dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 14 saat calisilip bitmiyorsa o ise daha fazla adam alinmasi lazim demektir. isin yoneticisinin boktan oldugunu ve ihtiyaclari duzgun goremedigini, ya da sureci iyi planlayamadigi icin calisanin kisa surede cok yuklenmek zorunda kaldigini gosterir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 dasaaa said: 14 saat calisilip bitmiyorsa o ise daha fazla adam alinmasi lazim demektir. isin yoneticisinin boktan oldugunu ve ihtiyaclari duzgun goremedigini, ya da sureci iyi planlayamadigi icin calisanin kisa surede cok yuklenmek zorunda kaldigini gosterir. tr'deki şirketlerin %90'ı falan zaten bu.. sonra mesai oluyo, mesaiye kalmam dersen buyur kapı burda diyo. mesai ücreti de ödemiyo. çalışan haliyle mutsuz oluyor. öte yandan çalışanda da kabahat var, bi sürü çalışan da iş verimi yerlerde çalıştığı için işler yetişmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Sen yüzde binde bir geliştirme içinde yıllarını harcayabilirsin boş vaktin ve enerjin varsa ama necessarily adam alıp yatırım yapmak istemeyebilirsin çünkü yatırımın geri dönüşü maliyetine göre daha zararlıdır. Meanwhile iş bitmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Türkiye'de milyon dolarlık şirket sahibi babasının oğlu pozisyonunda çalışan adamların altındaki akraba / hısım / ahbap vb. gerekçeler ile müdür olmuş geri zekalıların altında çalışıyorum iş verimliliği? lol..... olurda bir gün işten atılırsam veya kendim alternatif çözüm bulup gidersem en azından tazminatımı alabilecek konumda olmamı garantileyecek veya tazminatımı yakacak kanıtları silmekle/kanıt bırakmamak ile geçiyor. yok abicim Türkiye'de kendi işini yapmıyorsan bu zihniyet ve çarpık yapısal durumlar sebebi ile iş verimliliği 0 üstüne bir de gözünün içine baka baka yalan söyleyip günde %200 verimlilikle çalışıyormuş rp'si yapan ispiyoncularla mücadele ediyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 iş dünyasının genellemeleri askerlik genellemeleri gibi. iyi şehre, iyi birliğe düşersin bir kötü subay hepsini negate eder. vice versa. bu arada "kendi işini kuran" kesimi de görüyoruz. herkes kölelikten çıkıp, kendileri köle gibi başkalarını çalıştırmaya başlıyor. ondan geçiniz. türkiyede insana en çok değer veren yabancı şirkette çalışan direktör kadın departman asistanına çocuğunun ödevini yaptırıyor. bak şahsı asistanı da değil ki o bile kabul edilemez. haliyle genellemeler hep yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stringray Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 scorch said: olurda bir gün işten atılırsam veya kendim alternatif çözüm bulup gidersem en azından tazminatımı alabilecek konumda olmamı garantileyecek veya tazminatımı yakacak kanıtları silmekle/kanıt bırakmamak ile geçiyor. kıdem tazminatını da kaldırıyor akp, o tarafı kasma bari sdfsdf https://eksisozluk.com/kidem-tazminatinin-kaldirilmasi--1848825?a=popular Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 sabonis said: dasaaa said: 14 saat calisilip bitmiyorsa o ise daha fazla adam alinmasi lazim demektir. isin yoneticisinin boktan oldugunu ve ihtiyaclari duzgun goremedigini, ya da sureci iyi planlayamadigi icin calisanin kisa surede cok yuklenmek zorunda kaldigini gosterir. tr'deki şirketlerin %90'ı falan zaten bu.. sonra mesai oluyo, mesaiye kalmam dersen buyur kapı burda diyo. mesai ücreti de ödemiyo. çalışan haliyle mutsuz oluyor. öte yandan çalışanda da kabahat var, bi sürü çalışan da iş verimi yerlerde çalıştığı