Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BMW Z3 3.0i Roadster

Vodan

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Geçtiğimiz yıl alternatif araba arayışımla ilgili bir konu açmıştım. İkinci araba ihtiyacımız olduğu için keyif alabileceğim değişik bir araç almak istedim.

Uzun süreli beklemenin ardından sonunda içime sinen bir araba buldum ve geçtiğimiz hafta satın aldım.

2001 model 145K KM'de. Pistaziengruen diye adlandırılan rare bir renge sahip. Kaportada boyalar var ancak tüm parçalar orjinal. Motor kondisyonu iyi durumda, yürüyen aksamda da ufak tefek iyileştirmelere ihtiyacı var.

İç mekan ise dıştan göründüğü kadar iyi değil, derileriyle biraz uğraşmam gerekecek.

Çoktandır foruma uğramamıştım, muhabbet olsun diye paylaşıyorum.

Z3 ile ilgili bilgi sahibi olanlar deneyimlerini aktarabilirse faydalı olur lakin arabayı pek tanımıyorum.

Bir de çok güzel yanlıyor.

Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

hep merak etmişimdir, nasıl abi keyif veriyor mu? ben z4'lere bayılıyorum mesela, inanılmaz klas bir araba.

Z4'ler (2003-2009) bu araca kıyasla çok daha modern arabalar. 2009 sonrası modeller ise bambaşka bir noktadalar dediğin gibi. Z3'ün 1995'de tanıtıldığını düşünürsek, aslında E36 3 serisi altyapısında inşa edilmiş ve günümüz araçlarına nazaran epey farklı ve ilkel olduğunu söyleyebilirim.

Öte yandan belki hatırlarsınız, zamanının en pahalı otomobillerinden birisi olduğu için biraz detaya indiğinizde fazlaca özenilerek üretilmiş bir araç olduğunu anlıyorsunuz. Ben arabanın kaputu, bagajı açtığımda kesin almaya karar verdim diyebilirim.

Motoru 231 HP 3.0lt atmosferik. 0-100'ü 6.1 sn (fabrika verisi)
Araba yaklaşık 1250 kg yani iyi gidiyor ve iyi duruyor.
Şanzıman biraz eski ama geçişleri fena değil, sadece yazılımı da güncel olmadığından manuel geçişlerde tek tek düşürüyor. Kick down yapınca direkt doğru vitese atıyor.

Sürüşü keyifli fakat kullanması zor ve sert bir araç. Öte yandan dar ve ufak olduğundan trafikte küçük kalıyor ve farkedilmeme ihtimaline karşın ekstra dikkat ederek kullanmayı gerektiriyor.

İlk kez cabrio bir araç kullandığım için henüz ben de alışamadım, normale kıyasla daha fazla ses oluyor ve sanki dışarıda gidiyormuş gibi hissettiriyor.

Diğer arabam da MINI Countryman. O da piyasa araçlarından farklı ancak bu arabada çevredeki insanların ilgi dolu bakışlarına aşırı fazla maruz kalıyorsunuz. Genellikle tebessümle bakıyorlar veya yolda laf atanlar olabiliyor. Ben henüz alışamadım, birisi bakınca da utanıyorum :)

Araba biraz modern klasik gibi olduğu için ben sahip olmaktan ve kullanmaktan keyif alıyorum özetle. Z3'lerin çoğu özellikle 1.9 olanları apaçilerin eline düşmüş durumda. 3.0 çok az bulunuyor ve benimkisi özellikle renk ve jant kombinasyonu nedeniyle spor araç konseptinden ziyade şık araç konseptine yakınsıyor. Bu anlamda az örneği var, belkide yok denebilir.

Biraz da derdi tasası olan bir araba ve her akşam sağa sola bakıp internetten yenileme amaçlı yedek parça vb araştırıyorum. Bu kısmı da keyifli.
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Her rengi boyadık bir pistaziengruen kaldı dendi mi

Anlamadım ama arabada boya var onu söylüyorsan. Sadece motor kaputunda bir şey yok, geri kalan parçaları farklı zamanlarda boya görmüş.

Öte yandan parçalar orjinal ve hiç darbe almamış. Hasar kaydı da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:

quixef said:

Her rengi boyadık bir pistaziengruen kaldı dendi mi

Anlamadım ama arabada boya var onu söylüyorsan. Sadece motor kaputunda bir şey yok, geri kalan parçaları farklı zamanlarda boya görmüş.

Öte yandan parçalar orjinal ve hiç darbe almamış. Hasar kaydı da yok.

Yok onu demiyorum ya piztaziengruen fıstıki yeşil olmuyor mu öyle bir söz var
Sosyal ağlarda paylaş

1.8 chip tuningle 200 hp w203 le sabit 90km/s hızla 6 litre ortalama yaptım. 120-130 gidicem dersen de 8 litre civarı oluyor. Ha bi kere istanbulda yetişmem gereken bi olay vardı. bomboş yolda 15 litre yakmışlığım da var tabi.

Büyük motor korkulacak birşey değil (vergiler hariç)

abd de grand cherokee 3.6 benzinliyle 3-4 bin km yaptım 8.3 litre ortalamayla. Buna 2 gün newyork şehiriçi dahil. 2-2.5 ton araba
Sosyal ağlarda paylaş

bi z serisi bi de e46 m3 eski hayallerimdendir. birkaç defa z4 almaya çok yaklaştım ama kısmet olmadı.

2 cabrio ile amatör eğlendirdik o da gidince 1.6 dizele mahkum olduk. şimdi araba fiyatları da uçtu çok bulaşamıyorum. evlenmeye de bir şey kalmadı zaten artık aile arabası moduna girerim sdfs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...