Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahve konusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
axedice said:

Kapsül tavsiyeniz var mı? İtalyaya gittikten sonra 15 kuruşluk migros toz kahveyi içemez olduk =(

Etopya var çibonun o güzel, bide böyle mikrodalgada süt ısıtıp onun içine yapınca 10 numero oluyor.

çok sulu oluyo ya ben ful sütlü istiyorum sütlü olunca
Mesaj tarihi:
sanalbaharatta çeşit yok. kahhve.com daki fiyatlar da her ne kadar kahveciden gidip almaya göre düşük olsa da yüksek sayılabilir. sonraki siparişi de kahhve.com dan vereyim bakalım.
Mesaj tarihi:
sanalbaharattan aldıgım yirgaşefi sevmedim. adamların default kavurma seviyesi benim için baya fazla. çok kavrulmuş geldi kahve, starbucks tadı var sdf. baska ucuz kahvelere yöneleyim madem.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Masticore said:

filtre kahve kağıdı nerden alıyorsunuz ve ne marka kullanıyorsunuz. 3 market dolastım bulamadım

Migroslardanvar bi tane kahverenki kaat. Fena degil
Mesaj tarihi:
http://www.hepsiburada.com/caffeo-filtre-kahve-kagidi-1x4-p-MTLINSACAFF001?magaza=L%C4%B0NSA%20GIDA&wt_gl=cpc.elk.beyazesya-ema.pla&gclid=EAIaIQobChMIvMOInrW41QIV6rXtCh0qxQbxEAQYASABEgLLK_D_BwE

https://images.hepsiburada.net/assets/MAG/500/MAG_13785844.jpg
Mesaj tarihi:
Esh said:

Masticore said:

filtre kahve kağıdı nerden alıyorsunuz ve ne marka kullanıyorsunuz. 3 market dolastım bulamadım

Migroslardanvar bi tane kahverenki kaat. Fena degil

çaresizlikten dükkandaki menü bastığımız craft kağıtlarla yapıyordum ):
Mesaj tarihi:
Onceden cekilmis kahve aliyorsaniz şunu bi okuyun;
https://www.mnn.com/food/healthy-eating/blogs/are-there-ground-up-cockroaches-in-your-coffee

Tldr;
"...when the professor told him the reason he had to find coffee made from whole beans. It turns out he was allergic to cockroaches, and pre-ground coffee contains ground-up cockroaches and caused an allergic reaction when he drank it. "
Mesaj tarihi:
Deathblade said:

kozalak said:

öğütülen kahvenin ömrü maks 15dk. sonra aromalar falan uçup gidiyor. çekirdek düzgün koşullarda 1.5 aya kadar taze kalabiliyor.
ben sabah öğütüp vakumlu pakete koyuyorum, çok az bi hava kalıyor pakette. gün içinde onu tüketiyorum.

Sanalbaharat'tan supremo 1kg ve yirgacheffe 250gr deneyim diyorum da 250gr x5 paket olarak gelecek.

Çekirdekler paket açılmadığı sürece 2-3 ayda rafta dursa paket açıldıktan sonra 1 ay içinde tüketilse baristalık kurallarına aykırı bir haraket yapmış oluyor muyum?

Not: Hario değirmen var, onda günlük öğütüyorum.

Yirgacheffe aldım
sen nasıl içiyorsun. Espresso mu ? Sipariş verirken Filtre kahve için çekin ve kavurun istedim ama tam kürdişh kahve olmuş öyle kavurmuşlar ki anlatamam... Filtre kahveye gitmez bu

Edit: Sipariş verdin sandım vermemişsin
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Aynı tür kahve sanalbaharat'ta 50 tl/kg. Onlar da 40'a satıyordu gerçi zam yapmışlar ama lezzeti baya başarılı. Zam olmasına ragmen bundan alıyorum hala.
Mesaj tarihi:
keyif için satın alanlar paraya kıyabiliyorsa sanalbaharat yerine başka yerlerden almalı bence. ben kahve tüketimim aylık 1 kiloya yaklaşmadan önce bonarry kahve'den alıyordum. sonra değişti zaten orası, yeri büyüttü herif ve şuradan satıyor şimdi. yeni yerini denemedim ama eski kahvelerinden bir hayli memnundum.

galiba islamcılığı var bi de bu herifin ya da osmanlı özlemi falan. tipik istambul leş gelenekçiliği. boykot uygulayan biriyseniz ismini aratırsınız olmadı. ben kahve iyi diye umursamamıştım.

https://newcoffeeroastery.com/
Mesaj tarihi:
Masticore said:

Deathblade said:

kozalak said:

öğütülen kahvenin ömrü maks 15dk. sonra aromalar falan uçup gidiyor. çekirdek düzgün koşullarda 1.5 aya kadar taze kalabiliyor.
ben sabah öğütüp vakumlu pakete koyuyorum, çok az bi hava kalıyor pakette. gün içinde onu tüketiyorum.

Sanalbaharat'tan supremo 1kg ve yirgacheffe 250gr deneyim diyorum da 250gr x5 paket olarak gelecek.

Çekirdekler paket açılmadığı sürece 2-3 ayda rafta dursa paket açıldıktan sonra 1 ay içinde tüketilse baristalık kurallarına aykırı bir haraket yapmış oluyor muyum?

Not: Hario değirmen var, onda günlük öğütüyorum.

Yirgacheffe aldım
sen nasıl içiyorsun. Espresso mu ? Sipariş verirken Filtre kahve için çekin ve kavurun istedim ama tam kürdişh kahve olmuş öyle kavurmuşlar ki anlatamam... Filtre kahveye gitmez bu

Edit: Sipariş verdin sandım vermemişsin

ben sanalbaharattan sipariş vermiştim, çok kavurmuşlardı. adamların ayarı o sekilde herhalde. o yuzden sevmemiştim tadını.
  • 8 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Yaz geldi, sıcaklar bastı, soğuk kahve için kalın çekin/çektirin kahvelerinizi. Bir gecede buzdolabında güzel demleniyor.

Alternatif olarak French Press çekimi de olabilir (az daha incesi).
  • 3 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...