Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Guc kaynagini(UPS) nasil secmeli ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

• 4 ay sonra ...
Bi şey sormam gerek.

http://www.hepsiburada.com/schneider-apc-bx650li-gr-650va-line-interactive-ups-p-BD804939

Şu zibididen sipariş verdim. Dün yayın esnasında 4 kere kapandı pc. Biosta power surge oldu falan diyor.Odada tek priz var ev de baya eski. Klima açınca yan monitor ha bire açılıp kapanıyordu zaten kendi kendine. Sanırım iyice ağır gelmeye başladı.

Şimdi soru şu, ben bunu direkt prize takıp uzatmayla klima, pc, monitor, tvye mi paylaştırayım, yoksa sadece kasayı mı buna bağlayım? Kaldırır mı, kaldırmaz mı hiçbir fikrim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

piyasada akim korumali priz diye 40-50 liraya satilan seylerin akim koruduguna inanmiyorum. kullandigin her elektronik cihazin iyi kotu bir korumasi var zaten.

biraz da sans lazim tabi. bizim evin bulundugu paratoner olmayan apartmana iki hafta once yildirim dustu. ust komsunun bi dunya mali cope giderken, akim korumali prizi falan olmayan bizim evde her sey saglam kaldi.

sansa birakmamak icin ups sart.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

dogru düzgün akım korumalı alırsanız korur.
Yine garantisi yok tabii de, hiç yoktan iyidir.

İyisi nasıl anlaşılıyor bilmiyorum da, elektrikte benim mantık ağır olan iyidir. Akım korumalı prizindne en ağırını aldım gidip
şimdilik sıkıntı çıkarmadı.

Yok öyle bişi regülatörün işini bir prizden beklemek komik. Ayrıca yüksek akıma karşı koruma (!) sağlayabilir priz sadece ki ülkemizde yüksek değil genelde ağır dalgalanmalar ya da voltaj düşmesi yaşanır. Ayrıca o prizler yüksek voltajda topraklama yapamadığı zaman sigorta attırıp tamamen gücü keser. Ups yoksa yine sorun çıkarabilirler anlıyacağınız. Kısaca zipzipin seçtiği ups regülasyon özelliğine sahip yeterli o iş için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...