Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Otobüs ayakta giderken yin-

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

e aklıma bu olay takıldı. Yıllardır düşünürüm ama hiç deneyip görmek, hissetmek nasip olmadı.

şöyle bir otobüsümüz var;

Üstündeki havalandırma kapağını, böyle mi açsak daha etkili olur;

Yoksa, böyle mi açsak daha etkili olur?

Mesaj tarihi:
Redeagle said:

Sanki düz yolda durmadan ilerlerken ilki dururken ikincisi daha iyi olabilir gibime geliyor ama neden diye sorarsan kesin bir cevap veremem.

düz yolda gidebilen otobüs mü var abi istanbulda. sürekli sabit duruyor millet ?

metrobüs bile kaza yapıyor lan. ne garip ülke ya.
Mesaj tarihi:
öyle paintte çizmeyle olmuyo
otobusun modeli ne havalandırma mı açık
,klima mı, açıksa ne kadar m3 hava alıyor içeriye, diğer havayı tahliye eden sistemi var mı yoksa içerideki havayı mı döndürüyor, camlar açık mı kapalı mı, otobuste kaç kişi var vs
Mesaj tarihi:

otobüs otokar, ağzına kadar dolu. havalandırma da açık ama yeterli değil. hava çok sıcak, insanlar terli. çok fazla nefes alışverişi var.

Havalandırma açıkken hangisi daha etkili, kapalıyken hangisi daha etkili. Boşken ve havalandırma açıkken hangisi, boşken ve havalandırma kapalıyken hangisi?

Hatta al;

(klima açık olduğundan daha fazla yakıyor)

Mesaj tarihi:
2. fotodaki gibi iki tarafı açıldığında ön taraftan giren hava arka taraftan çıkar. Otobüsün içine giren hava çok azdır. Tek taraflı açmak daha etkili.
Mesaj tarihi:
Abi bence otobüsteki ısınan hava kendiliğinden çabuk yükselmez ya. Yani ne kadar hacmi genleşip özkütlesi düşer ki 4-5 dereceden. bence hepsinin önünü havaya açalım giren hava zaten alta yerleşir sıcağı daha çabuk atar eheh. (formülleştiremedi)
Mesaj tarihi:
Ondeki kapagin on tarafini, arkadaki kapagi da tam ya da sadece arka tarafini acarsan en etkilisi olur. Onden giren hava arkadan cikar.

Sadece arka kapagi acacaksan arkadaki kapagin on kismini acican ki gelen hava iceri girsin. Kapagin yakinindakiler haricinde kimseye faydasi olmuyo tabi.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Bu gerizekalı şoförler yazın camları kilitliyorlar, otobüse bi biniyorsun içerde oksijen eksi değerlerde, klima donma noktasına yakın seviyelerde. Ensene Ensene yiyorsun soğuğu, arada kapı açılıyor sıcak hava geliyor, bi kapanıyor tekrar donuyorsun. Kafanda kaptana klimanın derecesini arttırır mısın deme gibi bi ihtimalin zaten yok, ona göre Klima kışın en yüksekte (çünkü biz kalın mont ve kazak giymiuoruz zaten) yazın en soğukta çalıştırılır, arada çok soğuyunca Klima kapatılır insanlar terletilir sonra tekrar açılır ki ağızlarına sıçılsın iyice. Öyle tavan kapağı falan düşünmeyin boşuna
Mesaj tarihi:
edeceğin şikayeti senin...

yazın 30 derecede kilitli camda klima açmayı unutan (ama yanındaki pencere açık olduğu için efil efil takılan) şöförü şikayet edeceğine yazın 40 derecede 20 derece klima açıyo donoyoz diye şikayet ediyor.

kışın en yüksekte açana haklısın ama. ondan ben de çok müzdaribim. ağzına kadar dolu zaten osuranı öksüreni tıksıranı zaten içerideki havayı yeteri kadar leş hale getiriyor, üzerinde mont var bi de adam köklüyor klimayı. ben kar kıyamet kopsa otobüse girerken soyunuyorum abi. tshirtle duruyorum baya.
Mesaj tarihi:
Abi bazen 35 40 derece hava, bi biniuorsun sanki derin Dondurucuya girmişsin gibi oluyor, bi iniyorsun tekrar 40 derece götünden sucuk gibi ter akmaya başlıyor. İki durum da çok boktan ama yazın ortasında kaç defa hasta oldum üşümekten otobüste. Kışın da aynı şekilde, bazen otobüse bineceğimi düşünerek ona göre giyiniyorum tshirt üstüne gömlek+ceket hemen soyunuyorum buz gibi hava tshirtle duruyorum otobüste
Mesaj tarihi:
valla ben direk söylüyorum ya, biraz şımarığım o konuda sdgf

kaptan kaloriferi kısar mısın
kaptan havalandırmayı açar mısın
kaptan klimayı kısar mısın

görüldüğü üzere formattan şaşmıyorum
formattan çıkmadığım sürece güvenli bölgedeyim

"ne kadar kısayım klimayı çok mu kısayım" filan dese mesela sıçıcam, oralara çalışmadım çünkü
Mesaj tarihi:
Bir de 20 derece olsa Problem değil, 16 ya sabitliyor hadi sadece 16 kalsa bişi değil bi üşüyorsun kapatıyor 5 dakika hamam oluyor terliyorsun sonra tekrar açıyor buz gibi vuruyor. Sıkıntı aç kapa olayı
Mesaj tarihi:
kışın zaten 50 kişinin vücut ısısı, içeriyi yeterince ısıtıyor, üstüne full'lenmiş sıcak klima/kalorifer ağzına sıçıyor milletin.

yazın da klima bazen yetmiyor. bazı metrobüs ve otobüslerin ya hiç çalışmıyor oluyor kliması ya da iyi çalışmıyor oluyor. daha bugüne kadar yaz sıcağında metrobüse binip de "ufff şu klima kısılsa" dediğimi hatırlamıyorum...
  • Yeni Oluştur...