Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitcoin ile Gelir ve Vergi


Mithat

Öne çıkan mesajlar

En son işten çıkartıldığımdan bu yana bir kaç yer ile çalışıyorum internetten ve bitcoin ile ödeme alıyorum, bu ödemeyi de "koinim" diye bir siteden tl'ye çevirip hesaba atıyorum.

Detaylı muhasebesel kanunsal kısımlar aşağı yukarı belli, X bir fiyata kadar sıkıntı yok ama sonra sıkıntı gibi, veya arada freelance 3-5 firmayla çalışırsan tamam ama aynı firma için maaş gibi düzenli gelirse sıkıntı vs.

Şimdi benim sorum bundan başka, bana para aslında hem Koinim'den geliyor ama ben kazancımı koinim üzerinden sağlamıyorum, onlar sadece bitcoin-tl converter benim için. Parayı ödeyen yabancı desen adını sanını bilmem, iş çıkıyor yapıyorum ödememi alıyorum, adamın bir username biliyorum sadece.

Ben devlete nasıl izah edip "ben bitcoin ile ödeme alıyorum, onu koinimden tl'ye çevirip banka hesabıma atıyorum, ona göre vergi durumum nedir?" diye sorabilirim? Anlayan adam çıkmaz vergi dairelerinde falan zaten anlattığımı, anlayan muhasebeci bile bulunmayabilir, hatta burada şu anlattığımı anlayan bile çok fazla insan yok.

Tl;dr : napsam bilemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim senyorlardan birinin iranda çalışma izni yok, oturumuda yok.

yaklaşık yılda 450k falan kazanıyor. Direk bankadaki hesabına yatıyor, 3 senedir falan böyle. Hiç soran yok yani.

Bize soran da olmadı şimdiye kadar, sorsa zaten çalışma iznim falan var ama şu anda ülkenin paraya ihtiyacı var başkan. Kimse didiklemez. Heleki ortada bi şirket yoksa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok net yazayım burada ki yazılanların hepsi yanlış.
Şöyle açıklayayım. Cesitli cezalar verilecek bunlar genelde elde ettiğin para yoluyla bankaya yatan toplam para x 20 bir kerede belli miktar üzerine ceza kesilemez maddesi var sanırım 400- ila 600 milyon arası bir sey. Bu da tahribat kuruluna girecek iyi ağlarsan %99 az ağlarsan %70 cezaya girer. Şanlıysan büyük bir vergi dairesi tarafından çağrılırsın. yoksa yöresel ufak olursa cezalar cok çeşitleniyor geriye donuk işyeri açamaya ve ödenmemiş stopaj muhtasar vesaire. Büyük vergi daireleri bomanti gibi bu tür ufak işleri pek takmıyor. bir senede sana 8 kere para gelme izni var gibi. Senelik 20k kadar bu meblayı geçtiğinde bilgisayar takibine takılıyorsun. 5 sene takipte kalıyorsun. 5 sene sonunda seni değerlendiriyorlar. Gerekirse bir raportöre veriyorlar dosyanı.
Bitcoin ise cız her zaman yazdım yine de tepki görecem devlet hic iyi bakmıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@dasaa tl abi

birinin ihbar etmesi lazım ortaya çıkması için,
VELEVKİ çıktı, vergi affı var hocam. Devlet açık açık "git benden vergi kaçır" diye teşfik ediyor nedeolsa.
Hatta vergini ödersen, vergi affı zamanı kenara çekip "bak koçum, tosla 20-30k tl yoksa 100k ceza çıkarırırz olmadık yerden" diyip haraç kesiyor bide.

seni sevmeyenler bu gelirden haberdarsa, kur bi adi şirket fatura kes ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen yaz bir araştırma sonucu maliye de bulunduk, hayrıdır bizim ne işimiz var burada dediğimizde (ticaret yapmıyoruz tabi) yıllık 1.000.000 TL işlem olan hesapları incelemeye almışlar. yani işlem hacmi buraya gelmişse hesap için göze batıyorsun bunun altında çok takılmıyorlar sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Kendi alanı bile açıldı bitcoinin hala benim şu işi napacağımızı anlamadık. Yılda 25k deniliyor ben haziran ayına girerken bu rakamı geçtim bile, umarım vergi dairesi "kardeş sen bi gel bakiim" demez yakında. Yok mu bi bilen ben nasıl vergi ödeyip kurtulabilirim şu stresten?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...