mytheron Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 şu şartlarda tatile çıkamıyor olman lazım ya fçasödmaçd kim bakacak tükkana barkod olduğunda elemanlar rahat edicek,otu boku bize sormayacaklar.Babamı bile oturtsam yetecek.. Zaten amaç bizsiz sistemin işlemesi. kasada azçok bilinçli biri oturduktan sonra sistem şuanda kuruldu ve yürüyecek halde. Çok kolaylaştırdık herşeyi. Vatandaş gezerek alışveriş yapabiliyor. Az daha toparladıktan sonra cillop gibi olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mytheron Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Rotweiler said: SGK arti 400 tl sodexoya kasaya gecerim. Ama arada tirtiklayabilirim, bilemiyorum. Hayırlısı olsun hacı,sen daha iyi yerlerdesin. Make your choice denildi ve kartlar seçildi :) İlk 2 ay sgk yok,deneme süreci adı altında azına s.cıyoz. Sonrasında askeri ücret. Evden yemek getiriyorum. Hastalanıncada ıhlamur yapıp bitkisel tedavi uyguluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 2 ay sgk yokken hastaneye moturla gidebiliyoz mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 mytheron said: şu şartlarda tatile çıkamıyor olman lazım ya fçasödmaçd kim bakacak tükkana barkod olduğunda elemanlar rahat edicek,otu boku bize sormayacaklar.Babamı bile oturtsam yetecek.. Zaten amaç bizsiz sistemin işlemesi. kasada azçok bilinçli biri oturduktan sonra sistem şuanda kuruldu ve yürüyecek halde. Çok kolaylaştırdık herşeyi. Vatandaş gezerek alışveriş yapabiliyor. Az daha toparladıktan sonra cillop gibi olucak. şu dediklerin tam olarak bi dükkanı nasıl batırırız listesi olmuş. kötü niyetle söylemiyorum bu lafı, başında sahibinin durmadığı, tek tek bütün süreci kontrol etmediği, ben sistemi kurdum kafam rahat nasılsa işler yürür diye düşünülen yer, eninde sonunda batmaya mahkum. kurulan sistem diye adlandırılan şey, gereksiz rahatlığa sebebiyet veriyor. ya hırsızlıktan, ya işlerin umulduğu gibi gitmemesinden ve sonuç olarak bunu farketmemekten dolayı. holding yönetmiyorsunuz ki sistem kurasınız. ha evet teknoloji getirdiği imkanlarla süreci kendi adına kolayştırmak, daha az efor sarfetmek istiyorsunuz bunu anlıyorum, ama bu mevzu kendi kendine işleyen sistemle karıştığında, sonuç malasef buna gidebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mytheron Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Motur demişken.. Aldım ya lan motoru ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mytheron Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 bombilo said: mytheron said: şu şartlarda tatile çıkamıyor olman lazım ya fçasödmaçd kim bakacak tükkana barkod olduğunda elemanlar rahat edicek,otu boku bize sormayacaklar.Babamı bile oturtsam yetecek.. Zaten amaç bizsiz sistemin işlemesi. kasada azçok bilinçli biri oturduktan sonra sistem şuanda kuruldu ve yürüyecek halde. Çok kolaylaştırdık herşeyi. Vatandaş gezerek alışveriş yapabiliyor. Az daha toparladıktan sonra cillop gibi olucak. şu dediklerin tam olarak bi dükkanı nasıl batırırız listesi olmuş. kötü niyetle söylemiyorum bu lafı, başında sahibinin durmadığı, tek tek bütün süreci kontrol etmediği, ben sistemi kurdum kafam rahat nasılsa işler yürür diye düşünülen yer, eninde sonunda batmaya mahkum. kurulan sistem diye adlandırılan şey, gereksiz rahatlığa sebebiyet veriyor. ya hırsızlıktan, ya işlerin umulduğu gibi gitmemesinden ve sonuç olarak bunu farketmemekten dolayı. holding yönetmiyorsunuz ki sistem kurasınız. ha evet teknoloji getirdiği imkanlarla süreci kendi adına kolayştırmak, daha az efor sarfetmek istiyorsunuz bunu anlıyorum, ama bu mevzu kendi kendine işleyen sistemle karıştığında, sonuç malasef buna gidebiliyor. Yanlış anlaşılma var,ben eski sistemi tm aktaramadığımdan direk öyle aksetmiş. Şimdi biz tabiki dükkanda olacağız,yazıhaneyide yaptık bu arada. Fakat şuanki sistem tamamen bize bağlı,müşterinin ürünü gidip kendi alması lazım amaçladığımız sistemde.Birde bizi görünce pazarlık ediyolar maalesef.Ki en büyük sıkıntı burda zaten. Elemanları denetleyecek akrabalarımızda mevcut başlarında,sıkı yönetim devam edecek birşey değişmeyecek. Kameraları vs kuracağım herbir köşeye,kimse kaytaramayacak mesela ben