Pordakal Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Başlıktada belirttiğim gibi, o kişi benim için annem. 3 ay önce kasık bölgesinde ufak kanamalarla tedirgin olduk. Hemen kadın hastalıklarından randevu alıp ilk fırsatta hastaneye gittik. Ön tanı rahim ağzı kanseri şüphesiydi.Çünkü tahliller sonrası HPV 16 virüsü pozitif çıktı, ki 16 ve 18 rahim ağzı kanserine dönüştüren ve en çok ölümlü hastalık kadınlarda. Rahim bölgesinin 2-3 yerinden parça alındı ve yaklaşık 1 ay sonra sonuçlar geldi. Daha 2 saat önce hastaneye gittim annemle. Gelen sonuç kağıdındaki terimleri google da araştırdığımda henüz kansere dönüşmemiş olmasını bilmeme rağmen tedirgindim. Doktor da aynı şeyi söyledi neyseki. Ve o virüsün bulunduğu rahim ağzı bölgesini ameliyatla alınması gerektiğini belirtti, kabul ettik haliye, kan, akciğer röntgeni, ekg ve bikaç şey daha istedi tekrardan, sonuçlara bakıp ameliyat günü vericeğini belirtti. En azından biraz daha rahatım şu an. Son 1.5 ayı diken üstünde geçirdikten sonra hele. Bu konuyu niye mi açtım, sevdiğiniz 40 yaş üstü insanları bilinçlendirin, gerekiyosa elinden tutup götürüp kontrol ettirin diye. Bi kan bi idrar tahlilinde çıkıyo sonuçlar, KETEM bas bas bağırıyo gelin kontrol ettirin diye. Ama insanımız sırf "ya şu an bişeyim yok, başıma hastalık çıkarmayın" düşüncesi yüzünden hep erteliyo. Ertelettirmeyin. Belki bizde annemi dinleyip bişeyi yok diye geçiştirsek 3 ay sonra 2 veya 3. evre bi kanserle karşılaşıyo olabilirdik. Yılda bi kere bile götürseniz yeterli. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar, belki başından geçen tecrübe eden arkadaşlar vardır, çevresinde komşusunda ailesinde başına gelen veya görmüş olanlar. Yeni nesil biziz, gerekirse bizim zorla bilinçlendirmemiz lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 gecmis olsun abi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 geçmiş olsun. yaşlandıkça anlıyoruz fazla gözardı etmemk lazım basit işaretleri bile. ben dört ay karın ağrısı sanıp ibs oldum diye kendi kendime teşhis koymuştum cahil gibi. geçmeyince bir gittim doktora 1.5 cm taş varmış böbrekte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 1.5 cm ..neredeyse tasinda bobrek olacakmis..sana da gecmis olsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Geçmiş olsun, malesef giderek artıyor. Bu gidişle 40 degil 30'da rutin olmaya başlıyacak ileride. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Geçmiş olsun :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Geçmiş olsun. Çok kötü bişey şu kanser, ölümden bile kötü resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 geçmiş olsun, acil şifalar. benim de annem yakın zamanda kalp ameliyatı oldu, şansımıza birkaç belirti ortaya çıktı da geç kalınmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Geçmiş olsun, bizde halamda yaşamıştık. Erken teşhis çok önemli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 cok gecmis olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Gecmis olsun umarim hizli iyilesir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aruzyon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 İyi ruh hali ve hissiyat kalitesi çok önemli. Kanser genelde çok uzun süredir içte tutulan üzüntülerin artık fiziksel yansıması olaraktan kendisini gösterebiliyor. Yani çözümsüz bırakılan üzütülerin stressi sıkıntısı. Kontroller çok önemli fakat birbirimiz ile iletişim ve anlayış da önemli bir faktör. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ocak 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2017 Hpv'nin yaşı yok, 20 yaşlarda da rahim ağzı kanseri yapabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2017 Rahim ağzı kanseri için Hpv taraması ve bağırsak kanseri için dışkıda gizli kan taraması aile hekimliklerinde ücretsiz yapılıyo istanbulda. Muhtemelen tüm türkiyede yapılıyodur ya da yapılacaktır. Gidin sorun muhakkak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar