scorch Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Llama said: Cokomantis said: peygamberin şey hikayesi yok mu ya bi adam varmış aşırı iyi satranç oynuyormuş. mekke'de herkesi yenmiş. hz muhammed demiş ki bi gün getir şu takımı da kozlarımızı paylaşalım. adam başta aman efendimiz olur mu falan diyor ama getiriyor sonra. herkes toplanıyor tabi, adam peygamberi yenebileceğini fark ediyor ama herkes izlediği için bilerek yenilmek istiyor. hz muhammed de bunu fark edip adamı kendisini yenmek zorunda bırakıyor yaptığı daha ustaca hamlelerle. sonra da işte diyor ki kimsenin önünde boyun eğmeyin, bu adam adil bi oyunda kendini yendirmeye çalıştı ama ben izin vermedim, hakkınızı yedirmeyin falan. yanlış mı hatırlıyorum? tavladır o ahahah aynısını yazmaya girmiştim ya. hikayenin anlatılışından, hamelelerin tarifinden ilk uydurup anlatanın hayatında satranç gördüğünden bile emin değilim. yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Yalnız hedef kitlenden pek alıcı bulmakta zorlanabilirsin. Ancak okullara falan bedava dağıttırırsan. Herhalde onun için de kıç yalaman gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 bak o iyi fikir. gider anlatirsin m.e.b'den birilerine boyle boyle helal satranc yaptik. bir destek olun ogrencilerimize verelim kafir satranci oynamasinlar cocuklarimiz dersin. aa iyi fikirmis diyip kendi cemaatlerinden birilerine yaptiririrlar aynisini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Hocam peki helal verisyonda ata bomba baglayip intihar saldirisi ile veziri ninjalaya biliyor muyuz,aallahu akbar nidasiyla? Bir de bunun koşer versiyonu tutar mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 "biliyor"u ayırmazsan olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Laurelin said: hadisler dindeki en buyuk kodlama acigi ya, buldumu hani kendi kodunu inject edip homebrew kendi dinini yukleyebiliryorsun custom firmware sonrasi update cikmadigi icin 1000 senedir patchliyemedide dini yazanlar update cikmasina gerek yok. anlamiyorum bu hadis mevzusu neden bu kadar ragbet goruyor, hadisler yillardir uydur uydur kondur modunda istedigini yazabildigin, yoruma acik, tamamen oznel seyler. bilgisayarin mouse'unu sol elle kullaniniz. hadis-i serif boyle bir din, inanis, felsefe olabilir mi ya. mutezile nedir, maturidilik nedir onu arastirin merak eden varsa. ben hadislerin tumunu reddediyorum mesela. o kadar hadis var ki zannedersin hz. muhammed durup durup soylemis. uydur uydur kondur iste. tam arap felsefesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Babana söylerim valla rıdo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 radikal mi peder bey rid1.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 http://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/a6/e7/d1/a6e7d1f738e4ea41a47bf14ba9d83616.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Rasmon said: Babana söylerim valla rıdo. babam benden daha radikal cikabilir hahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 zaten terk etti beni :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 lan 4 harfli, benim kanvasa bi bak bakem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 iste goruyorsunuz arkadaslar........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 benjani said: cübbeli taşlara laf etmiyor ki, peygamberi filan yenersen olmaz diyor.o yüzden lanetleniyormuş oynayan.hatta sadece satranç değil tüm oyunlar yasak, dünya eğlence yeri değilmiş. futboluda günah yapsalar. ay olabilir mi öyle bir şey lütfen olsun çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Peregrin said: anlamiyorum bu hadis mevzusu neden bu kadar ragbet goruyor, hadisler yillardir uydur uydur kondur modunda istedigini yazabildigin, yoruma acik, tamamen oznel seyler. Aslinda dine kiyasla cok daha az yoruma acik, analiz gerektirmeyen basit emirler seklinde. Ortalama ortadogu insaninin isine geliyor "biri bana ne yapacagimi soylesin ben onu yapayim Kurani okuyup onu anlayip analiz etmektense". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Rewendor said: http://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/a6/e7/d1/a6e7d1f738e4ea41a47bf14ba9d83616.jpg oha. Ben bunu daha önce görmemiştim. Harikaymış lan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aruzyon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Sam said: Ben de başlığa turk satranç takımı uluslarası bir yarışma kazandı diye sevinerek girmiştim. :( Bütün bunların tartışılıyor olması ne tuhaf değil mi ? bir teselli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Laurelin said: hadisler dindeki en buyuk kodlama acigi ya, buldumu hani kendi kodunu inject edip homebrew kendi dinini yukleyebiliryorsun custom firmware sonrasi update cikmadigi icin 1000 senedir patchliyemedide dini yazanlar mezhepler de burdan sapıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2017 başkan bizi harama davet ediyor https://www.youtube.com/watch?v=GO167NezC6I Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar