Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Semavi dinlerin sümer mitolojisi olduğu gerçeği

fenn

Öne çıkan mesajlar

kadınlar iş hayatında baya aktifler, gündelik hayattada.
hani tr de eşitlik diyoruz ya, burda harbi eşit gibiler.

onun dışında kadınlar daha baskın,dişli. Tam sebebini henüz çözemedim ama asla ev işi yapmıyorlar misal.
bu şekilde büyütüldükleri için olabilir ya da daha farklı bi sebebi olabilir ama ne bilmiorm.

mesela evlenince işte, mal üzerinde bir hakları yok. Bütün mal boşanmada erkeğe kalıyor, ama evlenirken verilen mühürmüdür nedir o ekstrem boyutlarda. 800 900k lar havada ucusuo sdfadaew.
Biraz bu yüzden güçlü olduklarını düşünüyorum.
Bide tabi belli kılık kıyafete uyunca ortamın lordu gibi takılıyorlar.

cocuk zaten yapmıyorlar
zul geliyor ona bakmak falan.

onun dışında sokakta falan kadınlı erkekli gözsel ve sözsel tacizmi diyim yürümemi diyim o çok var. herkes birbirine yürüyor resmen. rahatsız edici biraz bu. sürekli bakışsal bi taciz var iki tarafada.

çok garip mesela herkes bi polis, kıyafetin azcık açılsın gelip laf ediolar falan
ama geçen birini bi kadını darp edip hırsızlık yaptı diye(sanırım) idam ettiler.
bazı kural setlerine uyduktan sonra ekstrem güçlüler.
sanıyorum ki kültürel bi durum var, müslümbört olunmasa ortadoğuya tek atacakmış farslarda koymamışlar
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

kadın erkek eşitliği toplumun geleceği en üst modernlik seviyesidir. eğer bu denklik bozulursa bu kötüye gitmektir.

açıklama, delil sunulmamış.
Black-ice said:

modern toplumun eldelerinin bu eşitlikle sağlanmamış olması bunun doğru olmayacağını göstermez

öyle bir şeyi ima etmedim zaten. "eğer öyle olsaydı bunu kadın erkek eşitliğinin üstünlüğüne dayandırarak ufak bir neden sunabilirdin ama o bile yok." demek istenen buydu orda.
Black-ice said:

sonsuz doğruluktaki bir kitabınız günümüz şartlarına öyle ya da böyle uymadığı için yine evrenselliğini, genel geçerliğini, kadiriyetini kaybediyor zaten.
bu da asıl nokta. sırf bunu da yazabilirdim.

kitabımız zaten geldiği zamanki şartlara da uymuyordu. çağdaşlık iddiası yok kitabımızın. her dönemde, her toplumda hakim olan görüşü tasdik etme parolasıyla var olan bir kitap değil.

Black-ice said:

devamını okumadım.
istersen bunu bir makale olarak daha büyük çevrelere yayınla.
bakalım ne tepkiler alacaksın. beraber yorumlarız.

otorite kabul ettiklerine ve saygıdeğer gördüğün kitlelere dayanmadan fikir açıklaması/savunması yapamıyor gözüküyorsun. benim niyetim seni niyetin ve hedefin üzerine düşündürmek ve açıklama yapmanı sağlamaktı. tartışma kazanmaya, kitlelerin omzunda taşıtmaya çalışmıyorum kendimi. zaten üç hanımım rahatça omuzlarında taşıyabiliyor beni onlara emrettiğimde. dördüncüsü de beni alkışlıyor. hele bir alkışlamasın..
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

hayatımda okuduğum en zavallıca islam savunması olarak bastırıp odama asıyorum bunu.

said:
Şunu da söyleyip bitireyim, Kuran da karılarınızı hafifçe dövün diye bir emir yok. O bir sınır. Hani çileden çıktın yapsan yapsan en fazla o anlık öfkeyle vurdun bir tane. orada duracaksın. Ötesine geçersen zamanı gelince biz de seni öperiz anlamında.
Bir erkek ile iki kadını şahitlikte eşit tutmasına takılmaksa tüm kuşları indirdik bir leylek kaldı kafasında bir yaklaşım olmuş. Beş deseydi ne fark edecekti. Bir bu mu kaldı şimdi.

öncelikle ben zaten emir demedim. sen kişisel hıncından ötürü öyle yazmışsın ama dövebilirsiniz diyor diye söyledim. hatta yaşar nuri öyle çevirmemiş bile. uzaklaştırın mı ne demiş.
hepiniz yaşar nuri olsanız keşke be.

lan bir de utanmadan şunu savunmuşsun ya ayıp abi ayıp. kız arkadaşın falan görmesin bunu aman dikkat et. bu savunma resmen kadına şiddettin temelidir bu toplumda. istemeden de olsa buna ekmeğine yağ sürersiniz kadına şiddettin. sen bile böyle düşünüyorsan allahın (??) çomarı neler düşünüyor tahmin edin işte.

birine hafifçe ya da sert, çileden çıkmadan ya da çıkarak nasıl olursa olsun vurmanın hiçbir şekilde açıklaması olamaz.
neden kadınlar için böyle bir ayet yok. neden kadınlar kocasına çileden çıkarsa bi kere vurup orada duramıyorlar? neden erkeklere özel. ya o kadar çok şey sayabilirim ki vaktim yetmez.

ayrıca, evet bir bu kaldı.
kadınları erkeklerden aşağı gören bir kitabın evrenselliğinden nasıl bahsedebilirsin sen? bir erkek nasıl 2 kadının hakkına sahip olarak? nasıl 2 kadının şahitliği anca bir erkeğe yetebilir.

bu ne acınası bir açıklamadır be arkadaş. bunlardan önemli şeyler olamaz bile. bir de herşey bitti bunlar mı kaldı demişsin.

modern toplumda yaşıyoruz daha da modernleşmeye çalışıyoruz ama kitap tam olarak bunun tam tersini söylüyor. o zaman burada bir terslik vardır arkadaşım. evet tekrar söyleyeyim. bir bu kaldı takıldığım.

Anlaman mı kıt birader ne saçmalıyorsun. Hayır cidden bu kadar saçmalan mümkün değil muhtemelen beni tetiklemeye felan çalışıyorsun.

Bir demişsin dövebiliyor bir de gelmişsin yn. uzaklaştırın diye çevirmiş onun kadar olamadınız bilmemne bilmemne diye zırvalamışsın. Senin gibi ikiyüzlü bir insana cevap vermek bile zaman kaybı. Asıl sana ayıp göz göre göre adam silkmeye çalışıyorsun. Terbiyesiz herif

Sen önce dövebilirsiniz diyeni mi uzaklaştırın diyeni mi referans alacaksın ona karar ver. İşine gelince dövebilirsinizden yürüyüp yine işine gelince de yaşar nurinin çevirisinden vurmak kaypaklıktır. İlk geldiğin argümanda söylediğin şey dövün olanıydı buna cevap verdim bende. Onda da dövün diye bir şey kesinlikle yok. Yine çeviri tamamen Yaşar Nuri nin çevirdiği şekilde de olabilir ki öyle olursa ortada tartışabileceğin birşey zaten kalmıyor.

Argümanlarının hepsi safsata. Sen hiç haberlerde kocasını döven, hastanelik eden, sokak ortasında 50 yerinden bıçaklayan, vurup öldüren vs. bir kadının haberini gördün mü? İstisnayı bırak. Bir de erkeğin böyle yaptığı kaç haber gördün bir düşün? Aradaki farkı fark ettin mi? Bir de karısını dövüp senin bilmediğin kayıtlara geçmeyen daha kaç misli vardır onu da hesaba kat. Şimdi anladın mı kadınların kocalarını *dövmesi*yle ilgili ayet niye olmadığını? Kadınlar kocalarına böyle bir zulüm yapmıyorlar ki ayrıca bunun için ayet insin.

Kadınları erkeklerden aşağı gören bir kitap.
Hadi öncekini safsatanı anladım diyeyim. Peki bunu nerenden uydurdun? Abi yapma bak. Seni tanımıyorum kötü bir laf ettiğimi de hatırlamıyorum. Bana nasıl bir garezin olabilir ki böyle saçmasapan laflar edip ben bunlara zaman ayırıp cevap yazınca eline bir şey geçsin. Nerede yazıyor kadının erkekten veya erkeğin kadından aşağı olduğu? Nerde? Kadının da erkeğinde üstünlüğü sadece takva ile olur bunun da cinsiyetle hiç bir alakası yok. Şahitlik konusu da nasıl herşeyden önemli olabilir komik olma ya. Sen hayatında, kaç yaşındasın bilmiyorum, kaç defa bir olayda kadın ve erkeklerden şahitler tutman gerekti? Her gün mü? Ayda bir? Yılda? Birkaç yıl? Ya da ömründe hiç böyle bir olayla karşılaştın mı? Hayatında bu kadar az yer tutan bir şey için yine söylüyorum herşey bitti bir bu mu kaldı.

Bak ben sana daha iyi argümanlar vereyim. Tüm peygamberler erkekti. Kuranda miras konusunda erkeğe iki kıza bir pay düşüyor. Erkeklerin örtünmesi gereken mahrem denilen yerler göbeğiyle diz kapağı arası iken kadında elleri yüzü ve ayakları yanlış bilmiyorsam örtünmesi gereken yerler. Yazın mesela ben şort tişört gezebiliyorken müslüman bir kadın başında başörtü uzun kollu vs. ile gezebiliyor ve benden çok daha fazla terliyor sıkıntı çekiyor. Şimdi asıl bombayı da patlatayım. Kuranda ve pek tabi Allah ın yarattığı bu dünyada kadın-erkek eşitliği diye birşey yok. Erkekle erkek eşitliği diye bile birşey yok. Erkek var Kıvanç Tatlıtuğ erkek var ben, erkek var Albert Einstein erkek var ben. Erkek var Bill Gates in oğlu erkek var ben. Ben varım sen varsın bir de fiziksel veya zihinsel engelli doğmuş erkek var. Veya savaşın içinde doğmuş afrikada beş yaşına gelmeden açlıktan ölecek erkek var. Anladın?

Kadın erkek özeline indirip çok çok yüzeysel seviyeye çekiyorsunuz konuyu. Adaletten eşitsizlikten dem vuracaksanız dünyanın kendisi kol gibi adeletsizlik zaten. Adalet ahirette. Dünyanın olayı ise tamamen Game of thrones da dediği gibi "We do not choose are destiny. But we must do our duty."

Bir de Allah aşkına modernleşme diye bikbik konuşmadan önce İslam gelmemişken arap coğrafyasında kadına ne muamele yapılıyormuş islam yeni ne getirmiş bir araştır.

Hani benim takip ettiğim ateistler de var ama senin kadar boş konuşanı görmedim daha önce. Sen ateist olduğuna emin misin? Sormadım varsay. Merak da etmiyorum. daha da cevap felan yazmakla uğraşamam sana. nasıl biliyorsan öyle yap.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

clownbaby said:

her kadının her erkekle mali ve idari manada eşit görülmesi gerektiğini nerden çıkarıyorsun ki?

modern dünyada böyle ise bundan yüz sene sonra tekrar değişedebilir. modern toplumun eldeleri kadın ve erkek eşitliğiyle sağlanmış bile değilken otoriteyi parmakla göstermekten başka neye dayanarak her makul toplumda kadın ve erkeğin toplumdaki yerinin bugün revaçta olan biçimde olması gerektiğini söylüyorsun?

makul bir ailede erkeğin karar verici, otorite; kadının ise tavsiye verici, itaatkar olması gerektiği fikri ve tercihinde olan bir topluma işlevsel ve kendiyle çelişkisiz olduğu halde senin nefretini kazandıran ne olabilir ki? bence sakinleşmen gerekiyor.

kadın erkek eşitliği toplumun geleceği en üst modernlik seviyesidir. eğer bu denklik bozulursa bu kötüye gitmektir. modern toplumun eldelerinin bu eşitlikle sağlanmamış olması bunun doğru olmayacağını göstermez. şu dediğinin barutla kazanılmadı zamanında savaşlar demek ki barut genel doğru değil demekten farkı yok. bu yüzden birşeyin doğru olduğunu söylemek için geçmişten geliyor olmasını buna bir sebep olarak gösteremezsin.

ANCAK, öyle olsa bile.
sonsuz doğruluktaki bir kitabınız günümüz şartlarına öyle ya da böyle uymadığı için yine evrenselliğini, genel geçerliğini, kadiriyetini kaybediyor zaten.

clownbaby said:
eğer fayda görülecekse, önceden belirlenmiş kurallar dahilinde erkeğin de kadının da dövülmesinde bir sakınca kesinlikle yok. günümüzde hoş karşılanmayan yaşlardaki evliliğin eğer gerekli koşullar sağlanırsa kadın için de erkek için de yasaklanması gereken bir şey olduğu söylenemez.

devamını okumadım.

bu arada konu birazda din ve islam olduğu için konuda karmatilere değinmeden geçmek istemiyorum, tarih bölümünde alıntı yaptım konun içinde...

bu adamlar, arap oğlu arap çol bedevisi olmalarına ve peygamberin sünnetini takip ediyoruz diyecek kadar dindar olmalarına rağmen, gayet komünizme kayan gayet sosyalist ve kadın erkek babında eşitlikçi bir devlet kuruyorlar ve bir süre yaşıyor, dönemin halifesi adamları savaş yolu ile yenmekte muktedir olamadığı için selçuklulardan yardım istiyor ve selçuklular dümdüz ediyor adamları

yanin demek o ki bu adamlar gayet dini ve peygamberi referans alarak ve benzer söylemler ile isyan edip taraftar topluyorlar ve halife kafa tutacak kadar da kuvvetleri var.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

kadınlar iş hayatında baya aktifler, gündelik hayattada.
hani tr de eşitlik diyoruz ya, burda harbi eşit gibiler.

onun dışında kadınlar daha baskın,dişli. Tam sebebini henüz çözemedim ama asla ev işi yapmıyorlar misal.
bu şekilde büyütüldükleri için olabilir ya da daha farklı bi sebebi olabilir ama ne bilmiorm.

mesela evlenince işte, mal üzerinde bir hakları yok. Bütün mal boşanmada erkeğe kalıyor, ama evlenirken verilen mühürmüdür nedir o ekstrem boyutlarda. 800 900k lar havada ucusuo sdfadaew.
Biraz bu yüzden güçlü olduklarını düşünüyorum.
Bide tabi belli kılık kıyafete uyunca ortamın lordu gibi takılıyorlar.

cocuk zaten yapmıyorlar
zul geliyor ona bakmak falan.

onun dışında sokakta falan kadınlı erkekli gözsel ve sözsel tacizmi diyim yürümemi diyim o çok var. herkes birbirine yürüyor resmen. rahatsız edici biraz bu. sürekli bakışsal bi taciz var iki tarafada.

çok garip mesela herkes bi polis, kıyafetin azcık açılsın gelip laf ediolar falan
ama geçen birini bi kadını darp edip hırsızlık yaptı diye(sanırım) idam ettiler.
bazı kural setlerine uyduktan sonra ekstrem güçlüler.
sanıyorum ki kültürel bi durum var, müslümbört olunmasa ortadoğuya tek atacakmış farslarda koymamışlar

kaddafinin libyasın da, kadınların fizksel taciz(!) bile yaptıklarından bahsdenleri duymuştum
Sosyal ağlarda paylaş

Shean said:

o kadar yazıyorum anlatamıyorum herhalde vazgeçtim artık tekrar söylüyorum müslüman kurana allaha inanan peygamberlere meleklere inanan ve diğer bütün farzları yerine getirendir

değildir
müslüman 6 iman şartını yerine getiren kişidir
farzları yapmamak ya da yapamamak haramdır cezası vardır
ama namaz kılmıyorsun diye kimse dinden çıkmaz
namaz şart değildir diyen çıkar fark orda
Sosyal ağlarda paylaş

Nekro said:

yumy guzel ozetlemis durumu. Ama üniversite okumuş vatandas profili şu;

bonetard said:
İman eden kişi olarak ben kanıt aramıyorum abi. İman ediyorum çünkü inanıyorum. Kanıt aramıyorum. ruhani olarak doğrunun o olduğunu düşünüyorum.

2016 yılında cekinmeden soyle bir soylemde bulunabiliyor. Insanligin evrimi belli bir kesim icin yanlış yone gitmis sanırım. Inbreeding sebep olmuş olabilir. Sonucta 9 yasindaki kendi kızına hallenmeyi normal bulan bir dinin worshipperları

O tadından yenmez gene ad hominem.
FAK YU!!! YOR MAM DONKEY .
Hakareti ingilizce yazınca anlamıyolarmış çünkü forumdakiler asfasfas.

Abi yemin ediyorum sonra insanlar neden atheistlerden tiksiniyor diye soruyosunuz. Bu adam yüzünden işte. İnanmamaya saygı göstermeyi biz becerirken, adam o kadar büyük bir korku taşıyor ki yüreğinde inanandan bu kadar rahatsız oluyo. Gel abi sende rahatla inanmak istiyosan inan. Söz senelerce "BEN ATAISTIM BEN SATANISTIM. GAD İS DED" dedin şimdi 5 vakte başladın diye kimse senle dalga geçmeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

karmatiler kabede ki uzaylı taşını calıp kaçanlar değil miydi

evet, ama gerçekten çok ilginç adamlar, bütün komünist ve sosyalistlere tavsiye ederim okumanızı

ekşide konusu var, ben bazı yerlerini buraya alıntıladım, birde türkçe yazılmış, birde bir oryantalistin adını unutum kitabında değindiği olması lazım

birde buna benzer ortaçağ avrupasın da bir topluluk ve öğreti vardı ama adlarını unutum şimdi
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

Black-ice said:

clownbaby said:

her kadının her erkekle mali ve idari manada eşit görülmesi gerektiğini nerden çıkarıyorsun ki?

modern dünyada böyle ise bundan yüz sene sonra tekrar değişedebilir. modern toplumun eldeleri kadın ve erkek eşitliğiyle sağlanmış bile değilken otoriteyi parmakla göstermekten başka neye dayanarak her makul toplumda kadın ve erkeğin toplumdaki yerinin bugün revaçta olan biçimde olması gerektiğini söylüyorsun?

makul bir ailede erkeğin karar verici, otorite; kadının ise tavsiye verici, itaatkar olması gerektiği fikri ve tercihinde olan bir topluma işlevsel ve kendiyle çelişkisiz olduğu halde senin nefretini kazandıran ne olabilir ki? bence sakinleşmen gerekiyor.

kadın erkek eşitliği toplumun geleceği en üst modernlik seviyesidir. eğer bu denklik bozulursa bu kötüye gitmektir. modern toplumun eldelerinin bu eşitlikle sağlanmamış olması bunun doğru olmayacağını göstermez. şu dediğinin barutla kazanılmadı zamanında savaşlar demek ki barut genel doğru değil demekten farkı yok. bu yüzden birşeyin doğru olduğunu söylemek için geçmişten geliyor olmasını buna bir sebep olarak gösteremezsin.

ANCAK, öyle olsa bile.

clownbaby said:
eğer fayda görülecekse, önceden belirlenmiş kurallar dahilinde erkeğin de kadının da dövülmesinde bir sakınca kesinlikle yok. günümüzde hoş karşılanmayan yaşlardaki evliliğin eğer gerekli koşullar sağlanırsa kadın için de erkek için de yasaklanması gereken bir şey olduğu söylenemez.

devamını okumadım.

bu arada konu birazda din ve islam olduğu için konuda karmatilere değinmeden geçmek istemiyorum, tarih bölümünde alıntı yaptım konun içinde...

bu adamlar, arap oğlu arap çol bedevisi olmalarına ve peygamberin sünnetini takip ediyoruz diyecek kadar dindar olmalarına rağmen, gayet komünizme kayan gayet sosyalist ve kadın erkek babında eşitlikçi bir devlet kuruyorlar ve bir süre yaşıyor, dönemin halifesi adamları savaş yolu ile yenmekte muktedir olamadığı için selçuklulardan yardım istiyor ve selçuklular dümdüz ediyor adamları

yanin demek o ki bu adamlar gayet dini ve peygamberi referans alarak ve benzer söylemler ile isyan edip taraftar topluyorlar ve halife kafa tutacak kadar da kuvvetleri var.

peki aynı dinden referansla bu kadar farklı oluşumlar neyin göstergesi? dinin evrenselliğinin mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...