Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2017-2018 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

Fenerbahce bizim maca 8 puan geride geldi, ustune de 2 macta daha 1 puan alabildii. Bu fenerbahce dagılmak uzere degildi yani? TD'si istifa edip geri ikna edilmedi? Ve biz bu fenere karsı korkak bir 3 4 2 1 ile cıkmadık sol kanat tek basına tolga'lı falan?

Trabzon macında 2 pas yapamadı takım. Feghouli'nin atılması ile falan alakası yok. 2 mac once evinde 6 yemis bir mac sonra yine malatyaya kaybetmis, butun forvetleri sakat ve ya cezalı sene basından beri dakika almayan n'doye ile cıkmıs bir trabzona yenilmedik yani? Sonra da TD'miz cıkıp "bu ne orta cag futbolu oynuyorlar" falan gibi sacma acıklamalar yapmadı?

Bu maclar da hakem de kotuydu onları da elestirdik falan da Tudor su maclara kazanmaya falan cıkmadı yani. Uzerinden daha 1.5 ay gecmemis macları cok hızlı unutmussunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

@sotto

ee belhanda efendi ne yapıyor bu arada? orta sahanın parçası değil mi bu adam. lafta 10 numara görünümlü 8 numara diyorduk. pres falan yapıyormuş, savunmaya yardım ediyormuş. bjk maçında hiç bişi yapamadı. babel de kötü oynadı bence. zaten kanatlarda bi sıkıntı yoktu, adamlar ortadan elek gibi geçip durdular. golden sonra fernando, ndiaye, belhanda, feghouli fln oyundan baya düşünce.

@madcow

abi ts maçında feghouli bildiğin yürüyerek ts savunmasını geçip çizgiye inmeye başlamıştı. ilk 25-30 dk ts seyirci ile iyi bastırdı evet ama çözülmeye başlamışlardı. o ana kadar golü yememek biraz da şans işi ama adamlar bu tempo ile sonra düşücekti zaten. gerizekalı ciguli kırmızı gördü maç orada koptu zaten. fb maçında da 4'lüye döndük de ne değişti abi? tolga konusunda baya haksızlık yapılıyor bence ya. öyle ya da böyle takımda gol atabilen oyunculardan biri oldu. false nine gibi iyi pozisyon alabiliyor, hayır bu maçtan önce bu taktik hep tutmadı mı? fb maçı ile eksik olduğunu gördük biraz da. birde maç boyu belhanda'nın boktan oyunu, sneijder'in maaşını alan feghouli'nin bi türlü form tutamaması da sıkıntı oldu. belhanda'nın vasat olduğu bi oyunda tolga'lı sistem tutmuyor işte.

@sakalliyan

bu kadar mahalle baskısı varken paniklememesi mümkün değil. zaten o yüzden başarılı olması zor. en büyük olayı gazetelerin yalan haberleri aksine oyuncularla arası baya iyi işte. giderse yeni hoca oyuncularla kan bağını yakalayana kadar trabzonla 4.lük mücadelesi veririz artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

abi ts maçında feghouli bildiğin yürüyerek ts savunmasını geçip çizgiye inmeye başlamıştı. ilk 25-30 dk ts seyirci ile iyi bastırdı evet ama çözülmeye başlamışlardı.

İki takım 10 kisi kalınca ezilmemiz nedir peki? Biz 10 kisi kaldık onlar 11 kisi degildi. 2 takım da 10 kisi kaldı.

Xenus said:
fb maçında da 4'lüye döndük de ne değişti abi?
Daha sonra 4 luye zorunluluktan donmus olabilir ama mentalite 0 degisti. Tolga oyunda idi ama geriye yaslanarak oynuyordu. Tolga'nın is yapabilmesinin tek sebebi onde baskılı oynadıgımız oyunda baskıya destek yapıp hızlı kapılan toplarda 2. forvet olarak ceza alanına yaptıgı kosulardı.

Bu yuzden Tudor'un hakkı falan yenmiyor. Adam hangi oyuncunun nasıl verim verdigini anlayabilmis degil. Sezon basında zar geldi onun ekmegini yiyor. Bunun dısında aldıgı butun "karar"lardan zararda cıktık.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

son maçta uzay takımı len mq moduna giren bjk'e karşı da en doğru oyunu oynadık. rodrigues beceriksizi yerine babel tier bi adam olsa ilk yarı öne geçebilirdik.

Wat? Tamam gs one gecebilirdi de bu oyuncular takim geriye dusunce heyecan yapan oyuncular degil ki. Ben hayatimda gsyi bjkya karsi boyle ezilirken gormedim (ikinci yaridan bahsediyorum). Bence tudorun eksikliklerinin de bunda etkisi var.

Yani bilmiyorum belki yanlis bakiyorum ama ben gs macinda ornegin sg birseyler yapar ikinci yari hallederiz bu isi diye dusundum. Uc buyuklerin hocalari boyle olmali.
Sosyal ağlarda paylaş

abi kendi seyircin ile oynuyorsun ve kadro kaliten baya iyi. bi zahmet çözsün zaten şenol. bence baya heyecan yapıyor takım özellikle büyük tansiyonlu maçlarda. gs'da oyuncu karakterleriyle ilgili sıkıntı var. eskiden melo, ulfa, riera, elmander, sneijder, drogba, podolski gibi alpha karakterli, savaşçı hatta kavgacı oyuncular vardı takımda. şimdi fazla mülayim tiplerle doldurduk kadroyu. ağırlığını koyacak lider oyuncu yok. ndiaye, rodrigues, belhanda, serdar direk panik yapan tipler. hemen su koyverip, sıralı acemilik yapıyorlar falan. mariano, fernando, denayer hatta gomis de mülayim tipler. bi maicon var asabi. o da yetemiyor tek başına. belki feguli de eklenebilir buna zaten ilk yarıda görüldü biraz etkisi ama o da 45dk çıkarırsa şükür diyoruz. misal bjk'de 5 tane adam vardır en az bu tarzda. fatih terim gelse aslansınız derse işe yarar mı bilemem ama teknik, taktik ile o 20-25 dk'ı açıklayamazsın yani.

ağırlıkla futbolcu karakteriyle alakalı yani olay. bildiğin basiretini bağlıyor takım. ondan ya bu anadolu takımları patates zaten sıkıntı çıkarmaz diye yeteneklerini kısıtlamadan oynuyorlar o maçlarda. tudor bunu çözemedi ama bunu çözmek işte elinde malzeme bence yok. selçuk'un formu futbolu bırakıcak seviyelere düşmeseydi o rolü üstlenebilirdi en azından eski gs oyuncusu olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi o top oynayamadigin icin oluyor zaten. Ic sahada oynadigin zaman basiretleri baglanmiyor.
Bunun sebebi takim cikamadiginin farkina variyor. Basireti baglandigi icin cikamiyor degil yani, cikamadigi icin adamlarin eli ayagina dolaniyor. Sebep sonucu ters goruyorum ben.

Yani futbolcu karakterinde degil olay - daha cok orta sahanin baskiya uygun olmamasiyla alakali. Ilk haftadan beri herkes Gs'nin problemini biliyor: Mariano + Fernandoya baski. Baskiyi yedigi her mac cozuldu takim. Anadolu takimlari Arena'da bunu yapamayip geride beklediklerinden cok sikinti yaratmadi bu.
Bir onceki maci hatirla Maicon + Serdar neredeyse orta sahada top aliyordu, peki bu oyunu oynayabiliyor musun deplasmanda?

Ndiaye ile cikamiyorsun, pas oyunu yapamiyorsun, sol kanat ile alisveris yapamiyorsun vs. Takim kitleniyor. Kitlenince de top duvar gibi geliyor bunu aciklamasi bu yani.

Peki Tudor buna yonelik ne onlem aliyor? Tolgay+Oguzhan+Atiba'ya Ndiaye+Fernando'yla karsilik veremeyecegini farketmen lazim. Belhanda'da pas oyununda etkisiz. Adamin first touch'i bile kotu maalesef.

Aslinda bizim takim 4-2-3-1 duzenine uygun degil gibi gorunuyor.
4-3-3 Ndiaye sag ic, Fernando ortada, sol ice Tolga yapilabilir belki bilemedim. Onlerinde 2 kanat + Gomis. Belhanda'yi kes.
Ndiaye'nin ozelliklerinden yararlanmamiz lazim ama yeri orasi degil adamin. Orta sahaya farkli bir formul gerekiyor su an.
Sosyal ağlarda paylaş

oyuncu topluluğu tecrübesiz daha çok. zaten tudor bile dedi atmosferden etkilendik diye. takımın çoğu hiç alışık değil lider olmaya.

ligin ilk yarısı fikstür avantajı-yeni transfer gazıyla muazzam puan toplandı ama ikinci yarısı tecrübesizlikten dolayı oluşacak baskıyla çok zor geçecek. gs'nin mutlaka devre arası takıma özellikle hücum bölgesine tecrübeli oyuncu katması lazım.

yerli oyunculara da o kadar bok atılıyor ama bu ligde derbi kazanmak için en önemli parametre yerli oyuncu performansı bana kalırsa. yeni gelen yabancı oyuncu ilk kez fb-bjk maçına çıkınca dut yemiş bülbüle dönüyor. geçen hafta bjk ondan daha önce fb maçında vsvs canlı canlı gördük bunu. hatta ts deplasmanında bile kontrolü kaybetti oyuncular.
Sosyal ağlarda paylaş

Akhisar'ın sol açığı Larsson ve ortasaha oyuncusu Serginho sakatlıklarından dolayı kadrodan çıkarılmış. Larsson bu sene Akhisar'ın en iyi 2-3 isminden biriydi. Özellikle kontra oyununda sürati ile Henrique ile ilerde iyi işler yapan 2 isimden biriydi.

Allah herkeses Tudor şansı versin. Hayırlı cumalar.
Sosyal ağlarda paylaş

enrique said:

ligin ilk yarısı fikstür avantajı-yeni transfer gazıyla muazzam puan toplandı ama ikinci yarısı tecrübesizlikten dolayı oluşacak baskıyla çok zor geçecek.

Bütün baba deplasmanlara ilk yarı gitti bu takım. Nasıl avantaj bu sfd?

Antalya, Bursa, Konya, Beşiktaş, Trabzon, Başakşehir deplasmanlarını bitirdi takım.

İkinci devre gidelecek zor deplasman olarak Fenerbahçe var, yanına plase olarak Sivas'ı koyarsın ters geliyor + iklim şartları vs. Onun dışında kalan deplasmanlar Kayseri, Paşa, Karabük, Akhisar, Gençlerbirliği gibi genel olarak pek seyirci unsuru vs olmayaan ya da ligin zayıf denilebilecek ekipleri. Bir de Gözgöz var o da son hafta zaten oraya kadar şampiyon belli olur.
Sosyal ağlarda paylaş

pattisliborek said:

Akhisar'ın sol açığı Larsson ve ortasaha oyuncusu Serginho sakatlıklarından dolayı kadrodan çıkarılmış. Larsson bu sene Akhisar'ın en iyi 2-3 isminden biriydi. Özellikle kontra oyununda sürati ile Henrique ile ilerde iyi işler yapan 2 isimden biriydi.

Allah herkeses Tudor şansı versin. Hayırlı cumalar.

alanya maçında da 25 golün 21ine etki eden adamlar sahada yoktu.

tudor bey diyeceksiniz geliyor hafta sonu sdsafas
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle teker teker bakıp şans falan demek saçma. İlla teker teker oyunculara bakacak olursak o formda haliyle Göztepe'de takımının %60'ını oluşturan ve gol krallığında tepede bulunan Jahovic'in bir önceki maçta maç bittikten sonra kart görüp BJK maçına cezalı olması durumu var mesela. Her takıma oluyor bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bu hafta kayseri'de deniz türüç ile kalecilerinin eksik olması da var.

tudor şanslı falan değil bence. ilk fikstür kolay geldi ama gerisi kabus gibiydi. insan araya bi ts maçı atar evde ne biliyim. ilk haftadan patates takımları ezince, gs kadrosu lig üzerinde gibi bi algı oluştu. herkesin gözü bizim üzerimize çevrildi, lider takım olduğumuz içinde. bjk bize karşı fb, ts hatta bş maçlarındaki gibi salarak oynamadı, çünkü adamlar için en kritik maç oldu. ts falan ölüm kalım, rızalı ilk maçı bize patladı. oyuncularının da maç satışları var. ama sonuçta bu yeni kurulan bir takım. ilk haftadaki skorlar anormal olandı. gomis ekstra oyunu ve tolga'nın piyango gibi tutması da neden oldu buna biraz da. fb sinsi sinsi geldi o sırada mesela. şaka maka adamlar son dklarda 2 maçta patlamasa şimdi üzerimize çıkmışlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

gs kadrosu gayet lig üstünde, alternatifsiz kadro sadece bunu sene başında da diyordum. fb'nin de gs'ninde en büyük sorunu alternatif yaratacak oyuncu topluluğu yok.

yedekten alacağın adam, yerine koyduğun adamın görevini devam ettirmekten başka bir şey yapamıyor bu takımlarda. bjk'nin en önemli avantajı o mesela.

atıyorum oğuzhan yoksa tolgay var. oğuzhan daha yumuşak, alan savunmasına yönelik savunma yapıyor misal oyunun savunma tarafında ve pas istasyonu olacak şekilde oynuyor. tolgay mesela yerine koysan savunması daha adam adama, mücadeleye, yakına dayalı ve pas istasyonu olmaktan ziyade ileri hızlı daha çok oynamaya yatkın. bu ikisi de yoksa medel'i alıp daha savunmacı ama dikine hızlı çıkabilen bi takım yapabiliyorsun. keza atiba'nın rotasyonu medel vs... en farklı necip'i alıyorsun zaten savunmaya kapanıyorsun sertleştiriyorsun orta sahada mücadeleyi.

ha dersin ki şg ne kadar iyi kullanıyor bunu? ŞL maçları hariç bence hiç kullanmadı ya da kullanamadı bilmiyorum ama elinde böyle imkan var.

GS'nin zaten zaman geçtikçe düşeceği belliydi. Önemli olan o periyotta alabildiği kadar puanı alıp, zamanla onları yemesiydi ki bunu bence gayet iyi yaptı. Bugün kötü dahi gitse ölüsünün kazanacağı maçlar var GS'nin ki rakipler istikrarlı şekilde kazanamadığı sürece GS fikstür avantajını en sonuna kadar götürebilir.

Halen dağılmadı GS yani, kadrosu ile sonuna kadar götürür şampiyon olsun ya da olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Tudorcu değilim ama hoca değişikliğine gidilirse havlu atılır yine.

Tudor'un bi ton kusuru var ve bence henüz GS'nin hocası değil ama sezonu bitirmek lazım. Kovup yerine getireceğimiz yabancı hoca ile lige yine havluyu atarız net. FT falan da net olarak gelmez Dursun ve tayfası varken. Zaten onlar da gitmez Terim'e.

Yallah köyüne diyorum ama Haziran'a kadar kalması en makul seçenek. Bu takım lig sonuna kadar yarışır o belli olur olmaz ayrı ama 24. hafta lig bitmesin GS açısından...
Sosyal ağlarda paylaş

le guen'i isteyen gs taraftarı varmış.

sebebi hem ligi tanıması hem fransızca konuşan oyuncu sayısıymış.

ya arkadaş daha geçen sene ligi tanıyor diye 10. sıradaki karabük'ün hocasını getirdiniz takımın başına taraftar olarak, şimdi bu yetersiz diğer anadolu takımını deneyelim diyorsunuz.

çok gereksiz işler.
Sosyal ağlarda paylaş

şuan tudor'un olası gönderilişinde sırıtmayacak iki hoca var bence. biri okan buruk diğeri sinyor terim. ha buruk bence tudor'dan iyi bir hoca değil ama en azından taraftarların fazla bilenmeyeceği bir adam. terim de bosna falan deniliyor ama gelirse ki çok çok düşük görüyorum bu ihtimali tudor'dan belki yarım tık fazla katkı sağlar diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

le guen'i isteyen gs taraftarı varmış.

sebebi hem ligi tanıması hem fransızca konuşan oyuncu sayısıymış.

ya arkadaş daha geçen sene ligi tanıyor diye 10. sıradaki karabük'ün hocasını getirdiniz takımın başına taraftar olarak, şimdi bu yetersiz diğer anadolu takımını deneyelim diyorsunuz.

çok gereksiz işler.

İkisinin de ligi tanıması hariç bir ortak noktası yok. Le Guen şu an ligin en iyi TD'si. Gelsin bizi şampiyon yapsın oradan Emery yerine PSG'ye gider zaten. PSG'nin çok sevdiği bir adam. Keşke olsa ama sanmam. Bizim vizyon imparatoooree sadece
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...