Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanser konusu,en yakınlarınızı da ilgilendiriyo

Pordakal

Öne çıkan mesajlar

Başlıktada belirttiğim gibi, o kişi benim için annem.

3 ay önce kasık bölgesinde ufak kanamalarla tedirgin olduk. Hemen kadın hastalıklarından randevu alıp ilk fırsatta hastaneye gittik. Ön tanı rahim ağzı kanseri şüphesiydi.Çünkü tahliller sonrası HPV 16 virüsü pozitif çıktı, ki 16 ve 18 rahim ağzı kanserine dönüştüren ve en çok ölümlü hastalık kadınlarda. Rahim bölgesinin 2-3 yerinden parça alındı ve yaklaşık 1 ay sonra sonuçlar geldi.

Daha 2 saat önce hastaneye gittim annemle. Gelen sonuç kağıdındaki terimleri google da araştırdığımda henüz kansere dönüşmemiş olmasını bilmeme rağmen tedirgindim. Doktor da aynı şeyi söyledi neyseki. Ve o virüsün bulunduğu rahim ağzı bölgesini ameliyatla alınması gerektiğini belirtti, kabul ettik haliye, kan, akciğer röntgeni, ekg ve bikaç şey daha istedi tekrardan, sonuçlara bakıp ameliyat günü vericeğini belirtti.

En azından biraz daha rahatım şu an.

Son 1.5 ayı diken üstünde geçirdikten sonra hele.

Bu konuyu niye mi açtım, sevdiğiniz 40 yaş üstü insanları bilinçlendirin, gerekiyosa elinden tutup götürüp kontrol ettirin diye.

Bi kan bi idrar tahlilinde çıkıyo sonuçlar, KETEM bas bas bağırıyo gelin kontrol ettirin diye. Ama insanımız sırf "ya şu an bişeyim yok, başıma hastalık çıkarmayın" düşüncesi yüzünden hep erteliyo. Ertelettirmeyin.

Belki bizde annemi dinleyip bişeyi yok diye geçiştirsek 3 ay sonra 2 veya 3. evre bi kanserle karşılaşıyo olabilirdik. Yılda bi kere bile götürseniz yeterli.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar, belki başından geçen tecrübe eden arkadaşlar vardır, çevresinde komşusunda ailesinde başına gelen veya görmüş olanlar.

Yeni nesil biziz, gerekirse bizim zorla bilinçlendirmemiz lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi ruh hali ve hissiyat kalitesi çok önemli. Kanser genelde çok uzun süredir içte tutulan üzüntülerin artık fiziksel yansıması olaraktan kendisini gösterebiliyor. Yani çözümsüz bırakılan üzütülerin stressi sıkıntısı.

Kontroller çok önemli fakat birbirimiz ile iletişim ve anlayış da önemli bir faktör.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...