pil ve ekrana görüntü verecek bi çiple aşılacak güvenlik
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
hava alanıındaki arama
di mi makinenin içinden geçerken de içinde sadece pil ve çip olduğunu görmeyecekler
benim arkadaş hdd içinde ot geçirmişti ama galiba
benim arkadaş hdd içinde ot geçirmişti ama galiba
esas dertleri bomba konulmasi..bilmem kac 1000 feette 2-3 kiloluk plastik patlayiciyi kargo bolumunde patlatirsaniz ucakta delik acabilirsiniz bu da o basincta ucagi ciddi zedeleyebilir deniyordu..
uzun suredir olan bi uygulama bu. xrayde renklerden secemedigi icin acaba laptopun icindeki parcalar boyutunda bomba, tehlikeli madde vs koydun mu oraya ona bakmak icin actiriyolar.
Eskiden her seferinde yaparlardı, uzun süredir yapmıyorlardı. Şimdi yeniden başlamışlar demek ki.
esas dertleri bomba konulmasi..bilmem kac 1000 feette 2-3 kiloluk plastik patlayiciyi kargo bolumunde patlatirsaniz ucakta delik acabilirsiniz bu da o basincta ucagi ciddi zedeleyebilir deniyordu..
Hemen düzeltiyorum:
Örnek olay vakalarında kredi kartı büyüklüğünde ve kalınlığında bir bluetooth bomba patlattılar 37k da, kabin yok oldu. O dediğin miktarla 4-5 uçak yan yana yok olabilir.
ustunuzde metal olmasın cihaz otmesin herseyle gecersiniz np
o cihazların hepsi metale bakmıyor, veya metal dışında şeylere de bakabiliyor. ispanyada ilk kez patlayıcı arayan dedektör gördüm mesela, normal avm'lerdeki metal dedektörü gibi görünüşü, metalleri çıkarttırmadılar bile
dönen tarayıcılar herşeye bakıo zaten
dönen tarayıcılar herşeye bakıo zaten
avm'lerdeki metal dedektörü gibi derken, kapı tipi mi, el dedektörü gibi mi? ypksa xray gibi kabinli falan mı? nası bişeydi lan merak ettim.
hayirdir patlamaya hazir bir bomba mi gecirmeyi dusunuyor bir arkadasin..
rusyada vardi, hicbirseyi cebinden falan cikarmadan giriyosun camdan kabin gibi biseye. elleri kaldirip cama koyuyosun. 3 snde son ne yemek yedigine kadar bakiyolar geciyosun. yok ottun tekrar gec, gel bakayim cepleri bosalt vs sikintilari yok.
abi direkt rontgen cekiyorlar iste..aslinda zararli tabi..
ha cok seyahat ediyorsaniz bayagi da isin alirsiniz..ama iste yiyorsa girme..
Marty o dediğin body scanner galiba. Götü başı biraz gösterdiği için privacy hede hödö diye çok istenmiyor.
@dana abi ahl'de çalışıyorum, 28 hazirandaki olaydan sonra patlayıcı dedektörlerine falan bakmıştım biraz, bunun araba geçirsek tespit etse'lisi var mı diye de ondan merak ettim. (baktığım zaman da çok anlamamıştım zaten, military tarzı ürünler çıktı falan)
@dana abi ahl'de çalışıyorum, 28 hazirandaki olaydan sonra patlayıcı dedektörlerine falan bakmıştım biraz, bunun araba geçirsek tespit etse'lisi var mı diye de ondan merak ettim. (baktığım zaman da çok anlamamıştım zaten, military tarzı ürünler çıktı falan)
privacy/security dengesi iste. bence cok iyi.
bomba vs kontrolu yapilmasi amaclanan olayda insanlarin gotu gorunuyor ne kadar sacma bi mazeret bunu kullanmamak icin.
bomba vs kontrolu yapilmasi amaclanan olayda insanlarin gotu gorunuyor ne kadar sacma bi mazeret bunu kullanmamak icin.
abi havalimanlarinin girislerine de xray cihazi kuruyorlardi en son..o devasa x rayleri gumruklede kullaniyorlardi..
peçeli diye ppt kontrolünde yüzünü açmayan, kadın personel yok mu diyen araplar...
hatta doğal olarak yüzü açık çekilmiç ppt fotoğrafının üstüne etiket falan yapıştırıp ordaki yüzünü de kapatan araplar...
hatta doğal olarak yüzü açık çekilmiç ppt fotoğrafının üstüne etiket falan yapıştırıp ordaki yüzünü de kapatan araplar...
avm'lerdeki metal dedektörü gibi derken, kapı tipi mi, el dedektörü gibi mi? ypksa xray gibi kabinli falan mı? nası bişeydi lan merak ettim.
ters U şeklinde, kapı gibi
bi de eline bi bant sürüp aletten çıkardıkları test var, o da uyuşturucu, barut, patlayıcı vs bi sürü farklı kimyasala bulaşmış mısın diye bakıyor. sonucuna göre napıyolar merak ediyorum, örn amerika dönüşü elimden barut sonucu çıksa
Marty o dediğin body scanner galiba. Götü başı biraz gösterdiği için privacy hede hödö diye çok istenmiyor.
götü başı gösteren cihazlar kullanılıyor şuan bi sürü ülkede, sadece public monitörde insan sketch'i üstünde gözüküyor tespit edilen maddelerin yerleri, renk kodlarıyla birlikte. orjinal sonucun kaydı tutuluyormudur bilmiyorum görsel olarak, sanmam da, ne gerek var
patlayıcı dedektörleri ahl'ye kurulcak diye bi haber vardı geçenlerde, araçlar için.
turkiyeden gelen eleman olarak bunlara girmiyorum dersen ..
ipad'in de ekranını açtırmıştı bi kere güvenlik bana dfsadfsdf
yalnız bu çalışıp çalışmama olayı sadece arada bi random yapılan bişi,
makinenin metal olmamasına rağmen random olarak ötmesi gibi bişi.
yalnız bu çalışıp çalışmama olayı sadece arada bi random yapılan bişi,
makinenin metal olmamasına rağmen random olarak ötmesi gibi bişi.
Öne çıkan mesajlar