nienna Mesaj tarihi: Eylül 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2016 selamlar masaüstü. tolkien'ı hatmetmiş, üstüne doğaçlama yazmış; hayatında masaüstü frp yapmamış, lotro ve wow gibi oyunlarda roleplay yapmış, bg falan dinleyen biriyim. iş güç şu bu derken müziğe ve fantezi edebiyatına uzak kaldım. açıkçası tolkien dışında sadece iblis savaşları okudum. fr ve dnd'ye nerden girebilirim? sipariş edilebilir olması önemli tabi, istanbul'da yaşamıyorum artık. kitap diyince he diyen insanların olduğu bi şehir ve ilçedeyim, istanbul'la aramda galiba 600 kilometre var. internetten söyleyeceğim, mümkünse sıfır olacak ve bitmiş seriler tercihim. fr ve dnd için yol göstericilik istiyorum, teşekkür ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 30, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2016 FR'yi gec. Zaman Carki, Elric ve Olum Kapisi oku. DnD tarzi okumak istiyorsan Ejdarha mizraginin ilk 6 kitabini oku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Olum Kapisi Serisi cok iyi gercekten. Bu arada Ejderha Mizraginda soyle bir sirayla gitmistim, baya da hos olmustu; Guz Alaca Karanligi Ejderhalari Sonra Raistlin Tarihceleri, iki kitap. Sonra esas seriden devam, Kis Gecesi Ejderhalari ve Ilkbahar Safagi Ejderhalari Sonra Efsaneler Uclemesi, ordan Yaz Alevi ordan da canin ne isterse. Kum Saati Buyucu Ejderhalarini baya merakla beklemistim bu arada ama pek tatmin edici degildi ne yalan soyleyeyim. Onun disinda Loren Soth'un dahil oldugu bir iki alakasiz serinin kitabini da karistirirsan seriye tadindan yenmiyo. Yalniz esas sey demeye geldim, zamaninda cok okumaktan midir yoksa zevkim mi degisti bilmem fantezi yayin okuyamaz oldum. Onun yerini doldurayim diye aranirken The Martian'a basladim, acayip sardi. Ona da bakabilirsin alternatif ararsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mortheria Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Mistborn üçlemesi güzeldi baya. The Stormlight Archive diye de bi serisi var aynı yazarın o da beğeniliyor. Kralkatili Güncesi de çok hoştu 3. kitap gelmedi hala gerçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 di said: Yalniz esas sey demeye geldim, zamaninda cok okumaktan midir yoksa zevkim mi degisti bilmem fantezi yayin okuyamaz oldum. Onun yerini doldurayim diye aranirken The Martian'a basladim, acayip sardi. Ona da bakabilirsin alternatif ararsan. Malazan oku abi. Cok farkli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 fantazi kitaplarin %81i ici bos kitaplar hollywood aksiyon filmleri gibi, seyretmesi zevkli ama bombos yeterince seyredince/okuyunca bu bosluk insani rahatsiz etmeye basliyor, seni de rahatsiz ediyordur artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 fantazi kurgu denilince edebi değeri olan 3 yazar var zaten; - tolkien - david eddings - ursula le guin ha bunların modern takipçisi nail gaiman var ama o daha geniş bir temada işliyor hikayelerini sadece ortaçağ temasında büyülü savaşlı çalışmıyor gerie kalan fantazi kurgu eserleri senonun dediği gibi aksiyon filmlerinden hallice, elbett benim henüz okumadığım kallavi fantazi kurgu yazarları varsa onları da öğrenmek isterim eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Frank Herbert'i yazmamışsın yalnız, önce kendimi benzin döküp ateşe veririm sonra gelip french kiss veririm o listeyi editlemezsen di said: Bu arada Ejderha Mizraginda soyle bir sirayla gitmistim, baya da hos olmustu; Guz Alaca Karanligi Ejderhalari Sonra Raistlin Tarihceleri, iki kitap. Sonra esas seriden devam, Kis Gecesi Ejderhalari ve Ilkbahar Safagi Ejderhalari Sonra Efsaneler Uclemesi, ordan Yaz Alevi ordan da canin ne isterse. Şunların hepsinden önce Majere Kardeşler okunabilir bence. hikayeye altyapı oluşturması ve serinin kronolojisindeki yeri itibariyle güzel bir kitap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 frank herbert bilim-kurgu yazari, fantazi degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Fantezi edebiyatı ve bilimkurgu, hardrock ve metal müzik gibi. Birbirlerine yaklaştıkları yerde tam ayrımını yapamazsın. Dune içindeki fantastik öğeler, fantezi edebiyatında yer almış pek çok kitaptakinden fazladır. Bir şeyin uzayda geçmesi bilimkurgu olduğunu göstermez, buna en güzel örnek Star Wars'un çok büyük topluluklar tarafından science fiction olarak görülüp George Lucas ve bir çok fanı tarafından fantastik kurgu olarak görülmesi gibi. Dune'a genel olarak baktığında Game of Thrones ile aynı alanda olduğunu görebiliyorsun sadece birinde uzay gemisi ve lazer var birinde kılıç kalkan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Senin dediğinde güzel bir bakış açısı ama op un kafasındaki bu değil. Ha buysa koşa koşa gitsin vakıf serisini oi okusun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Doğru OP o tarz istememiş, konu gidişatına alakasız dalmışım baya pardon ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 fr ve dnd ise, benim önerim şu kitaplar Danışmanlar ve Krallar - Elaine Cunningham http://www.kitapyurdu.com/kitap/buyucu-avcisi--danismanlar-ve-krallar-1/49164.html&filter_name=cunningham http://www.kitapyurdu.com/kitap/selgecidi--danismanlar-ve-krallar-2/51806.html&filter_name=cunningham http://www.kitapyurdu.com/kitap/buyucusavasi--danismanlar-ve-krallar-3/60581.html&filter_name=cunningham veya daha farklı olarak, Terry Pratchett - Büyünün Rengi http://www.kitapyurdu.com/kitap/buyunun-rengi/364464.html&manufacturer_id=5424 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 drizzt'i ve girdap gibi dönen palalarını bilmeden olur mu? bence hemen git anayurt kitabından başla okumaya ölüm kapısı serisi denmiş ben de kesinlikle tavsiye ederim. hatta bu aralar bi sıfırdan başlayabilirim tekrar, özledim o karakterleri ^^ ejderha mızrağı filan da tabi. yani zaten bunlar zaten hep mainstream şeyler ama okumadan da olmaz. aslında ben de daha önce okumadığım bi seriye başlamak istiyorum bu aralar, topici takip ediyorum o yüzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 http://www.dr.com.tr/Kitap/Krallarin-Yolu-Firtinaisigi-Arsivi-Cilt-1/Brandon-Sanderson/Edebiyat/Roman/Fantastik/urunno=0000000598888 http://www.dr.com.tr/Kitap/Parlayan-Sozler-Firtinaisigi-Arsivi-Cilt-2/Brandon-Sanderson/Edebiyat/Roman/Fantastik/urunno=0000000689670 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 yaş kaç bilmiyorum da, 30 dan sonra ejderhamızrağı okumak kasabilir uyarayım baştan. dili-anlatımı baya orta okul, lise öğrenci kıvamında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Yetiskinler icin olsun diyorsaniz Malazan iste. Zaman Carki filan iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Centilmen Piç serisi var. İlk kitabını okudum fena değil. http://www.kayiprihtim.org/forum/centilmen-pic-serisi-scott-lynch-t16134.0.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2016 Kaliteli fantastik kurgu okumak isteyenler D&D serilerinden uzak durmalı. Hatta bir iki istisna haricinde shared worldlerden uzak durmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ekim 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2016 zaman çarkı kral katili güncesi fırtınaışığı arşivi sisyolu rica ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2016 farseer serisini kimse önermemiş ben önereyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Ekim 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2016 stephen king-karakule serisi.3 sene yeter sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 ben şahsen fantastik kurguda(veya kurgu tarihi) aradığım tarz yol hikayeleri. bu bağlamdan yaklaşırsak, Odysseia ve İlyada ama özellikle Odysseia da önerilecek kitaplar olarak değerlendiririm. tabi okurken Azra Erhat ve A. Kadir çevirisi okuyun, ingilizce falan okumayın, çok başarılı bir çeviri olmasının yanında, belki yanlış hatırlıyor olabilirim ama fatihin kütüphanesinden çıkan metinlerden çeviri yapılmış diye hatırlıyorum ki, o metinler en eski metinler olması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Ben şu an Ursula LeGuin reloaded yapıyorum iş ve wow'dan vakit kaldıkça sdf. Malafrena'ya başladım hatta geçen gün. Yalnız herkese tavsiye edilebilecek ya da her an okunabilecek bir yazar değil Ursula LeGuin. Ben fanboy'u olmama rağmen bazı kitaplarını 3-5 ayda falan bitirebiliyorum (genelde başlayıp, 3-5 ay sonra tekrar elime alıp 1-2 günde okuyorum baştan sona sdf) Onun haricinde hazır Terry Pratchett yeni vefat etmişken onun kitaplarına başlanabilir diye düşünüyorum. Şahsen böyle bir niyetim var. Gerçi onu da ingilizce okumak lazım; hem kitaplarının çoğu çevrilmedi bildiğim kadarıyla hem de çevrilenleri kötü göz attığım kadarıyla :P Başka ne olabilir diye düşünüyorum da eğer edebi değer falan aramıyorsan Drizzt oku bol bol. Dizi izler gibi gidiyor. Okuması da kolay olduğundan hızlıca bitiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Drizzt dedin de, yeni kitabi da haftaya cikiyor, bitmedi hala, her sene bir kitap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar