Komutan Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2017 Yabgu said: Cevap vermekte zorlandım, ancak teknoloji yapay zeka gibi hususları ve dinamikleri bir araya getirdiğimizde Total War: Shogun 2 ağır bastı. Bu dediğine katılıyorum, ayrıca ilk defa Shogun 2 ile görselliğe sanatsal yaklaşmaya başladılar. İlk çıktıkları dönemlerdeki durumlarına göre değerlendirirsem, en tepeye Shogun 2'yi en alta ise Empire'ı koyarım. Ama tabii şu anda Warhammer'ı hepsinden iyi buluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2017 Medieval strateji haritası fon müzikleri ve taktik savaş müzikleri efsanedir benim için, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2017 ben empire demis 3 garibandan birisiyim sanirim. rome 2 total wardan sornasini satin almadim. napolyonu da almamistim. rome2 baya hayal kirikligina ugratmisti. o yuzden cok tarafsiz bir secim yapmadim dogal olarak. warhammer, napolyon ve attila oynamadim. kalanlar arasinda ilk goz agrim mediavel 1, ama empire en sevdigimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2017 Empire'ı ben de çok seviyorum. Yukarıda dediğim gibi saat bakımından en çok oynadıklarımdan bir tanesi. Empire'ın sorunlu olması ama buna karşılık en çok oynanan olması ki bir ara Steam stats'ta tek başına gözüken Empire idi. Diğerleri yamalanınca ve iyi modlar çıkınca yeniden Steam'de gözükmeye başladı. Empire, harita bakımından büyük olması insanı cezbediyor. Deniz ticaret noktaları, Amerika'da ayrı bir aksiyonun dönmesi, teknoloji ağacı, devletler arasına nifak sokma falan. Ben Osmanlı ile gerçekteki sınırlara erişince para basmaya başladım. Diplomasiye yöneldim. Birbirleri ile savaşan diğer devletere teknoloji ve para basıyor, iki tarafın yenişmesini geciktiriyordum. Yenilen tarafa daha çok para basıp ezilmesini falan önlüyordum. Bunları diğer oyunlarda yapamıyorsun. Empire'ı Darth Mod gibi modlarla oynarsanız çıtayı gerçekten yükseklere çıkartıyor. Bana en çok koyan 1- Attila'yı bir adam gibi performanslı oynayamadım. Sistem iyi de işte oyun bozuk biliyorsunuz. 2- Empire'ın Warpath Campaign'i. Yerliler ile Batılılar'a karşı durmak harbi çok zor ve gerici. Şefini geliştirene kadar 4 takla atıyorsun, tam batılılara kafa tutacak konuma geliyorsun bir başka Kızılderili kabilesi seni arkadan vuruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2017 rome 2 nasıl hayal kırıklığı olabilir onu anlamıyorum. ilk çıktığı zamanda anlamıştım, tamam bazı sorunlar vardı ama serinin her oyununda warhammer hariç benzer sorunlar vardı zaten. mesela ben ekran kartı sorunu yüzünden büyük söverek shogun2 oynamaya çalışmama rağmen hatta çok gerzek mekanikler yapmış olmalarına rağmen oyunu o kadar itin g. sokmam. hatta ve hatta campaign o kadar sıkıcıydı ki, uzun süre multi oynadım. warhammer da da aynısı oldu, geçtiği zamanı sevmezsin falan anlaşılır şeyler ama bu yüzden oyunu kötülemek anlaşılır bir şey değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2017 empire ve medievalın en çok oynanan oyunlar olmasının nedeni, geniş kitleler tarafından daha çok anlaşılabilir olmasından kaynaklanıyor. mesela türkiye örneği verelim, sakalar ne kadar popüler olabilir? sonra oğuz boyları, sonra selçuklu? bunların osmanlı kadar talep edilen içerik olduğunu iddia edebilirmiyiz? bütün dünya için aynı mantık geçerli. bunun üstüne birde longbow, knight, viking vs. gibi çok bilinen birimleri eklersen daha aşina bir oyunun olur. ayrıca aklıma geldi, ilk medieval gerçekten ikincisi ile kıyaslanmayacak kalite yapılmış bir oyundu. mesela türkler ile oynarken, ermeni ağır süvarisi başlangıç için bir süre elzem bir birim olarak kullabiliyordun ki benim çok işime yarayan bir birimdi. sonra çeşit olarak futtuvet birimleri vardı, turkomen ve ottomen piyadeleri ayrı koyulmuştu ve hepsinin özellikleri farklı ve duruma göre kullanılabiliyordu bu kadar birim çeşitliliği ve tarihi detaylara riayet eden bir oyun r2 kadar gelmedi. med. 2 saten basitiği bayalık düzeyinde bir oyundu, keza ilk rome oyunuda öyle ama en azında r ilk olduğu için biraz daha katlanılabilir bir oyundu. r2 o yüzden gayet güzel bir oyun, üst düzey tarihe riayet, gerçekçi ve fazla çeşitli birimler, bir çok ülke... bunlar az buz şeyler değil ve bir kaç kıytırık hataya kurban edilecek şeylerde değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 Rome Total War elbette benim için herşeyin başlangıcı. Warhammer merakımdan dolayı sonuncusuna zaten hayranım da, Empire Total War. Darth Mod ile hayatımın single player strateji deneyimiydi şerefsiz. Ha birde bu var. Total War'u Total War yapan mod desteği ve hayran kitlesidir tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 Feamer said: rome 2 nasıl hayal kırıklığı olabilir onu anlamıyorum. ilk çıktığı zamanda anlamıştım, tamam bazı sorunlar vardı ama serinin her oyununda warhammer hariç benzer sorunlar vardı zaten. rom2nin en büyük sıkıntısı birim kartları sırf o yüzden oynamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 harbi ha rezalet bir ui var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 işte bu düşünce yüzünden iğrenç atilla kartlarına dönüldü maalesef. :/ rome 2 ve shogun 2 kartları açık ara en iyi, çirkin, generic ve ne olduğu anlaşılmayan mini-screenshot yerine. medieval 2 de iyi değildi ama atilla çığır açtı kötülükte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 hiçbir şey anlaşılmıyordu ki kartlardan oynayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 1- ülkeye özel ui http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=186985363 2- devlet yönetim paneli güzelleştiren bir başka mod http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=329441842 3- event fotoları için mod http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=359419228 4- kartlar için de bir sürü alternatif var seç beğen al, ben kullanmıyorum http://steamcommunity.com/workshop/browse/?appid=214950&searchtext=cards&childpublishedfileid=0&browsesort=trend§ion=readytouseitems Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2017 Medieval II Total War tabiki aksini iddaa eden gavattır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Promenader said: Feamer said: rome 2 nasıl hayal kırıklığı olabilir onu anlamıyorum. ilk çıktığı zamanda anlamıştım, tamam bazı sorunlar vardı ama serinin her oyununda warhammer hariç benzer sorunlar vardı zaten. rom2nin en büyük sıkıntısı birim kartları sırf o yüzden oynamıyorum kartlar niye bu kadar sıkıntı oldu onu anlamıyorum, ama buna çözüm basit modlardan çok vardır sanat kısmı benim için sorun değil, ama birim ayrımı bakımından biraz sıkıntı çıkardığı inkar edilemez lakin ordu kurulurken belirli bir şablon üzerinden gidiliyor olması gerektiğini düşünüyorum. hal böyle olunca ordumdaki süvarinin ne cins veya kılıçlı askerin hangisi olduğunu biliyor, savaş öncesi bu sınıflara göre ve orada kullanılacak taktiğe göre yerleşim yaptırıp ve öyle gurup yapıyorum. benim için sorun olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Rome 2 zamanında konuşulmuştu bunlar. Bazı kartlar birimlerin zırh durumunu ve hatta kullandığı silahları yanlış yansıtıyordu. Elbiseli betimlenen tiplerde chainmail olabiliyordu, bıçak çekiyor görünen tiplerin bazılarında fırlatabilecek mızraklar bulunuyordu. Dünyanın en saçma işini yapmışlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 bunun üzerine atilla'da 3d resimlere döndüler ve dediğin sorunların aynen hepsi orada da yaşandı. çünkü olayın kaynağı 160 adamda 4-5 ayrı çeşit ekipman olabilmesi, mesele resmedilen askerin birimi ne kadar iyi yansıttığı. yanlış birini seçince yanlış temsil ediyor yöntem ne olursa olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Atilla oynamadım. Fakat birim kartının iki tane fonksiyonu var. Ya yerdeki ünitenin benzerliğini yansıtır ya da yerdeki ünitenin fonksiyonunu yansıtır. İkisini de yapamayan kartın benim için herhangi bir işlevi yok. Neyse ki feedback verenler de benim gibi düşünüyor herhalde de warhammerda çöp adam çizimlerine bakarak "kim kim olabilir acaba?" diye düşünmek gerekmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 ek yapayım, Sam dediği gibi warhammer dahil, neyin ne olduğunu bilmeyen birisi o kartlardan falan kimse bir şey anlamaz, revizyon falan yok yani ayrıca şu da var şimdi, pazardan rastgele adam alsam, isimlerinin ne olduğuna bakmadığım gibi, birimin infosunada bakma zahmetine girmesem ve bütün bunların sonunda savaş sırasında resimlere göre birim taktir hakkımı kullanacak olsam evet bu eksiklik büyük bir sorun olurdu... kendi askerlerimiz için durum böyleyken rakip birimler içinde yine benzer bir durum var, adamlara biraz yaklaşınca zaten vaziyeti anlıyor olabilmek lazım, bunun dışında zaten oyun son zorluk hariç gerekli infoyu veriyor ve bütün bunların dışında zaten, savaş öncesi istihbarat olarak bu bilgilere bir şekilde ulaşmış olması gerekliliği gayet gerçekçi bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. ha ben ne yapıyorum? ne isme, ne infoya, ne resme bakıyorum. tabi toplamda 1000+ saati bulan bir deneyimde var ama, bakıyorum duruma göre en iyi hat tutacak adam kim onları gönder diyorum, paranın alacağı en iyi taarruz piyadesi kim yap bir paket diyorum, hangi süvari iş yapar diye bakıyorum şundan gönder diyorum son olarak bir-iki okçu promosyon alıyorum benim işim tamam, bundan sonra gerçekten birim seçmek hariç kartları görmüyorum bile altında üstünde ne var hatırlamıyorum bile. rakibe gelince, oyunun ai si ve rakip medeniyet olası birimleri zaten bildiğim ve tahmin ettiğim için, yükleme ekranında taktiği kuruyorum, haritaya göre revizyon yapıyor işime bakıyorum. bu yüzden birim kartının oyuna etkisi en baba %5 şi aşmaz ki benim için %1 dir bu oran Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 warhammer apayrı bir durum çünkü insan olmayan faction'lar apayrı ırklardan çoğunluğu, ayrıca bunların hepsi minyatür kökenli ve o minyatürler zaten birbirinden bilinçli olarak farklı dizayn edilmiş. tarihteki gibi herkes aynı anda chainmail giymiyor, benzer tip kılıç vs kullanmıyor. warhammer'da özellikle denesen bile beceremezsin yani, birbirine benzemiyorlar çünkü en baştan. oyun vs tarih. feedback verenler sorunun çıkış noktasını algılamadığı için atilla'da dandik mini-ss'ler kondu ve dönem gereği herkes neredeyse birebir aynı görüntüde olduğu için ne olduğu anlaşılmıyordu çoğu birimin. sonra bunun üzerine feedback'i sallayıp charlemagne'de bayeux tapestry çizimi formatına döndüler ve çok daha başarılı oldu. iyi estetik aynı zamanda. şu birim kartı olayı game design'da okutulmalı "feedback'i sallamamak gereken durumlar" diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 şöylede bir dev hizmet yapayım, şuradan r2 için ünite kartlarının görsellerine ulaşılabilir, ve diğer oyunlar ile karşılaştırılma yapılabilir http://www.honga.net/totalwar/rome2/ bu kadar goy goy yapcak konuda değil zaten, 500 adamda 10 hadi 20 si bu şekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 http://www.twcenter.net/images/content/news/th_mubr2.jpg ya tek tek isimleriyle sayarım şu birimleri, herşeyin ne olduğu çok net anlaşılıyor. https://www.mediafire.com/convkey/12c3/0j0bmeccrf480tc4g.jpg işte bu da neyin ne olduğu belli olmayan atilla rezaleti. http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/343464/extras/unit_cards.png?t=1449852479 bu da şarlman dlc, feedback'in çöpe atılmış hali çok şükür. gene estetik ve gene anlaşılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 işte oyun deneyimi ile gelen bir şey, tarih ile hiç bir bilgisi olmayan kişilere çok karışık geliyor ilk roma bu kafa ile yapıldı ve çok vasat bir oyundu bu bakımdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Sam said: şu birim kartı olayı game design'da okutulmalı "feedback'i sallamamak gereken durumlar" diye. Hikaye yazma şimdi senin beğendiğini kimse beğenmedi diye. Aynı muhabbete ikinci kez girip 20 sayfa yazacak halim yok. Rome 2'deki ünite kartını kim tasarladıysa gerizekalının önde geleniydi. Bütün üniteler aynı silüette, aynı şekilde duruyor, ince elbise giydirmiş kasları gözüküyor ama gerçekte zırhlı. Aptalın tekine çizdirmişlerdi, nokta. Bundan sonra adamlar 3d imaj da koysa çizim de yapsa aynı aptallığı yapmazlar. Silüeti yerdekine benzer en azından. Aynı siyah çöp adamın, şapkası yuvarlak olanıyla sivri olanıyla ünite kartı oluşturma bokuna bir daha girmezler. Oyunun saçma sapan AI'yı ve 4 köpek ünitesi barındırmak suretiyle bütün savaşları domine edebilmek gibi açık açık dengesiz yanları varken bir tane yeto çizerin onuru için daha fazla vakit harcamak saçma zaten, o ayrı bir mevzu. edit: Ayrıca warhammerda bunu yapmanın herhangi bir zorluğu yok. Bütün ırklara çöp adam silüet çizersin şapkası yuvarlak yerine sivri olunca full plate giyiyor diye mükemmel bir çıkarımda bulunursun. Aptal aptal çizimler yine yapabilirsin. Amaç aptal ve kullanışsız bir arayüz yaratmaksa yine yapılabilirdi yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 evet bin yıllık goy goyu hortlatmaya gerek yok, oraya link koydum, kart ile ismi nette arattırın ne kadar benziyor benzemiyor bakabilirsiniz. misal şöyle yapacağız, rast gele roma birimleri ilk sıra: http://www.honga.net/totalwar/rome2/gen_images/unit_icon/rome2/rom_rome/Aux_Bac_Hillmen.png https://lh5.googleusercontent.com/-3OSyHwKJ9bQ/UqDDVGc0n9I/AAAAAAAAGd0/zqT1yd9sh_o/w1920-h1200-no/2013-12-06_00020.jpg Suebi Faction: http://www.honga.net/totalwar/rome2/gen_images/unit_icon/rome2/rom_suebi/Ger_Spear_Levy.png https://lh3.googleusercontent.com/-oloX6JXl5u4/UmqcR-9x3vI/AAAAAAAAE9U/ZaZC4T49x7E/w1920-h1200-no/2013-10-25_00860.jpg Iberian Swordsmen: http://www.honga.net/totalwar/rome2/gen_images/unit_icon/rome2/rom_lusitani/Ibe_Sword.png https://lh6.googleusercontent.com/-vlFR2vL-X1Y/UmFtEUDHSNI/AAAAAAAAA90/Nx6LQgzsJms/w1920-h1200-no/2013-10-19_00016.jpg Citizen Cavalry: http://www.honga.net/totalwar/rome2/gen_images/unit_icon/rome2/rom_athens/Gre_Citizen_Cav.png https://lh3.googleusercontent.com/-UiI7kvPIcsQ/UmmAZGYhmUI/AAAAAAAADRU/f1Zk12qlgIw/w1920-h1200-no/2013-10-25_00312.jpg bu böyle gider... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2017 Ünite kartı koymayı seviyorsan atilla konusunda koyulmuşu var. Ünite kartlarının neden nasıl sıkıntı yarattığını 20 farklı sebeple yazmıştım. Random olarak oynamaya karar verdiğim bir faction'ın 6 melee ünitesinin 3'ünde bile sıkıntı oluştuğunu belirtmişim. Aynı şeyleri buraya yine koyup yine "YÖÖÖÖ BEN ANLIYORUM", "ANSİKLOPEDİYE BAKINCA ÇOK BARİZ OLUYOR" "O ÜNİTE SENİ Mİ YENDİ NE BU DERT" falan gibi cevaplar almanın bir manası yok. Baltalı çizilmiş ünitenin bir zahmet baltası olsun, atlı çizilen ünitenin bir zahmet atı olsun. Onu da tebrik edecek halim yok herhalde. En basidinden kimsenin empire kartlarıyla derdi olmamış, shogun 2 çizimleriyle dertleri olmamış, warhammer 3d'leriyle derdi olmamış. Ama Rome 2 o kadar negatif geri dönüş aldı ki adamlar ek paketinde 2 kez stil değiştirmek zorunda kaldı. Göremediğiniz bir sıkıntı var demek ki. Bakıp anlıyorsan çok güzel. Benim o saçma kartlara bakasım gelmiyor. Para verip almadığım tek total war oyunu olarak kalmaya da devam edecek. Bu oyun aynı zamanda seri tarihinin en sorunlu fikirleriyle ve en ciddi buglarıyla çıktı. "Ben ünite kartında sanat seviyorum" mevzusu sıkıntıların en küçük kısmıydı sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar