Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sıfır Araba önerisi vol. bilmem kaç

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Glatheros said:

ginaly said:

hmm sıkışık trafiği hiç düşünmemiştim. direk kalkış olarak varsaydım.
aydınlandım teşekkürler eheh.

Bmw nin 1.6 uc silindir motoru 10.000 kndrn sonra baya bir aciliyor. Baslangicta cok atik gelmeyebilir ancak acildiktan sonra yeterli. Sikisik trafikte eco mode a alip bmw kullanirken albea deneyimi yasayabilirsin sorun degil.

Yine motor acilana kadar yakit tuketimin de yuksek olacak haberin olsun.

Bu arada bmw nin 1.6 motorlari bmw uretimi, mercedes c serisinin motorlari renault diye biliyorum.

topik sıfır araç ama bi arkadaştan 2016 model 1.16d buldum, ona yönelecem. 25k km'de. hazır açılmış (:
Mesaj tarihi:
şöyle bir durum var, 1,6 vb motorlar zaten mercedes ile hoş karşılanmayacağı için adamlar baştan geliştirme yapmıyorlar :)

ama pazardan talep gelince, ucuza bunu nasıl hallederiz diye bunları kullanıyorlar

yani kaç pazarında düşük hacim dizel motor satması gerekiyor ki mercedesin?
Mesaj tarihi:
vay be Mercedes ve BMW'ye renault ve peugeot motoru konmasini savunanlar da gelmisse topic tamamlanmis demektir.

Savunmayin arkadaslar. Kaputun icine konan motor markasi cok onemli. Turbosunu degistirip beygir gucunu arttirinca o motor iyi olmuyor. Arac alirken hangi firmanin motorunu kullandiklarina bir bakin.

bu arada bir yanlisimi duzeltiyim, BMW'nin 1.5 motorlari kendi uretimi 1.6 lar peugeot.
Mesaj tarihi:
bazı 1.5'ler de PSA üretimi bu arada.

yalnız şunu da belirtmek gerekir, BMW fransaya telefon açıp "abi bize 10.000 tane 1.6 motor sar" demiyor. bmw geliştiriyor, PSA'nın da bilgisinden faydalanıyor tabi bu arada, onların üretimine uygun halde fine tuningini yapıp ürettiriyor.
Mesaj tarihi:
Evet tüm mühendisler yanlış biliyor, sen doğru biliyorsun.

Motor markası önemli değildir, önemli olan o motorun performans ve dayanıklılığıdır. Gerçekten bu alanlarda bir problem/eksiklik olsaydı, BMW ve Mercedes gibi premium markalar bu motorları kullanıp tüm repütasyonlarını tehlikeye atar mıydı?

Bir bilgi ortaya atıyorsanız arkasında bir kaynak bir şey gösterin de ona göre tartışalım.

https://en.wikipedia.org/wiki/Prince_engine

said:
BMW Plant Hams Hall, Coleshill

Products: Four-cylinder petrol engines

BMW Plant Hams Hall plays a crucial role in BMW Group's international production network as the centre of competence for the production of all four-cylinder petrol engines for both BMW and MINI. Around 1000 people are employed at the plant which supplies engines to the MINI production plant at Oxford and to BMW plants in Munich, Regensburg, Leipzig and Dingolfing (Germany), MSF (Magna Steyr Fahrzeug) in Graz (Austria), Rosslyn (South Africa) and Spartanburg (USA) for the BMW 1 Series, 3 Series, 5 series, Z4 Roadster and X3 model ranges.
Yani diyor ki, motor parçaları BMW fabrikasında üretiliyor. Tasarım PSA olduğu için (Yine BMW desteği var tasarımda) PSA motoru diye geçiyor.
Mesaj tarihi:
olayı yanlış değerlendiriyorsunuz

mercedes e reno motoru takınca, megan seviyesine inmiyor, ama mercedes seviyesinde de olmuyor. kendi başına bir model oluyor, parası olan meraklısı gidip a200 veya a220 alıyor zaten

o tipte motorları zaten adamlar geliştirmiyor, ama talep olunca ne yapsın? tonla araba satıyor, alanda zaten motoruna falan takılmıyor

hem zaten mercedes E den başlar B)-
Mesaj tarihi:
ginaly said:

bazı 1.5'ler de PSA üretimi bu arada.

yalnız şunu da belirtmek gerekir, BMW fransaya telefon açıp "abi bize 10.000 tane 1.6 motor sar" demiyor. bmw geliştiriyor, PSA'nın da bilgisinden faydalanıyor tabi bu arada, onların üretimine uygun halde fine tuningini yapıp ürettiriyor.

bilgi değilde, know-how daha doğru bir tabir, gerçi arada farkta yok :) koreli veya çinli olmadıkları için kafalarına göre kopyada yapmıyorlar tabi :)

bildiğiniz gibi motor geliştirmek pahalı bir şey, bir mercedes veya bmw için ürün gamında kısıtlı kullanımı olan bir motor geliştirmek, üstelik a-c veya 1-2-3 gibi alt segment modelleri için ve bizim gibi pazarlar için bunu yapmasını beklemek zaten gerçekçi bir yaklaşım değil, fransız dizelleri falan o kadar da kötü makineler değil, onların kötülüğü markaların genel üretim ve pazar standartları yüzünden oluşan kötülükler, gerçi almalar ne kadar müdahele yapıyorlar bu motorlara orasını bilmiyorum :)
Mesaj tarihi:
mesela kendimden örnek vereyim, z4 alacak olsam sıları 6 silindir makinesi olan bir model almak isterim çünkü arabanın hakkı o, geliştiren adamlar ona göre yapmışlar ama piyasa şartları ve tc gibi pazarlar yüzünden 4 silindirli olanlarına satılıyor ve yine ben almaya karar versem büyük ihtimal 4 silindirli olanlara yönelirim, niye tamamen duygusal çünkü :)

6 ya bağlayacak param varsa ona bağlarım, yoksa zaten bağlayamam, satan adamda bunu bildiği için gidiyor alternatif model çıkartıyor
Mesaj tarihi:
dizelde 4 silindirden 3 silindire geçerken tasarımı kendileri yapmış, herkes 4 silindirden 1 tanesini çıkarıp 3 yapıyor, biz 6 silindirli motorun heryerinden eşit orantıyla ikiye böldük diyordu. neden 4 silindire vw'nin ACT'si gibi bir teknoloji ile aç/kapa eklemediniz de komple yenisini tasarladınız diyene de sebeplerini anlatıyor. yani motoru bayaa bmw yapıyor diye anlıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=y76uj-JdchY
Mesaj tarihi:
aktiftablet said:

...mercedes de öyle über süper motorlar üreten bi marka değil ki,...

please

https://www.youtube.com/watch?v=JdLSF2ZFQIo&t=299s
https://www.youtube.com/watch?v=uZBb0BokBZA

yani misal bmw gibi şurasına bilmem ne yaptık, şöyle oldu diye pek kasmıyorlar, güç mü lazım, veriyor v8 geçiyor ama belirli bir kalitesi ve randımanı olan stabil makineler yapıyorlar

ek:

bmw

https://www.youtube.com/watch?v=7VNjUxMLfVs

Mesaj tarihi:
2015 model makyajlı kasa 1.16d 25k km
3 silindir 116hp 270 Nm 8 ileri zf vites

https://i.hizliresim.com/ZOMRv0.jpg

donanımı joy paket + sunroof, led far var.
hasar kaydı yok, hasar da yok.
ama katlanır aynası da yok.

120k, alınır mı?
Mesaj tarihi:
ya o şeyler çok saçma şeyler

clio kaputunda bile amortisör var, a180 mercedes direk koymuş...

ha diyeceksin ne gerek var ama kaç para ulan bir amortisör?

bmw, mercedes opsiyon listesi adamın illallah ettiriyor zaten
Mesaj tarihi:
Tahmin ettiğiniz kadar ucuz değil ya :)

Bir de BMW, Mercedes ve VW grubunun genel stratejisi opsiyon üzerine kurulu olduğu için, parayı burdan vuruyorlar.
Mesaj tarihi:
Bugün borusanda muhabbet ettim biraz satınalmacılarla,

yeni gelecek bmw 1'leri ötv alt dilimine sokmak için gelecek aracakların Türkiye paketi donanımı kapak jant, manuel klima, sunroof yok, eski halojen far şeklinde olacakmış.
  • Yeni Oluştur...