Sorieno Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Walters tedarikçi demedim? Aynı yerden tedarik ediyor olmalılar dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 ayni yerden tedarik etmiyorlar uzgunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 su önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 evet su onemli. aritma suyla kahve baya kotu oluyor cunku mineralleri gidiyor suyun. (reverse-osmosis) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 senko said: neskafenin nesi kotu? selülit yapıo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Geçen sene iki cafede de El Salvador San Eduardo Shg içtim. O dönemde bu lotu Türkiye’de tek bir tedarikçi dağıtıyordu (ben de aynısından aldım yeşil çekirdek olarak). Daha önce kavurduğum ve demlediğim bi kahveydi, niteliğini vs bildiğim bir kahve olduğu için iki gün arayla ikisinden de içtim. Walters daha iyiydi. Benim için çok concrete bi data. İstisnai bi durumdur falan bilemem, genel tedarikçisi de ayrı olabilir. Ama ampirik veri yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 ben o kisma cok katilmiyorum..bana kahvenin aromalarini daha hissedilebilir kiliyormus gibi geliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 ben buradaki şu önemli bu önemli yorumlarından sonra tek bişi diyorum. ben blind tasting'e inanırım. önünüze 5'er tane kahve gelir 5 kere, bunları hayat su, abant su, filtre su diye ayırabiliyorsanız her seferinde eyvallah sizin damak tadınız aşırı gelişmiştir ve ayırabiliyorsunuzdur ama popülasyonun %90'ının falan bu tür şeyleri ayırabildiğini düşünmüyorum. bir benzeri viskiye eklenilen 5-10 damla suyla da ilgili söyleyebilirim. veya viskinin içinde e150 olup olmadığı ile ilgili. blind testing'de seçebiliyorsanız eyvallah, yoksa kahvenin 90 derecedeki tadı ile 97 derecedeki tadı arasında aşırı fark var ben 90 derece kahve içemiyorum diyenlerin ağzına vurasım geliyor. (örnek tamamen sallanmıştır) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 ben musluk suyu ve içme suyu ile yaptığımda farkı direk anlıyorum ama normal heralde okadarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 direk farkı anlıyorum değil abicim. diyorum önüne random, bilmediğin 5'er tane musluk ve içme suyu ile yapılmış kahve geldiğinde 5-5 doğru şekilde ayırabiliyor musun bunu test et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Genel popülasyon 3 dakikada 92 derecede demlenmiş dark roast bi kahveyle 180 saniyede 89 derecede demlenmiş light roastu ayırdedemiyor olabilir zaten dediğim gibi Starbucks yüzünden aşırı bitter hayvan gibi gövdeli kahveye alışıldığı için palet kötüyü standart alıyor. Ama zamanla müşteri alışıyor ve cidden fark ediyor. İyi kahve var, kötü kahve var. İyiyi dört beş defa içtiğin zaman beklentilerini ona göre şekillendiriyor ve önüne kötü kahve konduğunda bu ne amk diyip içmiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Musluk suyu ve arıtma suyunu direkt ayırırsın. Arıtma su ve arıtma filtresine mineral filtresi eklenmiş suyu ayırman kolay değil. Zaten her bölgedeki suyun mineral yapısı da aynı değil mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 öyle blind testin bi anlamı olmaz vakit kaybetmekten öte farklı sularla yapılan kahveleri tadarsın hangisinin daha iyi olduğunu seçersin. bunu herkes yapabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Sorieno said: Genel popülasyon 3 dakikada 92 derecede demlenmiş dark roast bi kahveyle 180 saniyede 89 derecede demlenmiş light roastu ayırdedemiyor olabilir zaten dediğim gibi Starbucks yüzünden aşırı bitter hayvan gibi gövdeli kahveye alışıldığı için palet kötüyü standart alıyor. Ama zamanla müşteri alışıyor ve cidden fark ediyor. İyi kahve var, kötü kahve var. İyiyi dört beş defa içtiğin zaman beklentilerini ona göre şekillendiriyor ve önüne kötü kahve konduğunda bu ne amk diyip içmiyorsun. abi katiliyorum starbucks'tan 3-4 sene once filtre kahve almistim, iade ettim yanik olmus diye. tekrar demlicez bekleyin dediler 10dk sonra tekrar aldim, tekrar iade ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 senko said: olm kahve lan hepsi iyi iste ben son gittigimde bizim ordaki mcdonalds bile iyi kahve yapiyordu +1 mcdonalds kahveleri de cidden guzel bu arada. ayrica DD > SB. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 starbucks kahve diye sattigi genelde zift oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 knox said: starbucks kahve diye sattigi genelde zift oluyor. şu yoruma da katılamıcam ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 şunu şöyle istiyorum birazda böyle olsun derseniz aynısını yapıyor çoğu starbucks ne istediğinizi tam olarak belirtin bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 paramecium said: Selam, www.kahvefabrikasi.com'dan alım yapan var mı? Tazelik noktasındaki deneyimleri nedir? Saygılar. en son 3 sene once almisim. mesajini gorunce aklima geldi, tekrar bir deneyeyim dedim ve pisman oldum. tazelikte bir sorun yok. mng ile calisiyor olmalari benim oturdugum semt icin sorun. siparis alindigi gun yollanmiyor, o sorun. mesela bu siparisim 2 gun sonra postalandi. bugun teslim aldim ve sorun var. simdi onunla ugrasiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Kahve gibi berbat bir şeyin 35 sayfa nesini tartıştınız ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Lopeth said: şunu şöyle istiyorum birazda böyle olsun derseniz aynısını yapıyor çoğu starbucks ne istediğinizi tam olarak belirtin bence Starbucks çok iyi mixology yapan ve yan ürünleri çok başarılı bir AR-GE süreci ürünü olan bi şirket. Kahve olmayan ürünleri aşırı iyi. Yani mochalar, pumpkin spicelar, refreshalar cool lime vs, teavanalar hepsi harika. Kahve tadı ne kadar boğulursa ürünleri o kadar iyi oluyor çünkü en kötü hammaddelerin kahveleri dhdjd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 espresso frap , mazzam bi içecek , bağımlısıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 kahve cekirdeklerini ham halde gotumuze sokuyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 olm sen endonezyada maymun musun? zati onlar direk sokmuyor ,önce yiyolar. bahane arıyormuşsun gibi geldi , e kahve çekirdeğile başlamak mantıklı , zamanla elma armut patlıcana kadar gidersin allah izin verirse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Selam, Sorieno said: Söz konusu çöp kahveyse dememin sebebi oydu. Starbucks kahvesi over roasting sebebiyle zaten tüm kahve olma özelliğini kaybetmiş, asidi yanmış ve yağı kurumuş bir kahve. O yüzden decaf de olsa, sekiz ay mağarada da beklese tat profili değişmeyecek. Yanıl topraksı kömür suyu tadı. Evvet, buna katılıyorum. Evde 1:14 oranında yapıyoruz V60 ile. Bu adamlarınkini 1:20 bile kurtarmıyor, kömür tadı hakim her türlü; su oranıyla kapatılmayacak bir şey. arcane said: en son 3 sene once almisim. mesajini gorunce aklima geldi, tekrar bir deneyeyim dedim ve pisman oldum. tazelikte bir sorun yok. mng ile calisiyor olmalari benim oturdugum semt icin sorun. siparis alindigi gun yollanmiyor, o sorun. mesela bu siparisim 2 gun sonra postalandi. bugun teslim aldim ve sorun var. simdi onunla ugrasiyorum. Çarşamba günü alım yaptım ve aynı gün çıkışını yaptılar. Perşembe günü de saat 12 gibi bulunduğum sanayi sitesindeki MNG (6 dakikalık yürüme mesafesi) paketimi getirdi. Damağıma uygun mu daha denemedim. Taze kavrulduğu için yarına kadar bekleyeyim dedim. Drall'dan aldığım Porlex değirmeni de 4,5 yıl sonra kullanacağım inşallah :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar