paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 senko said: bu arada cocuk yetistirip uniden mezun etme maliyeti nerden baksaniz 500k-700k arasinda degisiyor istanbulda. ona gore paraniz varsa yapin. Şimdi tabii new wave white-collar mantığına esir olmuşsun. Kasımpaşa'da göt kadar evde yaşayıp, üstüne evlenip 4 çocuk yapan bir adamın bugün durumu ortada. Bu ülkenin kurucusu Selanikli bir yetim, anası yokluk mokluk dememiş doğurmuş. Murica'da Abraham Lincoln iki eğitimsiz çiftçinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Amschel Moses Rothschild, Frankfurt'ta Yahudi Gettosunda doğan bir adam. Dwight D. Eisenhower, Yedi oğuldan üçüncüsü, ailesinin yoksul olduğunu söylememe gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Örneklere bakarsak çomarların trendi 10 yıla kalmaz ülkeyi göklere taşır. Yoksul, sefil üretiminde tavanız. Büyük adamlara hiç bu kadar gebe olmamıştık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 milyar tane fakir insan arasından 5 örneğe bakıp da teori üretmek çok şahane. yoklukta yetişip de ülke lideri ya da zengini olan her insan m hiç bir halt olamayan milyonlarca yoksul var. Çocuğunda Abraham Lincoln potansiyeli varsa zaten iyi bir eğitim alsa da kötü bir eğitim alsa da bir yere gelir. Ama çocuğun ortalama bir insansa iyi bir eğitim mcdonaldsda kasiyer olmakla adam gibi bir yerde çalışmak arasındaki fark olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Örnekleri yüzdeye vurmak ister misin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 küçük şehir var küçük şehir var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Çok üstüne düşerseniz sonuc buda olabilir o yüzden cok takılmamak lazım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 İnsanlar ürüyorlar, çoğalıyorlar. Sizde gökten zembille bu dünyaya bırakılmadınız. 5 tane örnek lafı güzaf olarak verilmiştir, örnekleri çoğaltabilirsiniz, yüzde olarak dahi verebiliriz sorun yok. Roma bir günde kurulmadı diye güzel bir laf vardır. Çalıştığınız Şirketler, bunca sermaye birikimi bir günde oluşmadı. Oynadığımız oyunlar bir günde geliştirilmedi, kırıklı sapmalı bir yığın yol var. Bu işler öyle steril bir ortamda yetişmekle çözülmüyor, dünyada böyle dönmüyor. Dünya kocaman bir nazi kampı değil, sizde bu kampın üstün beyaz insanları değilsiniz. Dayandığınız şey toplumun ta kendisi, into to the wild'da olduğu gibi ormanda yaşamıyorsunuz nihayetinde. Mcdonalds'ta çalışan insanları aşağılamak pek güzel bir davranış biçimi değil, kendi hayatını kazanmaya çalışan, bir şekilde var olmaya uğraşan insanları hakir görmek benim vicdanımın kabul edeceği bir durum değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 ne boş konuşuyorsun ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 olm türkiye çok güzel lan fazla abartıonuz. istanbuldan ibaret saymasanız ülkeyi kafanız çok rahatlıcak comfort zone dan çıkmadan bi bok olmaz bu arada, hani çocuk yapmamak buna çözüm değil. Gidip intihar etmeniz gerekiyor benzer mantıkla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 gümüşhane yozgat sivas üçgenine alalım seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 zorla götüren mi var? Gitme, çok daha güzel yerler var Gizab'a alalım seni =). Dünyanın çoğu tr den kötü bi yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 paparnoz said: Mcdonalds'ta çalışan insanları aşağılamak pek güzel bir davranış biçimi değil, kendi hayatını kazanmaya çalışan, bir şekilde var olmaya uğraşan insanları hakir görmek benim vicdanımın kabul edeceği bir durum değil. Nası demogoji yapmışın minik erdoğan seni. Hangi cümle McDonaldsda çalışanları aşağılıyor bir göster hele. Ben orda insanların kalitesini değil hayat koşullarının kalitesini karşılaştırdım. Türkiyede yaşıyorsun devlet hastanelerinin hali belli, asgari ücret belli, belirli bir yaşı aşıp da hala tezgahtarlık yapan kişinin hayat standardı belli. Genç işi olur en fazla ondan ama belirli bir yaştan sonra hala o pozisyonda çalışıyorsan baya düşük bir hayat standardın olur Türkiyede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2016 Erdoğan gibi çocuk yapacak olan varsa vazgeçebilir bence. Kimisi de istemiyor, zoraki çocuk olursa adam