Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ingilizceyle alakalı sizde de şey oluyo mu bazen

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şey böyle, şey...nasıl desem bilemedim, onçün örnek:

mesela virginia

"hmm. adamların eyalet isminin içinde virgin geçiyo. yani bakire. acaba ana dilim ingilizce olsaydı nasıl olurdu, komik bulur muydum?" şeklinde merak edip, sonra "bakiriye" diye bir şehir hayal ederek "haa. çok da sırıtmıyomuş lan" diye adapte oluyom olaya.

veya dizi film izlerken falan adamların ismini tony, steve, peter değil de, hüsnü, mesut, rıza gibi hayal ediyorum. birden bambaşka bi boyut alıyo olay.

maykıla mayk diyen kız ile ibrahime ibo diyen kız arasında fark oluyor yani. neden bu?
Mesaj tarihi:
Aynı şeylet türkiye ve türkçe için de geçerli. Misal malatya. Mal at yaaa
Hani aa heheh ne komik diye düşünce türetiyosun haliyle ki yabancılar da aynı senşn gibi düşünüp gülmüşlerdir ama çok takıldıklarını sanmıyorum çünkü biz de malatya derken mal bir at gelmiyoe aklımıza çoğu zaman.

Soyadı dick olana da gülünür sonra normal karşılanır. Hani bizde de kalafat soyadı çoktur.
Mesaj tarihi:
eskiden Amerika'lılar Richard'ı Dick diye kısaltırmış, 40'lı 50'li yıllar oluyor sanırım, Dick Tracy, Dick Grayson felan. ama Dick anlamı şu anki haline geldiğinden beri Richard'ı Dick diye kısaltma adetinin kaldığını sanmıyorum. hatta çocuğuna Richard adı koyan bile kalmamıştır. Jack, John, Jake felan varken Richard ne zaten yav. oldu olacak Abraham koy tam olsun.
Mesaj tarihi:
sanssizsansli said:

Aynı şeylet türkiye ve türkçe için de geçerli. Misal malatya. Mal at yaaa
Hani aa heheh ne komik diye düşünce türetiyosun haliyle ki yabancılar da aynı senşn gibi düşünüp gülmüşlerdir ama çok takıldıklarını sanmıyorum çünkü biz de malatya derken mal bir at gelmiyoe aklımıza çoğu zaman.

Soyadı dick olana da gülünür sonra normal karşılanır. Hani bizde de kalafat soyadı çoktur.
gerçi evet ya. hiç böyle düşünmediydim mesela
Mesaj tarihi:
Kesik ya da eksik diyince aklımıza sik gelmiyor (artık hepinizin gelecek nıhahahaha), zaman - aman diyince am düşünmüyoruz. Daha bariz örnekleri de vardır kesin.

inb4 ben o dediklerini her an her saniye düşünüyorum
  • Yeni Oluştur...