Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

E-Spor haberleri

Aceace

Öne çıkan mesajlar

Açıkçası ayrı bir başlığı hakedeli çok oluyor ancak malum "Elektronik spor mu olur?" tartışmasını yapmaya devam ettiğimizden ötürü hala açamadık.

Neyse bu vesileyle 2 haber koyayım. Birer gün arayla iki marka espor takımı basketbolcuların eline geçti.

Philadelphia 76ers acquire, merge and manage leading esports teams Dignitas and Apex

PHILADELPHIA 76ERS ACQUIRE, MERGE AND MANAGE LEADING ESPORTS TEAMS DIGNITAS AND APEX

TEAM DIGNITAS JOINS HARRIS & BLITZER’S EXPANDING GLOBAL PORTFOLIO OF SPORTS PROPERTIES INCLUDING NBA, NHL AND EPL TEAMS

http://team-dignitas.net/articles/news/Team-Dignitas/10251/philadelphia-76ers-acquire-merge-and-manage-leading-esports-teams-dignitas-and-apex

aXiomatic Acquires Controlling Interest in Team Liquid, a Leading Professional Esports Franchise

Team Liquid, one of the most successful global esports team franchises, has announced the sale of the controlling interest in their team to a diversified and accomplished ownership group led by two renowned professional sports team owners, media and technology entrepreneurs - Peter Guber and Ted Leonsis.

http://www.businesswire.com/news/home/20160927006174/en/aXiomatic-Acquires-Controlling-Interest-Team-Liquid-Leading

The investing co-ownership group includes:

Monumental Sports & Entertainment - One of the largest sports and entertainment companies in the country, Monumental owns and operates professional sports teams such as the NHL's Washington Capitals, NBA's Washington Wizards, WNBA's Washington Mystics and the AFL's Washington Valor
Magic Johnson - Hall of Fame basketball player and serial entrepreneur
Steve Case - Chairman & CEO Revolution, Co-Founder of AOL
Donn Davis - Co-Founder of Revolution and Managing Partner of Revolution Growth
Dick Glover - Representing Mandalay Sports Media and their current President and CEO, former EVP of ESPN, former CEO Funny or Die.
Tony Robbins - Entrepreneur, philanthropist, and life & business strategist
NextVR - Industry leading VR company specializing in live VR sporting events for FOX Sports, NBC Sports, HBO/Golden Boy, etc.
Alan Shapiro - CEO of Dick Clark productions
Mike Mahan - President of Dick Clark Productions
Lon Rosen - EVP, Chief Marketing Officer of the Los Angeles Dodgers
Tucker Kain - CFO, Los Angeles Dodgers and Managing Director, Guggenheim Baseball
Rick Welts - President, COO of the Golden State Warriors
Brandon Schneider - SVP Business Development of the Golden State Warriors
Kirk Lacob - Assistant General Manager at Golden State Warriors, Co-founder of imoji
Harry Tsao - General Partner of Juvo Capital, Co-founder of Juvo+
Paul Schaeffer - Vice Chairman, COO of the Mandalay Entertainment Group
Jason Sugarman - Founder, Chairman, CEO of Valor Group Holdings
Blake Byers - General Partner of Google Ventures (GV)
Chad Byers - Co-founder and General Partner of Susa Ventures
Mark Scher - Founder, Principal of Scher Investment Group
Jordan Rambis - VP Development IDW, tech/esports consultant
Fred Schaufeld - Managing Director SWaN & Legend Venture Partners
Zachary Leonsis - VP and General Manager of Monumental Sports Network
Eric Lefkofsky - Co-founder of Groupon, Innerworkings, Echo, Uptake Technologies and Lightbank
Brad Keywell - Co-founder of Groupon, Co-founder and Managing Partner of Lightbank, CEO of Uptake Technologies.
Lerner Enterprises - Managing principal owners of the Washington Nationals MLB team, Owners of Lerner Enterprises
Tom Kartsotis - Founder, CEO of Bedrock Manufacturing (owner of Shinola and Filson), founder of FOSSIL
Russ Ramsey - Chairman, CEO of Ramsey Asset Management, co-founder of investment firm Friedman, Billings, Ramsey
Jeong Kim - Chairman of Kiswe Mobile; Former President of Bell Labs
Mark Ein - Chairman of Kastle System, CEO Capitol Acquisition Corp, Founder and Owner of World TeamTennis franchise the Washington Kastles
Crane Kenney - President Baseball Operations, Chicago Cubs
Larry Barden - Chair, Management Committee at Sidley Austin LLP
Dhani Jones - Entrepreneur; Investor; TV Host; Former NFL Linebacker
Tony Nader – Managing Director SWaN & Legend Venture Partners
Paul Strauss – EVP Mandalay Pictures

İşte bunlar hep Rick Fox'un başının altından çıktı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkemizin csgo milli takımı da var, dünya şampiyonasına da katılma hakkı kazandılar. Oyunları bilmek lazım evet ama oyun oynayan gençler ve bizim gibi yaşı 40'ı bulan insanların çoğu artık bu olayların farkında ve bir şekilde takip ediyor.

1 senedir http://bo3.co/ bu siteyle uğraşıyoruz mesela, aylık 60 70k tekil ziyaretçisi var, yaz aylarında özellikle daha da artıyor. Sadece Türkçe içerikle bu kadar adam TR'de takip ediyorsa, dünya genelinde bu tür siteler sağlam hitler alıyordur. Tek sıkıntımız reklam tabi bu kadar adama haber sunuyoruz ama reklam alamıyoruz, o da ayrı bir durum :).
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

e spor seyir zevki olan birsey degil en basta
nish kitleye hitap ediyor, adamlarin oynadiklarini oyunu izleyip zevk almak icin o oyunu oynuyor/biliyor olman gerekiyor

yoo gerekmiyor.

ortalama zekaya sahipsen zaten izlerken öğreniyorsun.

hiç bilmediğin spor izlemiyor musun ? aynı şey

olimpiyatlarda kurallarını az bildiğim ya da hiç bilmediğim bir sürü spor izledim yavaş yavaş kuralını öğrenip daha cok zevk aldım.

hiç starcraft oynamadım ama oturup turnuvaları izledim ve çok da zevk aldım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sırıkla atlama seyretmenin learning curve iile starcraft2 nin curve u aynı değil.

Sc2 de o dengeleri stratejileri ünitelerin hızlarını, kaç birim gittiklerini öğrenmen zaman alır

Ve hayır, kurallarını bilmediğin bir sporu seyrederken zevk almazsın. Avustralya futbolu seyret bakalım, veya kuralları bilmeyen biri snooker seyretsin, pek zevk alabileceklerini sanmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

şunu mesela her izlediğimde resmen ıslanıyorum ama bilmeyen biri anlamaz o hype'ı

https://www.youtube.com/watch?v=bZQx3Op4_oY

kitlesi var zaten dotanın lol'ünvs
LANLOLyazdıktansonraboşlukbırakamıyorumenterabasmadan oyun varmış dfhdfsh
(neyse)

http://dota2.prizetrac.kr/
mesela prize poola bakın bu sene contributed prize pool sadece 19m dolar

bunun sponsoru var başka major/minor eventleri var yıl içinde sırf dotanın toplam ödülü 40 milyon doları buluyodur

yatırım sonuçta bu. yarın öbür gün futboldan bastekboldan daha çok izlenicek bence (belki 10-15 yıl sonra ama olucak bu)
insanlar nispeten yeniyken daha bu olaylar pay almak istiyor
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

Sırıkla atlama seyretmenin learning curve iile starcraft2 nin curve u aynı değil.

Sc2 de o dengeleri stratejileri ünitelerin hızlarını, kaç birim gittiklerini öğrenmen zaman alır

Ve hayır, kurallarını bilmediğin bir sporu seyrederken zevk almazsın. Avustralya futbolu seyret bakalım, veya kuralları bilmeyen biri snooker seyretsin, pek zevk alabileceklerini sanmıyorum

Benim hatun hiç starcraft oynamadı. Ama izlemekten acayip zevk alıyor. Bildiği şeyler (kendi cümleleriyle yazacağım):

Zergling: çok ucuz, "fiti fiti" koşuyor ama çok feci ısırıyor.
Marine: Bildiğin asker.
Zealot: Kendini allah sanan uzaylı.
Banelings: Zergling'in ALLAH ACKBAR versiyonu. (SOO MANY BANELINGGGSSS'i biliyor mesela.)
Siege Tank: Bildiğin tank. Ama kurulunca Dünya'dan Ay'a kadar ateş edebiliyor. Bir de vurdu mu ses çıkartıyor.

Abartısız söylüyorum ezbere bildiği bu kadar. Ama buna rağmen starcraft izlerken acayip zevk alıyor. Çünkü bir şeyi gördüğün zaman o oyun boyunca tekrar karşılaştığın zaman ne olduğunu biliyorsun. Ha 10 dakika sonra aklında kalır mı? O ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

snooker örneği güzel olmuş, ilk izlediğimde bayağı fikirsizdim. Zamanla izlerken öğreniyorsun.

Yalnız e-sporda şöyle ciddi bir dezavantaj var, normal sporlara ilgiyi yıldızlar çeker. O adamı izlerken etkilenip sporu da takip etmeye başlarsın.
E-sporda oyuncuyu izleyemiyorsun, izlediğin şey oyunucunun ekranı. En iyi ihtimalle bir köşede suratını görebilirsin. Bu anlamda, stream'ler yıldızlarla kitleleri buluşturma görevi görüyor
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...