onu isteyerek yapmış gibi benimsemez diyemem ama benimsemeyebilir. Zorlamaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 kimsenin cocuk sahibi olma sorumlulugu yok. yasalara gore ne yazik ki, cocuk sahibi olmak icin herhangi bir kriter de yok. (bazen istemeseniz dahi cocuk sahibi olabiliyorsunuz mesela) her neyse halkin geneline "hic dusunmeden ve dur bi tane daha yapayim. birincisi bana cok keyif verdi. bi fincan daha kahve alayim, aman bi tane daha cocuk yapayim" dedigi icin tesekkur borcluyuz. onlar olmasaydi simdi bu durumda olmazdik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 dana22 said: Suark said: bıde cocuga en ıyı ımkanları sunmak niye ki biraz zorlıcan ki çelik olsun yoksa plastik olur. comfort zonundan çıkamaz ağlar durur this is sparta yi hanimla bir konussana abi ... Ben düz lisede başlayıp devlet üniversitesinde devam ettim. Anne baba memurdu. Her şey dümdüz yani. Eğitimdeki kalite farklılığını üniversite 3.sınıfta Koç Üniversitesinde bir eğitime katıldığımda fark ettim. Koç'ta okuyan adamın babası zengindi, benimkiler ayın 15'ini bekliyor bana para gönderiyor falan. Kimlerle yarıştığımı, 3 sene sonra sektörde kimle meslektaş olacağımı ilk o zaman anladım. Ve it gibi uğraştım yetişebilmek için. Koç'tan ya da Amerika'da bi üniversiteden mezun olan adamlarla aynı ofiste benzer pozisyonlarda çalıştım nihayetinde. Bana bunu yaptıran şey elbette aklım ve hırsımdı. Çok akıllı olduğumu falan söylemiyorum öyle olsam zaten eli yüzü düzgün okullarda okurdum. Evet kasıtlı değil tabi ama zorladıkça güzelleşiyor bazen insan. Heh aldığım eğitim için ezikliğini hissettiğim tek şey ingilizce oldu. Yoksa integrali kolejde öğrenen insanla, bizim Mustafa öğretmenin öğrettiği şeklin hayatta insana getirisinin benzer olduğunu düşünüyorum şuan. Suark'la aynı fikirdeyim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 işte bu yüzden herkes çocuk yapmamalı... aç da bırakırsınız siz cocuğu, zorluk görsün diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 o kısmı çok düşünmemek lazım, paran varsa yapacaksın eşek değilsen, yoksa zaten yok yapacak bir şey yok, bir şekilde çocuk yolunu bulur A yolundan değilse B yolundan belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 milyon yillik evrimin basarisiz olacagini dusunmek falan. biraz kendini buyuk gormekle alakali bi durum bu. bu kadar onemli ve buyuk degiliz ya. Insan her turlu OP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 çocuk yapmanın parayla ilgisi yoktur ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Xaero said: Çok üstüne düşerseniz sonuc buda olabilir o yüzden cok takılmamak lazım... Adashdahsdhadha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 bu kim la sdfgs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=cIaG4lpooZM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Patice said: dana22 said: Suark said: bıde cocuga en ıyı ımkanları sunmak niye ki biraz zorlıcan ki çelik olsun yoksa plastik olur. comfort zonundan çıkamaz ağlar durur this is sparta yi hanimla bir konussana abi ... Ben düz lisede başlayıp devlet üniversitesinde devam ettim. Anne baba memurdu. Her şey dümdüz yani. Eğitimdeki kalite farklılığını üniversite 3.sınıfta Koç Üniversitesinde bir eğitime katıldığımda fark ettim. Koç'ta okuyan adamın babası zengindi, benimkiler ayın 15'ini bekliyor bana para gönderiyor falan. Kimlerle yarıştığımı, 3 sene sonra sektörde kimle meslektaş olacağımı ilk o zaman anladım. Ve it gibi uğraştım yetişebilmek için. Koç'tan ya da Amerika'da bi üniversiteden mezun olan adamlarla aynı ofiste benzer pozisyonlarda çalıştım nihayetinde. Bana bunu yaptıran şey elbette aklım ve hırsımdı. Çok akıllı olduğumu falan söylemiyorum öyle olsam zaten eli yüzü düzgün okullarda okurdum. Evet kasıtlı değil tabi ama zorladıkça güzelleşiyor bazen insan. Heh aldığım eğitim için ezikliğini hissettiğim tek şey ingilizce oldu. Yoksa integrali kolejde öğrenen insanla, bizim Mustafa öğretmenin öğrettiği şeklin hayatta insana getirisinin benzer olduğunu düşünüyorum şuan. Suark'la aynı fikirdeyim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 bu kim oğlum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar