kabul ederim. AMA NE OLURSA OLSUN FINANSAL ACIDAN BIR HALT OLMAZ. Aynen uc buyuklerde de oldugu gibi. Senin iddia ettiginden farkli olarak (iddia etmedim diyorsan yukaridaki bolumlere bakabiliyn), GELIRLERI GIDERLERINI KARSILAMIYOR. Hukumetin adamlari gelip o zarari ustlenecek karsiligini da ihale ile alacaklar. Bir daha "Basaksehir parasal olarak cok iyi yonetiliyor, geliri giderlerini karsiliyor bir kere abiii hic oyle bahsettiginiz gibi bir destek soz konusu degil" tadinda post attiginda direk bunu yapistiricam altina haberin olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

abi aylara yayılmış bir tartışmadan sürekli aralardaki şeyleri koyuyorsun, bazı ufak şeyleri hatırlamamak normal ki yine diyorum üstte de dedim -9 milyon ciddi anlamda bir zarar değil.

ffp bile 3 sezon üst üste limit üstü zarar yazmayacaksın diyor. limit total gelirine oranla hesaplanıyor vs... onun bile altında olabilir başak.

hani ben uzman değilim, iddiada etmedim ama kaç aydır şu konuda tartışsak hep aynı şeyi savundum. aynı şeye saldırdım, ya da aynı yere birlitke vurduk. kaç aydır yanılmıyorsam 3 konuda tartıştık şunu hep aynı şeyleri savundum yani, değişen bir şeyde yok şurada. benim için -9 falan zarar bile değil. benim için değil zaten endüstriyel futbolda değil.

hükümetin takımı diye buradalar ben de biliyorum. en temizinden kaç kere dedim belediye'den bu takım ayrılırken bütün borçlarını ibb'ye kitleyip borçsuz geldiler. bu bile eşitliksiz, kötü bir şey ki ben bunları zaten savunmuyorum.

leipzig örneğini falan bundan örnek verdim. destek, para akışı vs. şaibeli veya olabilir bu tartışmamızı bağlamıyor. O PARANIN KULLANIM ŞEKLİ PROFESYONEL VE İYİ.

Bu kadar abi, inat diyorsun ki hükümet para veriyor, hükümet destekliyor, zarar ediyorlar/edecekler kötü yönetiliyorlar.

Tamam abi ne diyeyim. İnşallah zarar ederler Arda yüzünden patlarlar da düşerler tekrar orta sıralara. Ne diyeyim yani tartışma inatla bir yere gitmiyor hep aynı şeyler tekrarlanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Tartismanin kaynagi zaten saibeli geliriyle guzel bir takim yaratan adamlardan benim tiksinmem. Senin de profesyonel kullanildigi surece umrunda olmamasi. Olabilir senin bilecegin is tabiki ama gelir gideri tutuyor mali olarak iyi yonetiliyor vs ben bunlara katilmiyorum.

Ben ayrica basarilarina yonelik iddiada bulunmuyorum burada. O dedigin gibi aylar oncenin tartismasi ve sampiyon olurlarsa ben kabul ediyorum zaten kumarlarinin tuttugunu. Mali olarak o paranin kullanimi da BJKya vs gore iyi olabilir ama herhangi bir firmanin su durumunu ben incelesem mali olarak, varolan kredilerinin kademeli olarak azaltilmasi ve sonlandirilmasi yazarim misal. Nitekim AKP secim kaybederse ve basaksehir sampiyon olamazsa adamlarin batis riski cok yuksek. Finans dedigin sey bence sence iceren birsey degil zira. Gelir ve gider dengesini yaratamiyorsa firma gg.

Bu sene ve seneye ilk ikiye giremezlerse zaten ggler. Girerlerse de devam ederler yollarina taseron sponsorlarla ben tiksinmeye devam ederim dert degil np.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu kadar az fark olduğunu bilmiyordum ya, ikinci olup şl gidersen 400-500k eur felan mı az kazanıyorsun yani meh

DarKRideR said:

Stringray said:

şu tablo doğru mu ya birinciyle ikinci 4-5m tl mi fark alıyor sadece?

DarKRideR said:

doğru

takımlar arasındaki gelir farkını şampiyonluk sayıları + şl katılımı belirliyor.

edit:

gs küme bile düşse 36 milyon tl alıyor. temiz para :D
Sosyal ağlarda paylaş

Bir dahaki haftanın programını açıklamışlar, birde milliyetten bakın 3 büyükler aynı gün yapıyor diye reklam etmişlerde bu ne biçim rezillik ya

04.05.2018 20:00 MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK - DEMİR GRUP SİVASSPOR
05.05.2018 16:00 KARDEMİR KARABÜKSPOR - ATİKER KONYASPOR
05.05.2018 19:00 TRABZONSPOR A.Ş. - KASIMPAŞA A.Ş.
05.05.2018 19:00 AYTEMİZ ALANYASPOR - OSMANLISPOR FUTBOL KULÜBÜ
06.05.2018 16:00 FENERBAHÇE A.Ş. - BURSASPOR
06.05.2018 16:00 GENÇLERBİRLİĞİ - ANTALYASPOR
06.05.2018 16:00 BEŞİKTAŞ A.Ş. - KAYSERİSPOR
06.05.2018 19:00 TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR - GALATASARAY A.Ş.
07.05.2018 20:00 GÖZTEPE A.Ş. - EVKUR YENİ MALATYASPOR

Başakşehir Cuma oynayıp diğerlerini bekliyor, fb/bjk aynı saat, gs ninki 3 saat sonra ahah aynı gün olsa ne olur yani anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Istanbula ayni saatte 2 tane ic saha maçı koymak buyuk zeka isteyen bir hareket..

Akli olan disari cikmas o gun yollarin yarısıni kapatıyorlar..
Belaya hazır olun hem de cifte belaya

O gün gündüz bol bol aralarda durup bir yerlere uğramalı Büyükçekmece - Küçükyalı git gel araba kullanmam gerekiyor ya maç öncesi...

Edit: Darksun'ın mesaj rahatlattı bi nebze.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...