calimero Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Selam goldböğrın ın lego başlığını görünce aklıma geldi. amerika'da falan da görmüştüm beyzbolcu, basketbolcu kartı biriktirenler vardı, işte böyle özel hava almaz plastik içinde falan saklıyorlardı işte şu kart bu kadar ediyor bu kartın değeri bu falan diyorlardı. bizim ülkede mümkün mü böyle bir şey, ya da legodur falandır böyle şeyler yatırım amaçlı toplanabilir mi? yurt dışında böyle işliyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 türkiye de olmaz denirse yapmayacakmışsın gibi sormuşsun, sen biriktir abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 bizim ülkede niye mümkün olmasın abi :) sonuçta insan her yerde insan. Herkesin tutkusu gelir düzeyinde farklılaşıyor. böyle şeylere ayıracak param olsa hiç affetmez lego setini alırdım mesela. hah ülke olarak zaten kıt-kanaat geçindiğimiz için ilgilenen kitle çok az ama mutlaka vardır ilgilisi hatta geçen gün adam reasürans çarşısında çizgi roman satan dükkan açmış. Aklım almıyor nasıl kirasını çıkarıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Bu isin Turkiye'si filan yok aslinda da - bu tarz seyler sayi olarak arttikca degeri azaliyor elbette. Yani oyle birsey olacak ki gercek limited olacak ve sen onu elde edebileceksin. Bir kac ornek vereyim misal: Mesela Action Comics #1. https://en.wikipedia.org/wiki/Action_Comics_1 Superman'in ilk ciktigi cizgi roman, 1938. Yakin zamanda bir auctionda 2-3 milyon dolara satildi diye biliyorum. Keza Amazing Fantasy #15 var. Cesitli baseball kartlari var yuzbinlerce dolar eden. Bilmem kim draft rookie edition vs. Yine Black Lotus MTG karti var. Dedigin gibi derecelendiriliyor bu kartlar Beckett Grading Services diye bir firma var mesela. Ama iste 1993 yilinda dunyada yaklasik 10-15k kadar oldugu tahmin edilen (cogu bu zamana kadar yok olmus degeri bilinmediginden) Alpha setinden cikma Black Lotus. Degeri min 30bin dolar mesela. Ha biz de mtg oynadik ama gidip 1993'teki Black lotus u alacaksin da saklayacaksin da falanda filanda. Olacak gibi degil yani. Aklima gelen yakin zamanda Pokemon kartlari filan var. 1st edition olanlar 300-500 dolara gidiyor. Magic'ciler filan daha iyi bilir bu isleri. Gerge filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Salt yatırım amaçlı nası bi motivasyonla uğraşabilirsin ki böyle bişeyle. Altın al biriktir o zaman, her yıla ait çeyrek yarım tam bilmemney al sana koleksiyon. Diğerleri için biraz zevk tutku meselesi giriyor işin içine. Türkiye ayağına gelirsek, bizde de antikacı çok mesela. Pikap ve eski yayın (gazete/kitap) çılgını var epey gibi. Çok param olsa ampullu anfiler monitörler dizip plak kovalamak isterdim sanırım. Bir arkadaşımın arkadaşı sırf plak toplamaya yurtdışı bit bazarlarına gezmeye calısıyomus, güya alıp sattıklarıyla seyahat masrafı da çıkıyomuş. Bilemicem, mühim olan anı ve tecrübe biriktirmek bu fani dünyada kıps;)d Bu arada uykusuz'un ilk15-20 sayısı var bende, servet dökecek olan varsa konusalım heheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 ya türkiye'de olur mu derken şu açıdan sordum. Misal beyzbol basketbolcu kartları var, biz değerini bilmeyiz bunların adamlar biliyor, işte şu şu kadar falan diyebiliyor. Sonra MtG kartları, ben koleksiyon yapan görmedim. ha çok rare kart yoktur elbet ama, çevremde kim oynuyorduysa, oynuyordu yani, hava almaz poşet içinde böyle albümde saklamıyordu. eminim onların arasında da vardır hadi 1k etmese de 100 dolar edecek kartlar. bir de bu gelenek yok ya hani, o yüzden nereden bulacaksın, internetten alsan geniune mi nereden bileceksin, çünkü bu kartları toplayanlar eksperleri falan var özellikle yüksek fiyatlıların vs vs. nasıl girilir ki bu işe aslında, hem hobi olur hem de para kazanırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 pokemon kartları ilk çıktığında 50$'a çarizard almıştı kuzenim. eniştem de dalga geçiyordu, kartları koyduğu klasördeki yerinden sakın çıkartma, tozunu da al her gün diye. şimdi baktım ebay'de 500$ olmuş değeri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 pokemon kartı seti vardı annem bunlar ne diyip çöpe atmıştı baya büyük koleksiyondu :( Şimdi yaklaşık 100-150 tane level dergisi var sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Xenus said: pokemon kartları ilk çıktığında 50$'a çarizard almıştı kuzenim. eniştem de dalga geçiyordu, kartları koyduğu klasördeki yerinden sakın çıkartma, tozunu da al her gün diye. şimdi baktım ebay'de 500$ olmuş değeri. mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 taso başlığı vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Ama iste onun da belli olanlari degerli. Yani her pokemon karti her charizard degil. First edition olacak bilmemne olacak falan filan. Birseyin degerli olabilmesi icin limited olmasi lazim. Su an warcraft card game cikar milyonlarca adamda her kart olur bir anlami olmaz. Gidip degerinin farkinda olmayan birinden onu bulabilmen lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 onu burada yapman zor..amerikada filan olsan git garaj satislari kurcala eski gordugun butun oyuncaklari kapatmaya calis derdim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 History Channel'da az izlemedik Garage Wars'i. Aynen tabii Amerikada herseyin degerini bicecek adamlar var. Bu sacma sapan birsey diyorsun adam anlamsiz bir fiyat biciyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 yatırım amaçlı koleksiyoncu dalgası 90'lı yıllarda abd'deki çr endüstrisini öldürüyordu yalnız. süpermen'in spiderman'in falan ilk sayısının bilmemkaç yüz bin dolara satıldığını duyunca yeni bi serinin / yeni bi karakterin falan bulabildiği bütün sayılarını alan tipler türemişti. öyle olunca üreticiler daha çok basmaya, bu tipler de daha çok almaya başlamıştı. aldıkları malların patladığını fark edince almayı kestiler, marvel dc falan elinde bin ton satılmamış çizgi romanla kalıp bir sürü zarar etmişti. ha tabi sen 2-3 tane alıp kenara atmaktan bahsediyorsundur. o da bence hobi için biriktirmeye giriyor anlattığım elemanların "business" yaklaşımına kıyasla. onda sıkıntı yok da, bulk alayım depolayayım 50 yıl sonra zulayı patlatıp her ay birini satıp 1m dolar koysam kenara gül gibi geçinip giderim <3 diye bişey yok. yani olabilir de ama olmaz gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 fazla history tv zararlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Sotto said: History Channel'da az izlemedik Garage Wars'i. Aynen tabii Amerikada herseyin degerini bicecek adamlar var. Bu sacma sapan birsey diyorsun adam anlamsiz bir fiyat biciyor. Ya bence orda biraz olayın show kısmıda var ordaki şeyin çoğunun o kadar değeri olmaması lazım bana göre american dream diyerekden yediriyo da olabilirler. He ama bak pawn star güzel ordaki şeylerin o kadar fiyatı olabilir hatta bugünkü bölümde adamın teki gitar getirdi 1 tane 50k$ teklif ettiler satmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 tr de iyi yazarların 1. baskı kitaplarını alıp imzalatabilirsin ileride baya değerleniyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 bak wow legion geliyo al kutulu 250 lira koy kenara 3 sene sonra wow hala oynaıyo olursa satarsın For example ; https://pbs.twimg.com/media/Cb-i5ERW8AAzR1B.