Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

E-ticaret veya sosyal medya aracılığı ile kıyafet satmak


bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

İnternet tabanlı kişisel bir problem olduğu için konu dışına açtım :)

abi bunaldım. 65 yaşında defalarca iflas etmiş para ve hırs manyağı bir baba var. Izmit'te iki dükkan bayan giyim yapıyor.
daha önce sormuştum burada.

ben istanbul'da tipik beyaz yaka kurdum düzenimi keyfim yerinde.

Ona da evde oturmasın oyalansın diye dükkan işini destekledik ancak dur durak bilmiyor.

Her gün ruşen amcanın oğlu sedat, instagramdan satıyormuş site kuruyormuş tadında arıyor.
Abartısız her gün!

kendisi bilgisayar açıp kapayamaz. E-ticaret sitesi kurmak istiyor.

- mal tedarik sorunumuz yok, bayrampaşa merter piyasası tipik oralardan alıyoruz.

ancak tek bildiğim e-ticaret için ciddi sermaye gerektiği. O da bizde yok! Yani reklam vs.

instagram, n11.com, gittigidiyor'dan yapılabilir belki ancak ürünlerin fotoğrafı yok.
Malı temin ettiğimiz yerlerde fotoğrafla uğraşmam diyor.

yani ben de istiyorum kanal olsun belki 3-5 bir şey satılır da tükendim resmen yoruldum hergün başımdan savmaktan.

Ne yapabilirim bunun için?
Tavsiyesi olan var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

riske atabilecek bir paramız yok. Kendisi emekli zaten dükkanlar zaten zarar ediyor.

o sanıyor ki, müthiş bir volume yakalancak deli gibi satacak ancak işin tamamen tanıtım = para ve sonrasında da müşteri ilişkisine bağlı olduğunu söylüyorum.

anlamıyor :)

yani en azından instagramdan zorlayayım diyorum onda da adam gibi fotoğraf çekecek insan yok saçma sapan fotoğraflar yolluyorlar bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herşey para paran yoksa uzak dur ayrıca fotoğrafların dahi yokken hiiç başlama bu işe.Kıyafette tavlaman lazım foto ile öyle cep telefonu ile çekerizle olacak bişi değil.
Hani fotolar olsa en azından yukarıda saydığın sitelerden giriş yapılabilirdi ama boşver bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynen bıngılın dediği gibi. Manken tutar bi fotoğrafçıyla anlaşırsın çeker koyarsın ya da en kötü ürünleri çeker koyarsın, fb-instagram da sağlam reklam yaparsın falan, kullanıcıya, internet pazarına ulaşman lazım.

Instagram üzerinden direk satışa başlanacak diyorlardı da tam nedir ne değildir bakmadım. Ha ürünler güzel, internette de iyi satarım diyosan güzel sektör bence, millet deli gibi alıyor netten kimse avmye gitmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ürünler güzel ama unique şeyler değil. Mal aldığımız firmalar iyi en basitinden 1V1Y.com da aynı yerden mal alıyor mesela.

hadi ben bir nebze anlıyorum işin başında olsam kurcalarım kendim fotoğraf çeker photoshop falan prof olmasa da amatörlükten kurtarırım işi de.

benim işi bırakma gibi bir imkanım yok.
e orada da bu işlerden anlayan biri yok.
zaten moda işi apayrı meziyet erkek 0.0 skill ile geliyor öyle de gidiyor.

instagram da butiklere bakıyorum millet kombini falan cart curt yardırıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Shean said:

bıngıldak rakip istememiş xd

bence satılır. instagramdan diye çocuk gibi tutturmasın ilk. gittigidiyor dan dükkan falan açın gelişin, öğrensin sistemide sonra sosyal medyaya açılırsınız.


@bıngıldak
ne senin? :)

ya ürünleri görselleştirebilsek problem yok yapıcam. En azından maliyetsiz olarak gg'den n11 den ve instagramdan ilerlerim facebook üzerinden tanıtım falan bir şekilde bir kitle yaratılabilir.


geçen bi tip gelmiş

http://www.yenigo.com diye bi site pasif durumdaymış.
Mallarınızı buradan satalım diye girmiş kafasına :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tekstil işinde değilim. eticaret dinamiklerini biliyorum ama aktif olarak efor sarf etmezseniz geri dönüş alamazsınız. başka siteler üzerinden satış bir alternatif ama o zamanda nasıl ayrışacağınız önemli. ölücü fiyatlara ayrışan tasarımlar olması falan gerekiyor.

denemesi bedava (aslında değil :))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anelor said:

manken olmaya hevesli universite ogrencilerini lafalayin 3 kurusa mankenlik yaparlar yahu.


En azından fotoğrafçılar için bunu kullanabilirsin.

Yalnız dikkat etmen lazım. GSF öğrencileri çok elit oldukları için çok para isterler. Onun yerine iletişim fakültesine yönelebilirsin. 3 kuruşa hallederler.

https://www.facebook.com/groups/bukariyer/?fref=ts

sallıyorum bu sayfaya gir. Burdan ucuz fotoğrafçıyı bulursun gibi geliyor. Öğrenciler falan da bakıyo çünkü. Ha işin instagramdaki popüler "moda ikonları" ile olan kısmı illa maliyetlidir ama nerden kıssan kardır.

Bence yine de en mantıklısı babanı vazgeçirmen olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi instagram başlangıç için en güzeli.Maliyet bakımından en sıkıntı çıkarmayacak olanı o olur baban için. Ama sırf onun için bile haftanın 5 günü durmadan merter, bayrampaşa toptancılarında gezinen bir grup var. Çünkü bugün olan mal yarın olmayabiliyor.Zaten instagram alışverişçileri de durmadan yeni ürünler görmek istiyor.Tek başına mal kovalarken zorlanacağını düşünüyorum babanın.

Ama şöyle söliyim bu işe 1-2 sene önce başlayıp o zamanlar tekstille alakası olmayan kişiler bile şuanda baya paralar kırmış durumdalar.Olay farklı ve cazip ürünle müşteri kitlesini oluşturmakta.

Ha kafam diğer yandan çoğu online giyim satış sitelerinin mağazacılık sistemi var. Online mağazanı oluşturup ürünlerini satıyorsun. Fakat dediğin gibi onlar stüdyo çekimi fotoğraf istiyorlar buda sana ekstra maliyete neden oluyor.

Sonuçta böyle birşeye kalkışacak ise işin maliyetinden çok yoruculuğunun sıkıntı çıkaracağını açıklaman önemli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

riske edecek herhangi bir paramız olmadığı için şu an n11, gg, instagram tarzı yerler en güzeli. Ücretsiz ve en azından cost'unu biz ayarlarız.

sıkıntı şu; ben 9-6 çalıştığımdan imkanım olmuyor hsonu da gittiğimde de 1 günü yeğenime ayırıyorum. Efektif kullanabileceğim bir zamanım olmuyor bu işler için.
E haliyle babam da zaten bi halttan anlamıyor bu mevzularda :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi instagram sayfasını aç, 1 saatini babana ayırıp foto çekimini, instagrama yüklemesini ve açıklama yazmasını falan göster, gerisini zaten kendi hevesiyle çözer.
Ürün bulunduktan sonra sonra millet askıda çekip bile koyuyor sıkıntı yok.

örnek

Koyacak resimleri, altına cafcaflı cümlelerle fiyatını renklerini ve bedenlerini açıkladı mı tamamdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Tekstil işi için konuşayım;

2 seçenek var. Ya bir website kurup başlıyacaksın ya da sosyal medya ile. Site işi bana göre daha zor, bir sürü rakibin var zaten. Kim senin gugılda 6-7. sayfada çıkan amatör görünümlü mağazandan ürün alsın defakto, herry, zara, boyner, morhipo falan varken? Direk sosyal medya aka instagramdan yürüyeceksin. Olay da şöyle;

1- Bot olmayan gerçek takipçili (bayan takipçi ağırlıklı) bir hesabın olmalı. Şart. Bu ciddi bir para ama direk alıcı müşteri kitlene ulaşıyorsun zahmetsiz.

2- Ürünleri tedarik edeceğin yer Laleli, Merter Zeytinburnu tarafları. Buralarda kreasyon oluşturan bayan giyimciler var. Bu noktada gerçekten göz zevki olan, modayı takip eden ve kaliteyi süzebilen biri olman gerekli. Mal ciddi para tutuyor çünkü. Çok fazla stoğa girmeden bir portfoy yapıp alacaksın.

3- Görsellik önemli. Aldığın bluzu canlı manken üzerinde göstermen şart. Bunun için ya gönüllü bir tanıdık bulup ucuza kurtaracaksın ya da üniversitelerden fiziği düzgün bir kız bulup bu işi halledeceksin. Artı bir de iyi bir fotoğrafçı şart tabi.

Tüm bunları yaptığında satış yapmaman imkansız. Ama dediğim gibi, aktif bir instagram hesabı + ürün portfoyu vs için başlangıç olarak iyi bir sermaye lazım ve sürekli güncel kalman gerekli ürün portfoyu olarak ve günün her dakikası yağan sorulara sabırla dönüş yapabilmen gerekli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...