Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

tunch said:

valequenta said:

bruma hayrani turunc

Bu mesajı DA şikayet ettik. Bakalım kısmet..

ortaya koyacak bir fikri üretecek "fikir üretgeci" olmadığı için ad hominem olmaktan öteye gidemeyen ama tepeden koruması olan bişey işte takma olum kafana

şikayet etmek bile adamın varlığından haberdar olmak demek sal gitsin
Sosyal ağlarda paylaş

kompleksli misiniz arkadas? zenci muhabbetine filan cevirmis adamlar saka gibi.

10 defa banlanmisimdir cok da fifi gelip haftada bir iki fikrimi soyluyorum gidiyorum zaten sikayet etsen ne yazar, banlansam ne yazar lol.

digeri de hazir kita bekliyor zaten 3 cumle yazmis filan alintilayip sdfs.
Sosyal ağlarda paylaş

valequenta said:

10 defa banlanmisimdir cok da fifi gelip haftada bir iki fikrimi soyluyorum gidiyorum zaten sikayet etsen ne yazar, banlansam ne yazar lol.

Olmus dedemin verdigi isimle dalga geciyorsun, bir de gelmis fikir soylemekten bahsediyoesun.

Su kisiye ozel blok yapilan program hangisi, site kicklese yenisi gelicek nasil olsa kolten cozum be kendim engelleyim
Sosyal ağlarda paylaş

Kimsenin koruması kalkanı yok forumda. "Torpilli" veya "koruması" var dediğiniz üye yakın dönemde bölümden en çok ceza ve uyarı alan üyelerden biri (belki birincisidir, bilemedim, dönüp panelden saymaya üşendim açıkçası). Ha, bir tane temelli ceza alan üye vardı daha tepede listenin başında, ama o da forum genel ceza aldı, başka üyelere ana avrat soy sop düz gidip küfrettiğinden dolayı.

Mesajı rahatsızlık verdiğinden dolayı gösterimden kaldırdık, ancak hakaret yok, küfür yok, laf atmış sadece. Bu kadar ufak bir şeyi, sürekliliği olmadığı sürece direkt ceza yaptırımı olarak görmüyoruz. Bir üyeye ismi çıktı diye "her maç nolur nolmaz Melo'ya sarı kart gösteren hakemler" misali haksız yere ceza vermek de etik olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

tunch said:

valequenta said:

Olmus dedemin verdigi isimle dalga geciyorsun, bir de gelmis fikir soylemekten bahsediyoesun.

Su kisiye ozel blok yapilan program hangisi, site kicklese yenisi gelicek nasil olsa kolten cozum be kendim engelleyim

kardes allah rahmet eylesin herkesin dedesi var burada cogu uyeninde vefat etmistir 30+ ortalama olduguna gore. yalniz sen dedenin ismini tuNCH diye oyun kurek konusulan sitede kullaniyorsan ben de tunca turunc dedim diye olmus dedenin ismiyle dalga gecmis oluyorsam cok farkli kulvarlardayiz zaten haci. sana kolay gelsin hayatta isin zor.

edit: kendi ismiymis tunc asdf daha fena acitasyon kasmis eleman.
Sosyal ağlarda paylaş

Son gelişmeleri pek takip edesim gelmedi açıkçası ama Florya'yı hava limanı taşınmadan elden çıkarmak büyük kerizlik olur. Şu an orada imar işleri, kat izinleri falan uçaklar yüzünden limitli ama Yeşilköy kapatıldığı vakit efsane değerlenir Florya. Yani Riva'yı elden çıkarmaya gerek kalmadan sadece Florya ile muhteşem nakit akışı sağlanabilir. Florya'yı da Kilyos taraflarına taşırsın hem stada da yakın olur. Temiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Yesilkoy'u nasil kapatiyorlar ya ? Dünyanın hangi yerinde böyle birşey görülmüş lan... 20m ve gitgide artan populasyon var ve en saglam havalimanlarından birini kapatıcaksın ve tüm istanbulun yükünü 1 tane havalimanına vericeksin löl. Londra'da kaç tane havalimanı var...

Kiralıyoruz deseler 3. havalımanı olmasına ragmen havada kaparlar orayı. Sağlam göt ister orayı kapatmak bir de bayağı bi aptal olmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Kapatmayacaklar zaten, söylentiler kargo havalimanı ve eğitimler için kullanılmaya devam edeceği yönünde ve belki bir ihtimal ufak firmaların yerel uçuşları için yeni merkez yapılabileceği yönünde.

Mayıs ayındaki havacılık eğitim fuarında bayağı bir kişiden duydum, devletin kısa mesafe charter uçuşları tekrar canlandırmak için kurulacka firmalara destek verme projesi varmış ama sadece proje, öyle bir şey olursa zaten Florya'nın önemi aynı kalmaya devam edecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Gs'nin 2-3 sene kuculmesi gerekiyordu. Sabredemiyoruz. Umarim heba olmaz arsalar.

Hayir benim futbolda anlamadigim zaten sportif basarinin herhangi bir gelir getirisi yok. Yani gelen paralar da illa gidiyor iste. Bugun ayakta duramayan Sneijder'e 5 milyon euro veriyorsun yillik, Drogba'ya 6 verdin, Selcuklara Buraklara bilmem ne.

Sportif acidan kendini dengede tutamayan klubun kasasina para girmesinin de anlami yok ki?

Diyelim inanilmaz kadro kurdun. Eee. Gidip CL'yi alamayacagina gore GS yasi gecmis adamlara milyonlar vererek o zaman ne anlami var.

Yani bir sirket kurarsin. Paraya, capital'a ihtiyacin vardir. Satarsin evini arazini sirkete yatirirsin onun bir donusu olur. Sirket buyur ve surdurulebilir olur o buyukluk. Sirket 5 sene sonra dibi gormez yani (Iyi yonetildigini ve sartlarin iyi oldugunu dusunelim)
Ancak sporda boyle birsey yok. CL'de 1 sene ceyrek oynayip ertesi sene 0 cekiyorsun, o zaman iyi kadro kurmanin, surduremedigin basari pesinde kosmanin da pek bir anlami yok sanirim.

Bunun ne donusu olacak ben merak ediyorum, veya bu devam ettirilebilir bi gelir mi olacak yoksa tek seferlik mi. Devam ettirilebilirse yine anlarim bir ekonomik getirisi olur - spordan bagimsiz ve bu GS'yi en azindan bilanco acisindan guclu yapar - ancak tek seferlik birseyse tarihin en yanlis hareketi olabilir.

Futoldaki benim finansal acidan gordugum temel sikintilardan biri maaslarin kontratlarla belirlenmis olup garanti altina alinmasi. Demek istedigim belli hizmeti almadan oyuncuna parayi garanti ediyorsun ve bunu o gunun ekonomik kosullarindan yola cikarak yapiyorsun. Eger o kontratlari yaptigin zamanki ekonomik kosullar iyi durumdaysa bu sefer gelecege yonelik yuksek kontratlar yapiyorsun ancak sikinti su ki gelecek o gelirlerin herhangi bir garantisi yok.

Sirket olarak baz alirsak eger sirket CEO'suna yillik 5 milyon dolar verebilir ancak gelecek maaslar garanti degildir. Gelecekte sirket o gelirleri elde edemezse CEO'yu kovabilir, o maasi vermeyebilir. Ha baska odemeler yapmasi gerekir o ayri ama dunyadaki hicbir sirket calisaninin bundan 5 yil sonraki maasi garanti degildir. Futbolda ise 4 yil sonra adamin alacagi para - yine tekrarliyorum bugunun kosullari uzerinden anlasilmis - garanti.

Simdi ortada boyle bir misalignment var. Bir tarafta basari icin daha iyi oyuncular/daha yuksek kontratlara gitmen lazim obur tarafta o basarinin gelme olasiligi garanti degilken vermen gereken para garanti.

Eh bu durumda bizim gibi kendini oldugundan yuksek goren ve basariyi surduremeyen, diger gelir yollarindan daha fazla gelir elde edemeyen klupler batmaya mecburdur. Bu su an GS durumunda boyle cunku Unal Aysal doneminde gelen basarinin uzerine yapilan kontratlarin cezasini cekiyoruz. Sikinti o adamlar ilk geldiginde yapilan kontratlar degildi, cunku Melolar, Musleralar geldiginde ortada basari yoktu. Ondan sonra basari gelince kontratlar uctu ancak basari bitince durum patladi.

O zaman UEFA kriterlerinin (tam nasil bilmiyorum) biraz daha modifiye edilerek ozellikle sportif gelirleri maas giderlerinin altinda olan klupler icin;
Gelecek 3 yillik maas giderlerinin, gecmis 3 yilin sportif gelirleri averajindan fazla olmamasi tarzi seylere gidilebilir.

Bilmiyorum gereksiz mi oldu ama su sportif basari/finans olayinda klupler ve yoneticiler olayin ozunu anlamadiklari surece daha cok batar klupler.
Sosyal ağlarda paylaş

valequenta said:

benzema

valequenta said:

Ribery

valequenta said:

iniesta

valequenta said:

Oscar

valequenta said:

boateng

Ahahahahah... Sabah sabah sen beni güldürdün ya.

Ayrıca Dark önümüzdeki sene kulübe FFP'de gösterebileceğimiz tek bir kuruş girmiyor. İlk injection 2017-2018 sezonunun sonunda gelecek. Yani önümüzdeki sene hala sıkıntılı. Açıkçası daha sonrası için de sıkıntının devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü para cebimize parça pinçik gerek. Kafaları birazcık çalışıyorsa (ki sanmıyorum. Sağlam peşkeş çektiler) ilk 3-4 senelik gelirle bizim borçlarımızı öderler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de bu stat isim hakkı var. Benim bildiğim Polat 2008'de 10 yıllığına Türk Telekom ile anlaşmıştı. Malum 10 yıl dolmak üzere. Acaba arada Aysal falan çıkıp anlaşmayı uzattı mı? Ben oradan sağlam gelir bekliyorum. Doğru kullanıldığı takdirde yine 4-5 yıl götürecek iskelet kurarız o parayla.
Sosyal ağlarda paylaş

Arsa geliri direk banka borçlarına gidecek ki gitmese bile o parayi zaten transferde harcamak için aktaramiyorsun kulübe.

İkinci olarak fun gs genel kurulunda yillik gider faiz haric 150m yillik gelir 135m gibi bişey soylemislerdi.

Yani gelirleri arttirip giderleri kismadan zaten transferde para harcayamaz gs harcarsa 2 sene sonra 1 ceza daha alir.

Arsa satışı sadece yıllık faiz yükünden kurtardi gs yi sonuc olarak hala ekside bir sirket
Sosyal ağlarda paylaş

Kendisini sevmem ama Aysal'ın güzel bir önerisi daha vardı. Madem bu kadar kıymetli yerler değerinin altında verilecek o zaman stadın tapusunu da vermeli devlet. Yanlış bilmiyorsam stat gelirlerinden önemli bir pay GSGM'ye gidiyor.

Borç faizi ise alengirli bir konu. O faizi ödediğimiz borcu temizlesek dahi iki dönem sonra Aysal gibi bir adam daha gelir yanında Bülent Tulun gibi bir hırsızla bir bakmışsın yeniden bataktasın. Kulüpler resmen arpalık. Bugün İBB yandaşlar için neyse Sportif AŞ de bizim liseciler için o durumda. Kızını, oğlunu işe sokma kurumu olmuş adeta.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bişi sorucam peki sevgili tw'ler. Birisi bariz ben aptalım diye bağırıyor ise bu kişinin aptallığını seslendirmek dillendirmek ban sebebi mi? İlla anket mi acak. Aptallık görmek istemiyorsak illa mode z mu yüklemeniz gerekiyor? Hayır bildiğin adam ya troll ya zeka geriliği var falan çözemiyorum da, ama yani gerçek olduğuna inanmak istemiyorum falan. Nasıl çözucez bu problemi? Bu adam(lar hatta) aptalca yazmakta özgürse biz de aptal deyince banlanmayalim bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...