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Fistan said: tr de iyi yazarların 1. baskı kitaplarını alıp imzalatabilirsin ileride baya değerleniyor Oyle cok degerlenmiyo bunlar ama yine de para eder tabi. Benim ilgimi cekmiyo cok daha dogrusu. Bende pokemon 1, looney tunes 1 (taso) bi de cesitli ulkelerden gelme pul koleksiyonu var. Sevdigim icin biriktiriyorum. Tasolara 250 lira verdiler de vermedim. Benim icin maddi degeri yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Amerika cok ilginc bir ulke abi. Cidden en alakasiz seye para verebilecek adamlar var. Bu koleksiyon isi cok degisik baktigin zaman - yani bir suru bu isin uzmani adam var. Adamlar appreciater. Bunun bir level ustu zaten Sothebys, Bonhams gibi auction house oluyor da onlara patronun oglu degilsen giremiyorsun tabii. Baya buyuk ekonomi var yani collectibles, auctions vs islerinde de. Bunun icin cok paran olacak, ciddi hobilerin zevklerin olacak ugrasacaksin. Gecenlerde kim koydu foruma NASA'nin Apollo programindaki esyalari satiliyordu. 50bin dolarlar filan. Yani kart olayinda da 3 dolarlik kartimi 50 dolara satayim hani parasal olarak olmasa da ufak bir tatmin duygusu diyorsan - veya iste sunun degeri su kadar bende var gibi, ugrasilabilir ama dedigim gibi. Birseylerin limited olmasi lazim. Senin de gidip onu birinden alabilmen lazim. Zamaninda kimbilir ne MTG kartlari filan vardi bizde ama nerden bileceksin. https://www.youtube.com/watch?v=WRxCeO2KIS8 Burda adam yillarca sakladigi booster'i aciyor. Icinden Black Lotus geliyor. Muhtemelen 30k filan degeri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 discoverydeki hurdalik savaslari iyiydi de bu garajcilar, havaalanindan bavul alanlar falan tam dayaklikti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Fistan said: fazla history tv zararlı hahahaha storage wars Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 vaperon vardı bende janjanlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 calimero said: Selam goldböğrın ın lego başlığını görünce aklıma geldi. amerika'da falan da görmüştüm beyzbolcu, basketbolcu kartı biriktirenler vardı, işte böyle özel hava almaz plastik içinde falan saklıyorlardı işte şu kart bu kadar ediyor bu kartın değeri bu falan diyorlardı. bizim ülkede mümkün mü böyle bir şey, ya da legodur falandır böyle şeyler yatırım amaçlı toplanabilir mi? yurt dışında böyle işliyor çünkü. Yapılır, benim dayım matchbox araba koleksiyonu yapıyor mesela daha önceden bir ev dolusu antika vardı, yavaş yavaş elinden çıkardı. Normalde bir şirkette yöneticilik yapıyordu ama bu hobi işi onu iyice sarınca erkenden emekli olup iyice dalıp, dükkan bile açmışlığı vardır. Lakin bir noktadan sonra yatırım olmuyor yani insan kendini kaptırıyor, dayım para kazanıyorum işler gayet iyi derken kendi eksik parçaları tamamlamak için, belli koleksiyon ürünlerini bitirmek için daha fazla para harcamaya başladı. Satarken satmak istemiyor ve daha fazla tutmak istiyor falan filan derken zorla kurtardı kendini. Şimdi sadece matchbox biriktiriyor, fazla olanlar Ebay vasıtası ile satıyor. Hobi olarak sende aynı şeyi yapabilirsin, enteresan koleksiyonlar oluyor mesela bazı dolarlarda basım hataları oluyor, filigramında sıkıntı oluyor falan öyle "1" doların ederi "250" bin dolar olabiliyor çünkü dolar basımında hata olma olasılığı çok düşük, bu düşük olasılıktan çıkan örnekleri toplayan koleksiyoner oluyor. Bazen öyle bir şey oluyor ki elindeki bir parça zengin bir koleksiyonerin, koleksiyonunu bitirecek bir parça oluyor, haliyle adam kesenin ağzını açıyor. Hem olasılık barındıran bir iş hemde koleksiyon yapmak zevkli bir şey ama yatırım amaçlı zor çünkü bazı şeyleri kestiremiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2016 bi tanıdığım var, comics figürleri var bissürü, hepsi kapalı kutusunda, çoğu hiç açılmamış bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar