GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 çoğu kişi yazmış windows update olablü diye, bu arada abi sana yeri gelmişken bişey sorim, şimdi sistemi topladık açtık diyelim, önce bios update mi yapmak lazım yoksa w10 mu kurmak lazım? bide bu 2sinden sonra chipset driver kurmadan oc yapmamak lazım dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 en önce windowsu kur sonra biosa gir ama hani çok da bişey farketmez kafana göre de yapabilirsin. hangisinin hangisine falso yapacağını şu an kimse kestiremiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Sakin windowstan bios kurmayin. Biosun utilinden kurun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Artariel said: olm komple manual oc yapınca çalıştı şimdi de. derdi nedir çözemedim. c-state'leri ve core performance boostu disable edip cpuya 1.30v, vtt_ddr'a 0.7, ramlere 1.375v, soc'a da 1.12v verdim. cpuyu 3600mhz, ramleri 3200mhz cl14 yaptım. şu an perfekto. AMA NEDEN DURDUK YERE BOZULDU Gene bi CMOS clear sonrası aynı BIOS'u tekrar flashlayıp tekrardan vindovz yükleyebilirsin garanti olması açısından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 bios update denendi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Podolski Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 C6H için Windows'dan pstate oc yazılımı var. Kullanmakta bir mahsur var mıdır? Basit oc deneyimleri dışında Pstate falan pek bilmem işlemci hep 3.9'da da çalışsın istemiyorum. Yardımcı olacak olan varsa internette de bazı rehberler var zaman bulanilirsem önümüzde ki ay biostan da kurcalayabilirim. Ryzen için çok verimsiz işler aslında buda günahı değil ama düşük güçte verimlilik için tasarlanmış 8/16 işlemciler için stok güç tüketimi gayet iyi. Günlük kullanımda 180W çeksin istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 b350m mortar arctic aldım. so far so good. asus b350m-a'yı 250 kağıda satarım isteyen varsa. fan header eksikliği mevzusu da canımı sıkıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2017 benim anakart geldi. akşam kurdum. biosu güncelledim önce. sonra cpu'yu hızlıca bir 3.7 yaptım. daha fazlasını müsait zamanda yapıcam. bir de ram ilk başta 2444 bişey görüyordu. onu 3200'e çektim. biosta 3200 görünüyor. cpu-z indirip kurdum orda 1600 yazıyor. üstte de dual yazıyor. ben ramden anlamıyorum o dual çarpı iki mi demek oluyor. yoksa 1600 mü çalışıyor :S ramler flare x 3200 cl14 btw. Bir de amd ryzen masterda cpu voltage 1.35 görünüyor ama cpu z de core voltage 2.656v yazıyor. anlamadım hiç bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2017 3200 oluyo evet x2 2.6 v olsa yanması gerek işlemcinin fdsfs başka bişey olmasın o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2017 bu ay içinde yeni bir AGESA update gelecek, sanırım ram olayına dair problemlerin %90ı giderilecek. yine de BCLK ile oynamadan 3200mhznin üstüne çıkılabilir mi emin değilim. çıkılsa şahane olurdu, elimdeki ramler 3600 normalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2017 bu cpu-z deki voltaj farkının sebebi bilen var mı ? akşam eve geçince tekrar bakıcam çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2017 onu ben de çözemedim. voltajı manual verince doğru gösteriyo. sen hwinfo64 veya hwmonitorden bak o bilgilere. cpu-z saçmalıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2017 CPU-Z çalışmıyor düzgün HWinfo kullanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 sistemle alakalı ilk izlenimlerim çok iyi. aklıma geldikçe 100er mhz arttırıyorum. şu ana kadar bi sıkıntı olmadı. 3.8 ghz de sıcaklık dahil stabilite sorunsuz. yavas yavas 4 ghz denicem bu hafta. fakat şöyle bi sorunum var. oyunlarda garip bir genel lag, mouse lag, ani fps droplar gibi şeyler yaşıyorum. aslında oyunlarda dediğim heroes of the storm oynuyorum sadece. akşam baya bi okudum kurcaladım herkes bişeyler söylemiş ama ne yaptıysam çözemedim. en son bu sabah smt'yi kapadım. threadleri kapadı sadece 6 core olarak görüyor, oyunda çok ufak bir düzelme oldu sanki. işin garibi fps 170lerde fakat bahsettiğim şeyler hala tam anlamıyla toparlamadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Sıcaklıkları bir kontrol et derim, pişmiş olmasın işlemci veya ekran kartı Bir de oyunları, Windows'u falan herşeyi yeniden yükle, eski installation dosyaları duruyorsa aptallıyor olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Sizin yüzünüzden ocden vazgeçtim lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 sanssizsansli said: sistemle alakalı ilk izlenimlerim çok iyi. aklıma geldikçe 100er mhz arttırıyorum. şu ana kadar bi sıkıntı olmadı. 3.8 ghz de sıcaklık dahil stabilite sorunsuz. vdroop tan olmasin bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 yanlis yeri alintilamisim sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 sanssizsansli said: fakat şöyle bi sorunum var. oyunlarda garip bir genel lag, mouse lag, ani fps droplar gibi şeyler yaşıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 P-state OC ile 1.392V, 4GHz'de kullanıyorum ben 1600X'i, idle 35C, load 60-65C(fanlar 500 RPM'deyken falan, sıfır sese yakın), stress test'te 71C oluyor(fanlar max). G.skill 3600C16 RAM'ler 14-14-14-34'te 1.4V'ta çalışıyor(BIOS'da 1.375V veriyorum, LLC&SOC LLC lvl3). Cold boot ettirmiyorum cihazı RAM OC'si arada pertlediği için, direk Sleep'e alıyorum kullanmadığım zaman veya kendi giriyor. Sleep'ten de hemen açılıyor, bir daha bootlamasını beklemiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Esh said: sanssizsansli said: sistemle alakalı ilk izlenimlerim çok iyi. aklıma geldikçe 100er mhz arttırıyorum. şu ana kadar bi sıkıntı olmadı. 3.8 ghz de sıcaklık dahil stabilite sorunsuz. vdroop tan olmasin bu? bilmiyom ki abi. voltage 1.35 sabit ayarladım auto değil. bright senin yaptığın şeyi ben de düşündüydüm ama anakart biosunda eğer fast boot yaparsanız o kadar hızlı olurki biosa giremezsiniz filan yazıyordu vazgeçtim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Fast Boot'un çözümü oluyor ya, yazılımdan falan kapatıyorsun Windows'da vs. de bu BIOS'lardaki esas sıkıntı Cold Boot'tan sonra pertleyen RAM OC'leri dediğim gibi, o açıdan en temizi Sleep. Stability testing de yap abi sabit voltaj ayarladıysan oyuna girmeden önce de bence oluyorsa P-state OC yapmaya bak, Ryzen'in geçişleri gayet smooth. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 oc'dan çok anlamıyorum ya. direkt asrock taichi üzerinden oc klavuzu da bulamadım. çekiniyorum işte. bilen biri olsa yardım etse süperolcak. ya da işte beklicem bir süre illaki internete düşecektir bişeyler. yüksek oc deneyimlemeye çalışmıyorum ilk etapta. sadece şu ufak stabilite problemleri çıkmasa beni bir kaç ay götürür. yaza kadar oturunca zaten sağlam bi ayar yaparım o vakit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 atla deve degil ki abi oc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2017 Taichi benim moboda Offset mode'la OC'leyip P0'a FID girecen sadece P-state OC için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar