sabonis Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 %90'ınız biliyordur döküm tavada falan etlerin çok daha lezzetli piştiğini de, bu döküm tencerelerin herhangi bir mantığı var mı? tencerem pörtledi yeni tencere alacakken baktım carrefour'da tencerelerin fiyatlar baya uygun başka yerlere göre, ama baya demir döküm tencere bunlar, 24 santimlik tencere 5.5 kilo. bunun içine daha su, malzeme falan koyucan olacak 8 kilo. yani eminim çelik tencerelere göre yine daha lezzetli pişiriyordur ama insan yemek yaparken fıtık olmaz mı? var mı kullanan burada? kısacası döküm tencere alınır mı yoksa çelik veya seramiğe mi yönelmek lazım, ne diyonuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 ne kadar ağır o kadar iyi benim için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 her şey için en uygunu olmuyor döküm tencere ama et ızgara vb için gayet güzel. sadece alırken büyüklüğüne dikkat et. elde yıkamak çok eziyet, bir yere dayaman gerekiyor. lavabona sığsın mesela, en azından çapraz falan lavabonun altına sokabil. veya makineye düzgün yerleşebilsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 xaty said: her şey için en uygunu olmuyor döküm tencere ama et ızgara vb için gayet güzel. sadece alırken büyüklüğüne dikkat et. elde yıkamak çok eziyet, bir yere dayaman gerekiyor. lavabona sığsın mesela, en azından çapraz falan lavabonun altına sokabil. veya makineye düzgün yerleşebilsin mutfaktakine eviye deniyor, annem hep bıdı bıdı yapar lavabo deyince, foruma da öğretmiş olalım :D diğer 24 santimlik tencerem gayet rahat sığıyor eviyeye ya, bu biraz daha kalın olsa da sığar heralde. her şey için uygun olmuyor derken? benim zaten et için döküm tavam var. ben sebze makarna vs yapmak için tencere alcam. bu arada bulaşık makinesine girmemesi lazımmış onu da söyliim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coskun-Sabah Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Evye olmasin o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Napacan döküm tencereyi, boşver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Coskun-Sabah said: Evye olmasin o http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_yanlis&view=yanlis&kelimez=137 Bu arada bence dokum tencereye pek de gerek yok. Evet dokum tava inanilmaz farkettiriyor ama dokum tencere ne bileyim cok uzun sureli guvec vs tarzi bir sey pisirmeyeceksen cok da lazim bir sey degil. Hele ki sebze makarna falan hic olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Döküm tencere = etli kuru fasülye :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
grinny Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Bir tane Staub dutch oven alıp güveç, kuru falan yapacaksın, of of. Elde yıkaması biraz dert ama evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Selam, Vallahi lezzeti daha bir güzel oluyor, kıvamı falan daha iyi. Kurufasülye falan gerçekten -hele ki pastırmalı- güzel oluyor. Biz komple döküme geçtik herşeyde. Temizlemesi pratik ama azcık ağır tabi. Ben ocak üstünde tost yapmayı seven biriyim, elektrikli aletlerde hoşuma gitmiyor. Tırtıklı döküm tavamda, üstüne döküm et ağırlığı koyuyorum :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 selam kardeşim döküm tencereye gerek yoktur. iyi forumlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paramecium tam bir proto-hipster. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Döküm tablalı tost makinesi var abi ocakla falan uğraşmasaydın. O güzel tost yapıyor mesela ona lafım yok da döküm tencere baya anlamsız açıkçası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 döküm tava aldım ben tefalden. çokta memnunum. evet biraz ağır ama pişirme olayı daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Dokum tava degilde, granit epey iyi oluyor bence. f/p, agirlik filan her acidan iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 ısıya dayanıklılıkta döküm iyi. granit yüksek sıcaklığa dayanamıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Granitin erime sicakligi 1300 civarinda Bu tur sicakliklarla calisacaksan baska malzemeler bakman lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 çelik en sağlıklısı değil mi ya diğerleri hep kaplama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Granit caiz degilmis zaten bosver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Celiklerde de emaye kaplama olmuyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 fırın tepsileri öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 paramecium said: Selam, Vallahi lezzeti daha bir güzel oluyor, kıvamı falan daha iyi. Kurufasülye falan gerçekten -hele ki pastırmalı- güzel oluyor. Biz komple döküme geçtik herşeyde. Temizlemesi pratik ama azcık ağır tabi. Ben ocak üstünde tost yapmayı seven biriyim, elektrikli aletlerde hoşuma gitmiyor. Tırtıklı döküm tavamda, üstüne döküm et ağırlığı koyuyorum :P Saygılar. selam şimdi en güzel msg bu olduğu için parayı alıntıladım :P döküm demek bakım demek, yağlıycaksın üzerine sırrını yapıcaksın felan fişman deterjanla yıkanmaz su gezdirceksin , sıcakla ateşle harlayıp temizliğini bakımını yapıcaksın temizlik kolay falan da değil piyasada döküm diye satılanlar 'yalandan döküm' olan malzemenin üzeri teflonla vs le kaplanmış taklitleri 3 tane dokum tava diye satılan tavayı ortadan ikiye catlattim , ısıya dayanıklıymış peh dökümün esprisi gözenekli yapıya sahip olması, pişirdikçe lezzete lezzet katması vs. bir de ısınması zor, ama ısındı mı soğumaması saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Aynen piyasadaki dokum diye satilanlar dokum degil Hatta tavaya 250+ tl vermediyseniz o tqva dokum degildir :) Yalandan dokumu istedigin gibi temizle farkmaz da, asil dokum tava ozel muamele gerektirir arkadasin da dedigi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 kuyruk yağıyla saatlerce pişircen yakcan vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2017 Hatta dokum tavanin alindiktan sonra seasoning yapilmasi gerekir, pre-seasoning olarak alinmadiysa Ki ben pre seasoninglere de guvenmem, kendi seasoningimi kendim yaparim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar