Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2017-2018 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

taraftar olarak çok rahat gaza geliyoruz, yönetimde pasif kalınca. niye 13'te 13 yapamadın diye adamı göndereceğiz nerdeyse. puan farkı yani kredisi varken elindeki malzemeyi denemesinde, "icat" çıkarmasında bi problem yok. lig uzun bunun sakatlığı var, kart cezalısı var. alternatif planın olmazsa bjk gibi kitlenirsin bazı maçlarda. ben zaten kredisi bitince ne yapıcak demiştim, son maç garanti sisteme geri döndü. sadece bu denemeleri kolay maçlara bırakıcaktı, 1 haftalık çalışmayla dişe dokunur takımları yenecek kadar kolay bi lig değil bura.

takımı kurmadı diyenlere de gülüyorum, tee mayıs'ta yönetimin anlaştığı negredo'yu reddettiği, gomis'i almak için yönetimden istek yaptığı haberini okumuştum. bize uygun forvet tipinin gomis olduğunu söylemişti. sadece lato bilinmeyen bi adam olduğu, kendisi direkt tavsiye vermiş olabilir. onda da oyuncunun kalitesi belli zaten son dk transferi, asamoah yattığı için. elde kısıtlı malzeme var işte, yasin, sinan selçuk sonradan oyuna girdiklerinde hep etkisizlerdi. ben hala yasin'in form durumuna güvenmiyorum, o yüzden solda tolga'yı oynatır derbiye. savunmaya da yardımcı oluyor, orta alanda presi de daha iyi. denayer'i ne 2'li ne 3'lü pozisyonda stoper olmadığını görmüştür artık herhalde. sol ayaklı bi stoper lazım eğer yine 3'lü deneyeceksek.

FT ve ya başka bi hoca gelip, takım saçma salak puan kaybetmeye başlasa ne olacak. büyük isimli bi hoca zaten bize gelmez. büyük risk içeren bi durum bu. takımdaki sinerjinin bozulmasına neden olabilir. zaten tudor her türlü iyi çalıştırıyor takımı. sene sonuna kadar devam edilmesi lazım. bu kadroyla kafasındaki sistemlerin uymadığını görmüştük artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda yonetim bu futbol akli derken bunu kastediyordu muhtemelen. Tudor bir antrenor olarak oldukca iyi bunun ben eminim yonetim de farkinda. Ama taktik olarak eksikleri oldugu biliniyordu, farkedilmis olmali ki Lucescu gibi formul arayisina girdiler.

Kimbilir Tudor da belki bunu kirmak icin o denemeleri yapti fakat sonuc kotu oldu.

Adamda potansiyel oldugu kesin. Sadece isin ogrenme asamasinin burasi olmamasi gerekiyor. Yoksa farkli planlarin olsun. Ama sonuc ne olacak hadi bakalim diyip denemek ayri bir de bilincli yapmak ayri. Bilincli olmadigini dusunuyorum Tudor da bu isin.

Besiktas macinda Tolga oynayacaktir yine ama hucum gucu olmayan bir GS'nin maclara tutunmasi zor. Gerci Feghouli de geliyor, Rodriguez kenarda kalmamasi gereken tek isim su an kanat oyunculari arasinda. Feghouli bile yedekten girebilir bana kalirsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

büyük isimli bi hoca zaten bize gelmez.

Şu kısmı bizim taraftarlara anlatamıyorum işte.

Büyük isimli bir hocayı geçtim, Avrupa'daki ortalama bir hoca bile artık Galatasaray'a gelmek istemez duruma geldi. Niye gelsin ki? Velev ki bir mucize oldu. Süper düper bir isim.. Mesela Morinyo rüyasında ak sakallı dede gördü. Galatasaray'ın başına geçti.

Morinyo ile şampiyon olacağımızın garantisi var mı? Yok.
Morinyo "Bu takım benim takımım değil" dedi. Haklı mı? Haklı.
Morinyo bu sene şampiyon olamasa önümüzdeki sezondaki kredisinden yemiş olur mu? Evet.
Morinyo önümüzdeki senenin ortasında "Otobüs çekiyor", "Büyük maçları kazanamıyor", "Türkiye çok farklı", "Fatih Terim geri gelmek istiyormuş" gibi farklı bahanelerle kovulabilir mi? Evet.

Eee... 10 yıllık döngüyü biz nasıl kıracağız o zaman?
Sosyal ağlarda paylaş

Kimi getirecegiz sorusu sacma geliyor. Biz galatasarayız en elit TDleri cıkar(guardiola, mourinho tier) geri kalanların hepsini getirebiliriz.

