Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Banyo yenileme / Tavsiye

Osuran_boga

Öne çıkan mesajlar

Annem babam banyo tuvaleti yeniletmeye karar vermişler.bildiğin herşey sökülüp yenisi takılacak.Kale bayisinden almışlar fiyatı adamlarla konuşmuşlar gelmişler ölçmüşler filan bizimkiler mağazada malzemeleri beğenmiş.gelen adamı da gözleri tutmuş ama ben işin dışında olduğumdan içime kurt düştü yine de.

Öncelikle Kale marka ürünler nasıl tavsiye eder misiniz veya şu daha iyi diyeceğiniz marka var mı (daha pahalı olmayacak ama sdf).

Tabi bu tür işlerde malzeme nasıl olursa olsun işçilik kötüyse rezil olunuyor.bu sıcaklarda banyonun yapımının uzaması filan can sıkar. şikayetvar da kale 173 şikayet çıkardı o da biraz üzdü.bisürü para harcanacak bu yaştan sonra bir daha uğraşmak zorunda kalmasınlar istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

malzemeyi farklı değerlendir, işçiliği farklı abi.

bu tür işlerde sıkıntıyı malzemeden değil ustanda çekiyorsun çünkü.

cinalinin dediği gibi kale on numara ürün yapıyor her segmentte. her tasarım olarak hem kalite olarak fakat anlaştığın ustanın tutumu olayı cehenneme çevirebilir.

ben kendi evimde çalışma yaparken iş tesliminde para verdiğim için sorun yaşamadım ama çok fazla kişiden "önden alınan avans" yüzünden usta peşinde haftalarca, aylarca koştuklarını duydum.

sen malzemeyi git kendin al yerine koy, ustaya falan aldırma. ondan sonra ustayla adam gibi anlaş, iş yapmadan para verme. kabaca 80% i oç olduğu için yapabileceklerinden çok işin altına girip ondan sonra en küçük müşterileri mağdur ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Osuran_boğa said:
şikayetvar da kale 173 şikayet çıkardı o da biraz üzdü.

bi marka ne kadar çok satış yapıyorsa o kadar fazla şikayet alır. normal. şikayetvar'da banyo konusunu geçtim, herhangi bir sektörde, herhangi bir markaya baksan da içine kurt düşecek.

derdin o olmasın yani
Sosyal ağlarda paylaş

geçen kiradaki evi komple yeniden yaptırdım ben de, genelde ustaların başında annem durdu ama öldük bittik abi yok ya bu ustaların hepsini toplayıp yakmak lazım. abi adam havlupan için gelen boruları resmen 2 parmak kısa yapmış ötekinden, fayansları takan usta da görmüş umursamamış fayansları ona göre kırıp yapıştırmış tam cinayet sebebi herifler.

onun dışında biz ne var ne yok her şeyi koçtaştan aldık, hem güzel duruyor hem kaliteli hem fiyatlar da uygundu.
Sosyal ağlarda paylaş

cevapları okuduktan sonra aradım babamı bayideymiş anlaşma yapıyolarmış sdf.dedim iş bitiminde de ödeme olacak şekilde anlaş diye.markalar konusunda cahilim,elektronik bişi olsa bilgim olur da bana lavabo 1500 tl denilince öküz alırız o paraya dedim direk eheh.nese hayırlısı olur umarım. sağolun.
Sosyal ağlarda paylaş

evet malzemeler "uygun fiyatlılardan" seçilmiş zaten. kamera fikri iyimiş ha millet inşaat kamyonu seyrediyor saatlerce böyle bi kanal açmak lazım sdf .

tabi konu yine boka gelmiş, o kısımlar editlenir ya.ama cidden şu tuvalet tesisatıyla uğraşan adamlara verilen işçilik parasına acımıyorum hiç
Sosyal ağlarda paylaş

o sikayetler her ne ise, ustaya caktirmadan is basinda kendi sorularinmis gibi sor en onemlilerini, en azindan adamda piskolojik baski olusur.

-ustam simdi kesin zamaninda biter dimi, bende fingu-mongo hastaligi var hergun dus almam lazim
-usta fayanslar esneme yapmaz dimi, kaynim yaptirmis, bobregi patlamis bu yuzden
-usta ek masraf cikarmazsin dimi bak, gtx 1250 cikmis kesin almam lazim

falan diye, basta elersin belki bazi aksilikleri.
Sosyal ağlarda paylaş

2 saniye dusundum de yazilanlari..

abi is bittikten sonra parayi vericem ..atiyorum birsey olursa su kadar keserim vs diye atarlananlari peki abi yapan birini bulursan yaptir diyip birakip gidiyorlar..usta dedigin elemanin is sezonu da basladi insaatlar sunlar bunlar..acaip nazli elemanlar..
Sosyal ağlarda paylaş

kale vs diger markalarin kataloglarini al incele, hansgrohe, grohe, geberit, kale, canakkale vs. fiyat araliklarina gore cok da atla deve farklari yok.

begendiklerini alip malzemesi senden iscilik almak mantikli.

ancak bu durumda alacagin sarf malzemenin hizli tedarik edilebilecek ya da stokta oldugundan emin olman gerekiyor.
(orn, doseme icin malzeme yetmedi, firma teslimi 2 hafta sonra yapariz diyor. le problem)

malzeme icin fiyatlari al, incele. yerinde git gor malzemenin kendisini.

sifirdan banyo yapilacaksa iscilikte giderlerin yeri, izolasyonu ve de gidere dogru uygun egim verilmesi onemli.

banyo dolabi, sekli, banyo tezgahi, dus cam mi olacak, kuvet mi takilacak, klozet rezervuari gomulu mu olacak vs vs.

bunlari dusundukten sonra zaten ilerler proje.

alan uygun ise lutfen bu cagda eski usul dusakabin yapmayin. yerden itibaren cam yapin. cok daha guzel.

kamera iyi fikir lan. cok izleyen olursa para kazanilir aslinda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...