Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook'un Telefon Loglarını Tutması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Bugün ilginç bir başlığa rastladım donanımhaberde: https://forum.donanimhaber.com/k-arkadasim-1-sene-onceki-konusma-kayitlarimi-nerden-buluyor-cozuldu-gelin--124460325-8

Özetle; elemanın birine sevgilisi, bak daha önce telefonda bunlarla konuşmuşsun şeklinde isim, saat içeren kayıtlar atıyor ve eleman da şok olup donanımhaberde başlık açıyor. Bu nerden buldu telefon kayıtlarımı sorusuna biri şöyle bir cevap veriyor:

said:
Hocam acilen Facebook şifreni değiştirmeni tavsiye ediyorum.
Senin olayın Facebook ile alakası yok ama Facebook geçmişine çok rahatlıkla erişebilir.

Şimdi Facebook geçmişine nasıl erişebileceğini anlatıyorum hem önlemini al hem de buradaki diğer insanlar önlemini alsın çünkü bir çok kişi Facebook'tan sevgilisiyle yazışıyor ayrılıp mesajları silince de bir daha ulaşılamayacağını düşünüyor ama Facebook , kullanıcıların hesap oluşturduğu tarihten itibaren her yaptığını kayıt ediyor.

Hangi saatte hangi Ip adresi hangi tarayıcı hangi cihaz ile kime mesaj atıldığına kadar log tutuluyor.

Bu bilgilere Facebook hesabına giriş yapabilen ve e mail adresinin şifresini bilen herkes ulaşabilir.

Şimdi anlatıyorum , Facebook ayarlar kısmında şöyle bir yer var.

Aşağıda gördüğünüz konuşmalar annemin Facebook hesabına ait , siyah olanlar annem , kırmızı olanlar(İsim yazıyordu boyadım) mesajlaştığı kişi.

Ben facebook kullanmadığım için doğrulayamıyorum da siz telefondan bağlanıyorsanız ve cep telefonu numaranızla hesabı senkronize ettiyseniz isterseniz bir inceleyin olayı.

Bu arada cevap veren eleman bunla alakalı değildir buna da dikkat et diye yazmış ama başlığı açan eleman dosyalara bakınca androidte facebookun telefon kayıtlarını da tuttuğunu görmüş.

"Hocam cihaz android ise facebook sizin arama loglarınızı tutuyor anlaşılan. Android kullandığım zamanlardaki bütün arama kayıtlarım facebook veri kaydında mevcut. Rehberim mevcut. Sildiğim facebook mesajlarım mevcut." said:

Mesaj tarihi:
"Yok hocam face üzerinden aramadım. Bildiğiniz operatör üzerinden yapılan aramaların loglarını kaydediyor androiddeki facebook uygulaması. Android kullanıyorsanız facebook olması yeterli. SMS değilde arama kayıtlarının loglarını tutuyor anlaşılan." said:

"Hocam contacs.html dosyasına girin . Kişileriniz çıkıyor, sayfanın en altlarına dogru inin arama kayıtlarınızıda görürsünüz." said:

ya böyle yazmış, çok mantıksız geliyor ama merak ettim. deneme imkanım da yok bi siz denesenize asdsdf
Mesaj tarihi:
FB'nin android messenger app'te istesenizde istemesenizde karşı tarafın size arama yapabilmesi çok kötü. Olur olmadık yerde saçma sapan biri ararsa patlama garantisi yüksek... Ne yaptıysam kapanmadı çözümüde anca app kaldırmak...
Mesaj tarihi:
Hic ortak arkadasin olmayan bi ismi facebook sana taniyor olabilir misin diye soruyor mesela. O insan senin profilini arattigi icin mi o?
Mesaj tarihi:
yav said:

Hic ortak arkadasin olmayan bi ismi facebook sana taniyor olabilir misin diye soruyor mesela. O insan senin profilini arattigi icin mi o?

lokasyon falan da alıyo ya

ben estonyada eve çıkıcaktım, ev sahibi kadınla buluştum anahtarları attım. akşam facebook bana kadının kocasını suggestionda gösterdi. artık neleri analiz ediyo kim bilir
Mesaj tarihi:
said:
Senin iletişim bilgilerine sahip olan reklamverenler

Rockstar Games
Tommy Hilfiger
Çiçek Sepeti
LastPass
GittiGidiyor
Hurriyet.com.tr
Pegasus Hava Yolları
Lens Market
Cinemaximum
Boyner
idefix
Cupid
Fenerium
Morhipo
Bilyoner.com
Hepsiburada
Domino's Pizza Türkiye
Candy Crush Saga
Swift Shopper - Never Empty Your Cart at Checkout Again
GRUNDIG
LoveAgain.com
aerobilet
MatureDating
King
Ziraat Bankası
ABA English
Animal Lovers & Friends
ABA English: Online English Course
Miles&Smiles
Armas Green Fuğla Beach
Candy Crush Connect Saga
Incekum Su Hotel
Candy Crush Soda Saga
Miles&Smiles
ABA English: Online English Course
Bubble Witch 3 Saga
Brave New Look
Tüm İşler Burada
HopiApp
Ödeme Kartları

maturedating ile loveagain ne alaka çözemedim.tıkladığım reklamları bile loglamış.
Mesaj tarihi:
yav said:

whatsapptan oluyor o direk eğer mesajlaştıysan.
Mesaj tarihi:
yav said:

senin telefon rehberinde kayıtlı bir kişi facebook profilinde o telefonu belirtmişse çıkıyor.
Mesaj tarihi:
yav said:

abi geçmişi falan istediğiniz kadar silin. o tamamen kişinin psikolojisi rahatlatmak için.

instagram mesela birinin profilini bi kere stalklarsan istediğin kadar aramaları sil yapsan da atıyorum mahmut diye biri çıkıyor öneri olarak. altında da arkadaş listende bile olmayan sadece 1-2 kere stalkladığın insan onu takip ediyor yazıyor sdfs.

yine aynı şekilde geçmişi silsen de ayşe diye birini bi kere stakladıysan search kısmına a yazınca ayşe çıkıyor yani.

ibneler çok tehlikeli. facebook'da öyle. bi kere bakıyorsun sonra devamlı tanıyor olabileceğin kişilerde çıkıyor devamlı.
Mesaj tarihi:
OHA
baya sms gelişlerinin logunu tutmuş android zamanından. İçerikleri yok. şu şekilde duruyor: http://imgur.com/sMXIPY1 aynı syafada yapılan tüm aramaların da dakikası dakikasına kaydı var.

Ama zamanında sildiğim şimdi merak ettiğim birkaç mesaj vardı onlar yok :( sfd
Mesaj tarihi:
android üzerinde app e özel kırılımlardaki access i kapatabiliyorsunuz iosda var mı bilmiyorum. fbnin bütün gereksiz alanlara erişimini kesin. web search ıvır zıvır konularda adam istediği datayı tutar ve sana remarketing amaçlı kullanır çünkü kabul ettin.
  • Yeni Oluştur...