Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

döküm tencere ??

sabonis

Öne çıkan mesajlar

%90'ınız biliyordur döküm tavada falan etlerin çok daha lezzetli piştiğini de, bu döküm tencerelerin herhangi bir mantığı var mı?

tencerem pörtledi yeni tencere alacakken baktım carrefour'da tencerelerin fiyatlar baya uygun başka yerlere göre, ama baya demir döküm tencere bunlar, 24 santimlik tencere 5.5 kilo. bunun içine daha su, malzeme falan koyucan olacak 8 kilo. yani eminim çelik tencerelere göre yine daha lezzetli pişiriyordur ama insan yemek yaparken fıtık olmaz mı? var mı kullanan burada?

kısacası döküm tencere alınır mı yoksa çelik veya seramiğe mi yönelmek lazım, ne diyonuz?
Sosyal ağlarda paylaş

her şey için en uygunu olmuyor döküm tencere ama et ızgara vb için gayet güzel. sadece alırken büyüklüğüne dikkat et. elde yıkamak çok eziyet, bir yere dayaman gerekiyor. lavabona sığsın mesela, en azından çapraz falan lavabonun altına sokabil. veya makineye düzgün yerleşebilsin
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

her şey için en uygunu olmuyor döküm tencere ama et ızgara vb için gayet güzel. sadece alırken büyüklüğüne dikkat et. elde yıkamak çok eziyet, bir yere dayaman gerekiyor. lavabona sığsın mesela, en azından çapraz falan lavabonun altına sokabil. veya makineye düzgün yerleşebilsin

mutfaktakine eviye deniyor, annem hep bıdı bıdı yapar lavabo deyince, foruma da öğretmiş olalım :D
diğer 24 santimlik tencerem gayet rahat sığıyor eviyeye ya, bu biraz daha kalın olsa da sığar heralde.

her şey için uygun olmuyor derken? benim zaten et için döküm tavam var. ben sebze makarna vs yapmak için tencere alcam.

bu arada bulaşık makinesine girmemesi lazımmış onu da söyliim.
Sosyal ağlarda paylaş

Coskun-Sabah said:

Evye olmasin o

http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_yanlis&view=yanlis&kelimez=137

Bu arada bence dokum tencereye pek de gerek yok. Evet dokum tava inanilmaz farkettiriyor ama dokum tencere ne bileyim cok uzun sureli guvec vs tarzi bir sey pisirmeyeceksen cok da lazim bir sey degil. Hele ki sebze makarna falan hic olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Vallahi lezzeti daha bir güzel oluyor, kıvamı falan daha iyi. Kurufasülye falan gerçekten -hele ki pastırmalı- güzel oluyor.

Biz komple döküme geçtik herşeyde. Temizlemesi pratik ama azcık ağır tabi. Ben ocak üstünde tost yapmayı seven biriyim, elektrikli aletlerde hoşuma gitmiyor. Tırtıklı döküm tavamda, üstüne döküm et ağırlığı koyuyorum :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Vallahi lezzeti daha bir güzel oluyor, kıvamı falan daha iyi. Kurufasülye falan gerçekten -hele ki pastırmalı- güzel oluyor.

Biz komple döküme geçtik herşeyde. Temizlemesi pratik ama azcık ağır tabi. Ben ocak üstünde tost yapmayı seven biriyim, elektrikli aletlerde hoşuma gitmiyor. Tırtıklı döküm tavamda, üstüne döküm et ağırlığı koyuyorum :P

Saygılar.

selam

şimdi en güzel msg bu olduğu için parayı alıntıladım :P

döküm demek bakım demek, yağlıycaksın üzerine sırrını yapıcaksın felan fişman

deterjanla yıkanmaz su gezdirceksin , sıcakla ateşle harlayıp temizliğini bakımını yapıcaksın

temizlik kolay falan da değil

piyasada döküm diye satılanlar 'yalandan döküm' olan malzemenin üzeri teflonla vs le kaplanmış taklitleri

3 tane dokum tava diye satılan tavayı ortadan ikiye catlattim , ısıya dayanıklıymış peh

dökümün esprisi gözenekli yapıya sahip olması, pişirdikçe lezzete lezzet katması vs.

bir de ısınması zor, ama ısındı mı soğumaması

saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...