Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telefon tavsiyesi vol: 4

applev0dka

Öne çıkan mesajlar

Neden vol:4 çünkü çok telefon değiştirmiyorum, bu 4. telefonum olacak benim. Haliyle seyrek aldığım için düzgün bişey alıp uzun süre idare ediyorum.

Şimdi elimde Samsung S3 var haliyle baya eskidi falan.

Iphone 6s ve Samsung S7'ye falan baktım.

Samsung 4gb ram ıphone 2gb,
Ekran çözünürlülüğü falan Samsung'da hep daha yüksek, pil ve sd kart olayını söylemiyorum bile.

Ama işte kullandığım telefon inanılmaz yavaşlamaya başlayınca soğudum haliyle. Ama işte Iphone'da sanki gereksiz pahalı gibi

IOS cok stabil diyorlar. Kararsız kaldım bir kaç güne alıcam ne alayım ?

Bu 2 telefon dışında önerisi olan var mı ? LG G5 falan nasıl ?

Edit: Öyle android'de custom rom falan uğraşan adam değilim. Hızlı çalışsın bana yeter, öyle cepten oyun delisi de değilim, hd grafikli oyun oynatsın derdim yok, pokuman oynucam :D
Sosyal ağlarda paylaş

[hr]
wot döşemicem kısaca geçmişe bakarak, gelecek ile ilgili karar vermen konusunda yardım edeceğim:
karar vermen gereken nokta şu aslında
eğer 2-3 sene kullanıyorsan telefonu:
şu an hangisine sahip olmak isterdin?
galaxy s3 vs iphone 5
galaxy s4 vs iphone 5s
note 4 vs iphone 6

bu arada aradaki fiyat farkı, temiz kullanıyorsan 2. el satarken kapanıyor.
Skyfire said:

iphone pişmanlıktır

dedi samsung kullanan biri,peki sen söyle, hangilerini isterdin 2-3 yıllık telefon kullanacak olsan?
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

wot döşemicem kısaca geçmişe bakarak, gelecek ile ilgili karar vermen konusunda yardım edeceğim:
karar vermen gereken nokta şu aslında
eğer 2-3 sene kullanıyorsan telefonu:
şu an hangisine sahip olmak isterdin?

şu aslında mantıklı bi soru da, "2 sene sonra elimde hangisini isterim"den ziyade "keşke 2 sene önce ayfon alsaydım diyor muyum"u check ediyor gibi. tam anlatamadım. üstüne düşündükçe ben de emin olamadım hatta fark var mı yok mu :D

kısaca yıllar içinde şu an kullandığın s3'e küfrettin mi etmedin mi? iphone kullananları görüp "ne güzel telefon keşke benim olsa" dedin mi?
Sosyal ağlarda paylaş

çünki, ne kadar ikiside ram olsa da, kullanımları işletim sisteminde baya farklılaşıyor.

en basitinden, s7 edge plus 1gb ram ile belki açılmaz bile ama iphone 6 1gb ram ile çatır çatır çalışıyor. Hatta piyasadaki herhangi 1 gb'lık android telefonda contact listesini bile açarken kasım kasım kasılırsın.

şu an tecrübelerimle kıyasla
dolayısıyla 2,5x android ram = 1x ios ram gibi düşünebilirsin

aslında biraz daha karışık, gördüğüm kadarıyla;

1gb ios ram>2gb android ram
2gb ios ram = 4gb android ram

gibi..

tl,dr: ram kıyaslama
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...