Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2016 Rio Olimpiyatları

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

adam düz ırkçılık yapmıyor, ermeni derken ermeni milletini kast etmiyor, "affedersin ermeni" dermiş gibi kendisi gibi düşünmeyen kişilere "ermeni" diye sıfat takıyor, hem bir milleti aşağılıyor, hemde toplum içinde kutuplaşma çıkartıyor.

tam ne söylediği ararken hürriyetin ilgili haberini açtım bir yorumcu şöyle yazmış, http://www.hurriyet.com.tr/riza-kayaalpden-dikkat-ve-tepki-ceken-mesajlar-23463451

said:
Bu sporcu arkadaşımız da, twitter'dan halkı isyana teşvik etmek, gerginlik ve kutuplaşmaya teşvik edici propaganda yapmak, kin ve nefreti tırmandırıcı provakatif mesajlar yazmak, klavye başından kabadayılık yapıp tehditte bulunmak vs. nedeniyle gözaltına alıncak mı, yoksa siyasi görüşü buna engelmi?
Sosyal ağlarda paylaş

abi şimdi rıza gibi sporcuların avukatlığını yapmış gibi görünücem ama bu tarz sporcular bizim gözümüzle bakmıyorlar hayata. uluslararası platformlarda yarışan, vizyonu çok gelişmemiş sporcuların en büyük motivasyonu milliyetçilik yani bu bir gerçek.

siyasetle de pek alakaları olmadıklarından, ülkeye ve ülkenin durumuna çok yüzeysel bakıyorlar. halının altına itilmiş kirleri değil sadece halıyı görüyorlar. sonuç olarak da böyle tweetler çıkıyor ortaya. ben ırkçı olduğu için kendisinden nefret etmiyorum zira bunun suçlusu kendisinden ziyade etrafında yetişirken ona yön veren herkes.
yapacak bir şey de yok gibi bilmiyorum.
ama bildiğim tek şey var; bu tarz yanlışlarından dolayı daha çok nefretle karşı karşıya kalırsa kafa yapısı ve bakış açısı hiçbir zaman değişmez.
neyse.

tunch said:

70 milyon 80 milyon diye övünüyoruz, gerizekalı eğitim sistemi yüzünden sporcu yetiştiremiyoruz.

Şu gibi durumlarda hakaten utanıyorum türkiye cumhuriyeti vatandaşı olduğuma. İmkan içinde imkansızlık çıkartma konusunda bizden iyisi yok

aslında tamamını izlemenizi tavsiye ederim ama gerçekten futbol dışındaki diğer sporları icra edenlerin ne zorluklarla iş başardıklarına kanıt niteliğinde resmen https://youtu.be/63M38xfMXYI?t=21m43s

bu arada videoda yönetçilerin hikayesi de 14:30'da falan başlıyor. rezilliklerin bini bir para.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Bugun son 4-5 olimpiyatta madalya siralamasinda yukselen Cin. Son 2 olimpiyatta firlayan Birlesik Krallik.

Ancak bakinca bu kultur devriminin de yukaridan gelmesi gerekiyor. Yani arzi yarratiginiz zamanda kulturel degisim ve beraberinde oturakli bir spor kulturu kendiliginden geliyor. Ama tabii bunu derken kastim sadece tesis yapmak degil. Kulturel bir devrim gerekiyor ulkede. Toptan.

Orda ufak bi ayrıntı, birleşik krallık farklı bi politika izledi spor konusunda; geleneksel olarak başarılı oldukları ve toplumun zaten desteklediği spor alanlarına çok büyük gazla ve özel sektör desteği/sponsorluklarla girdiler (yol/veledrome bisikleti en önemlisi) + milli kahraman çıkartma sevdaları (mo farah gibi) ile hep destek tam destek arkalarında durarak başarıyı sağladılar. Tabii bunda olimpiyat oyunu organize etmenin avantajlarını da kullanmadılar değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Dogru soyluyorsun, belli alanlara cok odaklandilar. Ama yine de gidip bokstan sampiyon cikardilar mesela kadin-erkek. Yine atletizmden dedigin gibi Mo Farah, Ennis-Hill vs.

Ingiltere olimpiyatlari duzenlemenin etkisiyle cidden yeni bir spor ulkesi olma yolunda ilerliyor. Mesela su Team GB slogani bile cok basariliydi, marketing olarak gordugum en basarili islerden biriydi 2012'de. Ki 2012 cidden son zamanlarin en iyi olimpiyati olabilir acilis olarak organizasyon olarak. 2008'de iyiydi gerci. Rio'dan cok bir beklentim yoktu ama Tokyo ilginc olabilir. Bu sefer orada olmak lazim.

Ama iste bu kulturel bir olay. Zaten ortada potansiyeli olan bir ulke biraz uzerine gidince ne isler cikarabiliyor. Cin'deki spor programlarinin nasil oldugunu tahmin bile edemiyorum. Bu tarz kulturel devrimler ulkenin refahini cok ciddi bicimde arttirir, zaten bireyden baslayarak sporun onemini bu forumdaki bircok kisi kendinden biliyor.

Ancak bizim toplum yapimiz cok kapali oldugundan bu is nasil olur bilemiyorum. Ama tesvik yukaridan gelirse spor vasitasiyla sosyal yasam bile ulkede degisebilir, ben oyle bir gucu oldugunu dusunuyorum. Bunun icin ulkenin basina akilli, acik fikirli insanlarin gelmesi lazim. Eh donup dolasip ayni seye geliyoruz zaten.

Geleneksel toplum yapisindan cikamayan, hayatininin merkezini din olusturan, toplumlar, liderler, bireylerden bu tarz atilimlar beklenemez. O acidan istedigin kadar devsir herhangi bir spor basarisindan soz edemeyiz gibi duruyor bu ulke icin. Su cekilen olimpiyat reklami, ve olimpiyatlari alamamiz bile bunun en buyuk ornegi. Yoksa Brezilya bizden refah bir ulke degil. Ancak bizim kadar kapali degil en azindan. Bunun sebepleri zaten belli.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

İlk ve orta dereceli okullarda beden dersi süresinin 1 saate indirilmesi de buna katkı sağlıyor, belirtmeden geçmeyelim.

"spor bursu" üniversiteler için bir giriş kriteri olmadığı sürece türkiye'den sporcu falan yetişmez. Yetişirse de şansa yetişir, başarının devamlılığı gelmez.

Amerika Birleşik Devletleri doğumlu ve avrupa'nın elit liglerinde oynayan futbolcu sayısı, Muhteşem futbol ülkesi türkiye'den daha fazla. Amerika gibi futbolun beşiği bir ülkenin "kadın" futbolcuları dünya şampiyonu olabiliyor?

Sebebi çok basit, orta okuldan itibaren kompetitif liglerde "eğitim hayatlarını geliştirmek amacıyla" sporculuk yapıyorlar. Bizimkiler gibi "lise terk" sporcular olmuyorlar.

Tek bir sınava dayalı eğitim sisteminin ülkeyi her alanda geri götürdünü görmek bu kadar mı zor acaba..
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika'daki spor kulturu muazzam canim. Insan niye orada dogmadim diye dusunmuyor degil.

Maya diRado olimpiyatlarda 4 madalya aldi. 2 altin. Ayni zamanda 2 hafta sonra McKinsey'de ise basliyor. Dusunebiliyor musunuz? Sporda olimpiyat sampiyonu ama egitimini de muntazam sekilde tamamlayip dunyada girilmesi en zor sirketlerden birinde ise basliyor. Ha elbetteki spor basarisi girmesine yardimci olmustur ancak tek basina hayatta yeterli olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Amerika'daki spor kulturu muazzam canim. Insan niye orada dogmadim diye dusunmuyor degil.

Maya diRado olimpiyatlarda 4 madalya aldi. 2 altin. Ayni zamanda 2 hafta sonra McKinsey'de ise basliyor. Dusunebiliyor musunuz? Sporda olimpiyat sampiyonu ama egitimini de muntazam sekilde tamamlayip dunyada girilmesi en zor sirketlerden birinde ise basliyor. Ha elbetteki spor basarisi girmesine yardimci olmustur ancak tek basina hayatta yeterli olmaz.

