Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş seçiminde ikilemde kalmak

Khiran

Öne çıkan mesajlar

Yönetim Bilişim Sistemleri(4 yıllık) mezunuyum ve yeni mezun oldum. Aslında CV'mi öyle çok fazla yere göndermiş değilim ama garip bir şekilde iş seçiminde ikilemde kaldım. Sizden kariyerimde seçim yapmak için yardım istiyorum :(

Şimdi bir tarafta çok büyük olmayan çok da küçük olmayan bi telekom firması var. Ben buraya aslında Network Operation Center'da çalışmak için başvurmuştum ama adamlar beni iki kez görüşmeye çağırdı ikinci görüşmede NOC'a değil de Veri Yönetimine düşündüklerini söylediler.

Buranın bi artısı büyük firmalara geçişte ismi duyulmuş bir şirket. Yani burada çalışmış kişiler şu an Türk Telekom'da falan oluyor. En büyük eksisi de buradan geliyor çünkü adamlar yeni aldıkları kişi olarak hemen geçiş yapılmasın diye 3 senelik sözleşme imzalamamı istiyor.

Buranın diğer bi eksisi işle ilgili. Ya ben NOC için başvurdum ama adamlar veri yönetimine koyacaklar. NOC zevkli bir şey hani benim de keyif alabileceğim bir iş. Ama veri yönetimi dedikleri şeyde anladığım kadarıyla bir program başında şirket verilerinin kaydını yapıp, raporlama yapıp, güncelleme sağlamak gibi bir şey. Bilgisi olan varsa, yanılıyorsam düzeltirse sevinirim çünkü okuldaki hocalarımla falan da konuştum böyle bir sonuca vardık. Adam anlatırken süslü süslü konuşuyor bilgi birikimi sağlayacaksın falan filan diye ama işin aslı sanırım böyle.

Bir diğer firma da bugün rastgele çıktı. Kariyer.net'ten CV'me ulaşmış adamlar. Ben daha önceden üniversite yıllarımda bir oyun sitesinde editörlük sosyal medya yöneticiliği falan yapmıştım. Okulda da sosyal medya üzerine bir dersimiz olduğu için bitirme projemi o dersten yapmıştım kolay olur diye. Bugün büyük bir kimya firmasından aradılar yabancı firma. Yapacağım iş eskiden yaptığım şeye benzer. Eski işimle tek farkı birisi oyunla ilgili yazı çevirisi yapmak, diğeri kimyayla ilgili. Telekom firmasının maaşı X'se bunun maaşı X+600 lira. Diğer yeni mezunu arkadaşlarımla kıyasladım başlangıç için cidden iyi bi maaş.

Yazı uzun oldu kusura bakmayın bi özet geçip kapatayım. Şimdi bir tarafta bilişim sektöründen firma var, çalışmak istediğim sektör. Diğer tarafta da okuduğum bölümle çok fazla ilgisi olmayan ama geçmişte çalıştığım işle ilgili bir iş teklifi var. Bilişim sektörünün maaşı düşük ve 3 yıllık sözleşme zorunluluğu koşuyor ama ismi olan, geçiş için iyi bir firma. Diğerinin maaşı iyi, üstümde şunu yap şunu et diyen bir kişi olmayacak kendi sorumluluğumu kendim yapacağım. Ama işte fark birisi çalışmak istediğim sektör, diğeri değil. İki iş de "tam benim yapmak istediğim iş" değil, iki işin de bana olmak istediğim şey için bir şey katacağını düşünmüyorum ama ileride telekom firmasının adını kullanarak daha iyi ve daha çok istediğim bir işe girebilirim. Birinde başlangıç için çok iyi maaş var, diğerinde ortalama.

Ne yapayım ne edeyim çok kararsız kaldım. Hangisini seçeyim? Benim etrafımdan araştırıp emin olduğum bir şey var okuduğum okul seviyesinde, bu bölümden mezun olup ikinci işteki maaşı alarak kariyerine başlayan fazla kişi yok. Parayı mı seçeyim yoksa ileride mutlu olabilme ihtimalim olan sektörü mü? Siz olsanız hangisini seçerdiniz? Bi tarafta olan 3 yıllık sözleşme zorunluluğu da unutulmadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

3 yillik sozlesme hukuka aykiri lan, tasak mi geciyolar?

Bi de universitenin yanina 4 yillik yazma ihtiyaci duyuyosan bence gg

Ya Türkiye'de çok fazla bilinmeyen yeni bir bölüm. İnternette okuyorum mülakata giden adamlara bile soruyorlarmış kaç yıllık okul olduğunu.
Sosyal ağlarda paylaş

glassdoor..payscale..salary..indeed..

parayi sec..arti mutlu olabilme ihtimalin de var o iste..olmadi zaten istedigin sektore donebilme sansin var ki sektor zaten bakir..muhtemelen de firmalar nan bu ne is yapar bir bakalim diye aliyorlardir..ha tr de yurtdisinda iyi tanimlari dereceleri kariyerleri olan isleri genellikle forman halis abi ahmet usta ile yuruttukleri icin ozellikle uretim sektorunde tanimsiz isler tatminsiz calisanlar yiginla..
Sosyal ağlarda paylaş

Yorumlar için sağolun bugün arayan taraf daha mantıklı cidden. İlkine girsem 3 yıllık sözleşme var bi havaya bakıp çıkma denen bir şey olmuyor orada.

Yarın geri dönüş yapıp şartları falan da detaylı öğreneyim öyle bakayım yoluma. Sözleşme olayı falan yoktur bunda da inşallah bakalım
Sosyal ağlarda paylaş

o imzaladığın sözleşmeler falan tamemen fasafiso. bizim şirkete tecrübesiz adam alırlarken 4 senelik imzalatıyolarda noluyo ki. daha dava ettikleri bir kişiden bile tazminat alamadılar. kimseden alamazlarda. ztn kanuna aykırı o sözleşme. geçerliliği yok yani. sen işten çıkarken gidip patronun suratına falan küfretmediğin sürece açılan davada hakim her zaman işçinin hakkını savunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kabul edeceklerini sanmam onu ya çünkü konuştuğum adam yeni mezunum ayağına bayağı laf çarpıtmıştı mülakkatta. İlk 6 ay aslında sizin bize para vermeniz gerekiyor eğitim tarzında süreç olduğundan falan demişti. 500 lira fazla ver desem direk küfür yerim heralde
Sosyal ağlarda paylaş

adam sana oyle diyerek senin fiyatini dusuruyor. dusuk ucreti kabul etmeni sagliyor.

sen yine de iste.
hatta "bu rakamla baska yerden teklif aldim, daha cok istedigim bir sektor ama sizin firmanizla caismayi isterdim" gibi hem kaciyorum ama hem istiyorum tarzi bi laf da et.

kullanabilecegin keywordler :
kendimi gelistirebileceim bir is
kendimi gosterebileceim bir is
yukselmek
vs

hani +500 liraya tav oldum gidiyorum degil de, o isin hem firsatlari da daha iyi vs mesaji ver.

pozisyon belli, yeni mezunsun. verecekleri miktar az cok bellidir zaten ama, denemekten zarar gelmez. duzgun sekilde iste. pozitif mesaj ver.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...