Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hava alanıındaki arama

dogadanpc

Öne çıkan mesajlar

geçenlerde hava alanı araması yapılırken laptop ve tabletlerin çantadan çıkarılmasını ve onların göreceği şekilde çalıştırılmasını istedi görevliler. ben bunu tam anlamlandıramadım? çalışmasını görerek nasıl bir kanıya varıyor ve geç diyor? ne görse geç demeyecek? vardır bilgisi olan biri herıld??
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

esas dertleri bomba konulmasi..bilmem kac 1000 feette 2-3 kiloluk plastik patlayiciyi kargo bolumunde patlatirsaniz ucakta delik acabilirsiniz bu da o basincta ucagi ciddi zedeleyebilir deniyordu..

Hemen düzeltiyorum:

Örnek olay vakalarında kredi kartı büyüklüğünde ve kalınlığında bir bluetooth bomba patlattılar 37k da, kabin yok oldu. O dediğin miktarla 4-5 uçak yan yana yok olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

o cihazların hepsi metale bakmıyor, veya metal dışında şeylere de bakabiliyor. ispanyada ilk kez patlayıcı arayan dedektör gördüm mesela, normal avm'lerdeki metal dedektörü gibi görünüşü, metalleri çıkarttırmadılar bile

dönen tarayıcılar herşeye bakıo zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Marty o dediğin body scanner galiba. Götü başı biraz gösterdiği için privacy hede hödö diye çok istenmiyor.

@dana abi ahl'de çalışıyorum, 28 hazirandaki olaydan sonra patlayıcı dedektörlerine falan bakmıştım biraz, bunun araba geçirsek tespit etse'lisi var mı diye de ondan merak ettim. (baktığım zaman da çok anlamamıştım zaten, military tarzı ürünler çıktı falan)
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

avm'lerdeki metal dedektörü gibi derken, kapı tipi mi, el dedektörü gibi mi? ypksa xray gibi kabinli falan mı? nası bişeydi lan merak ettim.

ters U şeklinde, kapı gibi

bi de eline bi bant sürüp aletten çıkardıkları test var, o da uyuşturucu, barut, patlayıcı vs bi sürü farklı kimyasala bulaşmış mısın diye bakıyor. sonucuna göre napıyolar merak ediyorum, örn amerika dönüşü elimden barut sonucu çıksa
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

abi direkt rontgen cekiyorlar iste..aslinda zararli tabi..

ha cok seyahat ediyorsaniz bayagi da isin alirsiniz..ama iste yiyorsa girme..

bunlara girmemeyi tercih edebiliosun, açıkta veya odada elle arıyorlar. çok büyük sıkıntı değil düzgün bi yerse
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

Marty o dediğin body scanner galiba. Götü başı biraz gösterdiği için privacy hede hödö diye çok istenmiyor.

@dana abi ahl'de çalışıyorum, 28 hazirandaki olaydan sonra patlayıcı dedektörlerine falan bakmıştım biraz, bunun araba geçirsek tespit etse'lisi var mı diye de ondan merak ettim. (baktığım zaman da çok anlamamıştım zaten, military tarzı ürünler çıktı falan)

götü başı gösteren cihazlar kullanılıyor şuan bi sürü ülkede, sadece public monitörde insan sketch'i üstünde gözüküyor tespit edilen maddelerin yerleri, renk kodlarıyla birlikte. orjinal sonucun kaydı tutuluyormudur bilmiyorum görsel olarak, sanmam da, ne gerek var

patlayıcı dedektörleri ahl'ye kurulcak diye bi haber vardı geçenlerde, araçlar için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...