Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

booking.com gg

Stringray

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

rezervasyonu bookingden yapar, işlem türkiyede incomingci üzerinden döner bir şey olmaz. kanıtlayamaz nereden buldun bu müşteriyi diye.

tur operatörü olarak operasyon yürütür kısaca.

bizim comarlar bookingdeki tesisleri bulup ispiyonlar muhtemelen, maliye de gider ceza falan keser, isterlerse engellerler bir sekilde. ugrasirlar mi boyle bilmem tabi de.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.tursab.org.tr/tr/tursabdan-haberler/hukukyonetmelik/bookingcom-hakkinda-yurutulen-sorusturma-neticesinde-rekabet-kurumunun-idari-para-cezasi-verdigine-dair-onemli-duyuru_15683.html

söylendi mi diye bakmadım da, 11 Ocak'ta olmuş bi de bu olay, yeni duyuyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh'in yorumlarını yakalayamadım ya :( yarın daha düzgün okurum.

Neyse.

Şöyle bir durum var.
Booking.com haksız rekabet yapıyor mu? yapıyor.
Vergi vermiyor mu? vermiyor.

ne dersen de. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisin. Sözün olmalı.
"başkalarına kesmiyor ama" goygoyunu geçiyorum. Konuyla ilgili yazıyorum.
Booking, Hilton gibi zincir ile %17 komisyon ile çalışıyor ki hilton'un 5 binden fazla oteli var. Booking.com geçen yıl global anlaşmada %19 istedi, hilton kabul etmedi ve kapattı sistemi. Booking ikna oldu ama önümüzdeki yıl %19-20 ye çıkar
bu ne demek?

şöyle söyleyeyim.
küçük otelleri affetmiyorlar. %40 a kadar çıkıyor.
@Esh'in komisyonu ne merak ediyorum.

sistem güzel, otellere kendini tanıtma imkanı veriyor.
Booking.com vergi mükellefi değil TR'de buradaki ofis bookingdotcom olarakgeçiyor. Sadece müşteri hizmetleri.
Türkiye, en iyi 10 pazarından biri.
Hilton, accor, marriot hepsi bu şehirde, ülkede.

bu pazara vergi vermiyor.
bookinge saniye 2 rezervasyon düşüyor.

Sonuç olarak oteller iç pazar konusunda etkilenir. Incoming yani yurtdışından gelenler için sıkıntı yok.
Prestiji sarsıyor.
Kamu spotu yapmış 7 ülkede yayınlanıyror diye övünüp int. company yöneticilerini konuşturuyorsun.
eee?

Şu durudma yapılacak şey mi? Hak aranır elbet -ki binlerce şirket var vergi borcunu sıfırlayan.-

hiç olmazsa yabancıyı küstürme.
Sosyal ağlarda paylaş

%15 veriyorum ben de skimde değil artık bookingmiş expediaymış.

A+ avrupalı bitti abi. biteli de 2-3 sene oluyo booking olmuş olmamış önemi yok.

o yuzden eve döndüm sezonluk vermeye çalışıyorum. ama onu da geçtim, okutucam oteli, türkiye bokunda oynayan bi ülke oldu daha da düzelme ihtimali yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bence booking iyi de yapıyo cünkü yurtdışından döviz getiren adamdan alıyo komisyon ama senin yurt içindeki rezervasyonundan alacağı komisyon ile yurtdışına döviz çıkmasını engelliyor.

türkü skiyo bu yasak bi nevi.

bence mantıklı bak ne yalan söyliyim.
Sosyal ağlarda paylaş

@esh

+1

çok kötü daha da kötüye gidiyor. önceden de zordu ticaret yapmak, işletme sahibi olmak ama son yıllarda olduğu kadar değil. 2003 -2007 arası akepenin rüzgarı iyiydi.

daha fazla ülkeyi silkmeden bırakmaları lazım, insanların bunu görmesi gerekli artık; bittiler, tükettiler ülkeyi maddi manevi her anlamıyla
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de anlamadığım bi nokta var. Sonuçta bookingde bütün oteller aynı komisyon ücret vs ödemiyor. Bazıları ön sayfada yer almak, genious olmak vs için daha fazla ödüyor.
E bu daha fazla ödeyenler kim? Birbiri ile rekabet için daha fazla ödemeyi seçen ve ağlayanlar.

Ya biz esikden çıkardık yola, gece olduğunda dağ başında bookingi açar, en yakın kasaba ilçe vs de otel bulurduk. Öyle ets turla vs bulamayacağın.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:

Şöyle bir durum var.
Booking.com haksız rekabet yapıyor mu? yapıyor.
Vergi vermiyor mu? vermiyor.

ne dersen de. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisin. Sözün olmalı.
"başkalarına kesmiyor ama" goygoyunu geçiyorum. Konuyla ilgili yazıyorum.

sistem güzel, otellere kendini tanıtma imkanı veriyor.
Booking.com vergi mükellefi değil TR'de buradaki ofis bookingdotcom olarakgeçiyor. Sadece müşteri hizmetleri.
Türkiye, en iyi 10 pazarından biri.
Hilton, accor, marriot hepsi bu şehirde, ülkede.

bu pazara vergi vermiyor.
bookinge saniye 2 rezervasyon düşüyor.

abi birkac sorum var surasiyla ilgili

Haksiz rekabet yapmak dedigin ne oluyor bookingin yaptigi, ne yapiyor tam olarak haksiz rekabete sebep olacak?

Vergi vermeyle de ilgili, vergi mukellefi olmayinca vergi odeme yukumlulugunden kurtulmuyorsun. Burada vergi mukellefi olsa booking.comun vergi odemesi mi gerekecek? Yada vergi odemesi gerekiyor da yasal olmayan bir is mi yapiyor? Cunku benim anladigim adamlar uluslararasi bir kurum, hizmet ihrac ediyor bir nevi. Merkezlerinden calisip yapiyorlar bu isi, haliyle isi yaptiklari ulkede vergi oduyorlar. Bu gayet normal degil mi? Hizmet ihracati yapan hangi uluslararasi internet firmasi turkiyede vergi oduyor?
Sosyal ağlarda paylaş

adamın banka hesabı turkiyede.

o hesaba x lira para yatıyo yılda. o x liranın vergisini ödüyolar işte.

ama o para o kadar çok ki, bizimkiler yurtdışına bu kadar döviz çıkmasını istemiyolar dogal olarak. daha da abidik gubidik vergi yüklüyolar.

haksız rekabet şöyle, sen googleda bi oteli aradığında ilk 1 sayfa otelin kendi sitesinden önce satış kanallarnın linkleri cıkıyo. bu da google ın yarattığı haksız rekabet. yoksa "en iyi fiyat bla bla" o yalan külliyen, göz boyama. sen daha iyi fiyat bulduysan gidip bookinge soyluyosun o fiyata cekiyo maks o yani.

rekabetin haksızlaşmasının bi başka yönü de amerika bile uğraşamadı booking.com la, sırf amerika bölgesine ayırdıkları reklam bütcesi senelik 150 milyon $ sanırım.

expedia grubun 25 tane sitesi var hotels.com gibi tripadvisor gibi. olmuyo yine.
Sosyal ağlarda paylaş

He o zaman haksiz rekabet denilen sey bookingle ilgili degil ama google ile ilgili. Eger booking ile google arasinda bunun icin bir anlasma falan var ise, bu yakalanmissa iki tarafa yaptirim yapman gerekir elbette.

Boyle birsey mi var ortada yoksa bizimkiler keyfi mi yapmis senin dedigin gibi X miktardaki dovizin ydisina cikmasindan olan rahatsizliklarindan dolayi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...