için işler yetişmiyor. ondan diyorum zaten kotu yoneticilik bu diye. sorsan isi cok iyi biliriz, cok iyi is yapariz falan filan da... hepsi hikaye. adamlar senden daha az saatlerle calisip, esine, ailesine, dostuna, kendi hayatina vakit ayirip, senden daha cok maas alabiliyor. insan ustu olduklarindan degil de kole kafasina sahip olmadiklarindan elbette. adam rahat bi sekilde "seyimden asagi" diyebiliyor "aksam 7ye kadar calis" dediginde. "is bitmez" lafi ayri bir sacmalik, kusura bakmayin. bitiyor olsa zaten 'sureli is' sozlesmeniz olurdu. sfsfsdgfdfgdfg. bu 14saat calismak icin ya da calistirilmak icin dogru bir sav degil. 8saatten fazla calisilan her iste (verim kaybindan ziyade) kotu yonetici vardir. 8saatlik surede bitmiyorsa a- adam ihtiyaci vardir b- kotu calisan adamin orada oturdugunu gormeyen yonetici vardir. o org. chartlari hos duruyor diye yapmiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 kimse 14 saat çalışılması veya çalıştırılması için sav sunmadı zaten. okumadan anlamadan tuzu kapıp yaraya bandığın için öyle oluyor. işin bitmemesi ayrı şey, önceliklendirme ve planlama ayrı şey. sen yönetici olarak düzgün planlama yapabiliyorsan çalışan mesaiye kalmak zorunda kalmaz özel durumlar olmadıkça. meanwhile, işlerin bittiği anlamına gelmez. daha fazlasını yapmak isteyene her zaman geliştirmeye yer vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 o kisisel gelisimdir. is degil. lol. savunman giderek komik bir hal aliyor yalniz. lutfen devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 savunduğum bir şey yok abi, ben iş hayatına girdiğimden beri bunu deneyim ediyorum. kişisel gelişim olabilir ama olmak zorunda değildir. sana verilen X birim iş varken, X birim işi yapman seni iyi bir çalışan yapar. sen X birim üstüne X+1 koyarsan daha fazla değer yaratmış oluyorsun. bunu daha çok iş saati çalışmakla eş değer tutmak senin vizyonsuzluğunu ve doer olmaktan ileri gidemediğini gösterir sadece. çalışanın yarattığı değerin ölçümü saat ile yapılmaz, değer ile yapılır. diğerleri 14 saat ırgat gibi çalışır, sen 6 saatte onun yarattığı değeri yaratmakla kalmaz üstüne geliştirme yaparsın. kapasite ve vizyonla alakalı bu iş. nitelikli iş yapmak =/= çok saat çalışmak. iş hayatında başarı 101. iş geliştirme yapan adamın işi bitmez. önceliklendirme yapar, planlama yapar ona göre kendini hedef koyar projelendirir ve değere çevirir. bu daha çok saat çalışması gerektiği veya daha çok çalıştırıldığı anlamına da gelmez. eğer extra mile gitmek istiyorsa "iş bitti" diye bir konsept yoktur, bunu anlatmak istedim sadece ama işte memur zihniyetindeki adamlara bunu anlatmak biraz zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 asdfasdfsadfasdf memur zihniyeti savunmasina girmen zaten yerini belli etti. cok saglam bir buyugumuz olan osman ata atac'in da soyledigi gibi. "right time calismak"tir benim savundugum. hemen memur zihniyeti kartini kullandigina gore patronsun degil mi? yoksa "koleyi koleye ezdirin" savindaki gibi beyaz yakali yonetici misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 %20'nin üstüne çıkmıyorum. Çıkmaya çalışıp şirkete tek başıma katma değer sağlamaya çalıştım, sırf projede adı geçmeyecek diye vasıfsız (sexy bakan maillerinde adı geçen) zatlar engel oldu. Geri kalan %80'de sağda solda geziş ve kendi projelerim için kod yazmak falan. Bir de arada yurtdışı mülakatlarına hazırlanıp girmek (evet mülakatlar web/telefondan oluyorsa şirkette yapıyorum çatır çatır) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 memur zihniyetinin aldığın parayla veya olduğun pozisyonla alakası yok. kafa yapısıyla alakalı direkt. genel müdür pozisyonundaki adam memur kafasında olabildiği gibi asistan pozisyonundaki adam memur kafasında olmayabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 memur candir.. de kidem tazminatini da kaldirinca memurumun kendini memur hissetmek icin bir amaci kalmayacagindan azicik da beni gor vakalari artacak..gemisini suren kaptan olacak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Mayıştan haber ver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 işyerinin işçiye değer katmadığı bir yerde oturup x+1 çalışıp değer katmak mantıksız. kendin içinse ok ama ne kadar ekmek o kadar köfte benim için. Şu anki durum, değer katmak isteyen pasiflerlerin oluşturduğu bir ortam. İyi niyetle ekstra bir şeyler yapıp, bu yaptığı şeyler onlara görev olarak yapışan ama maddi olarak bir kazanç elde edemeyenler. Böyle bir durumda işveren de " vay aq CAD bilen sekreter alırım, php c# bilen helpdesk alırım, photoshop premiere bilen sosyal medyacı alırım" 2k da para veririm kafasına ulaştı el birliğiyle. Sonra "bu benim işim mi ki" "bu ayrı bir kişinin yapması gereken bir iş ben yapacaksam zam isterim" dediğinde adam 2k ya yeni adam bulabiliyor. Çünkü dışarıdakilere de empoze edilmiş bu tür şeyler. Yazılım dünyası böyle olmayabilir çünkü şu dönemde en çok ihtiyaç bulunan meslek dalı. Ama diğer meslekler için durum gerçekten vahim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Kendi donanımına güveniyorsan ve yeterince deneyimin varsa senin yarattığını katma değeri sana geri döndürmeyen iş yerinde kalmak için bir bahane olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 yazılımda da var aynı problem de sıkıntı iyi adam daha çok yok piyasada ama yavaş yavaş iyi adam sayısı da artıyor 5-6 sene sonra diğer mesleklerle aynı statuye inmiş olur bilişim de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 abi yanit vermiyorsa, konuyu ceviriyorsa patrondur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Stringray said: scorch said: olurda bir gün işten atılırsam veya kendim alternatif çözüm bulup gidersem en azından tazminatımı alabilecek konumda olmamı garantileyecek veya tazminatımı yakacak kanıtları silmekle/kanıt bırakmamak ile geçiyor. kıdem tazminatını da kaldırıyor akp, o tarafı kasma bari sdfsdf https://eksisozluk.com/kidem-tazminatinin-kaldirilmasi--1848825?a=popular bitirdin beni :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 %30 Bizim insanımız genelde iş bitirici olamıyor, haftada 45 saat dolsun da nasıl dolarsa dolsun kafası hakim. La masada bardak kalmış verebilir misin desen "onu da ben mi yapacamm yaw" kafası var. Bu tarz insanlarla çalışmak verimi daha da düşürüyor. Sömürü kısmında da piyasa şartları ve sosyal devlet faktörü çok kötü olduğu için iyi niyetle bir işletme açsanız bile sömürmek zorundasınız çünkü rakibiniz sömürüyor, sgk yatırmıyor, vergi kaçırıyor bu sayede fiyat rekabetinde sizi ezip geçiyor. Siz de uyum sağlamak zorunda kalıyorsunuz şartlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Şu kıdem tazminatı olayı nedir tam olarak? Sabah'ın aykipi iyisini yapar temalı yazısı dışında birşey bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2017 fresia said: GEd said: 100% alman disiplini... işini işinde yap arkana bakma çık tüm günü dolduracak iş oluyor mu ki Mutlaka oluyor. Olmamasina imkan yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar