Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışı Doğum (Yunanistan - Bulgaristan)

Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

Şimdi en başından başlayalım öncelikle arkadaş diyor ki ABD'de doğum mevzusuna maddi durumum zora girer. Kaba hesap 30000 dolar bizi yıpratır diyor. (ücretleri araştırmadım belki daha fazladır) Eşinin iş yeri var, iş yerinden ayrı kaldığı her gün ekstra zarar olarak yansıyacak. Baya ciddi maddi külfet var. Borç/Harç işlerine girilirse duygusal olarak bir yıpranma olacağı aşikar. Hamilelik denilen önemli bir süreç var duygusal olarak bu süreçte annenin duygusal olarak zarar görmesi akıl karı bir iş değil. Bunu geçiyoruz.

Daha sonra biletler ayarlanması, daha önceden doğum yapılacak yere gidiş, bu süreçte sinir-stress gibi ekstra durumlar var. Bunları saymıyorum.

Gelelim ABD/AB vatandaşlığına, tanıdığım arkadaşlarım bu çift kimlik meselesinden bir fayda görmediler zaten bir tanesi Bulgaristan'dan geldi, Bulgaristan'ın durum ve yaptığı ayrımcılık zaten biliyorsunuz.
Türkiye'de işleri var, biri öğretim üyesi diğerinin iş yeri var beriki standart beyaz yaka yıllardır yurt dışına bile konferans/kongre harici çıkmadılar.

Onun dışında bir tanıdığımın iki çocuğu ABD vatandaşı her yıl onlarla beraber konsolosluğa gidiyor (rutin kontroller var vs.) ABD'den yeni dönüş yaptı, teklif gelmesine rağmen henüz gitmeyi düşünmüyor, işler iyice sarpa sararsa zaten başka üniversiteden teklif var onu değerlendir rahat rahat ABD'ye gider, eh oraya yasal statü ile gittikten sonra işler zor değil.

Bu tip AB/ABD vatandaşlığı mevzularında eliniz boldur, vaktiniz vardır, kalbur üstü dediğimiz düzeyde geliriniz vardır. Ekstra olarak çifte vatandaşlık olsun diye bu tip bir mevzuya girersiniz. Ne maddi bir külfet olur, ne dara düşülür, ne stresse girilir.

Kenara para koymak hem stressiz hemde iyi birikim yapılabilecek bir olay. Annenin strese girmeyeceği bir şey. Hemde iyi-kötü maddi bir kaynak anne-babaya bir zarar gelmesi durumunda çocuğun giderlerine yetecek paranın orada birikmesini sağlar.

Şurada kaçınız baba, kaçınız hamile bir eşin yaşadığı süreci biliyor, kaçınız o sürecin stresini çekmiş, kaçınız acaba doğum sağlıklı olacak mı ? olmayacak mı ? diye düşünmüş bilmiyorum ama tüm bunlar çifte vatandaşlıktan daha önemli mevzular.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz baya saçmalıyor ya.

kenardaki paranın getirisi ile o üst statünün getirisi arasında DAĞLAR kadar fark var.

çocuk doğduktan sonra amerikan vatandaşı olması bütün dünyada rahat etmesi demek. meanwhile türk olup kenarda 100 bin tlsi olması bir bok anlama gelmiyor. ülkenin durumu malum, ananız babanız amerikan vatandaşlığını yaratabilecek fırsatlara vizyona sahip olsaydı şu an çoğunuz amerigada olurdunuz, böyle bomba mı patladı, suriyede asker mi öldü, pkk terörü, akp baskısı gibi şeylerle cebelleşmezdiniz.

eğitim/kariyer artılarına genel sosyal statü getirilerine girmiyorum bile.

paranın satın alamayacağı tonla imkan sağlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Şurada kaçınız baba, kaçınız hamile bir eşin yaşadığı süreci biliyor, kaçınız o sürecin stresini çekmiş, kaçınız acaba doğum sağlıklı olacak mı ? olmayacak mı ? diye düşünmüş bilmiyorum ama tüm bunlar çifte vatandaşlıktan daha önemli mevzular.

ben..biliyorum..extra bir komplikasyon vs olmadikca cok stressli bir surec degil acikcasi ozellikler gebelik kiz olursa pek eglenceli oluyor..o konuda haklisin geceleri uykum cok kacti allahim umarim sagliklidirlar diye..
Sosyal ağlarda paylaş

Senin çevrende AB vatandaşı olduğu halde vizyonu nohut boyutunda olup da cesaret edemeyen insanlar var diye AB vatandaşlığı gereksiz diyip geçecek miyiz yani? Burada esas yapılması gereken karşılaştırma, AB vatandaşı olmayan insanın bu ülkeden basıp gitmek istemesi halinde yaşadığı zorluklar ile, elinde zaten vatandaşlık olsaydı elde edeceği kolaylıklar.

Belli bir düzen varken, hayatın ortasına kadar gelmişken kenarda bir miktar paran olması sana yeterince huzur veriyor olabilir. O çocuk senin verdiğin kararı verene kadar 20-25 sene bu ülkenin boktan toplumunun içinde, boktan eğitim sisteminde ötekileştirilerek okuyacak, ileride de belki AB'den bırak çalışma iznini, turist vizesi bile alamayacak. Ayrıca İmam Hatip'lere düşmesin diye Bilfen tarzı kolejlere yılda vereceğin 40k eğitim bedeliyle kenara öyle 1 milyon TL biriktiremezsin zaten onun hesabına, o yüzden geçelim onu.

Gerçekten çocuğunun geleceğini düşünüyorsan yapılacak en iyi yatırım yabancı pasaporttur. Burada kalmaya karar verirse eksisi yok, gitmeye karar verirse artısı var. Sıkıntıyı da o çekmeyecek, 1-2 sene anne baba çekecek, e o da onların tercihi. "Biz böyle büyüdük o da büyür ne var allah rızkını verir kınki" de diyebilir, "elinde bulunsun da kendi karar verir" de diyebilir, vizyon ve özveri.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer çocuğuma bir yatırım yapacak olsam, 2016 dünyasında bütün gücümü amerikada doğum yaptırmak yönünde basardım. o olmuyor, avrupa oluyorsa, avrupa da kabuldur.

bugünlerde çok daha iyi anlıyoruz türk vatandaşı olmanın ne kadar kısıtlayıcı ve boktan bir durum olduğunu. bu durum her geçen gün daha kötüye gidiyor. türk algısı middle eastle, islamla, terörle, gericilikle günbegün perçinleniyor batı algısın (ki haklı bir durum aslında, bizim kafamızda bile öyle türkler olarak)

bundan 10 yıl sonra orta doğulu bazı ülkelerin insanlarına yapılan yaptırımların türklere aynı şekilde yapılacağından eminim. ki yerinde de bir uygulama. türk deyince artık çomar dediğimiz kişiler çoğunluğu teslim ediyor. senin bugünün zorlayıp da girebildiğin, 3 kat efor sarf ettiğin kapıları çocuğun çalamayacak bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Çocuk büyüdüğünde Amerika'ya veya Avrupa'ya gitmek istemezse, uğraşmazsa boşa yatırım olacaktır, isterse zaten bir yolunu bulur. Bence çocuğa yatırım yap, üniversiteyi okutabiliyorsan Kanada'da falan okut.

Çocuğun ne isteyeceği ile ilgili değil de daha çok zorunda kalırsa diye düşündüm. Bulgaristan ve özellikle Yunanistan' da doğum yapmanın maliyeti benim için TR den daha ucuz. Hani yurtdışı olması kıllandırmıyor değil tabi de, arabayla gidileceği içini doğumdan 3 gün önce gitsek bile sıkıntı çıkmaz diye düşündüm.

Çocuğa yatırım zaten yapılacak abi, geçen sene motosiklet için çalışıyordum, bir anda çocuk için planlar yapan, para biriktirmeye başlayan bir adama dönüştüm. Klişe olacak da, hakikaten insanda değişime neden oluyor daha doğmadan. Üniversiteyi elimden gelirse zaten Kanada, Finlandiya, İsveç vb. ülkelerde okutmayı düşünüyorum, tabi hani 18 sene sonra düşünülecek şeyler şimdiden atıp tutmak istemiyorum. Zaten bizim niyetimiz hanımla beraber Danimarka, Finlandiya 'ya falan yerleşmek. Çocuk 3-4 yaşına gelmeden gitmek istiyoruz. Ben en azından birkaç yılımı doldururum bu işyerinde, expat olarak yardırırım diye düşünüyorum, hanım zaten dişhekimi ona ibrşeyler ayarlanır falan. Kalmayacam şu gerizekalı ülkede. Bulgaristan pozisyonu dün teklif edildi, ama işte çocuğun doğumu var. 2 yılı yeni doğmuş bebekten uzak geçirmek istemiyorum. Yoksa çocuk büyüyene kadar oturum iznini falan alırdım herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...