biryere gittiğimde. demek istediğinin bende farkındayım,kardeşim varken herkes elinde telefonla takılıyor ben geldiğimde herkesin elinde iş oluyor. Yönetim bende :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 mytheron said: Motur demişken.. Aldım ya lan motoru ahahaha Levent alyans sitesi A2 blok 13/4 numaraya iki pizza siparisimiz vardi ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 gjhjgh xD xd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Bi de afrika twin almis Motor nerd u musun arkadas. Oldu olacak 1992 hawk falan alsaydin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mytheron Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 benim gibi geçmişte yaşayan yaban ruhlu adamdan ne beklenirdiki.. Esh said: Bi de afrika twin almis Motor nerd u musun arkadas. Oldu olacak 1992 hawk falan alsaydin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2018 Pezevenge bak africa twin almis. Bizi yiyo barkod faaln diye dgsgsgg (Kiskandim evet) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mytheron Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Aldım valla :) Daha güzeli sizin olsun inşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 resimlerden koçtaş/tekzen gibi bir şey bekliyorum artık ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mytheron Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Valla bende bekliyorum,olacak gibi :) Oce4n said: resimlerden koçtaş/tekzen gibi bir şey bekliyorum artık ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 ben bu konuyu hiç görmemiştim oysa muhteşem thread'miş hem op hem diğer babayla çalışma mağdurlarını gözlerinden öpüyorum ayrıca op keep us posted , before after fotoları ne zaman koyucan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 amcam'ın 40'ı sigortalı,ama dönemsel ve sigortasız çalışanı sayısız,belki 1000'lerce olan , birden fazla şehirde faaliyet gösteren ve baya taşınmazı(ofis stüdyo,depo,servis aracı vs) olan bir şirketi vardı. sırf amcam değil neredeyse sülale o şirketten bi şekilde nem alıyordu , gençler,yeğenler,kuzenler ekstra'ya geliyor, muhasebe bi kuzende , bursa ofisi yengem'de amcam işinde çok yetkin ve sektörüde veteran - aranan bi adam olduğundan iyi kötü yürüyordu şirket , ama adamcağız vefat edince sıkıntılar tavan yaptı. şirket kesinlikle patron şirketi , girdi çıktı çok kontrolsüz , ve tasfiyesi zor, 50 tane sigortalı fln kıdemler birikmiş , işi amcam gibi bilen yürüten kimse yok perfect storm babam , nası bi gaza geldiyse , amcam'ın şirketinden patronluğa göz koydu , eski komünist olduğundan heralde yahut o şirketten ekmek yiyen diğer sülale üyelerine babam patriark'lığını kabul ettirmek istedi,neyse,yaptı bi salaklık girdi o topa şirkete para pompalandı , maliye işlerini birazcık toparladı avukat adam , amcamın bilemeyeceği bir kısım "düzenlemeler" ile şirkete bi süre can simidi attı o sırada beni yanına aldı,bi gaza gelmişiz şirketi kurtarcaz , vizyon senden kaynak benden fln,ne vizyonum olcaksa ben aşçıyım amke bizim mücadelemiz yaklaşık 1.5 yıl sürdü , 1.5 yıl boyunca şirketin patron firması kimliğinden sıyrılması için GÖTÜMÜ yırttım , azcık sistem , azcık önümüz görülsün diye ne yaptıysam babam'la tersleştik amcam döneminde ne kadar patron firmasıysa, babam döneminde 2'Ye katlandı, var olan sistem'den de olduk bu sırada benden amele dışında hiçbişekilde faydalanılmıyor , araya fikirler atıyorum fln her önerim bi kavga, her gözlemim "fuzuli iş" babam beyle kavga gürültülerimiz de giderek arttı, bigün kafama tak etti yapcak bişi yok,bu adamla yürümez diye kavgamı ettim ,çıktım gittim kendi işime baktım giderken de dedim "1 yıl içinde batırcan şirketi" diye şirket cidden battı 1 yılda , beklenmedik goller de değildi , ben olsam kurtarırdım diye birşey yok ama benim uyardığım , "sen anlmazsın bana bırak o işi" denilen düzinelerce "iş" lerden bikaçı bi araya getirip bitirdi firmayı. ama tabi bunu düşünüp keyiflenemiyom , işsiz kalan yine bizim eş dost akraba , yine bana dert oluyor babamla'da aramız zaten hiçbizaman çok iyi değildi , o iş kopuşu bir son oldu , tam koptuk , ne babalar günü ne doğum günü aramıyorum sormuyorum kendi hikayemin daha güzel versyonunu okumuş gibi oldum , içimde bi burukluk başarılar dilerim mytheron, yolun açık olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 En güzelini benim babam yaptı ya, İstanbul'un eski iş merkezlerinden bir tanesinde dükkanımız vardı ve iyi de iş yapıyorduk. Teknolojiyle de iç içe olunca benim bayağı hoşuma gidiyordu; küçüklüğümden itibaren bayağı vakit geçirip iş de öğrenmiştim ve ortaokul - lise döneminde okul hariç neredeyse tüm zamanımı dükkanda geçiriyordum. Babam o dönem işin nereye gideceğini anlayıp "bu dükkanı sana bırakmayacağım, okuyup kendi hayatını kur" dedi. Hatta ben güzel sanatlar okumak istiyordum, yeteğenim de vardı fazlasıyla, bana "işsiz kalırsan burada çalıştırmam" dedi. Cebimden hiç bir zaman paramı eksik etmeyip, okumam için ne gerekiyorsa yapan birisi olduğundan ve kendinden önce hep bizi düşündüğünden bu tavrına biraz kırılsam da iyi niyetli olduğunu anlayıp kendi başımın çaresine baktım ben de. İşin komik yanı, işler ben üniversiteye başladığım dönemde sarpa sarmaya başladı. Cep telefonları, nano teknolojinin günlük hayatımıza hızla girişi falan babamın işlerini bayağı bozdu; yine iyi kazanıyordu ama 4-5 seneye işlerin tamamen biteceği belliydi. Gerçekten de babam kardeşim üniversiteyi bitirdiğinde dükkanı kapatıp emekliye ayırdı kendini. Eğer babamı dinlemeseydim ya da babam öngörülü davranmasaydı şu anda muhtemelen kirasını çıkartamayan bir dükkanda kös kös oturuyor olacaktım haftanın 6 günü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Ne dükkanıydı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Selam, Bir baba her zaman için mevcut kurulu işi çocuğu gibi gördüğü için çocuklar arası rekabet kaçınılmaz oluyor. Ben babamla resmi olarak 2002'de çalışmaya başladım. Ondan önceki çalışmamız daha farklıydı; mevcut ortaklı işinde yardımcı oluyordum ama pozisyon bildiğin 'emir erim Ramazan' modundaydı. SOnrasında çatışma yaşadık ve çekişme oldukça fazla oldu. En sonunda 'bir gemide iki kaptan olmaz; ya sen ya ben' moduna girdim. Mevcut teknik resimlerin hepsini oturup sıfırdan çizdim çünkü babam daha çok ezbere şekilde yapıyordu. Son 7 senedir ara sıra uğruyor tornasında frezesinde keyfine göre bir şeyler yapıyor, ev veya yazlık için değişik şeyler yapıyor. Dandirikten bir bavulun kırılan tekeri için kestamit alıp teker yaptı; bavulun parasını aştı malzeme+işçilik :P Deneyimin her zaman için bir köşede durması iyidir, ne zaman lâzım olacağı belli olmaz :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 paticik babasıyla çalışanlar kulübü mü kursak ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 aktiftablet said: Ne dükkanıydı? Technics, Panasonic, batmadan önce Aiwa vs. gibi firmaların anlaşmalı teknik servisiydik; diğer benzer markaların da özel servisliğini yapıyorduk. Bir de uydu ve ses sistemlerini vs. kuruyorduk sitelerin, apartmanların, şirketlerin falan filan. İlk önce Digiturk, sonra da Apple vurdu bizi. Önce Ipod çıktı, sonra Iphone çıktı. Her şeyi bir araya topladı telefonlar, tamirleri de klasik anlamda mümkün değil. Üstüne teknoloji iyice ucuzulayınca bozulanı atma mantığı yerleşti toplumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 13 sayfada neler konuşuldu bakamadım ama başlığı görünce yazmak istedim :D 44 yaşındayım ve hâlâ işi teslim alamadım ben (:D hatta 3 büyük bizimkiler, ikişerden 6 erkek evlat toplam 9 kişiyiz ama halen işi büyükler yönetiyo ve hiç de niyetleri yok teslim olmaya... En küçüğü babam 71, sonraki 74, en büyüğü de 80 yaşında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 masallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pattisliborek Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 o ne abi gsk divan kurulu falan mı sizin şirket. http://1.bp.blogspot.com/-t2_m2njICjg/Vp_b8JqvCkI/AAAAAAAAAIo/APp49tiQrdo/s1600/48207e8ed3b64f27bb7faab237eb8ae0.jpeg allah saglık sihhat versin, masallah sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2018 Valla babam patlatılmış kayaların üstünden ordan oraya atlarken benden aşağı değil :D bi çift de baton aldım buna ceylan gibi sekiyo tepelerde (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar