Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ürdün nasıl bir yer?

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

Bir iş teklifi geldi ordan bana,otel de aşçılık mayışlı sigortalı extrem bir iş değil ürdün dinarı da değerli bi paraymış yaptığım araştırmalara göre ama gidersem eşimle gidicem ama yaşanıcak bi yer mi,türkiyeyi bırakıp gitmeye değer mi? sosyal yaşamı ile ilgili hiç bir şey bilmiyorum internette ilk bakışta sadece gezi rehberleri var. Bilgisi olan bir pati var ise sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ürdün güzel bi yer ama İran gibi trafikte inanılmaz bi benzin kokusu var. Bu benim için en büyük eksisi açıkcası.
Ürdün krallık. Ülkeye girip çıkarken garip uygulamalara takılabilirsiniz. Eşin takılmaz büyük ihtimalle ama sana "muharabat" yolu gözükebilir.
Ufakta olsa bi hristiyan nufüs var ve başı açık gezen kesim genel olarak. Teokratik bi monarji hakim anlayabildiğim kadarıyla. Yada çok dindar bi ülke ama diğer dinlere bi saygısızlık görmedim.
Halk fakir değil hatta zenginlik Trden daha fazla gibi. Bildiğim kadarıyla petrolleri de yok ama ticaretleri gelişmiş. Yaşanılabilecek bir ülke eğer özellikle Ammana gidiyorsan.
Sosyal hayat gelişmiş. Güzel cafeler-restaurantlar var. Gayet güzel gezilecek yerler var hem Ammanda hem ülkede. Tarihi mekanlar, çöllerde tarihi eserler falan. Vaha tarzı yerlerde varmış galiba.
İstanbul mu Amman mı dersen düşünürüm yani.
O derece. Özellikle ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önüne alırsan gidilmeyecek bi yer değil kesinlikle. Hatta yanılmıyorsam Tr den çok göç almış Suriyeden ve Iraktan.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsan faktörü: Bizi çok seviyorlar (dı). Türküm dediğinde olumlu yaklaşılan nadir bölge ülkelerinden, tecrübelerime göre. En son 2014'te gittim, o Erdoğan mania biraz kırılmaya başlamıştı. Ama kesinlikle söyleyebilirim ki özellikle genç modern nüfus Türkiye ve İstanbul hayranı. Ürdün'lü kızlar için Türk ile evlenmek bir prestij faktörü. Genç nüfus demişken, Amman'da son derece avrupai yaşayan yiyen içen takılan genç bir nüfus mevcut. Barlar, cafeler vs var. Bir İstanbul değil elbette, ama İzmir'le kıyaslarsın zorlarsan. İnsanlar huzurlu, barışçıl ve hoşgörülü. Bizim gibi kavga etmeye hazır gergin tipler değiller. Politikayı takip ederler ve dünyadan haberleri vardır. Sohbet etmekten çok hoşlanırlar, ne olacak bu ortadoğunun hali gibisinden. Diğer arapları çok sevmezler, kendilerini üstte görürler.

Güvenlik: Tek bir kriminal olaya rastlamadım, istihbarat ve kolluk kuvvetleri hiç ortada gözükmez, ama çok kuvvetlidir ve her an her yerdelerdir gibi bir yorum almıştım. Buna rağmen ne bunun hissettim, ne de tatsız bir olay yaşadım. Gece içip yollarda yürürsün, gezersin tozarsın, hiçbir sıkıntı yok.

Ekonomik yönü: Pahalı biraz Amman, evet dinar kazanıyorsun tabiki, fakat rahat rahat yaşayabileceğin müstakil güzel bir ev 1500 dinardan bulursun diye duymuştum. Ben otelde kaldım hep, bu konuda ukalalık yapmayayım. Yeme içme lüks yersen pahalı, ben otelde atıyorum new york steak yiyip 2 bira içiyordum 70-8 usd falan tutuyordu.

Gezme tozma: Bar restoran dedik, bunun dışında Petra var, Wadi Rum var (Çöl- bedevi kampı vs). Ölüdeniz var, oteller dolu dünyaca ünlü. Amman'ın sayfiye yeri ölüdeniz, ayrıca çok özel bir yer, bakarsın zaten detayını ben vermeyeyim.

Sana orada ev tutarak 4-5 ay kalmış bir Türk arkadaşımın veya Amman'lı son derece avrupai yaşayan gezen tozan Ürdün'lü bayan bir arkadaşımın iletişim bilgilerini verebilirim sohbet etmek detay sormak istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
98de 11 yaşındayken Brezilya'da bir kampa gitmiştin. DÜşünün işte fena değil yani durumumuz, o yaşımda beni bir aylığına Brezilya'ya gönderebiliyorlar en azından.

Kampta Ürdünlü 2 kız 2 erkek vardı. Hepsi de aşırı kafa çocuklardı. Bir kere bir oyuncakçıya gitmiştik benim bakıp bakıp iç geçirdiğim Legoları bunlar "bu abimei bu kardeşime bu komşunun oğluna bu arkadaşıma" diye 10ar 10ar toplamıştı. Petrol zengini sanmıştım ama değillermiş :D

Çocuklardan biri şimdi Beyrut'ta doktor. Kızlar da Dubai mubai geziyorlardı en son bir kaç sene önce.

Kızlardan biri Hristiyandı. Dİğer çocuklar müslüman. Bir kere bile bir laf etmediler dışlamdılar. Çocuk gerçi deyip geçeriz de kendi ülkemizin 11 yaşındaki çocuklarını düşünün. Şimdi doktor olanı hatta Sister Omar ehihihi diye kıl ediyordum sırıtıp I'm not a sister I'm a Sheikh falan diyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...