Sadece spor da degil herhangi bir extra yetenegin varsa hayatin kurtuluyor. Yetenek varsa gerisi tamamen senin calismana ve biraz da elindle gelen imkanlari degerlendirebilmene bagli

Dusunucek olursakamerikadaki doktor eksikligi de biyerde bu sebepten.. bizde en zekiler doktor muhendis olurken orda genelde adam akilli bi yetenegi olmayan ama ders calismayi becerenler okuyor doktorlugu.. o yuzden de siginmaci doktor dolu ulke
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

İlk ve orta dereceli okullarda beden dersi süresinin 1 saate indirilmesi de buna katkı sağlıyor, belirtmeden geçmeyelim.

Sağlıyor tabi.

Ülkenin yapması gereken şeylerden biri de her mahalleye 1 spor salonu açıp değişik branşlarda aktiviteler yapmak, kurslar açmak. Gelsin kim istiyorsa.Ortalık BESYO öğrencisi dolu, ellerine 3-5 bişey versen çocuklar hem faydalı iş yapar hem cepleri para görür.Bir yandan toplum sağlığı-bilinci artar.
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:

Holy said:

Sağlıyor tabi.

Ülkenin yapması gereken şeylerden biri de her mahalleye 1 spor salonu açıp değişik branşlarda aktiviteler yapmak, kurslar açmak. Gelsin kim istiyorsa.Ortalık BESYO öğrencisi dolu, ellerine 3-5 bişey versen çocuklar hem faydalı iş yapar hem cepleri para görür.Bir yandan toplum sağlığı-bilinci artar.

çok dertliyim açılın gari.
bilmem farkında mısınız ama ülke çapında hiçbir branşta adımız geçmiyor. ata sporumuz güreş dahil. utanmasam şarkı yazacağım "devşire devşire ne hale geldik" diye. Atamız boşuna sağlam kafa sağlam vücutta bulunur dememiş. günümüz eğitim sistemi spora yöneltmeyi bırak, spordan soğutan bir sistem. buna üniversitelerin beden eğitimi bölümleri de dahil. elinde tablet, bırakın spor yapmayı sokakta top oynamaktan aciz bir nesil yetişiyor ne yazık ki. amatör branşlarımızın hemen hemen hepsi vasat. profesyonel branşlarda yüzümüzü bir tek kadın basketbol güldürüyor. hepsi bu. bizim zamanımızda kritik sınav sayısı en fazla 2 iken şimdiki nesil en az 4 kritik sınava çalışmak zorunda. hal böyleyken çocuğum spor yapsın diyen ebeveyn sayısı yok denecek kadar az. spor liselerine çocuklarını gönderen velilere aptal gözüyle bakılıyor.

bu kanayan yara kolay kolay kapanmaz. 2010'lu yıllarda spor kavramı bakanlık bünyesine bağlanınca bir spor adamı olarak epey ümitlenmiştim ancak şu an geldiğimiz nokta osmanlı dönemindeki spordan bile kötü. ortada her türlü imkan mevcut ancak başarısızız.

en amiyane tabirle mutfak var, bir sürü tencere, tava, tabak var, üstelik evin içinde güzel malzeme de var. ama bulup pişirecek aşçı yok. aşçı var, eve yabancı, evi gezdirecek ev sahibi yok. dolayısıyla güzel bir yemek yiyemiyoruz.

basitçe özetlemek gerekirse her ilde, her ilçede, her mahallede futbol oynanıyor milli takımımızın hali ortada. gurbetçilerin eline bakıyoruz.

uzar gider.
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar, bilmiyorum takip ediyor musunuz ancak Rio'da çok şiddetli güvensizlik sorunu var. Sadece seyirciler için değil sporcular açısından da tehlikeli. Yetkililer sporcuların Olimpiyat Köyü'nden çıkmamalarını tavsiye ediyorlar. Özellikle son yaşanan olaydan sonra çete liderleri İngiliz oyunculara karşı daha da sert bir tutum sergileyeceklermiş. Hem adamların sokakta taksisini durdurup soymuşlar hem de polise şikayet ettiklerinde kızgınlıkları artmış. Normal bir durum değil. Aslında ilerde Rio festivaline gitmeyi istiyorum ama bu olayları duymak beni oldukça korkuttu. Normalde öyle spor haberleriyle çok ilgilenen birisi değilim ancak forum.paticik.com sitesinde gezinirken gözüme çarptı.

paticik. 1 numara. paticik. iyi ki varsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...