Mourinho takımın basına gelirse ve butun takımların ustunden gecen taktigini "buyuk" takımlardan korkarak degistirip hem de her bir degisikliginde de basarısız olursa Mourinho'da elestirilir. Bunu 10 mac ust uste yaparsa o da kovulur.

Tudor'un taktik anlamdaki eksiklerini tarif edebilecek kelimeleri bulmak zor. Sadece 2 macı yorumlamasına bakarak bile neyin neden oldugunu anlamadıgı belli oluyor. Dun hala basaksehirle 50-50 idik 5 sut cektiler 5 gol oldu diyor.

* 5 tane gol yedigi macı bile dogru analiz edememis
* 4 4 2 diamond cıkarsan elia ve visca'nın kanatlarını yokedecegini/yokettigini anlamamıs
* 4 4 2 diamondda elinde sadece 1 belhanda ve 2 tane birbiri ile anlasamayan forvet oludugunda hucum edemeyecegini cozememis
* Tolga'nın neden sol acıkta is yapabildigini, hangi duzen de o pozisyonda "hucum" oyuncusu olmadan oynayabilecegimizi ve tolga'yı kaldırabildigimizi halen anlamamıs
* Bunların hic birinin genclerbirligi macıyla alakası oldugunu idrak edememis
* Ligin sonuncusu 30 gol yemis takıma cift forvetle ilk golden sonraki 30 dakikasını kaybettigini sadece o dakikaları kıl payı gol yemeden gectigi icin macın 2. devre farka gittigini gorememis
* Sonra da bu yanlıs analiz ettigi bilgileri ust uste koyup dun cıkıp 25 golunun 21 ine dogrudan katkı yapan 3 oyuncusu eksik alanya'yı evinde 2 farkla yenince medya'ya sahlanmıs

bir TD istemiyorum. Daha da sacmalıklarını bulurum mac onu hazırlıkları, mac ici degisiklikleri ve mac sonu yorumlarından da yeter bu kadar bence. Su 2 mac ile ilgili dusundukleri ve yaptıkları bile bir TDyi isinden eder.

Yanlıs yoldan giderek takımın oyuncu ve fizik kalitesi sayesinde dogru sonucu bulabilir. Ama her zor soru geldiginde yanlıs yoldan devam ettiginde, yanlıs yoldan gittigini de anlamadıgında, analitik dusunceyi cope attıgında kaybediyor. Kaybetmeye de devam edicek. Kaybetmeye devam edecek adamı "yerine kim gelecek" gibi kaybetmeyi kabullenmis bir tavırla beklemeyi reddediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

diyelim gönderdin top tier bi td getirdin, benzer hataları oda yaptı 3 maç 4 hata falan limiti ne bunun ne zaman onuda gönderiyosunuz

top tier td ler hata yapmıyo diye bişey yok, kimler geldide instant kick yedi..

olay sadece taktik teknik değilki, işin içinde uyum, sevgi-saygı iletişim gibi trilyon tane etken varken
herşeyi geçtim tupcularla bu kadar vakit geçiren bi adamın seçimini, butun hafta topculardan bi haber olup, sahadaki performansına vs bakıpda eleştirmek bana zaten saçma gelio

bizde de dark mesela 2 sene takımın başına geçip, 2 sene üst üste takımı şampiyon yapmış, şampiyonlar liginde 2 senedir güzel futbol izletip güzel skorlar aldırmıs. futbolcularla ilişkisi iyi, geniş kaliteli topcuları küstürmeden klübede tutmayı başarabilen bi adamı en ufak bi hata bile sayılmaz kendine göre yanlıs yaptıgına inandıgı için kovup yerine yardımcısını getiriyo..

siz istediğiniz kadar "reddedin", yönetim zaten futbolcuları kılıçtan geçirip yep yeni bi kadroyu tudora teslim ederek gereken durusu gösterdi.
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

Kimi getirecegiz sorusu sacma geliyor. Biz galatasarayız en elit TDleri cıkar(guardiola, mourinho tier) geri kalanların hepsini getirebiliriz.

2007-2008 Karl-Heinz Feldkamp - Almanya
2008 Cevat Güler
2008-2009 Michael Skibbe - Almanya
2008-2009 Bülent Korkmaz
2009-2010 Frank Rijkaard - Hollanda
2010-2011 Gheorghe Hagi - Romanya
2011-2011 Bülent Ünder
2011-2013 Fatih Terim
2013-2014 Roberto Mancini - İtalya
2014 Cesare Prandelli - İtalya
2014 - Hamza Hamzaoğlu
2015-2016 Mustafa Denizli
2016-2017 Jan Olde Riekerink
2017 Igor Tudor

şunlardan rijkaard, mancini, FT dışındaki hangi hocaya iyi ve kariyerli diyebiliriz? hadi prandelli'yi de ekle, adam italya'dan dışarı adım atmamış, ingilizce bile bilmiyor da neyse. denizli de emekli dedem. yapmayın abi neler gördük ya..

ünal aysal gibi büyük bi başkan olunca, bi yönetim vizyonu olunca bu adamları ikna edebiliyorsun anca. gs sözlükte kulüp insider'ı adam yazdı işte. akhisarspor'un eski td'ü cihat arslan ile 2 yönetici iletişim halindeymiş. vizyon bu şuanda yönetimin. tudor'a şükretmek lazım bence, yoksa eski gs'lı birine vermişlerdi takımı.

kariyerini düşünen td türkiye'ye gelmez. takımı koyuyon oynuyor zaten demek de çok sığ, bu puanların kazanılmasında da tudor'un payı büyük. büyük maçlarda taktiksel hatalarını savunmuyorum, çünkü futbol basit bi oyun bunu anlaması lazım işte sadece. bjk maçına 4-2-3-1 çıkıp, solda rodrigues, sağda feghouli başlarsak ve kazanırsak, tudor'a büyük hoca mı diyeceğiz? adamın dediği siyah-beyaz yorumlar bu işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

2008-2009 Michael Skibbe - Almanya
2009-2010 Frank Rijkaard - Hollanda
2011-2013 Fatih Terim
2013-2014 Roberto Mancini - İtalya
2014 Cesare Prandelli - İtalya
2015-2016 Mustafa Denizli
Bunlar üst tier TDlerimiz. Skibbe de Dortmund, Almanya milli takım ve leverkusen calıstırıp geldi. Mustafa Denizli dede de olsa turkiyenin top tier TDlerindendir. Son 10 senede 6 üst tier TD getirebilmisiz. Yine getiririz. Benim taraftar olarak inanmam gereken sey bu. Yonetimin de becermesi gereken is bu.

Her üst tier TD basarılı olacak bir kaide yok tabiki en basit ornek rijkaard.

Onemli olan sahada izledigin seyin icinde bir mantık olması. Buna da en iyi ornek Mancini olur. Takımın basındayken Tudor'dan daha faza sacmalamıstır taktiksel acıdan, 3lu savunmalar 3lu savunmanın hemen onunde sneijderler, yok kaymalı 3luden 4luler falan. Ama onemli olan sey denedigi herseyin arkasında takımın bir problemini cozme cabası vardır. Bir problemi belirlemis, o problem icin bir cozum uretmeye calısmıstır. Bazen basarılı olmus, bazen olamamıstır. Onemli olan problemleri dogru belirleyip buna yonelik mantık cercevesinde hamleler yapmaktır. Mancini problemleri cogunlukla dogru belirlemisti. Yaptıgı hamlelerinde ya istedigi tipte oyuncu eksikliginden ya da kendi takıntılarından yanlıs cozumler urettigi de olmustur. Ama bir soruna analitik yaklasımın nasıl olması gerektigini cok sefer gostermistir.

Tudor daha problemleri belirleme kısmında takılıyor. Problem olmayan noktalardan problem cıkartıp, problem olan noktaları da ya goremiyor ya da gorduklerine cozum uretemiyor. Bu problemleri sadece oyun oncesi planlamasında degil, oyun icin hamlelerinde de yasıyor. Bugune kadar Tudor'un degisiklik yapıp oyunun akısını degistirdigi bir tek Bursa macı var sanırım. Ki orda da mac zaten GS vs Harun'a donmustu sadece topu cizgiyi gecirmek kalmıstı geriye.

Yonetim Tudor'u gonderip ardından aptalca bir secim yapacak seklinde yorum yapmıyoruz tabiki. Gidip yonetim aptalca bir secim yaparsa ozaman onları da elestiririz. Ki ben yonetimi de her hafta elestiriyorum TFF uzerinde sıfır etkisi oldugu, hakem konularında surekli geride oldugumuz ve medya ile sosyal medya'dan cok baskı yedikleri icin (Cenk Ergun haric). "Daha kotusunu getirecekler o yuzden degismesin" den cok "Daha iyisini getirsinler ya da kendileri de gitsinler" olarak goruyorum ben bu durumu.
Sosyal ağlarda paylaş

rijkaard'ın başarısız olmasının nedeni ağır sakatlık yaşayan önemli oyunculardı. baros'un futbol hayatını bitirmişti emre. eskisi gibi hiç olmadı. uğur uçar müthiş çıkış yapmıştı. ayağımı ne kırılmıştı. kewell desen bi var bi yoktu. baya şanssız bi sezondu o. fener derbisine kadar şampiyon oluruz diyorduk zaten. gs tarihinin en iyi başlangıcıydı ama baros bugünkü gomis gibi takımın yarısıydı zaten.

daha iyisini getireceklerse sene sonunu beklenir, bakılır. takım kötü başlasa tudor zaten gidecekti, kimse bana zamana ihtiyacımız bahanesini vermesin. medya 4. haftaya göndermişti tudor'u. fb yerinde biz olsak. takım lider yine tudor gitsin deniliyor. hala daha şans tanınmalı bu adama. dereyi geçerken at değiştirip, durumlar çok daha kötü giderse ne olacak peki diyoruz zaten?
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdıklarıma biraz da ornekle acıklama getireyim. Mancini doneminde sneijder'in DMC oynadıgı bir donem vardı. Unutanlar olabilir. CL'de sol kanadımızdan acılan ortayı gidip kayarak kestigi falan maclar vardı. Simdi hep beraber cıkıp Sneijder orda oynar mı ya diyebiliriz ve haklı oluruz (haklı olduk da) ama onemli olan sneijderi orda neden oynatmaya calıstı Mancini? Savunma ile orta saha arasındaki pas trafigi cok yavastı. O trafigi hızlandırma pasların dagılımını her yone guclendirmek ve savunmadan hucuma gecise hızını arttırmak icin yaptıgı bir hamleydi. Sneijder DMC olarak oynamaz ama ordan aldıgı topları hızlı dagıtır mı? Dagıtır. Pas trafigini hızlandırır mı? Hızlandırır. Hucuma gecis hızını arttırır mı? Arttırır. Bunların hepsi de oldu ama sneijderi dmc ye alarak onden kaybettiklerimiz bunlarla kazandıklarımızın gerisinde kaldı. Bu yuzden yapılan hamle basarısız oldu ve vazgecildi. Bu probleme daha sonra farklı cozumler uretilmeye calıstı. Ama onemli olan nokta problemin dogru belirlenip buna uygun bir cozum uretimeye calısılmasıydı. Sneijder kendine uygun olmayan bir pozisyonda bu problemi cozebilseydi Mancini suan cok farklı anılıyor olabilirdi.

Simdi benzer off-position oynatılan bir oyuncu durumu var. Tolga. Tolga sol onde oynar mı diye hepimiz bagırabilirdik ve haklı olurduk. Ama tolga sol onde oynayıp golleri attı guzel de is cıkardı. Tolga'nın sol onde oynamasının sebebinin yasinin sakat olması ve baska bir winger olmaması gercegini unutmadan (yani tudor bunu bilerek yapmadı en cok calısan tolga dedi ve onu oraya koydu zar geldi ve tuttu)Tolga'nın hangi durumda sol onde oynayabilecegine bakalım. Takım onde baskılı oynarsa her kaybettigi topa basarsa ve tolga destek forvet gibi ceza alanına kosular yaparsa orda oynayabilir. Peki tudor fener macında nasıl baslattı tolgayı? 3-4-2-1'in sol kanadı olarak oynattı. Tek basına tolga sol kanadı alabilir mi? Hadi savunma anlamında ugrastı, hucum anlamında ne olacak? sol kanat olmayınca sag kanat da kitlenmeyecek mi? Basaksehir macında once 4 1 3 2 nin solunda tolga, sagında Badou ile baslamak nasıl bir cılgınlık peki. Ortada 2 tane kule gibi forvetin varken (ki bu da yanlıs bir secim ama hadi bu yanlıs secimle cıktın yanlıs secimini mantıklı destekle bari) 2 tane orta kalitesi 0 oyuncuyla kanat oyunu oynayamayacagın belliydi.

Benim tudor ile sıkıntılarım budur. Tolga'yı sansa sahaya cıkarıp sonra neden Tolga'dan deger aldıgını anlayamayıp bunu kendi 'ustun futbol zeka'sından kaynakladıgını sanıp sonra Tolga'dan alamayacagı degerleri mantık cercevesinde olmayacak sekilde itelemeye calısmasıdır. Beni ilgilendirmez sene icinde TD mi degisirmis, kimi getirir misiz de bilmem ne. Ben bu sacmalıgı aylarca izlemek zorunda degiliim. Tudor sansa duses getirip sampiyon da olabilir Tolga'dan 6 gol cıkarttıgı gibi ama bu futbol gorusuyle dogal yeri en iyi ihtimalle 3.luktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de soyledigin en kritik nokta Tolga'dan verim alirken aslinda neden ve hangi sartlarda verim aldiginin farkinda degildi Tudor. Ben de yazmistim gecen sayfada, isler iyi giderken aslinda neyin nasil neden iyi gittigini iyi analiz edebiliyorsan zaten kotu gittiginde de yanlistan donebiliyorsun veya o hatayi bastan yapmiyorsun...

Sansa bala oldugu konusunda zaten hemfikiriz. Bu sinavda bilmedigin konudan soru gelince sallayip tuttuktan sonra her o konudan soru geldiginde yapabilecegin konusunda kendini kandirmak gibi birsey...

Basaksehir maci cok net gosterdi ki Tudor Tolga hamlesini tamamen sansa yapmis + ve dedigin gibi ne gibi durumlarda bunun tutmayacaginin farkinda degil. Tum bunlar bile yetersiz teknik kapasitesinin oldugunun kanitidir.

Simdi haftaya yine rakip incelenmeden, ne yapilabilecekleri bilinmeden sirf bu hafta tuttu diye Yasin bile oynayabilir.(Ki bence Rodriguez + Yasin/Feghouli oynamali. Yasin ilk 11 baslarsa da okeyim) Veya ilk haftalara donuyoruz inadiyla Tolga. Bunlar bilincsiz hamleler diye bakiyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

yasin'in oynamasında problem yok bence. sevmiyorum ama kanatta oynayan tolga'dan daha iyidir.

duruma göre sokarsın feguli'yi 60'da falan. yeterki fantastik işler yapmasın.

alanya kadrosu bence ideal. selçuk-fernando olacak işte.

yasin'de feguli ile götürür. bu kadronun oynaması gereken diziliş bu. gerisi fantazi oluyor.

maç içinde geride olursun eren'i alırsın 3-5-2 yaparsın falan ayrı da galatasaray'ın maçlara böyle başlaması lazım içerde dışarda.

tolga kendini geliştirdi evet ama sol açıkta oynamaya devam ederse hedef haline gelecek. otursun yedek.

lato denilen herif ise sol bek alınana kadar veya linnes sakatlanana kadar oynamamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Rodriguez + Yasin/Feghouli olmali zaten. Bence ikinci yari Feghouli hamlesi cok daha mantikli. Kac mactir oynamiyor zaten.

Besiktas'in en buyuk olayi kanatlari. Oraya ne tarz durdurma gelecek bakalim. Basaksehir yerine Besiktasla oynasaydik o dizilisle 5 degil 10 filan olurdu o mac.
Sosyal ağlarda paylaş

feghouli de kanatta akan bi adam normalde. tudor rodrigues'i kesip, feghouli'yi oynattığı zaman çam ağacı dizilişi ile sahaya sürmüştü, belhanda ile çift 10 numara ama etkisiz olmuştu. belhanda'yı kesmek yerine, ndiaye'i 10 numara'da deneyebilir. belhanda, olsa olsa 11/12 sezonu xelçuk seviyesinde bi adam olur anca. culyano'ya da bok atıyordum ama adam bizim belhanda'dan çok daha iyi bi 10 numara bence. bizim takımda akardı muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

hadi yine iyisiniz. tolga ve lato sakatmış 3-4 hafta, derbide yoklar yani. lato'ya baya baya üzüldüm. abv taraftarın. adam ayağına basıldığı pozisyonda sakatlanmış, yuhlanarak çıkmak istemediği için kendisini zorlamış. serdar da yine maske takacakmış. suratı dağılmış galiba. adam harbiden porselen ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

hadi yine iyisiniz. tolga ve lato sakatmış 3-4 hafta, derbide yoklar yani. lato'ya baya baya üzüldüm. abv taraftarın. adam ayağına basıldığı pozisyonda sakatlanmış, yuhlanarak çıkmak istemediği için kendisini zorlamış. serdar da yine maske takacakmış. suratı dağılmış galiba. adam harbiden porselen ya.

Serdarın yediği dirsekle elmacık kemiğini kırılmış.
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Galatasarayın 4 yıldızını koymak neden bu kadar zoruna gitmiş forza bjk nın !!!

Böyle küçük takım egosu yapıyorlar, sonra büyük takım olmayı kaldıramadı görgsüzlük etti deyince kızıyorlar :) Her fırsatta görüyoruz bu kaldıramazlığı. Twitter'a büraz bakmak yeterli. Adamlar 5 maçta CL'de gruptan lider çıkmayı garantilemiş, başarının haddi hesabı yok, ama ona sevineceğine kutlayacağına gelip rakip taraftar napıyor diye miklete laf ediyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...